Følg os

Uddannelse

Erasmus +? Ja bitte!

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Erasmus +Tale af uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou.

"Jeg er glad for at være her sammen med dig og Doris Pack [formand for Europa-Parlamentets Kultur- og Uddannelsesudvalg] for at lancere Erasmus +, Den Europæiske Unions nye program for uddannelse, uddannelse, ungdom og sport, og jeg vil gerne takke de tyske myndigheder for at være vært for denne begivenhed.

"I dag begynder vi et nyt kapitel i en stor historie. Erasmus har allerede åbnet sind og ændret liv for mere end tre millioner mennesker. Det er kommet til at symbolisere nogle af EUs mest dyrebare værdier og ambitioner.

reklame

"Det nye Erasmus + udvider denne mulighed til fire millioner flere mennesker, hvilket giver dem chancen for at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et nyt land i en ny kultur på et nyt sprog med nye venner. Med et nyt budget på næsten 15 milliarder euro - 40 procent højere end i dag - tilbyder Erasmus + håb til unge mennesker i hele Europa og til de mennesker og institutioner, der forbereder dem til livet.

600,000 Tyskere drager fordel af Erasmus +

"I 2014 modtager Tyskland næsten 165 mio. € fra Erasmus +. Dette svarer til 11% mere end det modtog i 2013. Vi vurderer, at Erasmus + i de næste syv år vil hjælpe næsten 600,000 personer fra Tyskland med at få en mobilitetsoplevelse i udlandet.

reklame

”Hvad jeg vil gøre i morges er at understrege, hvorfor Erasmus + er så vigtig, og hvorfor vi vil have dig til at være en del af det.

"I løbet af de sidste fire år har jeg arbejdet for at sætte uddannelse i centrum for Den Europæiske Unions planer for vækst og beskæftigelse. Det er vores menneskelige kapital - vores kunders viden, færdigheder og kreativitet - der vil levere det intelligente, bæredygtige og inklusiv vækst, som vi alle ønsker at se. I dag er uddannelse i centrum for EU-politikudformning. Vores budskab til medlemslandene er klart: investering i uddannelse skal fortsætte, selv når vi konsoliderer vores offentlige finanser.

"Dette er grunden til, at Erasmus + understøtter alle uddannelsesniveauer, lige fra virtuelle platforme for skolelærere til de unikke behov hos voksne elever. Vi vil kun forene lighed og ekspertise ved at forstå rejsen fra en uddannelsesfase til den næste og ved at bygge broer mellem dem .

"Dette betyder, at Erasmus + mere end nogensinde før vil støtte de langsigtede politiske mål, som vi er blevet enige om på europæisk plan, og som er klart fastlagt i vores strategier for uddannelse.

At tackle uddannelsesudfordringer

"For eksempel: sammen med vores medlemsstater er vi enige om, at skolefrafald er en presserende prioritet. Derfor vil Erasmus + dele de bedste løsninger fra hele Europa. Vi har identificeret dårlige læsefærdigheder som et alvorligt problem; Erasmus + vil finansiere nye grænseoverskridende projekter til at tackle det. Vi ved, at vores fremmedsprogskundskaber falder bagefter; Erasmus + vil støtte initiativer til at styrke dem. Vi er nødt til at åbne uddannelse for nye teknologier; Erasmus + vil støtte bedre brug af IKT for elever og lærere. Vores erhvervsuddannelsessystemer svigter for ofte vores unge; Erasmus + hjælper med at modernisere dem.

"Studerende, der ønsker at studere deres kandidatgrad i udlandet, har svært ved at sikre lån. Erasmus + giver en ny lånegaranti. Vores universiteter arbejder ikke tæt nok sammen med virksomhederne. Erasmus + vil bringe dem sammen for at skabe nye alliancer, der fremmer innovation.

"Erasmus + kan også hjælpe lande med at tackle specifikke udfordringer. I Tyskland kan f.eks. Støtte være rettet mod at øge uddannelsesniveauet for dårligt stillede mennesker og til at udvide og forbedre førskoleundervisning og -pleje samt heldagsskoler.

"I alle disse udfordringer vil nationale ministerier og uddannelsesafdelinger fortsætte med at spille den førende rolle sammen med læringsinstitutionerne og lærerne, der bringer uddannelse og læring til live.

"Men Den Europæiske Union kan nu tilbyde mere støtte og flere ressourcer end nogensinde før, da uddannelsesverdenen selv globaliserer og står over for en række fælles udfordringer, der kræver samarbejde, grænseoverskridende overførsel af innovationer og deling af ideer Derfor markerer Erasmus + et nyt partnerskab mellem alle aktører på alle niveauer, fra det lokale til det europæiske til det globale.

"I dette nye partnerskab skal hver partner påtage sig sit ansvar. At udstyre unge med de nødvendige færdigheder og kompetencer er det primære ansvar for medlemsstaternes formelle uddannelsessystemer.

Uformel uddannelse, ungdomsarbejde

"Vores rolle i Europa-Kommissionen er ikke kun at støtte disse politikker, men også at berige de unges læring ved at lede dem langs de uformelle uddannelsesveje og fremme borgernes deltagelse.

"Vores EU-ungdomsstrategi understreger især vigtigheden af ​​ungdomsarbejde, der gør det muligt for unge at udvikle en følelse af selvtillid, opbygge færdigheder og modtage personlig støtte til at løse specifikke personlige og sociale problemer.

"Vi opfordrer også unge til at deltage i den demokratiske proces og i samfundet. Måder, hvorpå dette opnås, inkluderer mekanismer til dialog med unge - hvad vi kalder den strukturerede dialog - og lette deres deltagelse i udformningen af ​​nationale politikker.

"Sådan fungerer Erasmus + ved at opbygge multifunktionelle partnerskaber, der kan hjælpe vores borgere med at forbedre deres kompetencer og færdigheder på en måde, som formelle uddannelsessystemer ofte ikke klarer.

"Denne nye dimension var central i min vision om et program, der ville give mennesker i forskellige aldre muligheder og hjælpe dem med at udvide deres vifte af færdigheder og kompetencer.

"Læringsmobilitet er stadig kernen i det nye program - som det burde. Så lad os tage et par sekunder på at minde os selv om, hvorfor Erasmus er kommet til at symbolisere nogle af vores mest dyrebare værdier og ambitioner.

"Ved at studere, træne, arbejde og arbejde frivilligt i et andet land udvikler unge nogle af de færdigheder, der vil tjene dem resten af ​​deres liv. De lærer at stå på egne ben. De lærer at leve og arbejde med mennesker fra en anden kultur. De lærer et nyt sprog og en anden måde at tænke på. De ser verden gennem andres øjne. Kort sagt åbner de deres sind.

"Erasmus + betyder et Europa, der er åbent for verden. For første gang er vores nye program åbent for tredjelande, så studerende fra hele verden kan tilbringe en del af deres studier i et EU-land og omvendt.

Mobilitet forbedrer færdigheder og beskæftigelsesegnethed

"Men værdien af ​​mobilitet fører os til et af vores tids paradoks. På trods af rekordhøj arbejdsløshed kan en ud af tre arbejdsgivere ikke finde folk med de rigtige kvalifikationer til at besætte ledige stillinger. I dag venter to millioner job i hele EU for den rigtige profil Mobilitet alene kan ikke løse dette problem, men det er en vigtig del af vores svar.

"En anden del af svaret er, hvordan vi reformerer vores erhvervsuddannelsessystemer. De lande som Tyskland, der har stærke erhvervssystemer, har en tendens til at have lavere ungdomsarbejdsløshed. Jeg er meget glad for, at den tyske regering såvel som mange afdelinger for industri, handel og håndværk er aktivt engageret i at dele deres erfaringer med andre europæiske lande, især gennem den europæiske alliance for lærlingeuddannelser.

"Erasmus + vil finansiere nye alliancer mellem uddannelsesudbydere og virksomheder for at modernisere erhvervsuddannelse og for at forbedre kvaliteten og kvantiteten af ​​lærlingeuddannelser i hele Europa.

Håndtering af tværnationale trusler inden for sport

"Erasmus + vil også omfatte en sektion dedikeret til sport - for første gang i EU-budgettet.

"Vores mål er dobbelt: på den ene side at tackle de tværnationale trusler, der plager sportens verden, som match-fixing, vold og doping gennem samarbejdsprojekter, der samler nøgleaktører fra hele kontinentet. Og på den anden side , at fremme den sociale værdi af sport - hvor sport tjener som et middel til forandring, for social inklusion, sundhed eller dobbeltkarriere.

”Vi vil fokusere på projekter på græsrodsniveau, der har en klar europæisk dimension, og som udnytter sportens potentiale for at forme en bedre fremtid for vores borgere.

"Mine damer og herrer, vi har pligt til at modernisere vores uddannelses- og uddannelsessystemer, både formelle og uformelle. De har brug for at tilbyde den rigtige blanding af færdigheder, som livet i et komplekst samfund kræver.

"Og vi har også en pligt til at hjælpe unge mennesker med at overgå fra en fase af uddannelsen til den næste og i sidste ende til arbejdslivet. Dette er en mission, hvor vi ikke har råd til at mislykkes: vi skal give vores unge værktøjer, der gør det muligt for dem at finde deres egen vej til lykke, opfyldelse og et sted i samfundet. Det er her, Europa kan gøre en forskel.

"Erasmus + reagerer på denne opfordring. Det tilbyder et nyt partnerskab mellem alle aktører inden for uddannelse, uddannelse og ungdom. Det giver et nyt partnerskab mellem uddannelse og arbejdslivet. Og det giver fire millioner mennesker mulighed for at studere, træne, arbejde eller være frivillig i et andet land. "

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs

Uddannelse

GSOM SPbU og Kozminski University underskrev en aftale om deres første dobbeltuddannelse

Udgivet

on

Graduate School of Management, St. Petersburg University (GSOM SPbU) og Kozminski University (KU) lancerer deres første fælles dobbeltuddannelse i Corporate Finance and Accounting. Det nye dobbeltuddannelsesprogram vil omfatte kvalificerede studerende fra Master in Corporate Finance (MCF) -programmet på GSOM og studerende på Master i Finance and Accounting på KU. Udvælgelsen af ​​studerende til det nye dobbeltuddannelsesprogram begynder i efterårssemesteret 2021, studierne starter i studieåret 2022/2023.

Som en del af en ny aftale vil de studerende tilbringe deres tre og fire semestre på værtsinstitutioner, og kandidater, der med succes gennemfører alle programkrav i GSOM og KU, får kandidateksamener fra begge institutioner.

"Fremtiden tilhører partnerskaber, alliancer og samarbejder: den hjælper med at se på mål fra forskellige vinkler, hurtigt reagere på ændringer og skabe relevante og efterspurgte produkter. I det nye studieår lancerer vi sammen med Kozminski University et dobbeltuddannelsesprogram inden for Master in Corporate Finance-programmet: vi vil udveksle erfaringer, sammenligne vores mål og resultater og give studerende fra begge sider omfattende viden, der kan anvendes overalt i verden. Kozminski University og GSOM SPbU er mangeårige akademiske partnere, vores forholdet er blevet testet gennem årene og snesevis af udvekslingsstuderende. Jeg er overbevist om, at det nye niveau af samarbejde vil bringe handelsskoler tættere sammen og gøre vores kandidatuddannelser mere interessante og praksisorienterede, "siger Konstantin Krotov, administrerende direktør for GSOM SPbU.

reklame

Siden 2013 har GSOM SPbU bachelor- og kandidatstuderende deltaget i udvekslingsprogrammer og fakultet og personale på Business School - i akademiske udvekslingsprogrammer med Kozminski University.

"Tæt samarbejde med det ældste universitet i Rusland-Sankt Petersborg Universitet og GSOM SPbU blev for nylig kronet med en dobbelt grad på Master in Finance and Accounting-programmet. Det er et naturligt skridt i at intensivere vores topstuderendes udvekslingsmuligheder ved at give dem adgang til et af de største markeder. Således fortsætter KU med at styrke sin position som en global bro for forretningsmuligheder og interkulturel forståelse, "siger Franjo Mlinaric, ph.d., leder af Master in Finance & Accounting Program ved KU.

Fra 2022 vil fire MCF -studerende kunne fortsætte deres studier inden for Master in Finance and Accounting -programmet på en af ​​de førende handelshøjskoler i Polen. Kozminski University har tredobbelt krone akkreditering samt ACCA og CFA akkrediteringer. Kozminski Universitets økonomi- og regnskabsprogram er rangeret som 21. position i Financial Times (FT) rangerer blandt verdens 55 bedste kandidatuddannelser i virksomhedsfinansiering.

reklame

Master i Corporate Finance -programmet på GSOM SPbU er også ACCA -akkrediteret. GSOM SPbU har været rangeret blandt verdens førende programmer og handelshøjskoler i mange år i træk ifølge den internationale erhvervsavis Financial Times. I 2020 rangerede GSOM SPbU 41. i Financial Times Masters in Management ranking og 51. i Financial Times European Business School ranking. GSOM SPbU Executive MBA -programmet kom for første gang til de 100 bedste verdensprogrammer og tog 93. position i Financial Times Executive MBA Ranking 2020.

GSOM SPbU er en førende russisk handelsskole. Det blev etableret i 1993 ved Sankt Petersborg Universitet, som er et af de ældste klassiske universiteter og det største center for videnskab, uddannelse og kultur i Rusland. I dag er GSOM SPbU den eneste russiske Business School, der er inkluderet i top-100 bedste europæiske skoler i Financial Times-rangeringen og har to prestigefyldte internationale akkrediteringer: AMBA og EQUIS. GSOM Advisory Board omfatter ledere fra erhvervslivet, regeringen og det internationale akademiske samfund.

Kozminski Universitet blev grundlagt i 1993. Det er en af ​​de ældste ikke-offentlige videregående uddannelsesinstitutioner i Polen. Bachelor-, kandidat- og ph.d. -studerende og deltagerne på postgraduate- og MBA -programmer, der studerer på KU, udgør en befolkning på 9,000. Befolkningen af ​​KU -kandidater er i øjeblikket over 60,000. Kozminski University er en erhvervsorienteret videregående uddannelsesinstitution, der tilbyder en bred vifte af uddannelsesprogrammer med fuld akademiske rettigheder og anses for at være den bedste handelsskole i Central- og Østeuropa i henhold til Financial Times placering. I 2021 blev Kozminski University rangeret 21. i Global Masters in Finance Ranking udgivet af Financial Times. Det er det eneste universitet rangeret fra Polen og Central- og Østeuropa.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending