Følg os

Økonomi

'EU skal være mere krævende over for Congos myndigheder' siger EU-revisorer

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Victor KALMYKOV vicechef for den faste repræsentation i Den Russiske Føderation til Den Europæiske Union, Kristiina OJULAND Pascal Lamy generaldirektør for WTO, J. CHAFFIN, Karel De Gucht EF-kommissær med ansvar for handelEn rapport offentliggjort i dag af Den Europæiske Revisionsret (ECA) er kritisk med hensyn til resultaterne af EU-støtte til fremme af centrale styringsområder i Den Demokratiske Republik Congo (DRC). ”Mens EU-støtten er velmenende og opnår nogle resultater, er fremskridtene langsomme, ujævne og generelt begrænsede," sagde Hans Gustav Wessberg, ECA-medlem med ansvar for rapporten. "Færre end halvdelen af ​​de undersøgte programmer har leveret, eller sandsynligvis vil levere de fleste af de forventede resultater. Bæredygtighed er i de fleste tilfælde et urealistisk perspektiv. "

Hvis du som vigtigste udviklingspartner med DRC og en fortaler for god regeringsførelse og menneskerettigheder, EU skal fortsætte med at støtte styring i Den Demokratiske Republik Congo, den har brug for i væsentlig grad at forbedre sin bistandseffektivitet. I den forbindelse skal Kommissionen være både mere realistisk omkring design af, og hvad der kan opnås med EU-programmer. Kommissionen skal være mere krævende af de congolesiske myndigheder når de overvåger overholdelsen af ​​betingelserne er aftalt og de indgåede forpligtelser.

God regeringsførelse er en grundlæggende europæisk værdi og et centralt element i EU-udviklingssamarbejde med tredjelande. Siden genoptage strukturelt samarbejde med Den Demokratiske Republik Congo, har EU ydet omkring 1.9 milliarder € af bistand mellem 2003 og 2011, hvilket gør det til et af landets vigtigste udviklingspartnere.

reklame

Retten undersøgte effektiviteten af ​​EU-støtte til valgprocessen, retfærdighed og politiet og reformer af den offentlige forvaltning finansiering, samt decentraliseringsprocessen.

Revisionsretten fandt, at bedre styring i Den Demokratiske Republik Congo vil være en lang proces. I lighed med andre udviklingspartnere, EU står over for alvorlige hindringer i bestræbelserne på at forbedre styreformerne i DRC. Men mens Kommissionen er bekendt med de væsentligste årsager til statens skrøbelighed i DRC, det ikke tager tilstrækkeligt hensyn til den sammenhæng, når designe EU-programmer.

For at maksimere chancerne for, at EU-midlerne er godt brugt, konkluderer revisionen, at "EU må sikre, at finansieringen er tæt knyttet til aftalen af ​​partnerlandets på programmets vilkår, målsætninger og risici og fast understøttet af effektiv politisk dialog med regeringen om udformningen og gennemførelsen af ​​hensigtsmæssige reformer politikker og strategier ".

reklame

Revisionsretten anbefaler, at Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten revidere visse dele af EU-strategien samarbejde med Den Demokratiske Republik Congo, bedre vurdere risici i forbindelse med en vellykket gennemførelse af programmer, fastsætte mål, der er opnåelige i den nationale kontekst og styrke brugen af ​​konditionalitet og politisk dialog.

Den Europæiske Revisionsret (ECA) særberetninger offentliggøres i løbet af året, præsentere resultaterne af udvalgte revisioner af specifikke budgetområder EU eller forvaltning emner.

Denne særlige rapport (SR 09 / 2013) er berettiget EU-støtte til regeringsførelse i Den Demokratiske Republik Congo. ECA vurderet, om EU-støtte til regeringsførelse relevant for behovene og nå sine planlagte resultater, og mener Kommissionen i udformningen af ​​EU-programmer tager tilstrækkeligt hensyn til Den Demokratiske Republik Congo skrøbelige kontekst? Revisionen omfattede EU-støtte til valgprocessen, reform af sikkerhedssektoren (retfærdighed og politi), PFM reform og decentralisering i perioden 2003 til 2011.

Revisionen konkluderede, at effektiviteten af ​​EU-bistand til regeringsførelse i DRC er begrænset. EU-støtte til regeringsførelse er fastlagt i en generelt sund samarbejdsstrategi, imødekommer landets vigtigste styringsbehov og har opnået nogle resultater. Imidlertid er fremskridtene langsomme, ujævne og generelt begrænsede. Færre end halvdelen af ​​programmerne har leveret eller sandsynligvis vil levere de fleste af de forventede resultater. Bæredygtighed er i de fleste tilfælde et urealistisk perspektiv ..

Kommissionen står over for alvorlige hindringer i sine bestræbelser på at bidrage til at forbedre regeringsførelsen i Den Demokratiske Republik Congo: fravær af politisk vilje, donor-drevet dynamik i programmerne og manglen på absorptionskapacitet. Men mens Kommissionen er bekendt med de vigtigste årsager og konsekvenser af statens skrøbelighed i Den Demokratiske Republik Congo, det ikke tager tilstrækkeligt hensyn til den sammenhæng, når designe EU-programmer. Risici er ikke blevet tilstrækkeligt behandlet, programmål er ofte for ambitiøse, konditionalitet har en svag tilskyndelsesvirkning og politisk dialog er ikke blevet udnyttet til sit fulde potentiale og tilstrækkeligt koordineret med EU-medlemsstater på alle områder ..

Revisionsretten Baseret på sine resultater, tilbyder en række anbefalinger, blandt dem:

  • At Kommissionen og EU-Udenrigstjenesten (i) betaler øget vægt på at sikre en passende balance af støtten mellem alle provinser, især de fattigste; (Ii) kombinere støtte på centralt niveau med programmer på provinsniveau niveauer, der linker politisk og territorial decentralisering med bedre strategier naturressourceforvaltning og infrastruktur rehabilitering og udvikling; og (iii) genoverveje EU-støtte til bedre forvaltning af naturressourcer på grundlag af en samlet vurdering behov;
  • at Kommissionen træffe foranstaltninger til at forebygge eller begrænse risici og klart definerer handlingsforløb, der skal følges, hvis risici bliver til virkelighed;
  • sørge for fleksibilitet under gennemførelsen af ​​programmet, så målene kan revideres hurtigt, hvis det er relevant, og;
  • EU-støtte ville være mere effektiv, hvis Kommissionen styrke sin brug af konditionalitet og politisk dialog. Dette vil indebære (i) at opstille klare, relevante, realistiske og tidsbundne betingelser, (ii) periodisk vurdering af overholdelsen af ​​aftalte betingelser, og (iii) at reagere kraftigt, forholdsmæssigt og rettidigt, hvis Congos regering viser utilstrækkelig vilje til at overholdelse, eventuelt ved suspension eller ophør af programmet.

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending