Følg os

Økonomi

Parlamentet støtter kontroversiel EU-Mauretanien fiskeriprotokol

DEL:

Udgivet

on

Dags blækspruttesvømning (Octopus cyanea)Europa-Parlamentet godkendte den nuværende protokol til fiskeripartnerskabsaftalen mellem EU og Mauretanien (FPA) den 8. oktober på trods af indvendinger fra nogle MEP'er om, at den pålægger højere licensafgifter og reducerede fiskerimuligheder, f.eks. udelukker blæksprutter. Protokollen har været midlertidig gældende siden 1. august 2012.

"Vi er nu nødt til at forberede fornyelsen af ​​denne aftale, der udløber ved udgangen af ​​2014, for at sikre, at den næste protokol forbedrer de nuværende betingelser, og at Kommissionens forhandlere sikrer, at den omfatter hele sektoren," sagde ordfører Gabriel Mato Adrover. (EPP, ES), som anbefalede at afvise protokollen.

Han beklagede især, at der ikke blev givet adgang til blækspruttefiskerflåden, hvilket førte til tab af arbejdspladser, især i de spanske regioner Galicien og De Kanariske Øer.

MEP'er, der gik ind for protokollen, hævdede, at den er mere bæredygtig end den forrige og er i overensstemmelse med reglerne i den nye fælles fiskeripolitik, som endnu ikke er trådt i kraft. De hævdede også, at det ville tjene den lokale befolknings behov bedre, blandt andet fordi protokollen indeholder et særligt bidrag i naturalier fra EU-flåden til at dække deres ernæringsbehov. Det giver også flere jobmuligheder for mauretanske sømænd.

I henhold til den protokol, der er godkendt i dag, må EU-fiskerfartøjer fange forskellige arter af fisk og skaldyr i mauretanske farvande mod en EU-betaling på 70 millioner euro om året, hvoraf 3 millioner euro er udviklingsbistand til den lokale fiskerisektor. Syv EU-lande bruger i øjeblikket protokollen, men Spanien er den største modtager. Aftalen er den største af EU's fiskeriaftaler med hensyn til mængden og variationen af ​​fiskevarer samt det finansielle bidrag.

Protokollen vil være i kraft indtil udgangen af ​​2014. Indtil nu er de fleste licenser blevet købt af spanske operatører, efterfulgt af Frankrig og forskellige andre lande.

Resolutionen blev vedtaget med 467 stemmer for 154, med 28 hverken for eller imod.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending