Følg os

Helse

VERDENS FEDMEDAG - Alliance mod fedme

DEL:

Udgivet

on

"Afvisning af politikker, der ødelægger næringsstoffer. Fortaler for en integreret tværfaglig tilgang".

Prof. Carruba (Universitetet i Milano): "Fedme skal integreres i essentielle plejeniveauer."

Prof. Paganini (Competere.Eu): "Empowering Consumer Food Awareness. Urgent Genopdagelse af balancen i middelhavsdiæten."

Milano, 4. marts 2024 – "Fedme udgør en eskalerende global udfordring, ofte karakteriseret som en usynlig epidemi, der rammer over en milliard individer på verdensplan, med 380 millioner under 15 år. Alvoren af ​​denne epidemi er sådan, at vi i 2030 kan være vidne til en reduktion i forventet levetid pga. til fedme-relaterede komplikationer - et fænomen uden fortilfælde i menneskehedens historie. Fremskrivninger tyder på, at i 2035 kan antallet af overvægtige individer stige til 4 milliarder, næsten halvdelen af ​​den forventede globale befolkning." Denne alarmerende erklæring blev udsendt i dag på World Obesity Day af Michele Carruba, ærespræsident for Center for Obesity Study and Research (CSRO) ved University of Milano, og Peter Paganini, formand for Competere - Politik for bæredygtig udvikling.

Carruba og Paganini er ledende skikkelser i International Alliance Against Obesity, som mødtes for første gang den 19. januar på universitetet i Milano og indviede en række internationale symposier om overdreven underernæring.

"I dag er fedme ikke klassificeret som en sygdom i sig selv," forklarer Carruba, "men den er tæt forbundet med adskillige ikke-smitsomme sygdomme, der i sig selv er blandt de primære globale årsager til dødelighed."

Ifølge undersøgelser foretaget af Alliancen anslås den økonomiske belastning af denne krise til næsten 2 billioner dollars, uden at der tages hensyn til tab forbundet med nedsat produktivitet og de samfundsmæssige konsekvenser af stigmatisering.

reklame

"I lyset af dette scenarie" - bemærker Paganini, forfatter til 'iFood: Escaping Food Ideology', "er det tydeligt, at de nuværende folkesundhedspolitikker endnu ikke har givet de ønskede resultater. Jeg henviser især til indførelsen af ​​forenklet ernæringsmærkning, som f.eks. Nutriscore og finanspolitikker rettet mod fødevarer med højt sukkerindhold og højt mættet fedtindhold. Disse foranstaltninger begrænser utilsigtet valgfriheden og underminerer diætdiversiteten, samtidig med at de på uretfærdig vis udskælder specifikke næringsstoffer uden at tage fat på de mangefacetterede rødder af fedme."

Alliancen hævder, at fedme er et multifaktorielt problem, der påvirkes af et utal af faktorer, herunder genetik, metabolisme, livsstil og psykologisk velvære. Denne kompleksitet understreger fraværet af en løsning, der passer til alle, og understreger nødvendigheden af ​​en integreret tilgang, der omfatter afbalanceret ernæring, aktiv livsstil og robust ernæringsuddannelse, der fremmer kritisk tænkning og bevidsthed.

Ifølge Paganini er omgående handling bydende nødvendig for at "dyrke en sundhedscentreret kultur, der værdsætter ligevægt frem for påtvingelse, og tilbyder en vej ud af denne krise. At uddanne individer om vigtigheden af ​​en afbalanceret livsstil kræver tid og dedikation, men det er afgørende for at udruste fremtidige generationer. at konfrontere de udfordringer, der er forbundet med fedme. Vores mission er at slå til lyd for politikker og initiativer, der styrker ernæringsuddannelse, og samtidig udvide adgangen til nærende fødevarer og aktive levemuligheder for alle."

Inden for denne tværfaglige ramme opstod Alliancen mod Fedme med over 30 videnskabsmænd fra forskellige discipliner i spidsen, der repræsenterer universiteter i hele Europa. Målet med dette spirende videnskabelige samfund er at tvinge institutioner til at anerkende fedme som et mangefacetteret problem, der samler akademikere, forskere og tænkere fra forskellige felter for i fællesskab at tage fat på plagen med overdreven underernæring.

"At være overvægtig," tilføjer Carruba, "bør ikke opfattes som en manglende regulering af fødeindtagelse, men snarere som en sygdom, der stammer fra dysreguleringen af ​​det homøostatiske system, der styrer energimetabolisme og madforbrug. Videnskaben bekræfter fedme som en tilstand, der kan behandles og forebygges. I betragtning af dets komplicerede samspil mellem miljømæssige, psykologiske og genetiske faktorer, kræver det en integreret tværfaglig tilgang, der omfatter psykologisk støtte, farmakologiske indgreb eller i ekstreme tilfælde kirurgisk indgreb. Men i dag har vi ikke nok medicinsk fagfolk, der er i stand til effektivt at løse fedmeproblemet. Derfor er det bydende nødvendigt at etablere et nyt medicinsk speciale dedikeret til at håndtere denne tilstand. Med fedme, der eskalerer i et alarmerende tempo, ville selv hurtig indgriben kræve mindst et årti for at samle en passende kohorte af dygtige læger Undladelse af at handle hurtigt risikerer at gøre det nationale sundhedssystem økonomisk uholdbart. Afslutningsvis er det altafgørende at anerkende fedme som en sygdom og integrere den i de essentielle niveauer af pleje (Lea)."

Photo by Louis Hansel on Unsplash

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending