Følg os

Tyrkiet

Over 100 kirkemedlemmer blev tævet og arresteret ved den tyrkiske grænse

DEL:

Udgivet

on

KAPIKULE, TYRKIET, 24. maj, 9:00 GMT]- Over 100 medlemmer af The Ahmadi Religion of Peace and Light, en forfulgt religiøs minoritet, som har præsenteret sig ved den tyrkisk-bulgarske grænse og krævet asyl her til morgen, er netop blevet nægtet indrejse, voldeligt slået, skubbet tilbage og bragt til Edirnes offentlige sikkerhedskontor. Der blev affyret skud mod dem, de blev truet og deres ejendele blev smidt væk.

Gruppen omfatter kvinder, børn og ældre. De 103 personer har været udsat for ekstreme og systematiske former for religiøs forfølgelse overalt i lande med muslimsk majoritet på grund af deres tro. De var blevet slået, fængslet, kidnappet, ydmyget og terroriseret i lande som Iran, Irak, Algeriet, Egypten, Marokko, Aserbajdsjan og Thailand.

De var samlet i Tyrkiet og var på vej til den tyrkisk-bulgarske grænse at påtage sig deres menneskerettighed til at anmode om asyl direkte fra det bulgarske grænsepoliti, i overensstemmelse med artikel 58, stk. 4, i lov om asyl og flygtninge (LAR), hvoraf det fremgår, at der kan søges asyl med en mundtlig erklæring afgivet foran grænsepolitiet.

Dette sker, efter at alle forsøg på at få et visum af humanitære årsager havde været forgæves. Artikel 18 i EU's charter om grundlæggende rettigheder, Genèvekonventionen fra 1951 om flygtninges status og artikel 14 i verdenserklæringen om menneskerettigheder fastslår, at flygtninge har ret til asyl og til en fuldstændig og retfærdig individuel vurdering med ret til at appel. Medlemmerne af dette religiøse mindretal har fulgt juridiske procedurer for at søge asyl i henhold til internationalt aftalte menneskerettighedslove.

Derudover blev et åbent brev fra European Border Violence Monitoring Network (BVMN) sendt tirsdag den 23. maj 2023, hvor menneskerettighedsorganisationer underskrev deres
påtegning, der opfordrer til beskyttelse af gruppen og deres ret til at søge asyl på
grænsen opretholdes i overensstemmelse med international lov.

For Tyrkiet at reagere på denne humanitære flygtningekrise på denne måde er et brud på
internationalt aftalt menneskerettighedslove.
Denne overtrædelse af menneskerettighedslovene fra den tyrkiske regerings side er en forargelse og absolut
skældsord af retfærdighed.
Ahmadi Religion of Peace and Light er en 501c3 USA-baseret non-profit organisation med
Kirkestatus.
Vi kræver, at vores uskyldige medlemmer af denne registrerede religion får deres menneskeret til asyl og fristed, at de behandles som lovlige borgere, og at de straks løslades fra deres tilbageholdelse.

reklame

Del denne artikel:

trending