Følg os

Økonomi

MEP'erne stemmer imod medicinsk regulering af elektroniske cigaretter

DEL:

Udgivet

on

Producenter og brugere af e-cigaretter har i dag glædet sig over nyheden om, at MEP'er med et betydeligt flertal har stemt imod foranstaltninger, der ville have ført til, at elektroniske cigaretter blev bragt ind under lægemiddelreguleringens anvendelsesområde. 

Lægemiddelregulering, som Parlamentets eget Retsudvalg og Lægemiddel- og Sundhedsstyrelsen (MRHA) har gjort det klart, ville have ført til, at alle aktuelt tilgængelige elektroniske cigaretter blev taget af markedet i 2016. I stedet har MEP'er stemt for regulering elektroniske cigaretter stort set på samme måde som tobaksvarer. Som et resultat heraf har MEP'erne gjort det klart, at de gerne ser, at elektroniske cigaretter fortsat er lige så frit tilgængelige som tobakscigaretter.

Kun elektroniske cigaretter, der præsenteres som havende egenskaber til at behandle eller forebygge sygdom, skal reguleres som lægemidler.

I dag stemte MEP'erne også for den fortsatte brug af smagsstoffer inden for e-cigaretter, hvilket er vigtigt, da de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved e-cigaretter bestemmes af, hvor mange rygere, der skifter til dem eller bruger dem som et mellemrum for at holde helt op. Det betyder, at e-cigaretter skal være et attraktivt alternativ til cigaretter for etablerede rygere. Smagsstoffer og et bredt udvalg af produkter er en vigtig del af dette.

Efter afstemningen sagde Fraser Cropper, administrerende direktør for Totally Wicked: "Jeg er glad for, at MEP'er har lyttet til stemmen fra millioner af e-cigaretbrugere og sundhedspersonale i hele EU, som har ført utrætteligt kampagne over mange måneder for at sikre, at fornuften sejrede.

"For 12 millioner mennesker i EU har e-cigaretter og er fortsat et levedygtigt alternativ til rygning af tobakscigaretter. De har gjort det muligt for dem, der bruger dem, at lade rygningen være tilbage, enten på fuld tid eller deltid. Disse mennesker er nu ryger langt færre eller ingen cigaretter. Dette burde være en anledning til fest, ikke en grund til bekymring. E-cigaretter har potentialet til at blive et af de store transformationsprodukter i de 21.st århundrede. Ved at tillade industriens modenhed inden for en stærk lovgivningsramme, som understøtter passende kontrol- og sikkerhedskrav, og dens nødvendige sociale ansvar, er et mandat, der er helt passende, og som Totally Wicked støtter fuldt ud.

"Ved at stemme imod lægemiddelreguleringen og definere en praktisk, men robust generel lovgivningsramme for forbrugerprodukter, har elektroniske cigaretter nu den fortjente mulighed for at bidrage fuldt ud til at støtte rygers valg ud over det nuværende Quit-Die-paradigme."

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending