Kommissær Piebalgs for at deltage i Presidential indvielsen i Paraguay

Andris-Piebalgs-_595_394_208199EU-kommissær for udvikling, Andris PiebalgsVil repræsentere EU i ceremonien for indvielsen af ​​formanden for Paraguay, Horacio Cartes, i Asuncion den 15 august efter at være blevet valgt i april i år. Mens der i Paraguay, vil kommissæren gøre status over landets fremskridt og udfordringer, og vil drøfte prioriteter for fremtidig EU udviklingssamarbejde.

Kommissær Piebalgs sagde: "Vi er glade for at have ledsaget Paraguay i nogle af sine mest afgørende reformer i de seneste år, såsom uddannelse, social beskyttelse, bekæmpe fattigdom og forbedre erhvervsklimaet. Nu skal vi se fremad og sikre, at fremtidige samarbejde henvender de reelle prioriteter for de paraguayanske folk og bygger på tidligere EU-aktioner. Jeg er overbevist om, at mine drøftelser i Asuncion med den nye regering vil være frugtbar og vil vise os vejen frem. "

Forbindelser og samarbejde mellem EU og Paraguay har intensiveret i de seneste år, ikke kun i udviklingssamarbejdet og handel, men også gennem dialog med henblik på at fremme fælles værdier og principper. Indsættelsen af ​​en EU-valgobservationsmission til Paraguay for parlamentsvalget på 21 April 2013 - hvilket resulterede i valget af præsident Cartes og næstformand Juan Afara - samt udnævnelsen for første gang af en leder af EU-delegationen baseret i Asuncion er signaler fra EU tilsagn om at intensivere sine forbindelser med Paraguay.

Ud over at deltage i festlighederne i indvielsen af ​​den nye formand og næstformand vil kommissær Piebalgs holde møder med paraguayanske myndigheder og med repræsentanter for civilsamfundet at udveksle synspunkter om Paraguay udfordringer og prioriteter for de næste år. Kommissær Piebalgs besøger også to EU-støttede udviklingsprojekter inden for uddannelse og social udvikling, to af de vigtigste områder for EU-bistand i Paraguay.

Baggrund

EU bilateral bistand til Paraguay i årene 2007-2013 beløber 130 millioner € under instrumentet for udviklingssamarbejde (DCI). De vigtigste samarbejdsområder er:

  • Uddannelse, gennem EU støtte til Paraguays Education Policy;
  • fattigdomsbekæmpelse, ved at støtte Paraguays Social udviklingspolitik, og;
  • økonomisk integration, ved at fremme udvikling og diversificering af den paraguayanske økonomi, både lokalt og i forhold til de internationale markeder.

Paraguay er også involveret i alle de tematiske og regionale programmer i Latinamerika, den mest betydningsfulde deltagelse være i uddannelse, hvor flere end 20 højere læreanstalter deltager i akademiske samarbejdsprojekter støttes af Alfa-programmet; social samhørighed med betydelig konsekvens af Paraguay i EUROsociAL relateret til sociale politikker (arbejdskraft, lige adgang til sundhedsydelser, skattemæssig uddannelse); vedvarende energi som 45 afsidesliggende samfund i Paraguay modtaget fotovoltaiske kits til at give energi til grundlæggende tjenester; og klimaændringer investeringsprojekter støttes inden for rammerne af det latinamerikanske investeringsfaciliteten (LAIF).

Takket være EU-støtte i de seneste par år mere end 70 skoler er blevet rehabiliteret, omkring 3400 lærere er blevet uddannet og dækningen af ​​skolernes forsyning kits er udvidet fra 32% i 2008 at 100% i 2012. På området for social beskyttelse, EU-støtte tilladt forbedre adgangen til drikkevand til mere end 28000 mennesker og har bidraget til at øge antallet af modtagere af den betingede kontante transfer program fra 19000 familier i 2008 at 90570 i 2012.

For mere information:

Forbindelserne mellem EU og Paraguay.

Union til at observere valget i Paraguay om 21 April 2013.

Website af EuropeAid Udvikling og GD Samarbejde.

tags: , , ,

Boligtype: En forsiden, Økonomi