Følg os

Fiskeri

MEP'er støtter EU's største fiskeriaftale med Mauretanien

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

MEP'er støttede den største fiskeriaftale mellem EU og tredjelande med 557 stemmer for, 34 imod og 31 undlod at stemme. Det vil give fartøjer fra Frankrig og Tyskland mulighed for at fiske i mauretanske farvande efter små pelagiske fisk, krebsdyr og tun. Mauretanien vil få udbetalt 57.5 ​​millioner euro om året til gengæld for maksimalt 290,000 tons fisk. Yderligere 3.3 mio. EUR om året vil blive brugt til lokale fiskersamfund.

At lave aftalerne offentligt

Den ledsagende beslutning blev vedtaget med 532 stemmer for, 23 stemmer imod og 74 hverken for eller imod. Det er et positivt skridt at sikre, at EU-flåden har lige adgang til de mauretanske ressourcer som alle andre flåder.

Stop overfiskning

Europa-Parlamentet opfordrer Mauretanien til ikke at overfiske små pelagiske bestande. Dette har negative effekter på lokal fødevaresikkerhed samt forårsager vandforurening. MEP'er påpeger, at små pelagiske fisk bruges til at fremstille fiskemel og -olie til lokalt forbrug af fødevareindustrien i stedet for at blive forbrugt lokalt. MEP'er noterer sig, at Mauretanien havde forpligtet sig til gradvist at udfase fiskemelsproduktionen inden 2020. Fiskemelsfabrikkerne har dog været udvidet siden 2010.

MEP'er støtter EU's flåde ved at yde et venligt bidrag til lokalsamfundene. EU-fiskere opfordres til ikke at stoppe med at uddele 2 % fra deres pelagiske fangster til nødlidende ved at lande dem hos National Fish Distribution Company. Europa-Parlamentet anmoder de mauretanske myndigheder om deres bistand til at sikre, at borgerne modtager bidragene.

Efter afstemningen, Europa-Parlamentets ordfører Izaskun Bilbao Barandica, FORNY, sagde ES: "Fornyelsesaftalen for fiskeriet med Mauretanien vil være en god ting for forvaltningen af ​​maritime ressourcer såvel som for fiskerisektoren. Det er den mest betydningsfulde aftale, der er i kraft i øjeblikket. Den giver 86 europæiske fartøjer mulighed for at høste overskydende fiskebestande, underlagt streng kontrol og gennemsigtighed. Den viser, at den europæiske sektor er åben for internationalt samarbejde med bæredygtig praksis, fair for lokalbefolkningen og bæredygtig for miljøet. Denne aftale indeholder også en forpligtelse til at styrke mauretanske kvinder og styrke deres deltagelse i Det understreger behovet for at adressere den uholdbare vækst i landets fiskemelsproduktion og fiskeolie til akvakulturbrug i hele Asien.

reklame

Baggrund

EU og Mauretanien underskrev den første fiskeriaftale i 1987. Den nye aftale er i øjeblikket i kraft og vil fortsat være i kraft indtil november 2027.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending