Følg os

Forsiden

Vassily Kandinsky: Bruxelles revideret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af Bruxelles-korrespondent

LIFEKANDINSKY

Brussel viser udstillingen Kandinsky & Rusland. Fra 8. marts til 30. juni kan du komme og beundre mere end 150 kunstværker på Royal Museums of Fine Arts i Belgien. Blandt disse kunstværker: omkring halvtreds malerier af Vassily Kandinsky (Moskva 1866 - Neuilly-sur-Seine 1944) ved siden af ​​nogle populære kunstværker og malerier af Larionov og Malévitch. De fleste af værkerne kommer fra meget berømte russiske museer som det russiske museum i Sankt Petersborg.

reklame

Efter 100 år vender Kandinsky tilbage til Belgien! I maj 1913 udstillede han på Georges Giroux Gallery, nu væk, men på det tidspunkt et kulturelt hotspot i Bruxelles. De malerier og kunstværker, der nu kan ses på Royal Museums of Fine Arts i Belgien, fører dig tilbage til Rusland i perioden 1901 - 1922: fra symbolik til avantgarde. En virkelig vidunderlig rejse ...

Udstillingen Kandinsky & Rusland er opdelt i fire separate dele med følgende suggestive titler: «Oplev kunsten at male», «Lytte til kunsten at male», «Midt i naturen» og «Kandinsky og mytologi». Det er første gang, at denne samling på 150 værker vises i Belgien. Det viser den kunstneriske og intellektuelle kompleksitet af et ægte geni, der samtidig hentede inspiration fra den russiske symbolistiske bevægelse, den græske kultur, den tyske metafysik, den ortodokse spiritualitet og esoterikken.
Vassily Kandinsky er en af ​​de mest indflydelsesrige malere i det 20. århundrede. Som grundlægger af abstrakt kunst udvikler han sig, rejser fra München til Paris med stop i Moskva og Berlin, fra expressionisme til surrealisme uden nogensinde at give afkald på sine russiske rødder. I 1911 maler han ”Maleri med cirkel”, det allerførste abstrakte kunstværk i historien. Med dette maleri blander han hele kunstens opfattelse. Denne kunstner af russisk oprindelse, der først bliver en naturaliseret tysk, derefter en franskmand, er et ekstremt mangesidet geni. Han efterlader en imponerende oeuvre: mere end 2,500 malerier, gouaches og aquareller, men også tryk, poesi, scenespil, filosofiske essays, teoretiske skrifter, ...

Kandinsky er en meget kultiveret mand. Han studerer jura og økonomi ved universitetet i Moskva før, relativt sent i en alder af 30 år, og påbegyndte sine malerstudier. Den russiske kunstner udvikler en meget farverig malerikunst, der kombinerer myter og eventyr, indtryk og observationer, litteratur og musik.

reklame

Abstrakt kunst er stærkt påvirket af musik. Denne form for kunst, abstrakt af natur, handler ikke om at vise omverdenen, som den er, men ønsker blot at udtrykke den menneskelige sjæls indre følelser direkte. Forresten bruger Kandinsky sig musikalske udtryk til at betegne sine egne værker. Han kvalificerer dem som "improvisationer", når de er spontane eller som "kompositioner", når de er mere detaljerede. Udstillingen "Kandinsky & Rusland" fremhæver musikaliteten i malerikunsten, som mere og mere overtager rollen som det rene objekt.

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending