Følg os

Økonomi

Digital dagsorden: Schweiziske, franske og tyske forskere udvikler kunstige 'insekt' øjne for at forhindre ulykker

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

compound_eyeForskere i Schweiz, Tyskland og Frankrig udforskede hvordan insektøjen fungerer og konstruerer og bygger de første fuldt funktionelle miniaturebuede kunstige sammensatte øjne. Det 'CURVACEProjektet modtog 2 millioner euro i EU-finansiering til at udvikle miniature 'insekt' øjne, som har et stort industrielt potentiale inden for mobil robotik, smart tøj og medicinske applikationer.

I fremtiden kan det kunstige sammensatte øje bruges i områder, hvor panorama-bevægelsesdetektering er primordial. For eksempel kunne et fleksibelt kunstigt sammensat øje fastgøres omkring biler til effektiv hindring detektion (fx under parkeringsmanøvrer, til automatiseret køretøjsvejledning eller til påvisning af køretøjer eller fodgængere, der bliver for tætte) eller implementeret i mikroflyvogne ( MAV'er) til visionbaseret kollisionsfri navigation (som f.eks. Ved landing eller til forhindring af hindringer, som f.eks. I redningsoperationer). På grund af deres iboende lave tykkelse og fleksibilitet kunne de også integreres i væv til at lave klare tøj, såsom smarte hatte med kollisionsalarmsystemer til synshandicappede. Desuden kan fleksible kunstige sammensatte øjne fastgøres til væggene og møblerne i intelligente hjem til bevægelsesdetektering (f.eks. For ældre i omgivelsesassistente levende scenarier eller børn i en ulykkesforebyggende rolle).

Europa-Kommissionens næstformand Neelie Kroes sagde: "Naturen giver os mange yderst sofistikerede løsninger, når det gælder løsning af problemer. De forskningsprogrammer, der finansieres af EF, giver os mulighed for at inspirere, forstå, kopiere og genskabe industrielle målestok nogle af de gode ting, som Moder Natur har bragt os, så vi kan forbedre vores medborgers liv. "

reklame

Det sammensatte øje har egenskaber og funktionalitet svarende til øjet på Drosophila frugtflue og andre leddyr. Øjet, en lille (12.8 mm diameter, 1.75 gram) cylindrisk genstand består af 630 "grundlæggende øjne", kaldet ommatidia, arrangeret i 42 kolonner med hver 15 sensorer. Hvert ommatidium er sammensat af en linse (172 mikron) kombineret med en elektronisk pixel (30 mikron). Disse sensorer har avancerede optiske egenskaber, såsom et uforvrænget panoramisk synsfelt på 180 ° x60 ° og en stor dybdeskarphed, og kan tilpasse sig til en lang række lysforhold.

CURVACE-projektet blev finansieret gennem Europa-Kommissionens åbne FET-program. En del af den fremragende videnskabssektion i Horizon 2020, EUs rammeprogram for forskning og innovation, FET open fremmer nye ideer: samarbejdsforskning inden for embryonisk, højrisikovisionær videnskab og teknologi.

Baggrund

reklame

projekt involverer fem samarbejdende institutioner: EPFL (Schweiz), University of Aix-Marseille og CNRS (Frankrig), Frauenhofer Institute for Applied Optics and Precision Engineering (Tyskland) og University of Tübingen (Tyskland), der arbejder sammen i 45 måneder (01.10.2009 - 30.06.2013). Budgettet for hele projektet er 2.73 mio. EUR, og 2.09 mio. EUR kommer fra EU-finansiering.

Resultaterne blev offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences of USA (PNAS).

Økonomi

Bæredygtig bytransport er i centrum for European Mobility Week

Udgivet

on

Omkring 3,000 byer i hele Europa deltager i dette års Europæiske miljøtrafikuge, der startede i går og varer indtil onsdag den 22. september. Kampagnen for 2021 er lanceret under temaet 'Sikker og sund med bæredygtig mobilitet' og vil fremme brugen af ​​offentlig transport som en sikker, effektiv, overkommelig og lavemissionsmulighed for alle. 2021 er også 20-årsdagen for bilfri dag, hvorfra European Mobility Week er vokset.

”Et rent, smart og modstandsdygtigt transportsystem er kernen i vores økonomier og centralt i menneskers liv. Derfor er jeg på 20 -året for European Mobility Week stolt over de 3,000 byer i hele Europa og videre for at vise, hvordan sikre og bæredygtige transportmuligheder hjælper vores samfund med at forblive forbundet i disse udfordrende tider, ”sagde transportkommissær Adina Vălean .

I dette skelsættende år har Europa -Kommissionen oprettet et virtuelt museum, der viser ugens historie, dens indvirkning, personlige historier og hvordan det hænger sammen med EU's bredere bæredygtighedsprioriteter. Andre steder omfatter aktiviteter i Europa cykelfestivaler, udstillinger af elektriske køretøjer og værksteder. Årets arrangement falder også sammen med en offentlig høring om Kommissionens ideer til en ny ramme for bymobilitet og Det Europæiske Jernbanår med dens Tilslutter Europa Express -tog.

reklame

Læs

coronavirus

Kommissionen godkender € 500,000 portugisisk ordning for yderligere at understøtte persontransportsektoren på Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har godkendt en portugisisk ordning på 500,000 € for yderligere at understøtte persontransportsektoren i Azorerne i forbindelse med coronavirus -udbruddet. Foranstaltningen blev godkendt i henhold til statsstøtten Midlertidig ramme. Det følger af en anden portugisisk ordning til støtte for persontransportsektoren på Azorerne, som Kommissionen godkendte 4 juni 2021 (SA.63010). I henhold til den nye ordning vil støtten have form af direkte tilskud. Foranstaltningen vil være åben for kollektive persontransportvirksomheder i alle størrelser, der er aktive på Azorerne. Formålet med foranstaltningen er at afbøde de pludselige likviditetsmangel, som disse virksomheder står over for, og til at imødegå tab, der er påført i 2021 på grund af coronavirus -udbruddet og de restriktive foranstaltninger, som regeringen måtte gennemføre for at begrænse spredningen af ​​virussen.

Kommissionen fandt, at den portugisiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil støtten (i) ikke overstige 1.8 mio. EUR pr. Virksomhed; og (ii) vil blive givet senest den 31. december 2021. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig, hensigtsmæssig og proportional til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b) TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Flere oplysninger om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at imødegå de økonomiske virkninger af coronavirus -pandemien, kan findes her. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.64599 i EU statsstøtte registrere på Kommissionens konkurrence hjemmeside når nogen fortrolighedsproblemer er blevet løst.

reklame

Læs

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD)

EU samarbejder med andre OECD-lande om at foreslå forbud mod eksportkreditter til kulkraftprojekter

Udgivet

on

Lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) holder et ekstraordinært møde i dag (15. september) og torsdag (16. september) for at diskutere et muligt forbud mod eksportkreditter til internationale kulkraftprojekter uden kompensation. Drøftelserne vil fokusere på et forslag, der blev fremlagt af EU og andre lande (Canada, Republikken Korea, Norge, Schweiz, Storbritannien og USA) tidligere på måneden. Forslaget støtter en grønnere global økonomi og er et vigtigt skridt i at tilpasse eksportkreditbureauernes aktiviteter til målene i Parisaftalen.

Eksportkreditter er en vigtig del af fremme af international handel. Som deltager i OECD -arrangementet om officielt understøttede eksportkreditter spiller EU en stor rolle i bestræbelserne på at sikre lige vilkår på internationalt plan og sikre sammenhæng i det fælles mål om bekæmpelse af klimaændringer. EU har forpligtet sig til at afslutte bistanden til eksportkreditter til kul uden at opveje foranstaltninger, og forpligter sig samtidig på internationalt plan til en retfærdig overgang.

I januar 2021 opfordrede Rådet for Den Europæiske Union til en global udfasning af miljøskadelige fossile brændstofsubsidier på en klar tidsplan og til en resolut og retfærdig global transformation. mod klimaneutralitet, herunder gradvis udfasning af kul uden kompenserende foranstaltninger i energiproduktionen og som et første skridt den umiddelbare afslutning af alle midler til ny kulinfrastruktur i tredjelande. I sin handelspolitiske gennemgang i februar 2021 lovede Europa-Kommissionen at foreslå en øjeblikkelig afslutning på eksportkreditstøtte til den kulfyrede elsektor.

reklame

I juni i år anerkendte G7-medlemmerne også, at fortsatte globale investeringer i ikke-reduktion af kulfyret elproduktion var inkonsekvent med målet om at begrænse den globale opvarmning til 1.5 ° C og lovede at afslutte ny direkte regeringsstøtte til global kulkraftproduktion internationalt ved udgangen af ​​2021, herunder via statsfinansiering.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending