Følg os

Økonomi

Flysikkerhed: Parlamentet Udvalg stemme sætter i fare centrale foranstaltninger for at forbedre luftfartssikkerheden

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

landende flyEfter transportudvalgets afstemning den 30. september om at afvise forslag om at forbedre besætningens beskyttelse mod træthed, sagde næstformand Siim Kallas: "Denne afstemning sætter nøgleforanstaltninger til forbedring af luftfartssikkerheden i fare. Sikkerhed er EU's første prioritet og det eneste formål med denne revision. Pilottræthed er et meget alvorligt problem, og det er derfor, at der allerede nu er stærke EU-regler, som går et skridt videre fra, hvad EU-reglerne går videre fra. videnskabeligt bevis. Med disse regler ønsker vi at konsolidere Europas position som det sikreste sted at flyve. For at gøre det har vi brug for en debat baseret på fakta, ikke baseret på vildledende skræmmehistorier og falske påstande. Vi ser frem til en gennemsigtig debat med medlemmer af parlamentet inden afstemningen i plenarforsamlingen."

Formålet med denne nye lovgivning for at modernisere de høje europæiske standarder for luftfartssikkerhed er at tydeliggøre og forbedre de nuværende regler om flyve- og tjenestetidsbegrænsninger (kendt som flyvetidsbegrænsninger eller FTL) - under hensyntagen til de seneste videnskabelige og tekniske beviser.

Forslaget indeholder mere end 30 bestemmelser, der har til formål at forbedre besætningens beskyttelse mod træthed uden at forringe deres arbejdsforhold. De omfatter vigtige spørgsmål såsom hvile under flyvning for kabinepersonale, natflyvninger og standby-lufthavnstjeneste og reserve.

Afvisningen af ​​udkastet til Kommissionens forordning om FTL ville have negative virkninger for sikkerheden, eftersom en række klare forbedringer af besætningens beskyttelse mod træthed ikke ville blive vedtaget. Vi ville i så fald vende tilbage til de gamle regler.

Nedenfor er 10 nøgleeksempler på konkrete sikkerhedsforbedringer, som vil gå tabt, hvis den nye forordning om flybesætningstræthed ikke kan vedtages:

  • Natflyvning vil gå tilbage til kl. 11 i stedet for kl. 45 i den nye forordning. Kun én EU-medlemsstat har fastsat nedre grænser i henhold til national lovgivning (11). ingen steder er grænsen under 11 timer. Desuden vil flere flyvninger blive betragtet som flyvninger i dagtimerne og omfattet af længere tjenesteperioder.
  • Standby i hjemmet vil ikke længere være begrænset til 6 timer kombineret med maksimal flyvetjeneste. De grænser, der er fastsat i national lovgivning, vil gælde, eller flyselskabet vil beslutte. Standby kan gå op til 24 timer – herunder i Tyskland, Frankrig og Belgien. Efter disse 24 timer må piloter stadig flyve til den maksimale flyvetjenestetid.
  • Kombinationen af ​​standby i lufthavnen med flyvetjeneste vil ikke være begrænset til 16 timer. Det vil være 20 timer eller 26 timer, eller endda uden begrænsning overhovedet i nogle medlemsstater.
  • Samlet flyvetid i 12 på hinanden følgende måneder vil ikke være begrænset til 1000 timer, men til 1300 timer.
  • Der vil ikke ske en forhøjelse af den ugentlige hviletid med 12 timer to gange om måneden.
  • Tidszonepassage vil ikke blive kompenseret med op til 5 dages hvile på hjemmebasen; i stedet vil det være 2 dage eller endnu mindre i nogle medlemsstater.
  • Flyve- og kabinepersonale vil i de fleste medlemsstater ikke have ret til horisontal hvile under flyvning. De nuværende nationale regler tillader flyselskaber kun at tilbyde økonomisæder til hvile.
  • Der vil ikke blive givet yderligere hvile for tidsplaner, der forstyrrer besætningsmedlemmernes kropsure (såsom tidlige starter og natflyvninger).
  • Flyselskaber behøver ikke at sikre, at besætningsmedlemmer modtager indledende og løbende træthedshåndteringstræning, hvor flybesætningerne blandt andet lærer, hvordan de bedst planlægger deres søvn. Træning i træthedshåndtering vil bidrage til at reducere tilfælde af træthed.
  • Nationale tilsynsmyndigheder vil have mindre adgang til information om, hvordan specifikke flyselskaber håndterer træthed hos deres besætningsmedlemmer.

FTL-sikkerhedsreglerne berører ikke gældende EU-lovgivning og national lovgivning, herunder regler vedrørende arbejdstid, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen eller eksisterende og fremtidige kollektive overenskomster (CLA'er). Derudover er forholdet mellem sikkerhed og sociale regler baseret på princippet om, at den mest beskyttende regel gælder.

Ved at forkaste udkastet til forordning fulgte EP's Transportudvalg ikke holdningen fra flertallet af luftfartssikkerhedsprofessionelle til fordel for en omfattende og velafbalanceret tilgang, som vil medføre sikkerhedsforbedringer for stewardesser og piloter i den europæiske luftfartssektor - til gavn for passagererne.

reklame

Udkastet til Kommissionens forordning fik en positiv afstemning på EASA-udvalgets møde den 12. juli 2013 og blev forelagt EP til en tremåneders undersøgelse.

Næste skridt

Forslaget om afvisning vil blive behandlet af Europa-Parlamentets plenarmøde i oktober.

For mere information, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending