Følg os

Interpol

Formodet Azima-hacker anholdt i London

DEL:

Udgivet

on

Nyheder brød i går om Amit Forlit, en påstået hacker eftersøgt af USA på tre anklager, et tilfælde af sammensværgelse for at begå computerhacking, et tilfælde af sammensværgelse for at begå ledningssvindel og et tilfælde af ledningssvig. Han blev arresteret i London på en Interpol Red Notice, mens han forsøgte at rejse til Israel, og en udleveringshøring blev afholdt ved Westminster Magistrates' Court torsdag den 2. maj.

De strafferetlige anklager mod Forlit drejer sig om en "cyberspionagekampagne på vegne af et uidentificeret amerikansk PR-firma", og de "amerikanske anklager omfatter, at et unavngivet Washington-baseret PR- og lobbyfirma betalte et af Forlits virksomheder 16 millioner pund (20 millioner USD)" at indsamle efterretninger vedrørende den argentinske gældskrise'”, ifølge Reuters rapportering af høringen. Reuters udtalte, at "dommeren afgjorde, at forsøget på at udlevere Forlit af USA ikke kunne fortsætte, da han ikke blev fremstillet i retten inden for den tidsramme, der kræves i henhold til britisk udleveringslov". Dechert LLP repræsenterede Elliot Management og affiliate NML Capital i forhold til den argentinske gældskrise, der sikrede et forlig i april 2016

Ud over de strafferetlige anklager mod ham står Forlit også over for et amerikansk civilt krav fra den amerikanske luftfarts-entreprenør Farhad Azima, der påstår hans involvering i en påstået global hacking-sammensværgelse, der trækker ind i det store internationale advokatfirma Dechert LLP og deres vanærede tidligere chef for funktionærer. forbrydelse Neil Gerrard. Forlit siges at have været involveret i den meget kontroversielle "mened-skole" i Moosegg Hotel, Schweiz, hvor den falske fortælling om, hvordan sammensvorne kom til at besidde hr. Azimas data, blev afgjort, og en "hånlig retssag" blev gennemført for at sikre de involverede var fuldt forberedt.

I en Krav på Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO). mod Forlit, Dechert LLP og andre påståede konspiratorer hævder hr. Azima, at Forlit, "handlende efter Gerrard og andre medlemmer af Enterprise", "orkestrerede hacking og tyveri af private e-mails og derefter hjalp Enterprise med at dække over sådanne adfærd gennem hindring af amerikansk retssag”. Forlit påstås også at have brugt to af sine virksomheder, Insight og SDC-Gadot, "til at modtage og overføre penge til og fra USA for at betale for og fremme virksomhedens hacking-operationer og kampagne for at hindre retfærdighed".

Forlit var angiveligt central for hele virksomheden, herunder både i den angiveligt at orkestrere hackingen og strategilægningen af, hvordan dette skulle bruges til at fremme sammensværgelsen: "Forlit deltog i møder i New York med RICO Conspirators, hvor de diskuterede og planlagde brugen af de hackede data og indsættelse af falske erklæringer i amerikanske og britiske domstole og til amerikanske retshåndhævende myndigheder i tjeneste for virksomhedens mål om at påføre Azima omdømmeskade og sagsomkostninger”.

"Forlit mødtes med Gerrard mindst et dusin gange mellem 2015 og 2020, herunder på Decherts kontorer i New York". Ud over dette hævder RICO-påstanden, at Forlit mødtes med Gerrard og andre sammensvorne på Cypern for at etablere en falsk forsidehistorie, der skal udsendes i vidneudsagn i retten i USA og Storbritannien i oktober 2018 og november 2018, før han fulgte op med dette i maj 2019 i et møde på Decherts kontor i London. Forlit påstås også at have været til stede i december 2019 "mened skole" møde i Moosegg Hotel i Schweiz, hvor han hævdes at have deltaget i en "hånlig retssag" med nogle af dem, der afgav falsk vidneudsagn i den britiske sag. En række af dem, der afgav falsk vidnesbyrd, inklusive Stuart Page og Majdi Halabi, har siden indrømmet, at deres vidnesbyrd var falsk.

reklame

En anden efterforsker i sammensværgelsen, Stuart Page, "betalte Forlit cirka $250,000 hver måned mellem oktober 2017 og maj 2020". Page har bekræftet "betalinger til Forlit og hans virksomheder for hacking og udarbejdelse af hackingrapporter og anden obstruktiv adfærd, herunder for eksempel at give "sikkerhed" til menedskolen på Moosegg Hotel".

Kravet hævder, at Forlit har betalt lige under $100,000 til Aviram Azaris firma. Azari, en berygtet hacker, erkendte sig skyldig i 2022 i New York i en anklage, der sigtede ham for "sammensværgelse til at begå computerhacking, sammensværgelse til at begå ledningssvindel, ledningssvindel og forværret identitetstyveri baseret på påstande om, at han med held fik adgang til privat e-mail. konti gennem brug af phishing-e-mails”. Forlit har også overført midler til et selskab ejet af Rafi Pridan, som "to gange er blevet sigtet i Israel i forbindelse med ulovlig aflytning".

RICO-påstanden hævder endvidere, at Gerrard "vidste og havde til hensigt, at Page ville engagere hackere, såsom Forlit og dem, der er engageret af ham, til at udføre deres instruktioner, fordi Page i årevis havde forsynet dem med regelmæssige hackingrapporter, der indeholdt information, der åbenlyst var opnået gennem hacking ”, og at 'den 19. juli 2022 indrømmede Dechert og Gerrard, at "Mr. Gerrard var klar over i eller omkring februar 2020, at Mr. Forlit udførte arbejde for Mr. Page, og at Mr. Page som et resultat havde 'adgang' til Mr. Forlits tjenester."'

Forlit var også angiveligt involveret i hackingen af ​​de juridiske repræsentanter for Karam Al Sadeq, som har påstået, at hr. Gerrard og Dechert var involveret i omfattende brud på hans menneskerettigheder, herunder tortur. "I april eller maj 2020, som svar på tidligere instrukser fra Gerrard og Handjani, udarbejdede Forlit en hacking-rapport om kilden til retssagsfinansiering for Azima og Al Sadeq. Efter information og tro indeholdt rapporten information opnået gennem hacking”.

Hr. Azimas sag blev indtil for nylig også behandlet ved de engelske domstole. Hr. Azima iværksatte et modkrav i Storbritannien mod UAE Sovereign Wealth Fund Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA), den underliggende kunde hos Dechert LLP og de andre påståede sammensvorne, om at den havde hacket og spredt hans private data. Hr. Azima tabte den oprindelige retssag i maj 2020. Efter at der blev fundet yderligere beviser, der forbinder RAKIA med hackingen af ​​hans data, og en række af de påståede sammensvorne efterfølgende afgav beviser, der underminerede RAKIAs argumenter i den indledende retssag, blev det beordret, at der ville være en genoptagelse af hans hackingmodkrav.

I juni 2022, efter en fordømmende dom mod Gerrards og Dechert LLP's handlinger i en særskilt sag, RAKIA flygtede fra jurisdiktionen og trak sig fra retssagen og lagde skylden for hackingen for fødderne af hr. Gerrard og dem, der blev instrueret af ham, beskrevet som "uærlige og skruppelløse tredjepartsrådgivere". I november 2022 gav hr. dommer Michael Green tilladelse til, at hr. Azima kunne rejse et yderligere modkrav mod RAKIA med anmodning om en kendelse om ophævelse af de domme og kendelser, som den havde modtaget fra High Court og Court of Appeal, på grundlag af, at de var fremskaffet ved bedrageri.

I januar 2024 afgav Dechert LLP et tilbud om at bilægge den britiske del af sin tvist med hr. Azima, hvilket han accepterede. Dechert skal betale hr. Azima et beløb på op til 15 millioner dollars. Efter Decherts forlig, en domstol Ordren blev foretaget den 25. marts 2024 tilsidesættelse af alle domme mod den amerikanske luftfarts-iværksætter Farhad Azima, da disse blev 'opnået ved hacking og bedrageri'.

Kendelsen om omstødelse af de engelske domme og kendelser mod hr. Azima kan findes her: https://web.tresorit.com/l/mwtIP#P6bIBzhE39G9wpM2bbFB5w

Hr. Azimas RICO-krav anlægges ved District Court of Southern District of New York, sag 1:22-cv-08728-PGG. Sagen er Farhad Azima, ALG Transportation, Inc., Main 3260 LLC, FFV W39 LLC og FFV Development LLC v. Dechert LLP, David Neil Gerrard, David Graham Hughes, Nicholas Del Rosso, Vital Management Services, Inc., Amit Forlit , Insight Analysis and Research LLC, SDC -Gadot LLC, Amir Handjani, Andrew Frank og Karv Communications. Påstanden kan findes her: https://web.tresorit.com/l/AOv2k#lqTnFq-2cep46uVDkODUUw

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending