Følg os

Forretning

Curaçao: Investeringsprofil

DEL:

Udgivet

on

Curaçao præsenterer sig selv som en fremragende destination for besøgende, der ønsker at opleve øens naturlige ro og hollandsk-caribiske kultur, men landet tiltrækker også opmærksomhed fra virksomheder, der søger investeringsmuligheder i regionen. Baseret uden for orkanbæltet drager Curaçao fordel af mange havne, en naturlig og veludviklet dybvandshavn og hyppige flyvninger, der forbinder øen med flere kontinenter.

Curaçaos økonomiske stabilitet og flersprogede kultur er styrket af øens betydelige digitale infrastruktur, der kan prale af 86.7% internetpenetration, flere datacentre, inklusive det eneste Tier 4-datacenter i den pan-caribiske region, og en højtuddannet talentpulje.

Med attraktive tilbud til rådighed for både turister og virksomheder, fortsætter Curaçao med at positionere sig som en investeringsmulighed for internationale virksomheder og et aktivt knudepunkt i Caribien.

Hvorfor Curaçao:

Hvorfor skal enheder investere i Curaçao (f.eks. sektorer og fordele), og hvordan tiltrækker CINEX'er investeringer til øen?

Curaçao præsenterer sig selv som en fremragende destination for enheder, der søger investeringsmuligheder i den caribiske region. Forskellige nøgleelementer gør os ideelle:

Beliggenhed:

 • Strategisk placeret i det sydlige caribiske hav, uden for orkanbæltet.
 • Forskellige havne, herunder en veludviklet naturlig dybvandshavn

Adgang:

 • Øen fungerer som en HUB med daglige/ugentlige flyvninger fra Europa, USA, Syd-/Centralamerika og Caribien.

Talentpulje:

 • Meget dygtig og flersproget
 • Scabale (region og EU)

Infrastruktur:

 • Internetpenetration: 86.7 %
 • 4 datacentre: 1 Tier IV (Kun ét i den pan-caribiske region)
 • DataHub: fx Acros 1, PanAm Americas II, EC-LINK
 • Kvalitetsejendomme

Stabilitet:

 • Hollandsk retssystem af høj kvalitet
 • Politisk stabil regering

Desuden

Curaçao tilbyder forskellige investeringsincitamenter til enheder, der er interesserede i at investere, herunder:

 • Gunstige selskabsskattesatser
 • Skatteferie til investering i de fleste virksomheder
 • E-zone regime
 • Fortrinsadgang til EU (OCT) og USA (CBI)
 • 0% Fortjeneste Skat af overskud fra immaterielle aktiver

Curaçaos regering arbejder aktivt på at give rød løber behandling til virksomheder og investorer:

reklame
 • For nylig meddelte ministeren for økonomisk udvikling, at fra den 15. august 2023 vil "Directievergunning" blive elimineret. Tidligere skal personer, der ikke er født i De Nederlandske Antiller eller juridiske enheder, der ikke er etableret dér, og som ønsker at blive direktør eller kommissær for et Curaçao-selskab, have en direktørtilladelse. Det har tidligere været en tidskrævende proces at få denne tilladelse. Dette er ikke længere nødvendigt. Fra den 15. august 2023 vil "Directievergunning" blive elimineret.

I betragtning af disse kombinerede fordele, herunder dens livlige kultur og naturlige skønhed, bliver Curaçao stadig mere populær som investeringsdestination for enheder, der leder efter langsigtet succes.

Curaçaos nationale eksportstrategi (NES)

I 2019 påbegyndte Curaçao et projekt om at udvikle en national eksportstrategi (NES), med primært fokus på syv adskilte sektorer, der kredser om teknologi og e-forvaltning. NES-visionen afspejler landets ambition om at transformere sin økonomi til en, der er drevet af iværksætteri, effektivitet, omkostningseffektivitet, kvalitet og innovation. NES er Curaçaos 5-årige vej til at diversificere eksporten, drive økonomisk udvikling og øge valutaindtjening. Strategien er centreret om "e-government for business" for at lette eksporten og hjælpe Curaçao med at fremstå som en mere modstandsdygtig og mere bæredygtig økonomi, især efter virkningerne af COVID-19-pandemien. Strategien fokuserer på at transformere landets økonomiske sammensætning ved at opgradere og skabe nye værdikæder, især inden for eksport af tjenesteydelser. Som følge heraf vil de kommende fem år prioritere at tiltrække investeringer til disse sektorer i erkendelse af, at investeringer er en forudsætning for succesfuld eksport.

Disse sektorer er:

 • Blå Bioøkonomi
 • Vedvarende energi
 • Sundhed og velvære
 • Kreative industrier
 • IT-service
 • Financial Services
 • Havne- og søfartstjenester

For at vide mere om Curaçaos nationale eksportstrategi og strategien for hver af de ovennævnte sektorer, følg venligst nedenstående link.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending