Følg os

Menneskerettigheder

"Sneaking Cults" - Prisvindende dokumentarfremvisning med succes afholdt i Bruxelles

DEL:

Udgivet

on

Den 15. juni blev visningen af ​​den prisvindende dokumentar "The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults" med succes afholdt i Presseklubben i Bruxelles. Denne begivenhed blev initieret og afholdt af FAE-FAE, Federation for the Asian Communities in Europe. Mere end 20 mennesker deltog i screeningen, herunder religiøse personer fra Europa, USA og Asien, repræsentanter for anti-kultorganisationer, repræsentanter for menneskerettighedsforeninger og mediereportere.


"The Bitter Winter of Belief: Sneaking Cults", er en dokumentarfilm om kulter, der har udnyttet mediernes frihed til at sprede deres lære og konspirationsteorier maksimalt med eksplosionen af ​​online mediekilder, herunder sociale medier.


Bitter Winter er et magasin såvel som et onlinemedie på flere sprog, der støtter kulter og en ekstrem højreorienteret dagsorden i sin kerne. Selvom Bitter Winter hævder at være dedikeret til at fremme trosfrihed, nye religioner og religiøs pluralisme, vil uddannede læsere hurtigt indse, at magasinet og dets tilhørende hjemmeside ikke har mange dybdegående diskussioner om de positive aspekter af religion og indeholder en masse negativ information, der forsvarer organisationer, der er blevet opført som sekter i mange lande.

Den Almægtige Guds Kirke er en "Kult", der for de fleste først dukkede op i medierne på grund af dens tentakulære indflydelse i den japanske regering og dens direkte forbindelse med mordet på den afdøde japanske premierminister Shizo Abe.


Natalia Bashirian, instruktøren af ​​dokumentaren, boede i Sydkorea i et stykke tid og oplevede på første hånd forfølgelsen og misbruget af en af ​​sine venner af Den Almægtige Guds Kirke. Hun følte, at det var nødvendigt at afsløre den Almægtige Guds Kirkes sande ansigt for at fordømme dem og redde potentielle ofre fra at falde i fælden med skadelige sekter.

Hr. Aerts, formand for FAE-FAE, kombineret med den forskellige uretfærdige behandling, som FAE-FAE modtog under epidemien, udsendte endnu en gang en alvorlig advarsel til vores samfund gennem den indre historie afsløret i denne film. Bitter Winter fortsætter med at rapportere forkerte og falske oplysninger, har en tendens til at skabe konflikter og falske debatter, aflede opmærksomheden og skabe forvirring.

Efter fremvisningen blev gæsterne inviteret til at deltage i en diskussion.

Delcour, en uafhængig belgisk journalist, sagde: "Denne dokumentar har stærk indsigt og et hurtigt tempo med et unikt kvindeperspektiv. Jeg håber, at flere mennesker vil blive gjort opmærksomme på den driftstilstand, som kulterne udnytter bag kulisserne. Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på, at der kan lure sekter i skjulte hjørner rundt omkring os, som ikke er nemme at opdage.”

Den ansvarlige for det franske parti Reconquete i Benelux, fru Girard, sagde på mødet: "Sådan et påskud af trosfrihed, der gemmer sig bag et såkaldt medie, er faktisk motiveret af bagtanker! Vi bør tage den store stok af juridiske våben op i vores arsenal og kæmpe hårdt mod skaberne af sådanne falske nyheder og genoprette social fred."

Den uafhængige forfatter hr. Lacroix sagde: "En kultorganisation som den Almægtige Gud bør ikke beskyttes i Europa. Vi bør bruge civil magt og opfordre regeringer i alle medlemslande til at holde øjnene åbne for klart at afsløre dens kultnatur og fjerne organisationer som Bitter Winter, der trækker i trådene bag scenen! Vi kan ikke give onde sekter mulighed og straffrihed til at skade mennesker og forstyrre samfundet."

Duran, en uafhængig journalist, udtrykte: "Jeg er meget taknemmelig over for arrangøren for at invitere mig og mine kolleger i mediekredsene til at være opmærksomme på kilden til denne form for falske nyheder. Der er stadig så mange ukendte kulter og hykleriske organisationer i verden. Vi skal forene os og håndtere dem sammen!"


I resuméet introducerede hr. Aerts Dr. Hassan, der beskrives som "en af ​​verdens førende eksperter i tankekontrol, sekter og lignende destruktive organisationer". Professor Hassan har været engageret i at forstå arbejdsprincipperne for tankeprocesser og systemiske sociale påvirkningsteknikker, der bruges af sekter og har skrevet flere bøger om skadelige sekter.

Ved at bruge BITE-modellen og den belgiske regerings retningslinjer til at identificere skadelige sekter demonstrerede hr. Aerts sammen med hr. Delcourt, at størstedelen af ​​"religiøse organisationer", der forsvares af Bitter Winter, er ingen ringere end destruktive og skadelige sekter.

I sine afsluttende ord appellerede hr. Aerts også: "Begå ikke den fejl at tro, at det kun sker for andre mennesker. Det er vigtigt at beskytte dig selv, dine kære og mennesker over hele verden mod de skadelige virkninger af unødig påvirkning. Det er på tide, at vi forenes til støtte for mennesker rundt om i verden, der er forfulgt af sekter og bedraget af desinformation."

reklame

Del denne artikel:

trending