Følg os

Miljø

Klimarapporten bekræfter en alarmerende tendens, da klimaændringer påvirker Europa

DEL:

Udgivet

on

2024 EU State of the Climate-rapporten, udgivet i fællesskab af Copernicus Climate Change Service og FN's Meteorologiske Verdensorganisation, viser den fortsatte alarmerende tendens med stigende temperaturer og klimaændringspåvirkninger i hele Europa.

På Jordens Dag 2024 offentliggjorde EU Copernicus Climate Change Service i samarbejde med FN's Meteorologiske Verdensorganisation (WMO) årlige rapport om den europæiske tilstand af klimaet. Baseret på videnskabelige data og analyser viser rapporten den fortsatte alarmerende tendens med stigende temperaturer og klimaændringer på tværs af Europa. 

I 2023 oplevede Europa det varmeste år nogensinde, hvilket påvirkede borgerne med en stigning i ekstreme varmestressdage og hedebølger. Disse forhøjede temperaturer forstærkede forekomsten og sværhedsgraden af ​​ekstreme vejrbegivenheder som tørke, oversvømmelser og skovbrande. Nedbørsniveauerne var 7 % over gennemsnittet i 2023, hvilket øgede risikoen for oversvømmelser i mange områder af Europa.

Den gennemsnitlige havoverfladetemperatur (SST) i hele Europa var den højeste nogensinde. I juni 2023 blev Atlanterhavet vest for Irland og omkring Det Forenede Kongerige påvirket af en marin hedebølge, der blev klassificeret som 'ekstrem' og i nogle områder 'ud over ekstrem', med SST'er så meget som 5°C over gennemsnittet.

Rapporten fremhæver også virkningerne af klimaændringer i hele Europa og vores samfund i 2023, især de økonomiske tab som følge af oversvømmelser og sundhedspåvirkningerne af varmestress.   

Europa er det hurtigst opvarmende kontinent med temperaturstigninger omkring det dobbelte af den globale gennemsnitshastighed, som understreget af Europæisk klimarisikovurdering. Den europæiske klimarapport understreger endnu en gang behovet for, at Europa bliver klimaneutralt og klimamodstandsdygtigt og fremskynder vores rene energiomstilling og optagelsen af ​​vedvarende energi og energieffektivitetsforanstaltninger.  

EU har forpligtet sig til at blive klimaneutral i 2050 og er blevet enige om mål og lovgivning at reducere drivhusgasemissionerne med mindst 55 % inden 2030. Kommissionen offentliggjorde en Kommunikation april 2024 om, hvordan man effektivt forbereder EU på klimarisici og opbygger større klimaresiliens.  

reklame

Copernicus, Europas øjne på Jorden, er jordobservationskomponenten i Den Europæiske Unions rumprogram. Copernicus er finansieret af EU og er et unikt instrument, der ser på vores planet og dens miljø til gavn for alle europæiske borgere.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending