Følg os

Økonomi

'EU skal være mere krævende over for Congos myndigheder' siger EU-revisorer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Victor KALMYKOV Vicechef for Den Russiske Føderations faste repræsentation ved Den Europæiske Union, Kristiina OJULAND, Pascal LAMY Generaldirektør for WTO, J. CHAFFIN, Karel DE GUCHT EU-kommissær med ansvar for handelEn rapport offentliggjort i dag af Den Europæiske Revisionsret (ECA) er kritisk med hensyn til resultaterne af EU-støtte til fremme af nøgleområder for regeringsførelse i Den Demokratiske Republik Congo (DRC). "Mens EU-støtte er velmenende og opnår nogle resultater, er fremskridtene langsomme, ujævne og overordnet set begrænsede," sagde Hans Gustav Wessberg, ECA-medlemmet med ansvar for rapporten. "Færre end halvdelen af ​​de undersøgte programmer har leveret, eller sandsynligvis vil levere de fleste af de forventede resultater. Bæredygtighed er en urealistisk udsigt i de fleste tilfælde."

Hvis EU som hovedudviklingspartner med DRC og fortaler for god regeringsførelse og menneskerettigheder fortsat skal støtte regeringsførelse i DRC, er det nødt til at forbedre sin bistandseffektivitet betydeligt. I denne henseende skal Kommissionen både være mere realistisk med hensyn til udformningen af, og hvad der kan opnås med EU-programmer. Kommissionen er nødt til at stille større krav til de congolesiske myndigheder, når den overvåger overholdelsen af ​​de aftalte betingelser og de afgivne tilsagn.

God regeringsførelse er en grundlæggende europæisk værdi og en nøglekomponent i EU's udviklingssamarbejde med tredjelande. Siden genoptagelsen af ​​det strukturelle samarbejde med DRC har EU ydet omkring 1.9 milliarder euro i bistand mellem 2003 og 2011, hvilket gør det til en af ​​landets vigtigste udviklingspartnere.

Revisionen undersøgte effektiviteten af ​​EU-støtten til valgprocessen, reformerne af retsvæsenet og politiet og forvaltningen af ​​de offentlige finanser samt decentraliseringsprocessen.

Revisionsretten fandt, at en forbedring af regeringsførelsen i DRC vil være en lang proces. I lighed med andre udviklingspartnere står EU over for alvorlige forhindringer i sine bestræbelser på at forbedre regeringsførelsen i DRC. Men selv om Kommissionen er godt bekendt med hovedårsagerne til statens skrøbelighed i DRC, tog den ikke tilstrækkeligt hensyn til denne kontekst, da den udformede EU-programmer.

For at maksimere chancerne for, at EU-midler bliver brugt godt, konkluderer revisionen, at "EU skal sikre, at finansieringen er tæt forbundet med partnerlandets aftale om programbetingelser, mål og risici og solidt understøttet af en effektiv politisk dialog. med regeringen om definition og gennemførelse af passende reformpolitikker og -strategier".

Revisionsretten anbefaler, at Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten gennemgår visse komponenter i EU's samarbejdsstrategi med DRC, bedre vurderer risiciene i forbindelse med en vellykket gennemførelse af programmer, opstiller mål, der er opnåelige i national sammenhæng og styrker brugen af ​​konditionalitet og politisk dialog.

reklame

Den Europæiske Revisionsrets (ECA) særberetninger offentliggøres i løbet af året og præsenterer resultaterne af udvalgte revisioner af specifikke EU-budgetområder eller forvaltningsemner.

Denne særberetning (SR 09/2013) har titlen EU-støtte til regeringsførelse i Den Demokratiske Republik Congo. Revisionsretten vurderede, om EU's støtte til regeringsførelse er relevant for behovene og opnår de planlagte resultater, og tager Kommissionen tilstrækkeligt hensyn til DRC's skrøbelige kontekst i udformningen af ​​EU-programmer? Revisionen omfattede EU-støtte til valgprocessen, reform af sikkerhedssektoren (retlige og politimæssige), PFM-reform og decentralisering i perioden 2003-2011.

Revisionen konkluderede, at effektiviteten af ​​EU's bistand til regeringsførelse i DRC er begrænset. EU's støtte til regeringsførelse er fastsat inden for en generelt sund samarbejdsstrategi, imødekommer landets vigtigste styringsbehov og har opnået nogle resultater. Fremskridtene er dog langsomme, ujævne og overordnet set begrænsede. Færre end halvdelen af ​​programmerne har leveret, eller vil sandsynligvis levere, de fleste af de forventede resultater. Bæredygtighed er i de fleste tilfælde en urealistisk udsigt.

Kommissionen står over for alvorlige forhindringer i sine bestræbelser på at bidrage til at forbedre regeringsførelsen i DRC: fraværet af politisk vilje, den donordrevne dynamik i programmerne og manglen på absorptionskapacitet. Men selv om Kommissionen er godt bekendt med de vigtigste årsager og konsekvenser af statsskørhed i DRC, tog den ikke tilstrækkeligt hensyn til denne kontekst, da den udformede EU-programmer. Risici er ikke blevet behandlet tilstrækkeligt, programmålene er ofte for ambitiøse, konditionalitet har en svag tilskyndelseseffekt, og politisk dialog er ikke blevet udnyttet til sit fulde potentiale og tilstrækkeligt koordineret med EU-medlemsstaterne på alle områder.

Baseret på sine resultater giver Revisionsretten en række anbefalinger, blandt andet:

  • At Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten (i) lægger større vægt på at sikre en passende balance i bistanden mellem alle provinser, især de fattigere; (ii) kombinere støtte på centralt niveau med programmer på provinsniveau, der forbinder politisk og territorial decentralisering med forbedrede naturressourceforvaltningsstrategier og rehabilitering og udvikling af infrastruktur; og (iii) genoverveje EU-støtte til forbedret forvaltning af naturressourcer på grundlag af en omfattende behovsvurdering;
  • at Kommissionen indfører foranstaltninger til at forebygge eller mindske risici og klart definerer den fremgangsmåde, der skal følges, hvis risici bliver til virkelighed;
  • sørge for fleksibilitet under programgennemførelsen, så målene kan revideres hurtigt, hvor det er relevant, og
  • EU-bistand ville være mere effektiv, hvis Kommissionen styrkede sin brug af konditionalitet og politisk dialog. Dette vil involvere (i) opstilling af klare, relevante, realistiske og tidsbestemte betingelser, (ii) periodisk vurdering af overholdelsen af ​​de aftalte betingelser og (iii) at reagere fast, forholdsmæssigt og rettidigt, hvis DRC-regeringen viser utilstrækkelig forpligtelse til at overholdelse, hvor det er relevant ved at suspendere eller afslutte programmet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending