Følg os

NATO

Ondskab fra Moskva: NATO advarer mod russisk hybrid krigsførelse

DEL:

Udgivet

on

Det Nordatlantiske Råd, den politiske ledelse af NATO's militæralliance, advarer om, at Rusland øger 'ondsindede aktiviteter', lige fra sabotage til cyberangreb og spredning af desinformation. Det sker på et tidspunkt med stigende bekymring for russisk indblanding i valget til Europa-Parlamentet, skriver politisk redaktør Nick Powell.

NATO's erklæring hævder, at medlemmer af alliancen er "dybt bekymrede" "over nylige ondsindede aktiviteter på allieret territorium". Den peger på efterforskningen og sigtelsen af ​​flere personer i forbindelse med fjendtlig statsaktivitet, der påvirker Tjekkiet, Estland, Tyskland, Letland, Litauen, Polen og Det Forenede Kongerige.


Disse hændelser beskrives som værende "en del af en intensiverende kampagne af aktiviteter, som Rusland fortsætter med at udføre på tværs af det euro-atlantiske område", herunder på NATOs territorium og gennem fuldmagter. Dette omfatter desinformation, sabotage, voldshandlinger, cyber- og elektronisk indblanding, desinformationskampagner og andre hybride operationer.

Det Nordatlantiske Råd erklærer, at det er dybt bekymret over Ruslands hybride handlinger og den trussel, de udgør mod NATOs sikkerhed. "Vi støtter og står i solidaritet med de berørte allierede", lyder erklæringen.

"Vi vil handle individuelt og kollektivt for at løse disse handlinger og vil fortsætte med at koordinere tæt. Vi vil fortsætte med at øge vores modstandsdygtighed og anvende og forbedre de værktøjer, vi har til rådighed, for at imødegå og bestride russiske hybridhandlinger og vil sikre, at Alliancen og de allierede er parate til at afskrække og forsvare mod hybride handlinger eller angreb.

"Vi fordømmer Ruslands opførsel, og vi opfordrer Rusland til at opretholde sine internationale forpligtelser, som [NATO] allierede gør deres. Ruslands handlinger vil ikke afholde allierede fra at fortsætte med at støtte Ukraine”.

Truslen om, at russisk desinformation spredes online, er en særlig akut bekymring på begge sider af Atlanten. Det menes at have drevet Europa-Kommissionens beslutning om at indlede en sag mod Meta, det amerikanske firma bag Facebook og Instagram, for potentielle brud på Digital Services Act.

reklame

Man frygter, at uden at teknologigiganten allokerer flere ressourcer til at bekæmpe desinformation og manipulation, vil integriteten af ​​valget til Europa-Parlamentet blive undermineret til gavn for pro-russiske kandidater. Øget aktivitet mod Det Forenede Kongerige menes også at være sandsynlig forud for det britiske parlamentsvalg senere i år, og det anses for givet, at Rusland vil forsøge at påvirke resultatet af det amerikanske præsidentvalg - og at det har prøvet før.

Kreml hævder, at det i Ukraine i realiteten kæmper mod NATO, mens dets medlemmer træner og udstyrer de ukrainske væbnede styrker og finansierer landets krigsindsats. Følgelig føler den sig fuldt ud berettiget til at føre hybrid krigsførelse mod landene i den militæralliance, som den præsenterer for det russiske folk som en eksistentiel trussel mod deres overlevelse som nation.

Naturligvis sender NATO også et budskab til sine medlemslande og deres borgere, at de ved at støtte Ukraine står op mod Moskva - ikke blot som en solidarisk handling, men som svar på en russisk trussel mod os alle.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending