Følg os

Økonomi

EUROZONE: EF-ADVARSLER FRANKRIG, ITALIEN OG SPANIEN

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Eurozonen

Europa-Kommissionen advarede mod uddybning af økonomiske problemer i Frankrig, Italien og Spanien onsdag og sagde, at Slovenien skal tage hastende skridt for at udligne risikoen for en større destabilisering i hele euroområdet. Afslører sin anden gennemgang af økonomiske ubalancer i 13 EU-lande, Kommissionen markerede bekymring over Frankrig og Italien, mens Spanien og Slovenien blev medtaget blandt lande, der kunne blive udsat for bøder, hvis de ikke rette kurs.

Systemet til tidlig varsling blev oprettet, efter problemer i Grækenland, Irland og Portugal udløste eurozonens statsgældskrise og tvang redning af fire medlemslande. "(I) Spanien og Slovenien kan ubalancer betragtes som overdrevne," sagde Kommissionen , der nævner problemer med høje underskud og offentlige gældsniveauer, ubalancer i banksystemet og i arbejdsmarkedsstruktur og omkostninger. I Spanien, som sidste år måtte låne 40 milliarder euro fra euroområdet for at rekapitalisere sine knuste banker, sagde det, at meget høje indenlandske og eksterne gældsniveauer udgjorde alvorlige risici for vækst og finansiel stabilitet.

reklame

"Selv om der sker tilpasning, kræver størrelsen af ​​den nødvendige korrektion kontinuerlig stærk politisk handling," sagde Kommissionen. Under den makroøkonomiske ubalanceprocedure kan et land, der ikke tager skridt til at afhjælpe overdreven ubalance, blive idømt en bøde på 0.1 procent af BNP af EU. Måske mere angående er voksende tegn på ubalance i Frankrig og Italien, euroområdets næststørste og tredje største økonomi, selvom de endnu ikke anses for at være "overdrevne". Hvis disse problemer skulle forværres, ville det betyde, at næsten ingen EU-økonomi, undtagen måske Tyskland, er immun over for virkningen af ​​gældskrisen, og at låneomkostninger i hele regionen sandsynligvis vil stigning i afspejling af denne risiko.

Kommissionen beskrev Frankrigs modstandsdygtighed over for eksterne chok som "aftagende" og dets mellemfristede vækstudsigter som "i stigende grad hæmmet af langvarige ubalancer". Frankrikes andel af EU's eksportmarked faldt med 11.2 procent mellem 2006 og 2011, hedder det i rapporten, mens stigende enhedsarbejdsomkostninger har spist væk fra dets konkurrenceevne. "Det er nødvendigt for os at reducere risikovirkninger på den franske økonomis funktion og hele euroområdet," sagde kommissær for økonomiske anliggender, Olli Rehn, til journalister og henviste til Frankrigs forværrede eksportresultater. og høj offentlig gæld. "Hvorfor? Da Frankrig er et kerneland, er Frankrig med hensyn til sin størrelse og økonomiske stilling et meget vigtigt medlem af euroområdet.

”Den franske præsident Francois Hollande lovede onsdag at holde fast i underskudsplanerne på trods af et voksende oprør inden for hans regering over reduktioner, som kritikere siger, bøjer for meget for tyske krav om nedskæringer. EU havde lignende advarselsord for Italien, hvor offentlig gæld er forventes at stige til 130 procent af BNP, langt over det niveau, der betragtes som bæredygtigt, skønt Kommissionen også sagde, at dets budgetunderskud stort set var i skak.

reklame

Spanien og Slovenien, der ses i fare for at være det femte land i euroområdet, der har brug for en fuld suveræn redning, kan blive udsat for bøder, hvis de ikke er i stand til at rette op på ubalancer i deres økonomier. "Udviklingen i løbet af det sidste år, herunder yderligere nedgang i den økonomiske aktivitet, stigende arbejdsløshed og behovet for offentlig støtte til rekapitalisering af en række banker har udsat de sårbarheder, der er repræsenteret af disse ubalancer for vækst, beskæftigelse, offentlige finanser og finansiel stabilitet, "sagde Kommissionen om Spanien. Arbejdsløsheden i Spanien vil sandsynligvis nå 27 procent i år som et andet hele år med recessionbid.

Kommissionen sagde, at den økonomiske sammentrækning kunne strække sig ud i 2014. Reformer, der sigter mod at forbedre de offentlige finanser, skabe arbejdspladser og øge konkurrenceevnen er i gang, men er endnu ikke afsluttet eller er endnu ikke begyndt at bære frugt, sagde Kommissionen. Slovenien står også over for betydelige risici. til stabiliteten i sin finansielle sektor på grund af virksomhedernes gæld og nedskæring og sektorens tilknytning til de offentlige finanser.

En relativt stor dårlig låneportefølje truer Sloveniens bankers stabilitet og har givet investorerne bekymring for, at det kan være den næste kandidat til nødlån i euroområdet. "Det er nødvendigt med en hurtig politisk handling for at standse den hurtige opbygning af disse ubalancer og til at styre deres afvikling, ”sagde Kommissionen.

Det foreslog, at Slovenien skulle rekapitalisere og privatisere banker og sælge statsejede virksomheder for at trække udenlandske investeringer og begrænse lønningerne for at gøre eksporten mere attraktiv. Begge lande skal inden udgangen af ​​april fortælle Kommissionen, hvordan de vil tackle problemerne og EU-direktøren vil udsende henstillinger til dem i slutningen af ​​maj.

 

Anna van Densky

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs

EU

Uge frem: Den tilstand, vi er i

Udgivet

on

Denne uges store opslag vil være EU -kommissionsformand von der Leyens 'State of the EU' (SOTEU) tale til Europa -Parlamentet i Strasbourg. Det er en indbildning lånt fra USA, da USA's præsident i begyndelsen af ​​hvert år taler til kongressen om sine (og det har altid været en han til dato) planer for det kommende år. 

Jeg er altid overrasket over amerikansk selvtillid og næsten uforgængelig tro på, at Amerika er den største nation på jorden. Selvom du synes, at du bare er fantastisk, må være en fornøjelig sindstilstand, får USA's parloøse tilstand på så mange niveauer i øjeblikket mig til at tro, at det overdrevent kritiske blik, europæerne har på deres lod, kan være et sundere perspektiv. Alligevel ville det nogle gange være rart, hvis vi kunne anerkende de mange fordele ved EU og være lidt mere 'europæiske og stolte'.

Det er svært at vurdere, hvor stor interesse SOTEU udøver uden for dem, der er mest engageret i EU's aktiviteter. Som regel går europæere, bortset fra en lille gruppe af de mest fromme, ikke rundt og bumser over, hvor bare blomstrende stor EU er, eller generelt begejstret for dens retning. Selvom vi måske har funderet over det kontrafaktiske, har Storbritannien givet alle EU -borgere et meget skarpt blik på "hvad nu hvis?" 

reklame

Når man ser på hvor verden ser ud, ser EU ud til at være i en sundere tilstand end de fleste - dette har også en bogstavelig betydning i år, vi er nok det mest vaccinerede kontinent på jorden, der er en ambitiøs plan om at turbo oplade vores økonomi ud af dens pandemiske nedgang, og kontinentet har stukket hagen ud og besluttet at gøre intet mindre end at lede verden i kampen mod klimaforandringer. Jeg føler personligt en stor stigning i håbet fra det faktum, at vi tilsyneladende kollektivt har besluttet, at nok er nok med dem inden for EU, der ønsker at tilbageskridt demokratiske værdier og retsstatsprincippet. 

Flere forslag kommer fra Kommissionen i denne uge: Vestager præsenterer planen for 'Europas digitale årti'; Borrell vil lægge EU's planer for forbindelser til Indo-Stillehavsområdet; Jourova vil skitsere EU's plan om beskyttelse af journalister; og Schinas vil præsentere EU's pakke om sundhedsberedskab og beredskab. 

Det er naturligvis en plenarmøde i Parlamentet. Bortset fra SOTEU vil den humanitære situation i Afghanistan og EU's forbindelser med Taleban -regeringen blive diskuteret; mediefrihed og retsstatsprincippet i Polen, Den Europæiske Sundhedsunion, EU's blå kort for højtuddannede migranter og LGBTIQ -rettigheder er alle til diskussion.

reklame

Læs

EU-topmøderne

EU og USA lancerer Trade and Technology Council for at lede værdibaseret global digital transformation

Udgivet

on

Efter lanceringen af Trade and Technology Council (TTC) på topmødet mellem EU og USA i juni af Kommissionens formand Ursula von der Leyen og USA's præsident Joe Biden, meddelte EU og USA den 9. september detaljerne for sit første møde den 29. september 2021 i Pittsburgh, Pennsylvania. Det ledes af Europa-Kommissionens eksekutive næstformænd, Margrethe Vestager og Valdis Dombrovskis, sammen med USA's udenrigsminister Antony Blinken, handelsminister Gina Raimondo og handelsrepræsentant Katherine Tai.

TTC-medformændene erklærede: ”Dette indledende møde i EU og USA’s handels- og teknologiråd (TTC) markerer vores fælles forpligtelse til at udvide og uddybe transatlantisk handel og investeringer og til at opdatere reglerne for det 21. århundredes økonomi. Med udgangspunkt i vores fælles demokratiske værdier og verdens største økonomiske forhold har vi siden topmødet arbejdet hårdt på at identificere de områder, hvor vi kan tage konkrete skridt for at sikre, at handels- og teknologipolitikker leverer til vores folk. I forbindelse med TTC er både EU og USA engagerede og ser frem til et robust og løbende engagement med en bred vifte af interessenter for at sikre, at resultaterne fra dette samarbejde understøtter bred vækst i begge økonomier og er i overensstemmelse med vores fælles værdier . ”

TTC's ti arbejdsgrupper vil tackle et mangfoldigt sæt udfordringer, herunder samarbejde om teknologiske standarder, globale handelsudfordringer og forsyningskædesikkerhed, klima og grøn teknologi, IKT -sikkerhed og konkurrenceevne, datastyring og teknologiplatforme, misbrug af teknologi, der truer sikkerhed og menneskerettigheder, eksportkontrol, investeringsscreening og adgang til og brug af digitale teknologier for små og mellemstore virksomheder. Den fulde erklæring er tilgængelig her.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending