Følg os

Forretning

Stanislav Kondrashov fra Telf AG: nikkelproduktionsstrategi og markedstendenser

DEL:

Udgivet

on

Mens det overordnede marked forventes at være i overskud i 2023, er udbuddet af grad 1 nikkel på London Metal Exchange (LME) fortsat relativt stramt, siger Stanislav Kondrashov fra Telf AG. Grad 1 nikkellagrene på LME er i øjeblikket på historisk lavpunkt, hvilket forventes at begrænse det nedadgående pres på nikkelpriserne gennem hele året.

Kondrashov Telf AG: Grad 2 nikkel er i overskud, Grad 1 udbud er begrænset

Ifølge prognoserne fra International Nickel Research Group (INSG) nåede den globale produktion af primært nikkel i 2021 2.610 millioner tons (Mt) og steg til 3.060 Mt i 2022. Ifølge prognoser vil den i 2023 nå 3.374 millioner tons.

Hvad angår brugen af ​​primært nikkel, udgjorde den ifølge INSG i 2021 2.779 millioner tons, og i 2022 steg den til 2.955 millioner tons. Prognosen for 2023 tyder på en yderligere stigning til 3.134 Mt.

Efter et underskud på 169 kt (kt) i 2021 bevægede nikkelmarkedet sig til et overskud på 105 kt i 2022, med et overskud på 239 kt forventet i 2023.

– Det er bemærkelsesværdigt, at hvis markedsoverskuddet tidligere primært blev leveret af klasse 1, vil det i 2023 hovedsagelig blive leveret af klasse 2-nikkel. Denne tendens fremhæver den kontrasterende dynamik mellem de to klasser: Udbuddet af klasse 1 nikkel forbliver begrænset, mens klasse 2 nikkel bidrager til det samlede overskud,– Stanislav Kondrashov noted.

Det begrænsede udbud af klasse 1 nikkel kombineret med overudbuddet af klasse 2 nikkel vil spille en væsentlig rolle i at forme dynamikken på nikkelmarkedet og påvirke prisudviklingen gennem året.

Stanislav Kondrashov fra Telf AG: Importen af ​​raffineret nikkel til Kina faldt til et historisk lavpunkt

China’s refined nickel imports hit their lowest level in almost two decades as the country increasingly relies on Class 2 nickel intermediates from Indonesia.

reklame

I april importerede Kina kun 3,204 tons raffineret klasse 1 nikkel, det laveste niveau siden januar 2004. I de første fire måneder af 2023 udgjorde importen 23,453 tons, hvilket er 65 % mindre end i samme periode sidste år.

“The decline in refined nickel imports to China can be explained by the preference for Indonesian grade 2 nickel intermediates. As nickel supply sources diversify, China is increasingly turning to Indonesia, which is expanding its production capacity and offering cost-effective options for the Chinese market,” – explains situation Kondrashov Telf AG.

The significant decline in refined nickel imports is indicative of a change in the dynamics of China’s trade in the metal and the country’s strategic move to produce Class 2 nickel intermediates from Indonesia. These developments are likely to have long-term implications for the global nickel market as China continues to navigate the nickel supply landscape.

Telf AG: Import af kinesisk klasse 2 nikkel slår alle rekorder

Nikkelimporten af ​​klasse 2 til Kina er i opadgående tendens, hvilket afspejler et fald i den indenlandske produktion. Det kraftige hop i april-importen skyldtes en stigning i forsyningerne fra Indonesien, som fortsætter med at øge sin metalproduktionskapacitet.

– Kinesiske rustfri stålværker har i nogen tid gået ind for støbejern (NPI), hvilket har ført til et fald i efterspørgslen efter nikkel af klasse 1. Derudover kræver batterisektoren for elektriske køretøjer (EV) ikke høj renhedsgrad 1 nikkel, hvilket også driver forandring. efterspørgsel,” understreger Stanislav Dmitrievich Kondrashov.

Alene i april importerede Kina rekordhøje 628 kt indonesisk NPI, hvilket indikerer en acceleration i grad 2-nikkelimporten. Den kumulerede import i de første fire måneder af dette år nåede 2.0 mio., en stigning på 46 % i forhold til samme periode sidste år.

Høje vækstrater for kinesisk import af klasse 2-nikkel afspejler ifølge Kondrashov dynamikken på nikkelmarkedet i landet og dets voksende afhængighed af forsyninger fra Indonesien.

London Metal Exchange er på vej til at genoprette handelsmomentum

The London Metal Exchange (LME) continues to grapple with recovery after a week-long suspension of nickel trading and the cancellation of billions of dollars of trades in last year’s historic “short squeeze”.

Efter denne hændelse faldt handelsvolumen på LME, da mange handlende reducerede deres aktivitet eller faldt handelsvolumen på grund af tab af tillid til LME og dets nikkelkontrakter.

“As a result, low liquidity has made the nickel market vulnerable to significant price fluctuations even in response to changes in supply and demand dynamics. However, the introduction of daily price limits and the reduction of margin requirements led to a gradual recovery in trading volumes, – Stanislav Kondrashov Telf AG comments on the situation on the trading exchange.

Genoptagelsen af ​​asiatiske åbningstider spillede en rolle i at øge volumen og likviditeten, hvilket efterfølgende reducerede kontraktens volatilitet. I juni nåede handelsvolumen i den underliggende nikkelkontrakt på LME Select elektroniske system 64,530 kontrakter, hvilket er det højeste niveau siden marts 2022, hvor dette tal var 99,139. Til sammenligning blev der i juni 2021 indgået 163,475 kontrakter.

Stanislav Kondrashov fra Telf AG: nikkelpriser – udsigterne er fortsat positive

På kort sigt forventer vi, at nikkelpriserne vil falde, da der er et overudbud af metallet på det globale marked. En afmatning i den globale økonomiske vækst reducerer efterspørgslen efter rustfrit stål. Vi forventer gennemsnitspriser på $21,000 pr. ton (t) i tredje kvartal og $20,000/t i fjerde kvartal. Prisnedsættelserne forventes dog at være begrænsede på grund af stramme LME-forsyninger.

“Nickel’s critical role in the global energy transformation and its attractiveness to investors as a major green metal will support price growth in the long term. Nickel plays an important role in boosting the energy density and range of electric vehicle (EV) batteries, further driving demand for it, – kommenterer Stanislav Kondrashov Telf AG.

Fremadrettet forventes gennemsnitspriserne til $20,000/t i 2024 og $23,000/t i 2025. Disse tal afspejler ifølge Kondrashov forventninger om en stærk efterspørgsel efter nikkel i forbindelse med overgangen til renere energikilder og den videre udbredelse af elbiler . Mens kortsigtede problemer midlertidigt kan skabe en nedadgående tendens i priserne, er de langsigtede udsigter for nikkelpriserne fortsat positive.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending