Følg os

EU

EU: Udfordre menneskerettighederne i Tibet under kommende dialog med Kina

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

dsc_0509-Kopie-2Den Europæiske Union (EU) skal tage fat på forværringen af ​​menneskerettighedssituationen i Tibet på den kommende 33-runde af menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina, der afholdes den 8-9 december 2014 i Bruxelles, siger den internationale kampagne for Tibet (IKT) ). En dag efter dialogen, på 10 december i anledning af den internationale menneskerettighedsdag og for at markere 25-årsdagen for tildelingen af ​​Nobel-fredsprisen til Dalai Lama i 1989, vil det tibetanske fællesskab i Belgien afholde en demonstration i foran Europa-Parlamentet (113-15h). 

IKT opfordrer EU til at rejse menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina, kriminaliseringen af ​​selvudslettelser og "terrorbekæmpelse" -kampagne i Tibet såvel som den øgede magtanvendelse fra politiets side og krænkelser af religionsfriheden. Vincent Metten, EU-politikdirektør ved ICT's kontor i Bruxelles, sagde: ”Det er af grundlæggende betydning, at EU ikke går på kompromis med sine menneskerettighedsværdier over for Kina. Vi opfordrer EU til at være ypperlig om situationen i Tibet og tilkendegive klare forventninger til de kinesiske myndigheders fremskridt med udgangspunkt i resultaterne af det første officielle besøg fra EU's særlige repræsentant for menneskerettigheder i Tibet i september 2013. IKT beklager EU har ikke været i stand til at konfrontere Kina og modstå de mere restriktive betingelser, det pålagde menneskerettighedsdialogen, især med hensyn til den ensidige beslutning, som Beijing indførte om at reducere det årlige antal forhandlingsrunder fra to til en. ”

Menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina har været den ældste af sådanne dialoger mellem EU og tredjelande. I takt med Europa-Parlamentets vedvarende kritik har IKT ofte udtrykt bekymring over den måde, hvorpå EU har ført sin menneskerettighedsdialog med Kina og udfordret dets status quo. Desværre har dialogen indtil videre ikke opnået konkrete fremskridt på stedet. Tværtimod, siden Xi Jinping overtog magten i 2013, er menneskerettighedssituationen i både Kina og Tibet forværret. I Tibet har dette resulteret i en intensiveret militarisering af plateauet, militære øvelser med det specifikke mål at bekæmpe selvudslettelser og træningssessioner for politi, der er stationeret i tibetanske klostre.

reklame

Meddelelsen fra kinesiske embedsmænd under den sidste runde af menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina, der blev afholdt i juni 2013, om ikke længere at acceptere en liste over individuelle tilfælde af politiske fanger, demonstrerer deres ønske om at nedgradere menneskerettighedsdialogprocessen. IKT opfordrer EU til at afstå fra at acceptere denne yderligere begrænsning og i stedet rejse sager med tre politiske fanger i fare i Tibet - Dolma Kyab, Lobsang Kunchok og Khenpo Kartse - hvoraf to er dømt til døden. IKT har også gentagne gange opfordret til øjeblikkelig og ubetinget løsladelse af Tenzin Delek Rinpoche, tilbageholdt siden 2002 efter en hemmelig retssag på grund af separatisme. IKT opfordrede den nye EU-højtstående repræsentant Federica Mogherini til at prioritere menneskerettighederne i Kina og Tibet under sin tid ved at genoverveje EU's strategi over for Kina og vedtage en mere ambitiøs tilgang. Den kommende nye runde af menneskerettighedsdialogen mellem EU og Kina giver EU en fremragende lakmustestmulighed.

reklame

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending