Følg os

NATO

'Ingen vold eller intimidering' kan blokere Ukraines NATO-vej

DEL:

Udgivet

on

Under en tale ved NATO's Open Door Conference i Helsinki hilste NATOs vicegeneralsekretær Mircea Geoană Ukraines parathed til at tilslutte sig NATO velkommen og sagde, at "NATOs dør forbliver åben", og "ingen vold eller intimidering kan stoppe det". Bulgariens, Estlands, Letlands, Litauens, Rumæniens, Slovakiets og Sloveniens ambassader havde arrangeret begivenheden i samarbejde med det finske institut for internationale anliggender og Finlands Atlantiske Råd for at markere tyveårsdagen for deres landes optagelse i NATO .

I sin virtuelle tale sagde hr. Geoană, at ​​han ikke kunne tænke sig en bedre vært end Finland til at tale om NATO's åbne dør-politik. "Sammen med vores nyeste medlem Sverige har I vist verden, hvad frihed betyder," sagde han og tilføjede, at præsident Putin har fejlet i sit forsøg på at "slå NATOs dør lukket."

Vicegeneralsekretæren fremhævede, at Ukraine, ligesom andre før det i Central- og Østeuropa og Baltikum, har valgt vejen til NATO-medlemskab. Fra 1949 er NATO vokset fra tolv medlemmer til toogtredive, og det vil fortsætte med at "bygge en bro for, at Ukraine kan tilslutte sig vores store Alliance", som det ser ud til Washington-topmødet i juli.  

Vicegeneralsekretæren understregede, at NATO's åbne dør-politik har bragt flere styrker, flere kapaciteter og flere mennesker med færdigheder og ekspertise ind i alliancen. "NATO-allierede fra Østersøen til Sortehavet bidrager væsentligt til NATO's kollektive sikkerhed", sagde han og understregede, at disse lande også bidrager til NATOs innovationsøkosystem, herunder testcentre og acceleratorsteder, som er en del af NATO's Defense Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA). ).

Dagen før havde Mircea Geoană besøgt Allied Maritime Command (MARCOM) hovedkvarter i Northwood, nær London, hvor han mødte Commander of MARCOM, viceadmiral Mike Utley og andre nøglemedarbejdere. Vicegeneralsekretæren og den øverstbefalendes drøftelser fokuserede på vigtigheden af ​​MARCOM i NATOs nye forsvarsplaner og kommandoens afgørende rolle i at holde søvejene mellem Nordamerika og Europa åbne.

Efter nylige skader på Østersøens undervandsinfrastruktur diskuterede de også, hvordan allierede flåder og nye teknologier bedre kan beskytte undersøisk infrastruktur og Alliancens rolle i at afskærme undersøiske kabler og rørledninger. Geoană fremhævede yderligere behovet for fortsat vestlig støtte til Ukraine og sagde, at omkostningerne ved at lade Rusland sejre ville være langt større end omkostningerne ved at støtte Ukraine nu.

Vicegeneralsekretæren og den øverstbefalende diskuterede også udvikling af missil- og droneteknologier, samt hvordan NATO bedre kan tilpasse sig kunstig intelligenss rolle i moderne krigsførelse. Med en advarsel om, at alliancen står over for de største sikkerhedsudfordringer i en generation, understregede hr. Geoană MARCOMs centrale rolle i beskyttelsen af ​​NATO's en milliard mennesker.

reklame

Han afsluttede sin rejse med en åbningstale ved den tredje udgave af den årlige NATO-konference for integreret luft- og missilforsvar (IAMD) i London. Dette års konference fokuserede på resultaterne til Washington-topmødet, erfaringer fra krigen mod Ukraine og NATO IAMD-tilpasning efter topmødet.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending