Følg os

Beskæftigelse

Arbejdsforhold: Undersøgelse afslører forringelse og store forskelle i arbejdstager tilfredshed

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mens lidt over halvdelen af ​​de europæiske arbejdstagere oplever arbejdsforholdene i deres land som gode (53%), mener et flertal (57%) ikke desto mindre, at deres arbejdsforhold er blevet forværret de sidste fem år, ifølge en Eurobarometer-undersøgelse, der blev offentliggjort i dag, og som ser på, hvordan kvaliteten af ​​arbejdet er blevet påvirket af krisen. Selvom de fleste arbejdstagere er tilfredse med deres egne arbejdsforhold (i gennemsnit 77% i EU), er der en meget stor forskel mellem medlemslandene, der spænder fra 94% i Danmark til 38% i Grækenland. Generelt udtrykker de fleste arbejdstagere høj grad af tilfredshed med deres arbejdstid (80%) og sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen (85%).

Resultaterne af Eurobarometeret vil føde til diskussioner om nuværende og fremtidige udsigter for EU-indsats inden for arbejdsvilkår i Bruxelles den 28. april. Konferencen giver mulighed for at diskutere, hvordan man videreudvikler en konsekvent og fremadrettet tilgang til arbejdsforhold i EU for at sikre høje niveauer af kvalitet, sikkerhed og lighed på arbejdspladsen.

"Beskyttelse og fremme af arbejdsvilkår i EU handler om at tage sig af vores menneskelige kapital. Vi har en bemærkelsesværdig arv af lov og politikker for at sikre gode arbejdsforhold, der giver mulighed for høj grad af tilfredshed blandt europæiske arbejdstagere. Men der er også en frygt, og en reel risiko for, at arbejdsforholdene vil lide i kølvandet på den økonomiske krise. Sammen med medlemslande og arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer er vi nødt til at forny vores bestræbelser på at bevare og forbedre arbejdsvilkårene, "sagde kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion László Andor.

reklame

Eurobarometer-undersøgelsen, der blev gennemført i de 28 medlemslande, afslører, at:

  1. mere end 80% af respondenterne i Danmark, Luxembourg, Finland og Holland anser arbejdsforholdene i deres land for at være gode. På det enkelte arbejdstagers niveau kommer Danmark også først, hvor 94% af arbejdstagerne er tilfredse med deres egne arbejdsforhold - Østrig og Belgien er nummer to med 9 ud af 10 arbejdstagere, der er tilfredse, fulgt nøje af Finland (89%), Storbritannien og Estland (begge 88%)
  2. på den modsatte side har Grækenland den laveste tilfredshedsgrad på landsniveau (16%) og er det eneste land, hvor færre end halvdelen af ​​de arbejdende respondenter er tilfredse med deres nuværende forhold (38%), og
  3. i mindre grad er tilfredshedsniveauet lavere på landniveau i Kroatien (18%), Spanien (20%), Italien (25%), Bulgarien (31%), Slovenien, Portugal og Rumænien (32% for hver) men også i Slovakiet (36%) og Polen (38%).

En række faktorer kan forklare denne forskel i tilfredshedsniveauer: den sociale og økonomiske kontekst påvirket af krisen, men også mere strukturelle træk med hensyn til social dialog, socialpolitik og arbejdsret, som kan være stærkere eller svagere afhængigt af nationale situationer i hele EU.

Andre vigtige fund fra undersøgelsen viser, at der er plads til forbedringer, især inden for følgende områder:

reklame
  1. En række fund har tendens til at bekræfte en stigning i arbejdsintensitet. Stress fremstår klart som den vigtigste opfattede risiko på arbejdspladsen (for 53% af de arbejdende respondenter). Derudover er utilfredshed med hensyn til arbejdsbyrde, tempo i arbejdet og lange arbejdsdage (mere end 13 timer) mere udbredt end andre spørgsmål såsom manglende interesse for opgaverne eller utilstrækkelige hvileperioder ugentligt eller årligt;
  2. med hensyn til arbejdsorganisation i forhold til balance mellem arbejde og privatliv erklærer 40% af de adspurgte, at de ikke tilbydes muligheden for at bruge fleksible arbejdsordninger, og
  3. inden for området sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen erklærede mindre end en ud af tre arbejdstagere, at der findes foranstaltninger på deres arbejdsplads for at imødegå nye risici (f.eks. forårsaget af nanoteknologi eller bioteknologi) eller rettet mod ældre og kronisk syge arbejdstagere. Sammen med stress opfattes dårlig ergonomi som en af ​​de vigtigste risici på arbejdspladsen, hvor 28% af respondenterne identificerer gentagne bevægelser og trættende eller smertefulde stillinger som en væsentligste sundheds- og sikkerhedsrisiko på deres arbejdsplads og 24% løfter, bærer eller bevæger sig belastninger dagligt.

Kommende EU-konference om arbejdsforhold

På konferencen 28. april vil der være omkring 300 interessenter. Fem workshops vil give mulighed for dybdegående debatter om arbejdsmiljø, omstrukturering, afstemning mellem arbejde og privatliv, praktikophold og den internationale dimension af EU-aktion inden for arbejdsvilkår.

Fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer og politiske beslutningstagere, både på europæisk og nationalt plan, opfordres til at reflektere og tage fælles initiativer til støtte for arbejdsforhold og jobkvalitet, hvilket er vigtigt for at opfylde Europa 2020-målene. Gode ​​arbejdsforhold, herunder et sundt og sikkert miljø, er ofte forbundet med høj arbejdstagermotivation, kreativitet og engagement, hvilket i sidste ende fører til høje produktivitetsniveauer.

Baggrund

Denne undersøgelse blev udført i de 28 medlemsstater mellem 3. og 5. april 2014. 26,571 respondenter fra forskellige sociale og demografiske grupper blev interviewet via telefon (fastnet og mobiltelefon) på deres modersmål.

Arbejdsvilkårene med henblik på dette Eurobarometer blev defineret som arbejdstid, arbejdsorganisation, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen, medarbejderrepræsentation og forhold til arbejdsgiveren.

 Europa 2020 Strategi sætter ambitiøse mål for at øge beskæftigelsen og mindske fattigdommen. Det europæiske semester, det Beskæftigelse Package og Social Investment Package alle bidrager til at tackle de skiftende beskæftigelsesmæssige og sociale udfordringer på en systematisk måde og set ud fra en paneuropæisk interesse.

EU er afhængig af et omfattende sæt politikker og lovgivning, der sigter mod at støtte bedre arbejdsforhold i EU, herunder minimumsstandarder for arbejdslov og sikkerhed og sundhed. Sidste år foreslog Europa-Kommissionen også to kvalitetsrammer for omstrukturering (IP / 13 / 1246) og praktikophold (IP / 13 / 1200). Sidstnævnte blev vedtaget af Ministerrådet i marts 2014 (IP / 14 / 236).

Den 7. april 2014 iværksatte Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) kampagnen Sund arbejdspladsstyring for at øge bevidstheden om de psykologiske, fysiske og sociale risici forbundet med stress på arbejdspladsen (se IP / 14 / 386).

Mere information

Eurobarometer 'Arbejdsvilkår i EU' og landebøger på nationale sprog
Konference om arbejdsvilkår, Bruxelles, den 28. april 2014
Rettigheder på arbejdspladsen
Omstrukturering
Ungdoms beskæftigelse
László Andors hjemmeside

Økonomi

Reduktion af arbejdsløshed: EU-politikker forklares

Udgivet

on

Efter at implementeringen i EU støt var steget siden 2013, førte COVID-19-pandemien til en stigning i 2020. Find ud af, hvordan EU arbejder for at reducere arbejdsløshed og bekæmpe fattigdom.

Selvom EU's arbejdsmarkedsforhold og arbejdstagerrettigheder er forbedret betydeligt i de seneste år, er kampen mod arbejdsløshed og konsekvenserne af COVID-krise forblive udfordringer for EU, mens de arbejder hen imod kvalitetsjob og a socialt inkluderende Europa.

Læs mere om hvordan EU beskytter job og arbejdstagere, der er berørt af coronavirus -pandemien.

Der er gjort en indsats på en række områder, herunder at hjælpe unge mennesker på arbejdsmarkedet, bekæmpe langtidsledighed, opgradere færdigheder og lette arbejdstagernes mobilitet i EU.

EU-ledighed

I april 2021, den arbejdsløshed i euroområdet var 8%, ned fra 8.1% i marts 2021 og op fra 7.3% i april 2020.

reklame

EU vs medlemsstaternes kompetencer

EU-landene er fortsat primært ansvarlige for beskæftigelses- og socialpolitik. EU supplerer og koordinerer imidlertid medlemsstaternes aktioner og fremmer udveksling af bedste praksis.

Ifølge artikel ni i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde bør EU overveje målet om et højt beskæftigelsesniveau ved fastlæggelsen og gennemførelsen af ​​alle dets politikker og aktiviteter.

reklame

Europæisk beskæftigelsesstrategi 

I 1997 fastlagde EU -landene et sæt fælles mål og mål for beskæftigelsespolitikken for at bekæmpe arbejdsløshed og skabe flere og bedre job i EU. Denne politik er også kendt som Europæisk beskæftigelsesstrategi (EBS).

Europa-Kommissionen overvåger og gennemfører strategien gennem europæiske semesteren årlig koordinering af økonomiske og beskæftigelsespolitikker på EU-plan.

Social- og beskæftigelsessituationen i Europa vurderes i forbindelse med EU-semesteret og baseret på Beskæftigelsesretningslinjerfælles prioriteter og mål for nationale beskæftigelsespolitikker. For at hjælpe EU-landene fremad, udarbejder Kommissionen landespecifikke anbefalinger baseret på deres fremskridt hen imod hvert mål.

Hvordan det finansieres

Europæiske Socialfond (ESF) er Europas vigtigste instrument for at sikre mere retfærdige jobmuligheder for alle, der bor i EU: arbejdstagere, unge og alle, der søger job.

Europa -Parlamentet foreslog at øge finansieringen i EU's budget for 2021-2027. Den nye version af fonden, kendt som Den Europæiske Socialfond Plus (ESF+), med et budget på 88 mia. Euro, fokuserer på uddannelse, uddannelse og livslang læring samt lige adgang til kvalitetsbeskæftigelse, social inklusion og bekæmpelse af fattigdom.

Arbejds- og socialinnovationsprogrammet (EaSI) har til formål at bidrage til at modernisere beskæftigelses- og socialpolitikkerne, forbedre adgangen til finansiering for sociale virksomheder eller udsatte mennesker, der ønsker at oprette et mikrovirksomhed og fremme arbejdskraftens mobilitet via EURES-netværket. Det europæiske jobnetværk letter mobiliteten ved at give arbejdsgivere og jobansøgere information og indeholder også en database med ledige stillinger og ansøgninger i hele Europa.

Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen (EGF) støtter arbejdstagere, der mister deres job på grund af globaliseringen, da virksomhederne kan lukke eller flytte deres produktion til tredjelande eller den økonomiske og finansielle krise ved at finde nyt arbejde eller etablere deres egne virksomheder.

Fond for europæisk støtte til de dårligst stillede (FEAD) støtter medlemslandenes initiativer til at yde mad, grundlæggende materielhjælp og social integration til de dårligst stillede.

Den opdaterede version af Den Europæiske Socialfond Plus fusionerer en række eksisterende fonde og programmer (ESF, EaSI, FEAD, ungdomsbeskæftigelsesinitiativet), samler deres ressourcer og yder mere integreret og målrettet støtte til borgerne.

Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløshed

Blandt de EU -foranstaltninger til combat ungdomsarbejdsløsheden er ungdomsgaranti, en forpligtelse fra medlemslandene til at sikre, at alle unge under 30-årene får et tilbud af god kvalitet på beskæftigelse, videreuddannelse, lærlingeuddannelse eller praktik inden for fire måneder efter at de er blevet arbejdsløse eller forlader den formelle uddannelse. Gennemførelsen af ​​ungdomsgarantien understøttes af EU-investeringer gennem Ungdomsaneringsinitiativet.

Europæisk solidaritetskorps giver unge mulighed for at frivillige og arbejde i solidaritetsrelaterede projekter i hele Europa. Det Din første EURES-jobplatform hjælper unge i alderen 18 til 35, og er interesseret i at erhverve erhvervserfaring i udlandet, finde en praktikplads, praktikophold eller lærlingeuddannelse.

Retfærdige færdigheder, rigtige job

Ved at fremme og forbedre kvalifikationer erhvervet, gøre kvalifikationer mere sammenlignelige og give oplysninger om kravene til kvalifikationer og job, støtter EU mennesker i at finde job af god kvalitet og træffe bedre karrieremuligheder.

Ny Skills Agenda for Europa, der blev lanceret i 2016, består af 10-foranstaltninger for at give den rette uddannelse og støtte til rådighed for mennesker og at revidere en række eksisterende værktøjer, som f.eks. Europas CV-format Europass).

Udfordring af langtidsledighed

Langtidsledighed, når folk er arbejdsløse i mere end 12 måneder, er en af ​​årsagerne til vedvarende fattigdom. Det forbliver meget høj i nogle EU-lande og står stadig for næsten 50% af den samlede ledighed.

For bedre at integrere de langtidsledige på arbejdsmarkedet vedtog EU-landene anbefalinger: de tilskynder til registrering af langtidsledige med en arbejdsformidling, individuel dybdegående vurdering for at identificere deres behov samt en skræddersyet plan for at bringe dem tilbage på arbejde (en arbejdsintegrationsaftale). Det ville være tilgængeligt for alle arbejdsløse i 18 måneder eller mere.

Langvarig fravær fra arbejde fører ofte til arbejdsløshed og til arbejdstagere, der forlader arbejdsmarkedet permanent. For at bevare og reintegrere arbejdstagere på arbejdspladsen, der lider af skader eller kroniske sundhedsproblemer, i 2018 formulerede Europa-Parlamentet et sæt af foranstaltninger for medlemslandene at arbejde på, f.eks. at gøre arbejdspladser mere tilpasningsberettigede gennem færdighedsudviklingsprogrammer, sikre fleksible arbejdsvilkår og yde støtte til arbejdstagere (herunder coaching, adgang til psykolog eller terapeut).

Fremme af arbejdstagernes mobilitet

At gøre det lettere for folk at arbejde i et andet land kan hjælpe med at tackle arbejdsløsheden. EU har et sæt fælles regler for at beskytte folks sociale rettigheder relateret til arbejdsløshed, sygdom, barsel, familieydelser osv. ved flytning i Europa. Regler om udstationering af arbejdstagere fastlægge princippet om samme løn for samme arbejde på samme arbejdsplads.

Læs mere om hvad EU gør ved globaliseringens indvirkning på beskæftigelsen.

Få mere at vide om EU's socialpolitik

Find ud af mere 

Læs

Økonomi

Arbejdsmangel i Ungarn får regeringen til at søge arbejdere i udlandet

Udgivet

on

Den normalt immigrant-tilbageholdende regering i Budapest leder efter udlændinge til at hjælpe med mangel på arbejdskraft, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bukarest.

Ungarns udenrigsminister sagde, at virksomheder får lov til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft fra lande uden for EU. Udenrigsminister Peter Szijjarto bakkede op om dette og sagde, at dette vil hjælpe med Ungarns vækstmål på 5.5%, der er sat for i år.

For eksempel er en sektor, der er ramt af mangel på arbejdskraft, gæstfrihedsindustrien i Ungarn, der for nylig har udtrykt stærke bekymringer over manglen på kokke og rengøringspersonale. Tamás Flesch, leder af Hungarian Hotel and Restaurant Association sagde under et interview, at hotelejere i Budapest gør meget ud af at sikre den tiltrængte arbejdsstyrke og giver eksemplet på, at hotelchef selv skal rengøre værelser.

reklame

Mange andre lande i Central- og Østeuropa har kæmpet med mangel på arbejdskraft midt i et hurtigere end forventet økonomisk opsving efter de pandemiske restriktioner.

Regeringen i Budapest har hidtil været tilbageholdende med at åbne sine døre for udlændinge midt i premierminister Viktor Orbans anti-immigrantpolitik, der har udløst hyppige sammenstød med EU.

En anden sektor, hvor Ungarns mangel på arbejdskraft gør sig gældende, er landbrug. Ungarske landmænd kæmper for at finde arbejdere nok til at høste deres frugt og grøntsager, og varer for mere end 190 millioner euro blev ødelagt alene i det sidste år.

reklame

Eksperter mener, at den bedste måde at tiltrække folk til at arbejde på gårde er at øge lønnen. De mener, at industrien skal bruge mindst et årti for at komme sig efter tab af job og omlægge sig selv til en ny måde at drive forretning på.

Og sandsynligvis den mest overraskende sektor, der er påvirket af mangel på arbejdskraft i Ungarn, er online -detailhandel. Arbejdskrisen begrænser e-handel, idet mange onlinebutikker bliver tvunget til at standse onlineannoncering, fordi de ikke kan klare en større efterspørgsel. Kristof Gal, grundlægger af Klikkmarketing, et online marketingfirma med base i Budapest, vurderer, at mellem 30 og 40% af online butikker kan blive påvirket af dette problem.

Szijjarto sagde, at ny lovgivning, herunder om midlertidigt ansatte, havde til formål at "hjælpe den hurtige genstart af økonomien, være den hurtigste at genstarte i Europa".

Da Ungarns økonomi klarer sig bedre end forventet i første kvartal i år på trods af coronavirus-låseforanstaltninger, annoncerede regeringen i Budapest andre foranstaltninger, herunder lettelse af bureaukratiske byrder på små og mellemstore virksomheder samt billige lån til at hjælpe ungarske virksomheder med at ekspandere i udlandet eller investere i grønne projekter.

Regeringen i Budapest er gentagne gange blevet kritiseret af EU for sin holdning til migranter, angreb på pressefrihed og mod LGBT -samfund. Europa -Kommissionen og Europa -Parlamentet har tidligere iværksat en "retsstat" -aktion mod Ungarn vedrørende borgerlige friheder. MEP'er beder Europa-Kommissionen om at gå videre med retssager og endda nægte Ungarn adgang til € 750 mia. Covid-19 pandemisk genopretningsplan, hvis Orbans regering ikke vender kursen.

Læs

Beskæftigelse

Kun 5% af de samlede ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisa indsendt i første kvartal kom fra EU-borgere, viser data

Udgivet

on

Tallene fra det britiske hjemmekontor giver en indikation af, hvordan Storbritanniens nye immigrationssystem efter Brexit vil påvirke antallet af EU-borgere, der kommer til Storbritannien for at arbejde. Mellem 1. januar og 31. marts i år indgav EU-borgere 1,075 ansøgninger om langtidsuddannede arbejdsvisum, herunder sundheds- og omsorgsvisum, som kun var 5% af de i alt 20,738 ansøgninger om disse visa.

Migrationsobservatoriet ved University of Oxford sagde: ”Det er stadig for tidligt at sige, hvilken indflydelse immigrationssystemet efter Brexit vil få på antallet og karakteristika for mennesker, der kommer til at bo eller arbejde i Storbritannien. Indtil videre har ansøgninger fra EU -borgere under det nye system været meget lave og repræsenterer kun få procent af den samlede efterspørgsel efter britiske visa. Det kan dog tage noget tid for potentielle ansøgere eller deres arbejdsgivere at blive fortrolige med det nye system og dets krav. ”

Dataene viser også, at antallet af vandrende sundhedsarbejdere, der kommer på arbejde i Storbritannien, er steget til rekordniveauer. 11,171 sponsorattester blev brugt til sundheds- og socialrådgivere i løbet af første kvartal i år. Hvert certifikat svarer til en vandrende arbejdstager. I starten af ​​2018 var der 3,370. Næsten 40 procent af alle kvalificerede arbejdsvisumansøgninger var til personer i sundheds- og socialsektoren. Der er nu flere migranter til sundhedsvisum til migranter end nogensinde siden registreringer begyndte i 2010. Selvom antallet af sponsorlicenser til sundhedsvisum faldt til 280 under den første lockdown sidste år, er det fortsat med at stige siden, et mønster som var upåvirket af den tredje lockdown i vinter.

reklame

Omvendt har IT-, uddannelses-, finans-, forsikrings-, faglige, videnskabelige og tekniske sektorer alle set et fald i antallet af migranter, der er ansat hidtil i år, på trods af stigninger i andet halvår af 2020. Antallet af vandrende it -arbejdere er stadig signifikant lavere end præ-Covid niveauer. I første kvartal af 2020 blev der udstedt 8,066 kvalificerede arbejdsvisum inden for it -sektoren, der er i øjeblikket 3,720. Antallet af vandrende fagfolk og videnskabelige og tekniske arbejdere er også faldet lidt under niveauet før covid.

Visaekspert Yash Dubal, direktør for AY & J Solicitors sagde: ”Dataene viser, at pandemien stadig påvirker bevægelsen for mennesker, der kommer til Storbritannien for at arbejde, men giver en indikation af, at efterspørgslen efter kvalificeret arbejdsvisum for arbejdstagere uden for EU vil fortsætte med at vokse, når rejsen er normaliseret. Der er særlig interesse for britiske it -job fra arbejdere i Indien nu, og vi forventer at se dette mønster fortsætte. ”

I mellemtiden har hjemmekontoret offentliggjort en forpligtelse til at muliggøre den legitime bevægelse af mennesker og varer til at understøtte økonomisk velstand, samtidig med at den bekæmper illegal migration. Som en del af sin resultatleveringsplan for i år forpligter afdelingen sig også til at 'gribe EU -exitmuligheder ved at skabe verdens mest effektive grænse for at øge britisk velstand og øge sikkerheden', samtidig med at den anerkender, at indkomsten, den opkræver fra visumgebyrer, kan falde pga. reduceret efterspørgsel.

reklame

Dokumentet gentager regeringens plan om at tiltrække de "klareste og bedste til Storbritannien".

Dubal sagde: "Selvom tallene vedrørende visa til it -arbejdere og dem i den videnskabelige og tekniske sektor ikke bærer denne forpligtelse, er det stadig tidlige dage for det nye immigrationssystem, og pandemien har haft en dybtgående effekt på internationale rejser. Fra vores erfaring med at hjælpe med at lette arbejdsvisum for migranter er der en opdigtet efterspørgsel, der vil blive realiseret i løbet af de kommende 18 måneder. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending