Følg os

Uddannelse

Uddannelsesdag i år skal fokusere på opnåelseskløften

DEL:

Udgivet

on

FN's Generalforsamling erklærede den 24. januar som den internationale uddannelsesdag i december 2018.

Denne dag er en fejring af uddannelse og en tid til at overveje dens globale betydning, som spænder over kvinders rettigheder, økonomiske produktivitet og sociale muligheder til områderne videnskab og innovation.

Uddannelsesdagen fremmer, at ansvaret for at levere kvalitetsuddannelse rækker ud over uddannelsesinstitutioner; det er en kollektiv forpligtelse. Adgang til uddannelse har magten til at udrydde fattigdom og danne grundlaget for en lys fremtid.

Når vi i Vesten reflekterer over vigtigheden af ​​uddannelse, hvor der tilbydes en rimelig uddannelsesstandard for alle, har vi en tendens til at fokusere mere på de sociale og økonomiske muligheder, som uddannelse kan frigøre. 

Sociologer og økonomer bliver mere og mere opmærksomme på opnåelseskløften mellem de studerende, som i mange lande ser ud til at blive større. Under Covid-19, dette opnåelseskløft udvidet betydeligt, med dem fra dårligt stillede baggrunde, der falder så meget som 9 måneder efter dem uden problemer derhjemme.

Intuitivt bringer skolen børn sammen og kan råde bod på distraktioner og vanskeligheder derhjemme ved at skabe et trygt læringsmiljø. Men forskere retter nu deres opmærksomhed mod de afsmitninger hjemmefra, som får nogle dårligt stillede studerende til at kæmpe med fokus og falde bagud i forhold til deres jævnaldrende.

Denne forskning viser, at det er afgørende at overveje, hvilken rolle fokus spiller i læring – et nøgleproblem, som vi, hvis vi løser, kan frigøre det enorme potentiale hos nogle af de dårligst stillede unge i vores lande.

reklame

Fysisk aktivitet har vist sig at have adskillige fordele for kognitiv funktion. Motion påvirker hjernen på flere fronter. Det øger hjertefrekvensen, som pumper mere ilt til hjernen. Det hjælper også med frigivelsen af ​​et væld af hormoner, som alle deltager i at hjælpe og give et nærende miljø for væksten af ​​hjerneceller.

Motion stimulerer hjernens plasticitet ved at stimulere væksten af ​​nye forbindelser mellem celler i en bred vifte af vigtige kortikale områder af hjernen. Forskning fra UCLA viste endda, at træning øgede vækstfaktorer i hjernen, hvilket gør det lettere for hjernen at skabe nye neuronale forbindelser.

Fra et adfærdsmæssigt perspektiv er de samme antidepressiva-lignende effekter forbundet med "runner's high", som findes hos mennesker, forbundet med et fald i stresshormoner. En undersøgelse fra Stockholm viste, at den antidepressive effekt af løb var også forbundet med mere cellevækst i hippocampus, et område af hjernen, der er ansvarlig for indlæring og hukommelse

Desværre er dårligt stillede elever ofte mindst i stand til at deltage i efterskoleaktiviteter på grund af omkostninger til coaching, udstyr eller faciliteter. Når det gælder ældre elever, kan behovet for at arbejde ofte optage tid, som ville have været til rådighed til idræt.

Vigtigheden af ​​en afbalanceret kost kan ikke overvurderes, når man diskuterer fokus og akademiske præstationer. God ernæring er ikke kun afgørende for fysisk sundhed, men den spiller også en væsentlig rolle for kognitiv funktion. Indtagelse af en række næringsrige fødevarer giver hjernen de nødvendige vitaminer og mineraler for at fungere optimalt.

For eksempel er fødevarer rige på omega-3 fedtsyrer, såsom fisk og nødder, kendt for at forbedre hukommelsen og kognitive færdigheder. På samme måde giver komplekse kulhydrater, der findes i fuldkorn, en konstant forsyning af energi, der hjælper med at opretholde koncentrationsniveauer i løbet af dagen. På den anden side kan en kost med højt indhold af forarbejdede fødevarer og sukker føre til svingende energiniveauer, hvilket påvirker fokus og produktivitet.

Udfordringen for både forældre og regeringer er, at ultraforarbejdede fødevarer har tendens til at være de billigste og kræver mindst forberedelse. Det betyder, at netop de elever, der ville have mest gavn af nærende mad, er mindst tilbøjelige til at få nok af det. En bredere diskussion og i sidste ende regeringsinitiativ er nødvendig for at bryde denne onde cirkel. Det er svært for kæmpende forældre at lave denne ændring på egen hånd.

Tyggegummi er et godt eksempel på en mere beskeden, men tilgængelig hjælp til at fokusere. En undersøgelse offentliggjort i British Journal of Psychology fundet at deltagere, der tyggede tyggegummi under hukommelsesopgaver, klarede sig markant bedre end dem, der ikke gjorde det.

Tyggegummi menes at øge blodgennemstrømningen til hjernen og derved forbedre kognitive funktioner som hukommelse og fokus. Tyggehandlingen reducerer også stress og angst, hvilket yderligere kan øge fokus og opmærksomhed i klasseværelset, især vigtigt for elever, der kan stå over for problemer og vanskeligheder derhjemme. Undersøgelser har yderligere vist, at det kan øge testresultaterne.

Så selvom vi stræber efter at sikre adgang til uddannelse for alle, er det lige så vigtigt at udforske måder at maksimere læringsoplevelsen for elever, der allerede går i skole. At forstå både de enkle teknikker og potentialet for gennemgribende interventioner og reformer er nøglen til at få Uddannelsesdagen til at fungere for moderne skolegang i Vesten.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending