Følg os

Blogspot

Udtalelse: Ukraine: Hvem betaler regningen?

DEL:

Udgivet

on

11313553034_4903fd69b8Mens udvidelsen kommissær Štefan Füle tilbyder ukrainerne 'stærk' økonomisk opbakning, begynder EU-skatteydere at undre sig over, hvor meget dette vil omsætte til faktisk valuta. Ukraines statsgæld før Maidan-protesterne var på mere end 30 mia. Euro, og den nylige regning fra Gazprom beløb sig til 18.5 mia. Dollar, så hvor stærk skal EU-skatteyderne være for at modstå dette nye slag i lommen? Den kommende rotation af EU-kommissærerne kan give de afgående bureaukrater visse friheder, men efterlade borgerne med tunge byrder.

I tiåret med Barrosos formandskab forlader EU haltende i en økonomisk genopretningsproces med stigende arbejdsløshedsprocent og som en 'finale af tilsyneladende' væbnet konflikt i nabolaget. Ukraine fangede hurtigt urolens flammer og er delt over sin fremtid mellem såkaldte pro-europæere og pro-russere. Det var ikke så længe siden, at EU modtog Nobels fredspris, men Ukraines intense frieri, der deltog i associeringsaftalen med EU, endte i vold og massedrab.

Imidlertid vil det største element i Barrosos arv være prisen på den ukrainske regning for de europæiske skatteydere - hvor meget vil udvidelsespolitikken koste? Og endelig, hvad er fordelene, hvis nogen for EU-borgere kan forbinde sig med en de facto konkursstat?

Nogle vil gøre indsigelse, og med rette, at på trods af elendigheden af ​​den ukrainske stat og befolkning, der er rige mennesker der så godt - syv oligarker er medlemmer af den nye regering, men der er ingen filantroper blandt dem indtil videre. Ingen har trådte frem for at deltage i betaling for gas, selv om pressen rapporterer, at mange af den ukrainske nouveax-riche har gjorde deres formuer på gas transit fra Rusland.

Ikke mindre obskure vedrørende omkostningerne i EU-politikken udvidelsen Baroness Ashton (afbilledet, center), EU's øverste diplomat, der leder den nyoprettede Tjeneste for Ekstern Handling (EAS), der har til formål at fremme europæiske interesser verden over. Ashtons løfter om at støtte det ukrainske lovforslag via de internationale institutioner er i modstrid med de seneste erklæringer fra kommissær Füle om 'stærk' EU-støtte. Denne økonomiske uklarhed med hensyn til vilkår og omkostninger ved ukrainsk integration og statslig gældsafvikling, der er meget ubehagelig for europæiske skatteydere, suppleres med det andet problem med de ubetalte regninger for russisk gas. Det åbne brev fra præsident Putin, der fremhæver den kritiske situation med betalinger og den 'ikke-sanktionerede udvinding' af gas rettet til europæiske kunder, gav ikke andre effekter, men en ekstra sortliste over russiske embedsmænd, der var forbudt at besøge Europa, et yderst asymmetrisk svar på et betalingspåmindelse.

Sibirisk gas har været en velkomstvare i Europa fra Brezhnevs tid - europæiske og russiske økonomier er vokset indbyrdes afhængigt gennem et halvt århundrede. Efter Ukraines uafhængighed blev betalingerne for gastransit 'lette penge' for visse grupper af oligarker, der fodrede korruption.

Den nuværende afvisning af russisk selskab til at levere gas "gratis" er et koldt brusebad for de proeuropæiske kræfter i Ukraine og endnu mere for de europæiske kunder - som i tidligere gas krige - Dig var ikke ukrainsk selv, der har lidt af lukningen af hanen, men den "Gazprom" tabende indkomst og europæerne især lande afhængige af russisk gas - ligesom Bulgarien.

reklame

Den sidste gas Tvisten i 2009 forlod bulgarerne gidsel for barske vintervejr og uafviklede ukrainske betalinger for russisk, men blot en uge siden, de stoppede South Stream-rørledningen byggeri i en protest mod annektering af Krim. Dog kunne det være South Stream-projektet, der løser problemerne med transit gas til Europa, og bekæmper ukrainske korruption i den herskende elite, afhængig af gebyrer for gas transit. Strækker sig fra den russiske kyst via Sortehavet til Bulgarien, ville det sprede energi ruter til Europa og give et incitament til udvikling af den diversificeret sektor ukrainske energi - vind, sol og bio - som kunne modernisere landets økonomiske landskab.

Mens den højtuddannede ukrainske befolkning helt sikkert har et potentiale for økonomisk udvikling, skal man først betale de nuværende energiregninger for at forbedre den. Vil EU-skatteydere blive konfronteret med den ukrainske regning? Udbredelsen af ​​europæiske værdier over kontinentet kan ende med store omkostninger til udvidelsen. Farerne ved Eurocrats 'hubris i at ønske at vinde en sejr over Rusland, der indgår i Ukraine, vil ikke skade det afgående hold: hverken kommissær Füle eller baronesse Ashton vil konfrontere konsekvenserne af deres politik.

Overvurderingerne og fejlberegningerne vil ramme de nyankomne - Barrosos arv kan være for tung at bære for europæiske borgere og foretrækker at afvige fra EU's ambitiøse globale erobring for at løse problemerne i deres daglige liv. At placere ukrainernes interesser over EU's egne borgere vil bane vejen for frigørelsen af ​​EU - Eurokrater kan tvinge skatteydernes hånd til at bøje sig til deres luner, men i det lange løb vil det være skatteyderne, der får den sidste ord.

I overstretching europæiske ressourcer og indføre deres egne ambitioner på EU-borgere, de fremtidige indbyggere i EU-institutionerne risiko befinder sig i store vanskeligheder som skatteydere afviser at finansiere det europæiske projekt.

 

Anna van Densky

 

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending