Følg os

Blogspot

Ukraine: Geneva stå til påske

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vladimir-Putin-Snowden-Is-Still-i-RuslandOpfordringen til alle sider om at afstå fra provokation og vold kom som den største afslutning på denne uges Genève-samtaler mellem USA, Rusland, EU og Ukraines udenrigsministre. Med underskriften på det endelige dokument observerede ukrainske borgere oprettelsen af ​​en anden større international erklæring, der var bestemt til at løse den dybe krise i ukrainsk statsskab - den første, underskrevet af den afsatte præsident Janukovitj den 21. februar, var kortvarig. Massakren på Maidan Square afbrød brat den diplomatiske indsats og skubbede landet i uorden.

Denne forhistorie fremmer skepsis til den offentlige mening: kan erklæringen, der er underskrevet så langt væk som ved bredden af ​​Genèvesøen, overbevise demonstranter ved Dnepr-floden om at anerkende den midlertidige regering i Kiev og opgive deres uafhængighedskrav?

Nogle har fortolket den russiske minister Lavrovs stilling i Genève som en opgivelse af føderaliseringsplanen og en ultimativ 'forræderi' af russere i det østlige Ukraine, truffet under yderligere trussel om sanktioner.

Men det tog ikke lang tid før de østlige ukrainske bloggere svarede: Da de ikke var repræsenteret som part i forhandlingerne, betragter de sig selv som ikke forpligtede til at følge retningslinjerne - de forventer 'juntaen' i Kiev, der steg op til magt gennem vold, for at tage det første skridt mod nedrustning. Efter voldsomme sammenstød i det østlige Ukraine, hvor der blev rapporteret om tab af liv, ser det ud til, at demonstranterne ikke er villige til at hæve et hvidt flag i Genève. Det ville være en udfordring for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) at få dem til at skifte mening.

Efter den foreløbige præsident Turchinovs ordre om at sende tropperne mod øst for at bekæmpe de demonstranter, der blev erklæret som 'terrorister', er tilliden simpelthen ikke der - de nye herskers politik i Kiev har ændret sig ved roulettehastigheden: fra den oprindelige lov, der forbyder det russiske sprog at give det en næsten officiel status til 'antiterroroperationen' mod separatisterne i Østen for få dage siden, til et løfte om tilskrivningsbeføjelser for regionerne. Imidlertid er alle disse langt fra en jackpot for separatisterne, der stræber mod uafhængighed og oprettelsen af ​​en ny stat, 'Novorossiya' - genoplivning af det historiske navn på den russiske provins, bogstaveligt talt 'Nyt Rusland'.

Naturligvis forværres den dybe krise i det ukrainske statsskab af denne manglende tillid på vegne af indbyggerne i det østlige Ukraine, i den ægte karakter af Kiev-erklæringerne - de sociale netværk er fulde af trusler om gengældelse: "Vi kan først give dig løfter og vi kan begynde at hænge dig efter, "blodtørstige tweets, der modtager adskillige 'Likes'. Løftet om galgen for separatisterne fra ukrainske internetbrugere har større indflydelse på separatisternes sindstilstand end det diplomatiske kunstværk i Genève og OSCE's frygtsomme indsats.

I mellemtiden efterlader brummen om en ny bølge af kommende amerikanske sanktioner mod Rusland ikke meget håb om at afslutte konflikten med Genève-erklæringen, det er bare en pause i det igangværende drama om 'Balkaniseringen' i Ukraine. Landet består af forskellige territorier inden for forskellige politiske sammenhænge og repræsenterer et komplekst lappetæppe af kulturer relateret til forskellige civilisationer - efterfølgende står verdensmagterne bag deres korrelerende samfund.

reklame

Ved at forsvare deres protegéer i Kiev overvejer EU økonomiske sanktioner såsom et forbud mod teknologier for at hindre Ruslands modernisering. Dog vil disse give bagslag på Europa, da den forventede afvisning af Frankrig til at sælge Mistral helikopter luftfartsselskaber til russerne ville fratage den franske økonomi på € 1 mia - en bevægelse, der vil næppe blive forstået af franske arbejdere, hvis interesser er at blive ofret til godt for den midlertidige Kiev-regering, herunder syv (!) berygtede oligarker.

Tysklands udenrigsminister Steinmeier opfordrer til at aflede den kreative energi fra sanktioner til regulering af krisen. Tilsyneladende er den amerikanske økonomi ikke indbyrdes afhængig af Rusland, og i tilfælde af sanktioner vil der ikke være nogen direkte negativ effekt. Efter sigende har der været amerikanske trusler om at fryse præsident Putins aktiver i Schweiz. Men det ligger ikke i Mr. Putins karakter at bukke under som et ultimativt offer for amerikansk geopolitisk ambition.

Det er næppe et tilfælde, at under de direkte samtaler med præsident Putin dukkede USA's største 'problemerproducent' Snowden op - russerne har antydet, at de har flere esser på ærmerne for at fortsætte magtspillet. Så længe le rapport de force anvendes, vil krisen i Ukraine ikke være afsluttet.

 

Anna van Densky

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending