Følg os

Aserbajdsjan

Uddybning af energisamarbejdet med Aserbajdsjan - Europas pålidelige partner for energisikkerhed.

DEL:

Udgivet

on

I løbet af de seneste 12 måneder er EU's energipartnerskab med Aserbajdsjan blevet et af Europas vigtigste strategiske forbindelser. En aftale indgået sidste år anerkendte Aserbajdsjans afgørende rolle som en pålidelig energipartner.

Dets gaseksport til EU vil fordobles, og det har længe været en stor leverandør af olie. I fremtiden vil ren elektricitet fra Aserbajdsjan, produceret ved hjælp af sol- og vindproduktion, også blive en vigtig del af Europas energimix. Væsentlig for dette er den sydlige gaskorridor-forsyningsledning fra Aserbajdsjan til Europa.

Elnur Soltanov, viceenergiminister i Aserbajdsjan og andre gæster diskuterede udfordringer og muligheder forude.

Andre gæster var:

Stoyan Novokov er en EU-transport- og logistikekspert. Han fungerede som viceminister for transport og kommunikation i den bulgarske regering, og hvem ved, han vender muligvis tilbage til det høje embede i Sofia.

Læge Maurizio Geri er EU Marie Curie-stipendiat og tidligere NATO-analytiker med en særlig interesse for energisikkerhed og grønne omstillingsspørgsmål.

Andrew Folkmanis er nu hos det klimateknologiske investeringsselskab Turquoise International. Han har haft ledende energipolitiske roller i Den Europæiske Union og i Østersørådet.

reklame

Begivenheden blev modereret af EU Reporters politiske redaktør Nick Powell

Del denne artikel:

trending