Følg os

Miljø

Bæredygtig emballage kan forsinke virkningerne af Europas affaldsgenerering 

DEL:

Udgivet

on

Verdensomspændende affaldshåndtering er blevet mere kompleks at håndtere i løbet af det seneste årti. Vi producerer meget mere affald, end vi genbruger, hvilket påvirker vores sundhed og omgivelser. Ifølge Det Europæiske Miljøagentur, 4.8 tons affald genereres pr. europæisk borger, og kun omkring halvdelen af ​​det kommunale affald genanvendes. 

Interessant nok består en betydelig del af det samlede affald af emballage, især plast, efterfulgt af materialer fra bygge-, anlægs- og bilindustrien. Eksperter vurderer, at det meste plastaffald kunne have været brugt til yderligere formål, hvilket har ført til betydelige økonomiske tab.

Desværre er alt det affald miljøfarligt, især da lossepladser forurener luften, vandet og jorden. Samtidig genererer affaldsforbrænding flere emissioner i luften. Så en måde at bekæmpe dette problem på ville være at indføre bæredygtig emballage, der ikke ender på lossepladser eller er biologisk nedbrydelig. 

Valg af genanvendelige materialer

En af de mest kritiske beslutninger, en virksomhed kan træffe, er at vælge genanvendelige materialer i stedet for almindelige. Dette valg har magten til at påvirke forbrugerne til at ændre deres præferencer og vælge emballage lavet af genanvendelige materialer. For eksempel, Loungefly til Storbritannien og Europa sikrer, at deres produkter kommer i papirposer og -kasser, krympefolier og paller, som nemt kan genbruges overalt af kunden. 

Den største fordel ved at anvende denne type emballage omfatter udvidelse af kundebasen og øget mærkeloyalitet ved at appellere til folks adfærd med hensyn til indkøbspræferencer. Samtidig kan virksomheder også sænke deres fragtomkostninger gennem mindre pakker og gennemsigtig produktindpakning. 

Nærmer sig plantebaseret emballage 

Alligevel er problemet med genanvendelig emballage, at det lægger ansvaret på forbrugeren. Siden genanvendelse af plastemballage i Europa flyder rundt 35 %, og plastaffald bliver sværere at eksportere, bliver selv genanvendeligt plast et problem. 

reklame

Derfor ville en bedre ide til emballering være en af ​​plantebaseret oprindelse, såsom majs eller sukkerrør, som kan have en lignende form som plast. Denne idé gør det muligt for emballage at nedbrydes til naturlige elementer og reducere CO2-fodaftrykket. En anden god strategi er at bruge komposterbar emballage, som bagasse eller cellulose. 

Forbedring af pakkestrategier 

Udover at bruge avancerede materialer til emballering, er den måde, produkter pakkes og sendes på, også afgørende i kampen mod bæredygtighedsspørgsmål. For eksempel begyndte nogle virksomheder at sende i bulk for at hjælpe planeten. Med hensyn til skibsfart er nogle begyndt at bruge CO2-neutrale metoder til at kompensere for emissioner, hovedsageligt ved eksport af produkter over hele verden. 

Men en af ​​de bedste ideer er at reducere emballagestørrelserne, fordi der er mange tilfælde, hvor mindre produkter kommer ind kæmpe kasser, hvilket er spild af ressourcer og plads. Nogle gange gør virksomheder dette målrettet og udnytter psykologien til at få kunden til at tro, jo større pakken er, jo mere værdsættes den. 

Samarbejde med de rigtige virksomheder 

At blive en bæredygtig virksomhed virker let i starten, men det hele handler om at skabe de rigtige partnerskaber. Samarbejde med grønne virksomheder er meget vigtigt for at tage stilling til bæredygtighed, fordi samarbejdet med producenter og leverandører, der anvender grønne praksisser, betyder meget. 

Forskning er normalt nødvendig for at finde de bedste partnerskaber, og virksomheder kan udnytte livscyklusvurderingssystemet (LCA) til at evaluere deres produkters miljøpåvirkning. Denne metode sikrer, at virksomheder og producenter eller leverandører er på samme side med hensyn til deres bæredygtighedsmål. 

Overholdelse af EU's nye retningslinjer for bæredygtighed 

Selvom virksomheder bør være de første til at ændre deres emballage og grønne strategier, bør regeringer også sørge for bedre regulering for at sikre, at lande kæmper ligeligt mod en bedre fremtid. For eksempel sigter Europa-Parlamentet mod at anvende et cirkulært økonomisystem i 2050, som omfatter en række nye metoder. 

For eksempel vil virksomhederne skulle respektere nye emballagereduktionsmål, så i 2040 bør emballagen være mindre end 15 %. Samtidig vil nogle typer emballage forsvinde gradvist, som f.eks plastik til frisk frugt eller lette plastikbæreposer. Desuden vil virksomheder opfordre kunder til at genbruge emballage eller genbruge produkter, så de kan medbringe deres egne beholdere, når de køber drikkevarer eller mad fra takeaway-virksomheder. 

Grøn emballage har mange flere fordele, end du tror 

Industrierne mangler endnu at tilpasse sig bæredygtighedsemballage, strategier og produkter. Alligevel er det en progressiv proces, der i sidste ende vil give gode resultater. At blive grønt-orienteret har masser af fordele for både virksomheder og kunder. 

For eksempel hjælper bæredygtig emballage med at reducere ens CO2-fodaftryk, da færre ressourcer er nødvendige til fremstilling. Samtidig gør udviklingsstadiet emballage alsidig og fleksibel, da den kan genbruges og genbruges. 

Desuden kan kunden nemt skille sig af med bæredygtig emballage, da komposterbare eller genanvendelige genstande ikke påvirker miljøet. Dette gælder især, når emballagen er biologisk nedbrydelig og kan vende tilbage til naturen uden at gå på kompromis med den. 

På virksomhedens side forbedrer brugen af ​​grønne emballageprodukter brandets image, da kunderne mærker en bekymring for miljøspørgsmål og skiftende kundetrends. Interessant nok opererer nogle af de grønneste virksomheder i verden i affaldshåndtering, maskinfremstilling og møbelfremstilling, hvilket viser, at selv disse industrier kan trives, mens de går over til grønnere tilgange. 

Det skyldes, at bæredygtig emballage hjælper med at spare penge i det lange løb, reducerer forsendelsesomkostninger og udvider kundebasen. Derfor virker det ikke så svært at komme over det, vi har vidst så længe, ​​når resultaterne forbedres, og forretningsresultaterne stiger i værdi. Derfor bør flere virksomheder opfordre til bæredygtighedsmetodologi for at sikre hurtig tilpasning til et samfund i hurtig forandring. 

Har du nogensinde tænkt over virkningen af ​​emballage? 

Produktemballage virkede uskadelig i et stykke tid, men nu viser eksperter, at det meste af verdens affald kommer fra plastik- og papemballage, der ikke kan eller er blevet genbrugt ordentligt. Disse materialer ender på lossepladser, hvilket påvirker miljøet og vores sundhed. Så der kommer forandring, efterhånden som virksomheder langsomt introducerer grøn emballage. Bioplast, komposterbar emballage og genbrugspapir er nogle af de bedste muligheder for at reducere spild og skabe et bedre forretningsøkosystem. 

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending