Følg os

Dyrevelfærd

Handelsaftalen mellem EU og Chile mangler dyrevelfærd

DEL:

Udgivet

on

Den moderniserede frihandelsaftale mellem EU og Chile, der blev godkendt af Europa-Parlamentet i denne uge, omfatter forpligtelser til dyrevelfærd såsom anerkendelse af dyrenes sans, udfasning af antibiotika, der bruges som vækstfremmere, og sprog om dyrevelfærdssamarbejde.

Selvom disse bestemmelser hilses velkommen, bør de negative virkninger af ubetinget handelsliberalisering ikke ignoreres: EU og Chile bør maksimere sproget om dyrevelfærdssamarbejde inden for aftalen for at sikre betydelige fremskridt for dyrenes velfærd.

I 2002, da EU og Chile indgik deres første handelsaftale, tilføjede de for første gang nogensinde bestemmelser om dyrevelfærdssamarbejde. Alligevel blev det efterfulgt af øget intensivering i den chilenske husdyr- og akvakultursektor på grund af øgede handelsmuligheder. Der er en høj risiko for, at denne moderniserede aftale vil sætte skub i denne tendens, da den giver yderligere markedsadgang for chilenske animalske produkter ved at øge kvoterne for fjerkræ, svinekød, får og oksekød uden nogen dyrevelfærdsbetingelser. En sådan betingelse kunne have bidraget til at forbedre dyrevelfærdsstandarderne i Chile, især i betragtning af det Chilenske producenter mener, at handelsaftalen vil skabe større sikkerhed for investeringer rettet mod eksport til EU.

Frihandelsaftalen indeholder et kapitel om bæredygtige fødevaresystemer med bestemmelser om dyrevelfærdssamarbejde, selv om det er uforpligtende. Fremtidigt EU-Chile-samarbejde om dyrevelfærd skal som ligesindede partnere fokusere på konkrete initiativer som udfasning af bure til svin og fjerkræ sammen med lavere belægningstæthed for fjerkræ. Andre områder omfatter dyretransport, brug af anæstesi til lemlæstelser og fælles handlingsplaner for at udfase antibiotikabrug i animalsk produktion.

Det er skuffende, at den nye EU-tilgang til handel og bæredygtig udvikling (TSD) kapitler endnu ikke vil gælde for denne handelsaftale. Gennemgangsprocessen af ​​TSD-kapitlet bør indeholde detaljeret sprog om sammenhængen mellem dyrevelfærd og bæredygtig udvikling, bevarelse af vilde dyr og handel og vigtigheden af ​​at sikre velfærd i akvakultur. Med hensyn til håndhævelse bør EU og Chile skabe klare køreplaner, identificere prioriterede spørgsmål og inkludere sidste udvej-sanktioner.

I november 2021 underskrev den chilenske præsident Gabriel Boric en Animalist Commitment med Veg Foundation under sin kampagne. Dokumentet indeholder 10 punkter for at forbedre livet for dyr opdrættet til konsum.

"Desværre er der efter to års regering sket meget få fremskridt med at opfylde denne forpligtelse, da der kun er arbejdet på et af de 10 punkter. Vi opfordrer præsident Boric til at holde sit ord og forbedre livet for millioner af dyr i Chile ved at implementere disse punkter i både handelsaftaler og national lovgivning. Denne frihandelsaftale kunne have styrket den nationale indsats svarende til virkningen af ​​den første handelsaftale mellem EU og Chile, som førte til vedtagelsen af ​​chilensk dyrevelfærdslov i 2009", kommenterede Ignacia Uribe, grundlægger og administrerende direktør, Veg Foundation.

reklame

"Indtil EU har dyrevelfærdsbaserede importkrav, bør EU forhandle ambitiøse dyrevelfærdsbetingelser med alle handelspartnere og gentage den tilgang, det fulgte i handelsaftalen mellem EU og New Zealand. EU bør ikke lade sin handelsdagsorden fastfryse vejen mod højere velfærdsfødevaresystemer. At omfavne dyrevelfærdsforhold i nogle frihandelsaftaler og udelade dem i andre ville helt sikkert være usammenhængende", Kommenterede Reineke Hameleers, CEO, Eurogroup for Animals.

Eurogroup for Animals og den chilensk-baserede organisation Veg Foundation beklager, at moderniseringen af ​​denne handelsaftale ikke garanterer det Handelen mellem EU og Chile har ikke en skadelig indvirkning på dyr, og tilskynde til en effektiv overgang til bæredygtige fødevaresystemer, hvor dyrenes velvære fremmes og respekteres.


Eurogruppen for Animals repræsenterer over 1980 dyrebeskyttelsesorganisationer i næsten alle EU-medlemsstater, Storbritannien, Schweiz, Serbien, Norge og Australien. Siden grundlæggelsen i XNUMX er det lykkedes for organisationen at opmuntre EU til at vedtage højere juridiske standarder for dyrebeskyttelse. Eurogroup for Animals afspejler den offentlige mening gennem sine medlemmer og har både den videnskabelige og tekniske ekspertise til at yde autoritativ rådgivning om spørgsmål vedrørende dyrebeskyttelse. Eurogroup for Animals er et stiftende medlem af Verdensforbundet for dyr som forener dyrebeskyttelsesbevægelsen på globalt plan.

Veg Foundation er en international non-profit organisation, der arbejder i Latinamerika for at fremme plantebaseret kost og for at mindske opdrættede dyrs lidelser. Gennem sit projekt Observatorio dyr det samarbejder med virksomheder og regeringer om at forbedre livet for dyr, der er opdrættet til konsum. Den udfører også adskillige undersøgelser for at øge bevidstheden blandt offentligheden.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending