Følg os

Blogspot

Ukraine: Geneva stå til påske

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Vladimir-Putin-Snowden-Is-Still-i-RuslandOpfordringen til alle sider om at afstå fra provokation og vold kom som den største afslutning på denne uges Genève-samtaler mellem USA, Rusland, EU og Ukraines udenrigsministre. Med underskriften på det endelige dokument observerede ukrainske borgere oprettelsen af ​​en anden større international erklæring, der var bestemt til at løse den dybe krise i ukrainsk statsskab - den første, underskrevet af den afsatte præsident Janukovitj den 21. februar, var kortvarig. Massakren på Maidan Square afbrød brat den diplomatiske indsats og skubbede landet i uorden.

Denne forhistorie fremmer skepsis til den offentlige mening: kan erklæringen, der er underskrevet så langt væk som ved bredden af ​​Genèvesøen, overbevise demonstranter ved Dnepr-floden om at anerkende den midlertidige regering i Kiev og opgive deres uafhængighedskrav?

Nogle har fortolket den russiske minister Lavrovs stilling i Genève som en opgivelse af føderaliseringsplanen og en ultimativ 'forræderi' af russere i det østlige Ukraine, truffet under yderligere trussel om sanktioner.

reklame

Men det tog ikke lang tid før de østlige ukrainske bloggere svarede: Da de ikke var repræsenteret som part i forhandlingerne, betragter de sig selv som ikke forpligtede til at følge retningslinjerne - de forventer 'juntaen' i Kiev, der steg op til magt gennem vold, for at tage det første skridt mod nedrustning. Efter voldsomme sammenstød i det østlige Ukraine, hvor der blev rapporteret om tab af liv, ser det ud til, at demonstranterne ikke er villige til at hæve et hvidt flag i Genève. Det ville være en udfordring for Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) at få dem til at skifte mening.

Efter den foreløbige præsident Turchinovs ordre om at sende tropperne mod øst for at bekæmpe de demonstranter, der blev erklæret som 'terrorister', er tilliden simpelthen ikke der - de nye herskers politik i Kiev har ændret sig ved roulettehastigheden: fra den oprindelige lov, der forbyder det russiske sprog at give det en næsten officiel status til 'antiterroroperationen' mod separatisterne i Østen for få dage siden, til et løfte om tilskrivningsbeføjelser for regionerne. Imidlertid er alle disse langt fra en jackpot for separatisterne, der stræber mod uafhængighed og oprettelsen af ​​en ny stat, 'Novorossiya' - genoplivning af det historiske navn på den russiske provins, bogstaveligt talt 'Nyt Rusland'.

Naturligvis forværres den dybe krise i det ukrainske statsskab af denne manglende tillid på vegne af indbyggerne i det østlige Ukraine, i den ægte karakter af Kiev-erklæringerne - de sociale netværk er fulde af trusler om gengældelse: "Vi kan først give dig løfter og vi kan begynde at hænge dig efter, "blodtørstige tweets, der modtager adskillige 'Likes'. Løftet om galgen for separatisterne fra ukrainske internetbrugere har større indflydelse på separatisternes sindstilstand end det diplomatiske kunstværk i Genève og OSCE's frygtsomme indsats.

reklame

I mellemtiden efterlader brummen om en ny bølge af kommende amerikanske sanktioner mod Rusland ikke meget håb om at afslutte konflikten med Genève-erklæringen, det er bare en pause i det igangværende drama om 'Balkaniseringen' i Ukraine. Landet består af forskellige territorier inden for forskellige politiske sammenhænge og repræsenterer et komplekst lappetæppe af kulturer relateret til forskellige civilisationer - efterfølgende står verdensmagterne bag deres korrelerende samfund.

Ved at forsvare deres protegéer i Kiev overvejer EU økonomiske sanktioner såsom et forbud mod teknologier for at hindre Ruslands modernisering. Dog vil disse give bagslag på Europa, da den forventede afvisning af Frankrig til at sælge Mistral helikopter luftfartsselskaber til russerne ville fratage den franske økonomi på € 1 mia - en bevægelse, der vil næppe blive forstået af franske arbejdere, hvis interesser er at blive ofret til godt for den midlertidige Kiev-regering, herunder syv (!) berygtede oligarker.

Tysklands udenrigsminister Steinmeier opfordrer til at aflede den kreative energi fra sanktioner til regulering af krisen. Tilsyneladende er den amerikanske økonomi ikke indbyrdes afhængig af Rusland, og i tilfælde af sanktioner vil der ikke være nogen direkte negativ effekt. Efter sigende har der været amerikanske trusler om at fryse præsident Putins aktiver i Schweiz. Men det ligger ikke i Mr. Putins karakter at bukke under som et ultimativt offer for amerikansk geopolitisk ambition.

Det er næppe et tilfælde, at under de direkte samtaler med præsident Putin dukkede USA's største 'problemerproducent' Snowden op - russerne har antydet, at de har flere esser på ærmerne for at fortsætte magtspillet. Så længe le rapport de force anvendes, vil krisen i Ukraine ikke være afsluttet.

 

Anna van Densky

 

Rusland

EU skal være parat til ikke at anerkende russiske duma -valg, siger EPP

Udgivet

on

Rusland [nid: 114228]

”Vi har brug for en revision af Europas politik over for Rusland. Vi skal afskrække russiske trusler, inddæmme russisk indblanding i EU og dets nabolag og strategisk støtte pro-demokratiske kræfter i Rusland. Vi er nødt til at arbejde ud fra den antagelse, at forandringer er mulige i dette land, og at 'demokrati først' er vores første opgave i vores forhold til Rusland. Rusland kan være et demokrati, ”sagde Andrius Kubilius, EPP-MEP, forud for plenarmødedebatten den 14. september om fremtiden for de politiske forbindelser mellem EU og Rusland.

En parlamentarisk rapport, som Kubilius forfattede, og som vil blive sat til afstemning i dag (15. september), understreger, at Europa bør engagere sig i Moskva om spørgsmål af fælles interesse, såsom våbenkontrol, fredsopbygning, global sikkerhed eller klimaforandringer. Et sådant samarbejde bør imidlertid være strengt betinget af Kremls vilje til at overholde menneskerettigheder og internationale love. ”Samarbejdet på bestemte områder bør ikke føre til indrømmelser af EU's værdier og bør aldrig se bort fra konsekvenserne for vores partnere. Vi har brug for mere mod til at tage en stærk holdning over for Kreml-regimet for at forsvare menneskerettighederne. Vi skal sikre os, at ethvert yderligere engagement med Kreml afhænger af Putins vilje til at afslutte aggressioner, undertrykkelser og intimideringer i og uden for Rusland, ”understregede Kubilius.

reklame

Rapporten understreger endvidere, at EU skal være parat til ikke at anerkende den russiske duma og suspendere landet fra internationale parlamentariske forsamlinger, herunder Europarådets, hvis denne uges parlamentsvalg i Rusland anerkendes som svigagtig. »Folk i Rusland skal have valgret, ligesom mennesker i ethvert andet demokratisk land. Når centrale oppositionsspillere og modstandere af det russiske regeringsparti sidder i fængsel eller i husarrest, er der intet valg. Kremls kontinuerlige undertrykkelse af alle oppositionskandidater, frie medier eller NGO'er undergraver valgets legitimitet og retfærdighed. Vi gentager, at oppositionslederen Alexei Navalny skal løslades såvel som alle dem, der støttede ham under fredelige protester, ”sluttede Kubilius.

reklame
Læs

Tyskland

Tyske Grønnes medleder forsvarer den kæmpede kanslerkandidat

Udgivet

on

By

Medledere for Tysklands grønne parti Robert Habeck og Annalena Baerbock, også kandidat til kansler for De Grønne, lytter til NABU-foreningsleder Christian Unselt, mens de går en tur ved hederne i naturreservatet Biesenthaler Basin efter at have forelagt et øjeblikkeligt klimabeskyttelsesprogram i Biesenthal nær Bernau, nordøstlige Tyskland 3. august 2021. Tobias Schwarz/Pool via REUTERS

Medlederen for Tysklands Grønne forsvarede søndag (8. august) partiets kandidat til kansler ved næste måneds føderale valg og afviste forslag om, at han skulle erstatte hende, efter at hun havde begået en række kostbare fejl, skriver Paul Carrel, Reuters.

Økologerne steg kort i meningsmålingerne for at overhale forbundskansler Angela Merkels konservative blok, efter at de havde kaldt Annalena Baerbock (afbilledet) som deres kanslerkandidat i april, men er siden aftaget.

Baerbocks fejlstrøgne kampagne har inkluderet fejl i hendes cv og en skandale over en julebonusbetaling, som hun undlod at erklære for parlamentet. Baerbock har også sagt, at sexistisk undersøgelse holder hende tilbage. Læs mere.

reklame

"Fru Baerbock er egnet til kanslerembedet, og vores opgave er at sikre, at de grønne er stærke," sagde partiets medleder, Robert Habeck, til tv-stationen ZDF i et interview.

På spørgsmålet om de grønne skulle erstatte Baerbock med ham som deres kanslerkandidat, svarede Habeck: "Nej, det er ikke en debat."

Foruden de grønnes problemer vil partiet blive udelukket fra stemmesedlen i delstaten Saarland ved det nationale valg 26. september på grund af uregelmæssigheder i udvælgelsen af ​​regionale kandidater efter intern skænderi.

reklame

"De Grønne kampagne havde et par problemer, men ... Jeg glæder mig til august og september," sagde Habeck, der er partileder med Baerbock. "Alt er muligt."

En meningsmåling, der blev offentliggjort tidligere søndag, viste, at de venstreorienterede socialdemokrater (SPD) trak niveau med de grønne på 18%, bag Merkels konservative på 26%. Merkel, der har siddet ved magten siden 2005, planlægger at stille op efter valget. Læs mere.

INSA -undersøgelsen viste, at SPD -kandidaten Olaf Scholz i en hypotetisk direkte afstemning om kansler var godt fremme med 27% opbakning. Konservative Armin Laschet faldt på 14%, et point foran Baerbock, på 13%.

De Grønne præsenterede tirsdag et "nødklima -beskyttelsesprogram" med det formål at nulstille deres kampagne. Læs mere.

Læs

European Green Deal

Familier med lav indkomst og husejere i middelklassen må ikke betale for Green Deal, siger EPP

Udgivet

on

EPP-gruppen ønsker, at Europa bliver klimaneutralt inden 2050. "Denne vidtrækkende transformation af vores økonomier og samfund skal ske på en smart måde, fordi vi ønsker at bekæmpe klimaforandringer med innovation, konkurrenceevne og europæiske job. Vi vil omdanne den nødvendige transformation til en mulighed. Vi ønsker afkarbonisering og ikke de-industrialisering! Vi ønsker ikke kun at opstille mål, men finde den bedste måde for Europa at nå disse mål med særlig fokus på brint og i visse tilfælde gas, som en overgangsteknologi, "sagde Esther de Lange MEP, næstformand for EPP-gruppen med ansvar for økonomi og miljø.

Hendes erklæring kommer forud for Europa-Kommissionens præsentation af den såkaldte 'Fit for 55' -pakke, en enorm lovpakke med energi- og klimalove, der har til formål at omsætte 55% CO2-reduktionsmålet til konkrete nye regler for transport, industri, bygninger og andre sektorer.

"Vi skal være meget opmærksomme på, hvem der afregner regningen for Green Deal. Det kan ikke være familier med lav indkomst, husejere fra middelklassen eller bilejere i landdistrikter uden offentlig transport, der skal betale den højeste regning," tilføjede de Lange, forklarer, at EPP-gruppen ønsker et troværdigt socialt instrument til at tackle fattigdom i opvarmning og mobilitet inden for og mellem medlemsstater.

reklame

EPP-gruppen ønsker at fremme rene biler. "Vi ønsker at prioritere udviklingen af ​​rene køretøjer, elektrisk mobilitet og nulemissionsbrændstoffer. Vi ønsker ikke, at debatten om CO2-emissioner fra biler bliver til endnu en ideologisk kamp om dogmer. Europas bilindustri skal bevare sin globale konkurrenceevne og skal forblive teknologiledere og trendsættere for rene biler til Europa og resten af ​​verden. Meget vil også afhænge af udrulningen af ​​afgiftsinfrastrukturen. EPP-Gruppen insisterer derfor på regelmæssig rapportering fra Kommissionen om de fremskridt, der er gjort her, og dens konsekvenser for realiseringen af CO2-reduktionsmål, "konkluderede de Lange.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending