Følg os

Økonomi

EUROZONE: EF-ADVARSLER FRANKRIG, ITALIEN OG SPANIEN

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Eurozonen

Europa-Kommissionen advarede mod uddybning af økonomiske problemer i Frankrig, Italien og Spanien onsdag og sagde, at Slovenien skal tage hastende skridt for at udligne risikoen for en større destabilisering i hele euroområdet. Afslører sin anden gennemgang af økonomiske ubalancer i 13 EU-lande, Kommissionen markerede bekymring over Frankrig og Italien, mens Spanien og Slovenien blev medtaget blandt lande, der kunne blive udsat for bøder, hvis de ikke rette kurs.

Systemet til tidlig varsling blev oprettet, efter problemer i Grækenland, Irland og Portugal udløste eurozonens statsgældskrise og tvang redning af fire medlemslande. "(I) Spanien og Slovenien kan ubalancer betragtes som overdrevne," sagde Kommissionen , der nævner problemer med høje underskud og offentlige gældsniveauer, ubalancer i banksystemet og i arbejdsmarkedsstruktur og omkostninger. I Spanien, som sidste år måtte låne 40 milliarder euro fra euroområdet for at rekapitalisere sine knuste banker, sagde det, at meget høje indenlandske og eksterne gældsniveauer udgjorde alvorlige risici for vækst og finansiel stabilitet.

"Selv om der sker tilpasning, kræver størrelsen af ​​den nødvendige korrektion kontinuerlig stærk politisk handling," sagde Kommissionen. Under den makroøkonomiske ubalanceprocedure kan et land, der ikke tager skridt til at afhjælpe overdreven ubalance, blive idømt en bøde på 0.1 procent af BNP af EU. Måske mere angående er voksende tegn på ubalance i Frankrig og Italien, euroområdets næststørste og tredje største økonomi, selvom de endnu ikke anses for at være "overdrevne". Hvis disse problemer skulle forværres, ville det betyde, at næsten ingen EU-økonomi, undtagen måske Tyskland, er immun over for virkningen af ​​gældskrisen, og at låneomkostninger i hele regionen sandsynligvis vil stigning i afspejling af denne risiko.

Kommissionen beskrev Frankrigs modstandsdygtighed over for eksterne chok som "aftagende" og dets mellemfristede vækstudsigter som "i stigende grad hæmmet af langvarige ubalancer". Frankrikes andel af EU's eksportmarked faldt med 11.2 procent mellem 2006 og 2011, hedder det i rapporten, mens stigende enhedsarbejdsomkostninger har spist væk fra dets konkurrenceevne. "Det er nødvendigt for os at reducere risikovirkninger på den franske økonomis funktion og hele euroområdet," sagde kommissær for økonomiske anliggender, Olli Rehn, til journalister og henviste til Frankrigs forværrede eksportresultater. og høj offentlig gæld. "Hvorfor? Da Frankrig er et kerneland, er Frankrig med hensyn til sin størrelse og økonomiske stilling et meget vigtigt medlem af euroområdet.

”Den franske præsident Francois Hollande lovede onsdag at holde fast i underskudsplanerne på trods af et voksende oprør inden for hans regering over reduktioner, som kritikere siger, bøjer for meget for tyske krav om nedskæringer. EU havde lignende advarselsord for Italien, hvor offentlig gæld er forventes at stige til 130 procent af BNP, langt over det niveau, der betragtes som bæredygtigt, skønt Kommissionen også sagde, at dets budgetunderskud stort set var i skak.

Spanien og Slovenien, der ses i fare for at være det femte land i euroområdet, der har brug for en fuld suveræn redning, kan blive udsat for bøder, hvis de ikke er i stand til at rette op på ubalancer i deres økonomier. "Udviklingen i løbet af det sidste år, herunder yderligere nedgang i den økonomiske aktivitet, stigende arbejdsløshed og behovet for offentlig støtte til rekapitalisering af en række banker har udsat de sårbarheder, der er repræsenteret af disse ubalancer for vækst, beskæftigelse, offentlige finanser og finansiel stabilitet, "sagde Kommissionen om Spanien. Arbejdsløsheden i Spanien vil sandsynligvis nå 27 procent i år som et andet hele år med recessionbid.

reklame

Kommissionen sagde, at den økonomiske sammentrækning kunne strække sig ud i 2014. Reformer, der sigter mod at forbedre de offentlige finanser, skabe arbejdspladser og øge konkurrenceevnen er i gang, men er endnu ikke afsluttet eller er endnu ikke begyndt at bære frugt, sagde Kommissionen. Slovenien står også over for betydelige risici. til stabiliteten i sin finansielle sektor på grund af virksomhedernes gæld og nedskæring og sektorens tilknytning til de offentlige finanser.

En relativt stor dårlig låneportefølje truer Sloveniens bankers stabilitet og har givet investorerne bekymring for, at det kan være den næste kandidat til nødlån i euroområdet. "Det er nødvendigt med en hurtig politisk handling for at standse den hurtige opbygning af disse ubalancer og til at styre deres afvikling, ”sagde Kommissionen.

Det foreslog, at Slovenien skulle rekapitalisere og privatisere banker og sælge statsejede virksomheder for at trække udenlandske investeringer og begrænse lønningerne for at gøre eksporten mere attraktiv. Begge lande skal inden udgangen af ​​april fortælle Kommissionen, hvordan de vil tackle problemerne og EU-direktøren vil udsende henstillinger til dem i slutningen af ​​maj.

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending