Følg os

Forsvar

Finansministre giver klar til at styrke sikkerheds- og forsvarsindustrien

DEL:

Udgivet

on

EU's finansministre, der mødes i Luxembourg, har hilst handlingsplanen fra formanden for Den Europæiske Investeringsbank, Calviño, velkommen til at opdatere definitionen af ​​projekter med dobbelt anvendelse og udvide EIB-kreditlinjer til SMV'er og innovative startups inden for sikkerhed og forsvar. Det EIB vil tilpasse sin politik for udlån til sikkerheds- og forsvarsindustrien og samtidig sikre sin finansieringskapacitet. En taskforce og en "one-stop-shop" vil strømline EIB-Gruppens processer og fremskynde investeringer med 6 milliarder euro øremærket til projekter i denne sektor. EIB-gruppen vil også styrke samarbejdet med Det Europæiske Forsvarsagentur og andre partnere for at øge virkningen, synergierne og komplementariteten.

Den Europæiske Investeringsbank-gruppe (EIB-gruppen) vil opdatere sine politikker og rammer for långivning til sikkerheds- og forsvarsindustrien. Dette omfatter en opdatering af definitionen af ​​varer og infrastruktur med dobbelt anvendelse samt støtte til små og mellemstore virksomheder (SMV'er) og nystartede virksomheder og en forpligtelse til at fremskynde anvendelsen af ​​midler til at styrke Europas sikkerheds- og forsvarskapacitet.

Forøgelse af EIB-gruppens støtte til at beskytte Europas fred og sikkerhed er en af ​​de strategiske topprioriteter, som er skitseret af præsident Calviño og godkendt af EU's finansministre på deres møde i februar og af Europa-Parlamentet. Det blev herefter aftalt, at konkrete forslag skulle drøftes i april.

EIB-gruppens handlingsplan for sikkerhed og forsvarsindustri blev afsløret af EIB-præsident Nadia Calviño på mødet mellem EU's finansministre (ECOFIN) i Luxembourg. Handlingsplanen følger op på to måneders intensivt engagement med bankens aktionærer, nøgleinteressenter og markeder og handler på Det Europæiske Råds nylige mandat til yderligere at forbedre adgangen til finansiering for europæiske forsvarsfirmaer, samtidig med at EIB-Gruppens finansieringskapacitet sikres.

"Vi vil optrappe og accelerere vores støtte til Europas sikkerheds- og forsvarsindustri, samtidig med at vi beskytter vores finansieringskapacitet og højeste standarder for miljø, social og forvaltning. Som EU's finansielle arm skal vi bidrage til at sikre Europas fred og sikkerhed. Handlingsplanen, der sættes i gang i dag, vil forbedre finansieringsbetingelserne for europæiske projekter. Vi vil arbejde sammen med medlemsstaterne og EU-institutionerne for at fremskynde projekter, der sikrer vores borgeres velfærd”, sagde præsident Calviño.

Fremover vil banken frafalde kravet om, at projekter med dobbelt anvendelse skal hente mere end 50 % af deres forventede indtægter fra civil brug. Dette vil tilpasse EIB-Gruppen til offentlige finansielle institutioner, der ligeligt begrænser deres finansiering til udstyr og infrastruktur, der tjener defensivt militær eller politi og også civile behov, såsom rekognoscering, overvågning, spektrumbeskyttelse og kontrol, dekontaminering, forskning og udvikling, udstyr, militær mobilitet, grænsekontrol og beskyttelse af anden kritisk infrastruktur og droner.

Desuden vil EIB-Gruppen opdatere sine regler for finansiering af SMV'er inden for sikkerheds- og forsvarssektoren. Dette vil åbne dedikerede kreditlinjer for et stort antal mindre virksomheder og innovative startups, som kræver finansiering til projekter med dobbelt anvendelse.

reklame

EIB-Gruppen planlægger også straks at styrke partnerskaber og samarbejde med nøgleinteressenter, herunder ved at underskrive og opdatere aftalememoranda med Det Europæiske Forsvarsagentur og andre partnere.

Det er afgørende, at banken også planlægger at strømline og forbedre sine interne processer ved at skabe en dedikeret Task Force og en one-stop-shop for sikkerheds- og forsvarsprojekter, som vil være operationel den 1. maj 2024. Dette vil fremskynde investeringer og adgang til EIB-gruppen finansiering til kunder i Europas sikkerheds- og forsvarssektor til at anvende de 6 mia. EUR i finansiering, der er tilgængelig under det strategiske europæiske sikkerhedsinitiativ (SESI), og dermed yderligere styrke EIB's allerede betydelige støtte til den europæiske sikkerheds- og forsvarsindustri under de eksisterende rammer. Forslagene er underlagt EIB-gruppens interne godkendelsesprocesser.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending