Følg os

Kasakhstan

Kasakhstan forenes for at håndtere oversvømmelseskrisen

DEL:

Udgivet

on

I slutningen af ​​marts blev Kasakhstan ramt af en række massive oversvømmelser, der ramte ti af landets sytten regioner. Over 119.000 mennesker er siden da blevet evakueret fra deres hjem i det, der er blevet til en af ​​de største katastrofer, der har ramt Kasakhstan i de sidste firs år. Selvom begivenhederne var tragiske, understregede præsident Kassym-Jomart Tokayev, at de også formåede at forene befolkningen i Kasakhstan.

”Fra de første dage af oversvømmelserne var alle vidner til forsamlingens aktive og velkoordinerede arbejde. APK's centrale og regionale hovedkvarter blev indsat så hurtigt som muligt for at yde omfattende støtte til ofrene”, sagde præsident Tokayev midt i det 33. møde i Assembly of the People of Kasakhstan (APK). "Forsamlingen har endnu en gang vist i praksis, at den ikke blot er en symbolsk organisation, som nogle mennesker forsøger at påstå, men en effektiv fortaler for værdierne om enhed og solidaritet i vores nation, et vigtigt offentligt organ med forfatningsmæssig status."

'Fra hjerte til hjerte' kampagne

For at hjælpe dem, der blev ramt af oversvømmelserne, er der i øjeblikket en storstilet kampagne 'Fra hjerte til hjerte' i gang, som allerede har sendt 1.500 tons mad og nødvendige varer til nødlidende. Indtil videre har 12.000 frivillige været involveret i operationerne. 

"Frivillige spillede en afgørende rolle i at yde nødhjælp til de berørte områder og støtte samfundet i denne svære tid. Deres uselviske handlinger og dedikation til at hjælpe andre i nød blev i høj grad værdsat af dem, der blev ramt af oversvømmelsen, siger Tatyana Mironyuk, administrerende direktør for National Volunteer Network, til The Astana Times. "Frivilliges parathed til at række en hjælpende hånd frem, viste styrken af ​​fællesskab og solidaritet i disse krisetider."

Regeringen vil reducere budgetudgifterne til fordel for akutte opgaver for at fjerne følgerne af oversvømmelserne. Skadede boliger repareres eller genopbygges, hvor der er behov for det, berørte familier får en engangserstatning, og der skabes nye muligheder for, at borgerne kan flytte til områder med bedre økonomiske og miljømæssige forhold.

reklame

Forebyggende foranstaltninger mod naturkatastrofer

"Ingen vil stå uden støtte. Budgetudgifterne vil blive reduceret for at prioritere presserende opgaver i forhold til eftervirkningerne af oversvømmelserne. Landet vil indføre et regime med besparelser på offentlige midler,” forsikrede Kassym-Jomart Tokayev de tilstedeværende.

Der vil også blive truffet foranstaltninger for at forhindre naturkatastrofer af denne størrelse i fremtiden. Der vil være et særligt fokus på at undersøge og afbøde virkningerne af klimaændringer, mens hele vandforvaltningssystemet vil blive reorganiseret. Der skal bygges 15 nye vandreservoirer, og XNUMX eksisterende skal genopbygges.

”Det er nødvendigt praktisk at genopbygge samspillet mellem stat og videnskab for at træffe forebyggende foranstaltninger mod naturkatastrofer. Efter min instruktion bliver Kazakh Hydromelioration and Civil Engineering Institute i Taraz genetableret, og Institute of Seismology i Almaty vil blive styrket,” sagde præsidenten.

APK vil spille en vigtig rolle i genopbygningen af ​​landet, ifølge præsidenten. Denne forsamling vil fejre sit 30 års jubilæum i 2025, og indtil videre har dens vigtigste rolle været at sikre alle borgeres rettigheder og friheder, uanset deres etnicitet.

"Forsamlingens fokus bør altid være på praktiske aktiviteter for at identificere og forebyggende adressere mulige arnesteder for etno-sociale spændinger," forklarede Kassym-Jomart Tokayev. "Forsamlingen har vist sig at være et effektivt instrument for vores kalibrerede politik for interetnisk harmoni og national enhed. Som en unik borgerinstitution har forsamlingen ydet et nyttigt bidrag til at bevare en atmosfære af gensidig respekt og tillid i samfundet. Vi vil bruge det kommende milepælsjubilæum til at forklare og popularisere APK's aktiviteter og til at involvere borgerne i det møjsommelige arbejde med at styrke sammenholdet mellem vores folk.”

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending