Følg os

Forsiden

Vassily Kandinsky: Bruxelles revideret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af Bruxelles-korrespondent

LIFEKANDINSKY

Bruxelles viser udstillingen Kandinsky & Rusland. Fra 8. marts til 30. juni kan du komme og beundre mere end 150 kunstværker på Royal Museums of Fine Arts i Belgien. Blandt disse kunstværker: omkring halvtreds malerier af Vassily Kandinsky (Moskva 1866 - Neuilly-sur-Seine 1944), ved siden af ​​nogle populære kunstværker og malerier af Larionov og Malévitch. De fleste af værkerne kommer fra meget anerkendte russiske museer såsom det russiske museum i Sankt Petersborg.

Efter 100 år vender Kandinsky tilbage til Belgien! I maj 1913 udstillede han på Georges Giroux Gallery, nu væk, men på det tidspunkt et kulturelt hotspot i Bruxelles. De malerier og kunstværker, der nu kan ses på Royal Museums of Fine Arts i Belgien, tager dig tilbage til Rusland i perioden 1901-1922: fra symbolik til avantgarde. En virkelig vidunderlig rejse…

Udstillingen Kandinsky & Rusland er opdelt i fire separate dele med følgende suggestive titler: «Oplevelse af malerkunsten», «At lytte til malerkunsten», «Midt i naturen» og «Kandinsky og mytologi». Det er første gang, at denne samling på 150 værker vises i Belgien. Det viser den kunstneriske og intellektuelle kompleksitet af et sandt geni, der på samme tid hentede inspiration fra den russiske symbolistiske bevægelse, græsk kultur, tysk metafysik, ortodoks spiritualitet og esoterisme.
Vassily Kandinsky er en af ​​de mest indflydelsesrige malere i det 20. århundrede. Som den abstrakte kunsts grundlægger udvikler han sig, og rejser fra München til Paris med stop i Moskva og Berlin, fra ekspressionisme til surrealisme uden nogensinde at give afkald på sine russiske rødder. I 1911 maler han "Maleri med cirkel", historiens allerførste abstrakte kunstværk. Med dette maleri blander han hele kunstopfattelsen sammen. Denne kunstner af russisk oprindelse, som først bliver en naturaliseret tysker, derefter en franskmand, er et ekstremt mangefacetteret geni. Han efterlader sig et imponerende oeuvre: mere end 2,500 malerier, gouacher og akvareller, men også tryk, poesi, scenespil, filosofiske essays, teoretiske skrifter, …

Kandinsky er en meget kultiveret mand. Han læser jura og økonomi på Moskvas universitet, før han, relativt sent i en alder af 30, påbegyndte sine maleristudier. Den russiske kunstner udvikler en meget farverig malerkunst, der kombinerer myter og eventyr, indtryk og observationer, litteratur og musik.

Abstrakt kunst er stærkt påvirket af musik. Denne form for kunst, abstrakt af natur, handler ikke om at vise omverdenen, som den er, men blot ønsker at udtrykke den menneskelige sjæls indre følelser på en direkte måde. Kandinsky bruger i øvrigt selv musikalske termer til at betegne sine egne værker. Han kvalificerer dem som "improvisationer", når de er spontane eller som "kompositioner", når de er mere udførlige. Udstillingen "Kandinsky & Rusland" fremhæver malerkunstens musikalitet, som mere og mere vil overtage rollen som det rene objekt.

reklame

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending