Følg os

Økonomi

Vesteuropas grænseoverskridende shoppertal vil slå rekorder i 2025

DEL:

Udgivet

on

På trods af de forfærdelige virkninger efter Brexit, der tyngede den grænseoverskridende e-handelsaktivitet i EU-området betydeligt, er antallet af internationale købere for nylig gået ind i en stigende tendens. Grænseoverskridende e-handelssalg i Frankrig, Tyskland, Spanien, Italien og flere registrerer konsekvente og deraf følgende stigninger, hvilket viser en eksploderende industri, efterhånden som flere penge fra forbrugerne bruges på udenlandske detailhandleres varer.

Kinas e-handels momentum, på grund af de fremskridt, der er taget af sværvægtere som Temu, Shein, AliExpress og andre, er grundlaget for den grænseoverskridende vækst i antallet af købere. Den vedvarende inflation på tværs af de vesteuropæiske lande baner grobund for, at kinesiske e-handelsgiganter kan trives, med tilbud på varepriser, en overflod af vareudvalg, grænseløse annoncekampagner og gamificerede apps, der rydder vejen til de mest omkostningsbevidste forbrugeres hjerter. . Miravia, Temu, Shein og AliExpress oplevede, at deres fælles andel af Spaniens e-handelsværdi voksede fra 6 % i 2022 til 9 % sidste år, for eksempel. Ydermere fremmer eksponentielle investeringer foretaget af giganter som Amazon og Zalando i EU, hvoraf sidstnævnte planlægger at erobre 15 % af EU's markedsandel, yderligere købervækst.

Stigende antal grænseoverskridende shoppere udgør både vanskeligheder og fordele for europæiske detailhandlere. Så hvad skal vi forvente af den grænseoverskridende e-handel i vesteuropæiske lande i år og fremover?

 

Imponerende internetpenetrationsrater forbundet med stigende købertal

Vesteuropæiske lande, herunder Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Luxemburg, Belgien og flere andre, er vidne til væsentlige ændringer i forbrugeradfærd og teknologisk integration i øjeblikket. Disse ændringer bliver foretaget, mens flere statslige reguleringer tackler e-handelsproblemer, og løsninger bliver vedtaget.

Til dato har det vesteuropæiske marked været vidne til rigelig vækst på grund af den betydelige økonomiske konsolidering i det indre marked og en forholdsvis hurtig internetadoption, der overhalede øst- og sydeuropæiske lande. Lige nu viser lande i "Vesten" en af ​​de bedste internetpenetrationsrater på tværs af kontinentet, hvor næsten alle bruger internettet og udnytter e-handel og grænseoverskridende detailmuligheder. Nordeuropa tager Vesteuropa med små 2 %, kl 97 %, i modsætning til sidstnævntes 95 % internetpenetrationshastighed.

Der finder talrige skift sted på tværs af vesteuropæiske lande. Det er derfor kun naturligt at forvente, at grænseoverskridende e-handel trives i deltagerlandene, og vende sig til virkeligheden af ​​de seneste undersøgelsers forudsigelser. For eksempel er antallet af grænseoverskridende shoppere forpligtet til at stige igen efter det post-pandemiske hit, med en stigning på 0.2 % i Spanien og 0.6 % i Italien i 2024. På den anden side vender de tilbage til vækst i Frankrig med 2.3 % , i Storbritannien med 2.6 % og i Tyskland med 3.0 % i 2025.

reklame

Flere virksomheder flytter deres fokus fra lokalt til globalt

Grænseoverskridende shopping har ændret spillet for online-forhandlere i alle samfundslag, lige fra tøj til lægemidler til skønhed til endda mejeriindustrien. Sidstnævnte var for eksempel vidne til i år væksten i det grænseoverskridende salg og udvidelsen af ​​D2C-salget, rettet mod enkeltstående købere, der er villige til at betale mere for mejeriprodukter af bedre kvalitet og smag, hvor mælk og ost rangerer højest.

Med rimelighed er der flere afgørende faktorer, der driver denne udvikling, uden hvilke virksomheder ikke kunne handle internationalt så effektivt. Massiv B2B og B2C markedsundersøgelse og dataanalyse, der bruger professionelt opnået indsigt på tværs af vesteuropæiske virksomheder og videre, hjælper virksomheder med at træffe mere informerede og gavnlige beslutninger vedrørende markedsudvidelsessteder, internationale partnerskaber, reklamekampagner osv. Ifølge forskning fra Savanta i Europa, virksomheder, der udnytter mulighederne for internationale markedsekspansion, skylder meget af deres udvikling til de ansatte data- og markedsundersøgelsespartnere, for disse bruger avancerede intelligens- og teknologiløsninger, herunder AI-drevne apps og prognoser, blandt andre førsteklasses teknikker til at indsamle de bedste indsigt.

Grænseoverskridende e-handel giver ca 22% af alle fysiske varer forsendelse inden for e-handelsforsendelsesområdet. Da 67 % af verdens forbrugere foretager indkøb hjemmefra hos internationale e-handelsforhandlere, er det desuden kun naturligt, at de vesteuropæiske lande fører i tal. De lavere priser, anstændige forsendelsestider, fremragende kundeservice, adskillige betalingsmetoder og strømlinede forsyningskædeoperationer, blandt andre stærke sider, tilskynder 1 ud af 5 potentielle købere af et produkt til at lede efter deres nødvendighed hos oversøiske udbydere.

Grænsehandelen tager det op

Budgetfokuserede vesteuropæiske forbrugere undersøger mulighederne for grænseoverskridende e-handel for at udnytte konkurrencedygtige priser. Internationale handelsgiganter kæmper mod de bedste af de bedste for at sikre sig større markedsandele, og deres prissætning er den vigtigste og vigtigste bidragyder til deres voksende berømmelse.

En betydelig procentdel af Zoomere og Millennials i Storbritannien, Holland, Frankrig og Belgien foretager internationale betalinger for varer et par gange om året i søgen efter bedre tilbud. For at få den bedste dollar kigger forbrugere i vesteuropæiske lande på de bedste detailgiganter som f.eks.

 • Ikea
 • Lidl
 • Zalando
 • H & M
 • LEGO
 • Zara
 • Jysk
 • Bauhaus
 • Bemærk
 • Adidas.

Stigende digital tegnebogsudnyttelse og tjenesteudbydere

Med stigende popularitet blandt vesteuropæiske kunder oplever digitale tegnebøger en stigende aktivitet. 25 % af britiske købere er bekendt med e-wallet assisterede køb, hvorimod 22 % af forbrugerne i Irland kan fortælle det samme. Eftertragtede betalingssteder i Vesteuropa varierer fra land til land, med følgende førende i toppen:

 • Mastercard og Visa i Irland og Storbritannien
 • PayPal i Tyskland, Frankrig og Storbritannien
 • SEPA Direct og Giropay i Tyskland
 • iDeal i Belgien og Holland
 • Sofort i Belgien og Tyskland
 • Cartes Bancaires i Frankrig.

Sidst, nøglespillerne griber rampelyset

Statista-data viser, at blandt de mange deltagere, der leder efter en mere betydelig markedsandel, skiller Amazon sig ud som den primære online platform, der bruges i vesteuropæiske lande, og driver salg fra over 1.3 milliarder brugere hver måned.

For det andet følger eBay i Amazons fodspor med mere end 470 millioner månedlige brugere. Samtidig ligger Zalando på tredjepladsen, hvor Asos, Bol, OTTO og Kaufland kan prale af de deraf følgende lederstillinger. De bedst kendte mærker tiltrækker betydelige månedlige besøgstal, så det er tydeligt at se, hvorfor og hvordan grænseoverskridende e-handel på tværs af vesteuropæiske nationer boomer.  

Tag væk 

Udfordret af de kinesiske giganter og andre ikke-europæiske enheder, skal vesteuropæiske virksomheder strategisk justere deres priser for at bekæmpe de enestående aftaler, der kommer fra udlandet. Detailhandlere i Frankrig, Tyskland, Storbritannien og så videre har en masse på deres tallerkener i disse dage, så det forventes, at fremtiden vil skelne dem, der kan reducere deres forsyningsomkostninger og forbedre deres resultatkvalitet og gennemløb fra dem, der erobrer af de største markedsandele vil tynge.

Det, der er sikkert, er, at gigantiske europæiske detailhandlere såsom Deutschs all-around platform Zalando og fast-fashion e-handelssværvægtere som Shein øger det grænseoverskridende e-handelssalg og deraf følgende køberantal, hvilket rejser nye bekymringer såvel som muligheder. Det er kun et spørgsmål om den specifikke side af spektret, en virksomhed eller køber ser fra.  

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending