Følg os

Tobak

Skiftet fra cigaretter: hvordan kampen om at blive røgfri vindes

DEL:

Udgivet

on

Den eneste cigaretproducent, der klart har forpligtet sig til at forlade sit traditionelle produkt, har meddelt, at til næste år vil størstedelen af ​​dens indtægter komme fra produktion af røgfri alternativer. PMI har nu en ny ambition om at gøre cigaretter til kilden til ikke mere end en tredjedel af sin omsætning ved udgangen af ​​årtiet, skriver Nick Powell.

Den strategiske ambition om at gøre PMI til en røgfri virksomhed går tilbage til 2008, hvor virksomheden erkendte, at den havde både en pligt og en evne til at hjælpe rygere med at holde op. Produkter, der tilfredsstiller rygers trang til nikotin, men eliminerer røgen, der forårsager de fleste cigaretrelaterede sygdomme, er langt den mest effektive måde at tackle tobakkens folkesundhedsudfordring på.

En ny serie af produkter blev lanceret af PMI i 2016 med et løfte om i sidste ende at forlade cigaretproduktionen helt. Det var naturligvis indtægter fra cigaretter, der finansierede forskningen og udviklingen af ​​de nye alternativer. Rygere ville simpelthen have skiftet til andre mærker af cigaretter, hvis PMI havde stoppet deres produktion med det samme.

Fremgangsmåden var at anerkende cigaretters sundhedspåvirkning, og at erhvervslivet, som med mange sociale problemer, spiller en væsentlig rolle som en del af løsningen. Det var ikke en velgørende handling, men snarere et tilfælde af en virksomhed, der anerkendte sine forpligtelser over for alle sine interessenter.

Faktisk er det en etos, der strækker sig til virkningen af, hvordan virksomheden producerer sine produkter såvel som virkningen af, hvad den producerer. 30 % af ledernes aflønning bestemmes af PMI's bæredygtighedspræstation.

Ved en præsentation i Paris af sin integrerede rapport om dets resultater sidste år, påpegede Miguel Coleta, PMI's Global Director Sustainability, at det er et EU-krav for en virksomhed at vurdere dens indvirkning på samfundet.

I Europa har det betydet foranstaltninger lige fra udtjente tilbagetagningsprogrammer for røgfrie produkter og 100 % øko-design certificering til positive skridt til at øge antallet af kvinder i ledende roller til mere end en tredjedel af det samlede antal .

reklame

Globalt lægges der vægt på at forbedre livskvaliteten for mennesker i forsyningskæden. Der er blevet udført 10 menneskerettighedskonsekvensvurderinger siden 2018, med resultater behandlet. PMI kræver nul brug af børnearbejde af sine kontrakterede tobaksbønder - og at 100 % af landmændene får en levende indkomst.

Reduktion af kulstofemissioner til nul er også en prioritet, ligesom reduktion af vandforbruget i tobaksfarme. 100 % af den købte tobak indebærer ingen risiko for skovrydning af forvaltede naturlige skove og ingen omdannelse af naturlige økosystemer. 

Miguel Coleta var dog på det rene med, at PMI ikke er i tvivl om, at virksomhedens største eksternalitet er sundhedspåvirkningen af ​​dets produkter, som bliver mere og mere positiv.

Tommaso Di Giovanni, PMI's Vice-President International Communications, har været hos virksomheden i mere end 20 år og involveret i dets transformation fra begyndelsen. Han fortalte mig, at med dets mål om, at cigaretter skal blive kilden til mindre end halvdelen af ​​sin omsætning til næste år, "ser vi endda ud over 2025 allerede, ind i 2030, fordi vi når hurtigt dertil.

"Vi ser, at vi går videre efter vores plan, så vi har besluttet at flytte målstolperne, så vi i 2030 vil have to tredjedele af vores omsætning, ikke 50%, men to tredjedele af vores omsætning, der kommer fra røg- gratis produkter. Og vi vil have mindst 60 markeder, hvor omsætningen fra disse produkter udgør mindst 50 %”.

Massive investeringer i produktionsudvikling og markedsføring har været afgørende, forklarede han. "For os har den største og banebrydende investering siden starten været Iqos, vores opvarmede tobaksprodukt. Vi har for nylig lanceret den seneste iteration, den bedste nogensinde, Iqos Iluma, med ny teknologi, der tillader opvarmning udefra af tobakspinden, som vi kalder Terea, snarere end indefra. Produktets nye design, der tager forbrugernes input med ombord, forbedrer den samlede forbrugeroplevelse, hvilket vi mener er altafgørende for at forhindre opvarmede tobaksbrugere i at vende tilbage til at ryge.

"Med Iqos er vi allerede på det punkt, hvor 28 millioner rygere har taget det til sig, og 73 % af dem har forladt cigaretterne, så fremskridtene er store. Men for nylig har vi tilføjet yderligere to røgfri produkter til vores portefølje, da vi købte Swedish Match. 

"Vi havde allerede e-cigaretter, og nu har vi snus og poser. Poser, især med et førende produkt kaldet Zyn, klarer sig ekstremt godt i USA. Zyn repræsenterer 60 % af nikotinmarkedet, posemarkedet, i USA og Swedish Match 60 % af dette marked globalt.

Tommaso Di Giovanni understregede vigtigheden af ​​at rette produkterne direkte mod cigaretrygere for at sætte dem i stand til at holde op og ikke som en måde at introducere unge til nikotin. Han pegede på resultaterne af det amerikanske folkesundhedsagentur, Centers for Disease Control and Prevention.

"En ting, der også virkelig opmuntrer os, er at se de seneste data udstedt af CDC i USA, der indikerer, at procentdelen af ​​ungdomsbrug er så lav som cirka 1.5 %, fordi vi ikke ønsker, at unge ryger eller overhovedet bruge tobak”.

Selvom PMI's ekspansionsplaner primært er baseret på Iqos og Zyn, sigter virksomheden mod at have en komplet portefølje i den røgfri arena. Det er vigtigt at tilbyde forbrugerne en alsidig vej væk fra cigaretter, så rygere kan vælge den, der fungerer for dem. Jeg spurgte Tommaso Di Giovanni om vaping, som ikke har været et stort investeringsområde for PMI. 

"Det er ikke så stor en investering ... men det er en del af vores dagsorden. Vi tror på e-cigaretter, fordi e-cigaretter er et bedre alternativ end cigaretter, og der er forbrugere rundt om i verden, der foretrækker e-cigaretter frem for andre produkter.

"I Storbritannien har langt størstedelen af ​​dem, der har forladt cigaretter, gjort det takket være e-cigaretter, fordi der er en præference i det land for e-cigaretter. Så det er klart, at vi tilbyder e-cigaretter til de rygere, hvis du vil overbevise dem om at holde op med cigaretter”.

Det er naturligvis et marked, der er påvirket af folkesundhedsregulering. I nogle EU-lande har der været en ekstrem holdning om, at alle røgfrie alternativer bør forbydes, eller at deres lovgivningsmæssige rammer skal sidestilles med cigaretters. Andre lande er afhængige af høj beskatning for at tvinge rygere til at holde op med cigaretter, selvom en sådan tilgang i praksis helt sikkert vil skabe et blomstrende sort marked for ulovlige cigaretter.

Tommaso Di Giovanni forudser ikke, at Europa-Kommissionen vil gå den vej. "Jeg håber ikke, fordi det ville være en fejl, da disse alternativer alle er meget bedre end cigaretter for sundheden for folk, der ryger. 

"De europæiske myndigheder har faktisk skabt en positiv, banebrydende præcedens med TPD2-direktivet ... for at regulere e-cigaretter og nye tobaksprodukter, som de kalder dem, og endda tillade medlemslande at fastsætte en godkendelsesprocedure.

"Jeg håber, de vil bygge videre på det gode grundlag i 2014-direktivet, og vi kan udnytte folkesundhedspotentialet i de nye produkter til folkesundhed blandt de omkring 100 millioner europæiske voksne, der ryger på tværs af medlemslandene. Samtidig skal vi fortsætte med at sikre, at ikke-rygere har begrænset adgang til de produkter, fordi de ikke skal bruge dem”.

Han er overbevist om, at PMI vinder argumentet om, hvordan man bevæger sig mod det ultimative mål om en verden uden cigaretter. ”Den gruppe mennesker, som baseret på ideologi, baseret på skepsis, ikke går i dialog, bliver mindre med tiden. Hvis jeg ser tilbage på begyndelsen af ​​vores rejse, før vi gik i gang med vores røgfri ambitioner, ville langt størstedelen af ​​folkesundheden simpelthen ikke engagere sig i os.

»Lige nu vil jeg sige, at verden i det mindste er delt. Der er et stigende antal folkesundhedsfortalere, folkesundhedseksperter, medlemmer af beslutningsprocessen, som faktisk engagerer sig i os, fordi de ser værdien af ​​det, vi laver. 

"Dette er en tendens, der går i den rigtige retning, blot ved at se på de lande, der har omstødt gammel lovgivning og implementeret nye love for at fremme brugen af ​​disse produkter. Vi startede med stort set et, USA, nu kan jeg nok nævne tyve lande, der har ændret deres lovgivning i en progressiv retning. 

"Det er en tendens, der vil fortsætte af en simpel grund, de alternativer er klart bedre, og i sidste ende skal fornuften sejre".

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending