Slut med os

Tjekkiet

EU's samhørighedspolitik: 160 mio. EUR til modernisering af jernbanetransporten i Tjekkiet

Udgivet

on

Indtastning af 2021 EU-jernbaneår, har Europa-Kommissionen i dag godkendt en investering på over 160 mio Samhørighedsfonden at erstatte enkeltlinjen mellem Sudoměřice u Tábora og Votice i Tjekkiet med en ny 17 km lang dobbeltsporet jernbane. Dette vil muliggøre passage af langdistance-, højhastighedstog og flere godstogstog. Samhørigheds- og reformkommissær Elisa Ferreira sagde: ”Dette projekt vil modernisere jernbanetransport i Tjekkiet, hvilket gør dets jernbanenet mere konkurrencedygtigt og attraktivt i forhold til andre mere forurenende og farlige transportformer. Dette vil i høj grad gavne mennesker og virksomheder ikke kun i Tjekkiet, men også i resten af ​​Centraleuropa. ”

Projektet vil bidrage til større kapacitet og konkurrenceevne for jernbanetransport. Dette bør tilskynde til et skift fra vej til jernbanetransport, hvilket vil medføre miljømæssige fordele i form af mindre støj og luftforurening, samtidig med at det bidrager til den socioøkonomiske udvikling i det sydlige og centrale Bøhmen. Den nye linje på Prag-České Budějovice jernbanekorridor vil lette adgangen til byerne České Budějovice og Prag og byen Tábor, hvilket gør det lettere for folk at imødekomme efterspørgslen efter job i disse bycentre. Dette projekt er en del af den transeuropæiske jernbane, der forbinder Tyskland og Østrig via Tjekkiet, og det forventes at være i drift i første kvartal 2023.

Tjekkiet

Kommissionen godkender investeringsstøtte til tjekkiske frugtplantager og kunstvandinger åbner dybdegående undersøgelser af tjekkiske foranstaltninger til fordel for store landbrugsselskaber

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt to tjekkiske støtteordninger for investeringsstøtte til omstrukturering af frugtplantager og kunstvanding, samtidig med at der blev indledt en dybtgående undersøgelse for at vurdere, om investeringsstøtte til visse store virksomheder, der tidligere var aktive i landbrugssektoren, var i tråd med EU-reglerne om statsstøtte i landbrugssektoren. Parallelt hermed har Kommissionen indledt en grundig undersøgelse for at vurdere, om tidligere og planlagt støtte til visse store virksomheder til støtte for afgrøde- og husdyrforsikring er i overensstemmelse med EU-reglerne for statsstøtte i landbrugssektoren.

Investeringsstøtte til store virksomheder til omstrukturering af frugtplantager og kunstvanding

Tjekkiet meddelte Kommissionen sine planer om at gennemføre to støtteordninger til støtte for virksomheder, der er aktive i landbrugssektoren, uanset deres størrelse i at investere i omstrukturering af frugtplantager og kunstvanding. Det anslåede budget for ordningerne var henholdsvis 52.4 mio. EUR og 21 mio. EUR.

Kommissionen fandt, at den støtte, som de tjekkiske myndigheder planlægger at yde i fremtiden under de to anmeldte ordninger, er i overensstemmelse med betingelserne i 2014-retningslinjerne for statsstøtte til landbrugsstøtte med hensyn til alle typer modtagere. På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningerne i henhold til EU's regler for statsstøtte.

Med hensyn til fortiden konstaterede Kommissionen under sin vurdering af de foreslåede foranstaltninger, at nogle af modtagerne af disse ordninger i de foregående år fejlagtigt var kvalificeret af de tjekkiske tilskudsmyndigheder som små eller mellemstore virksomheder (SMV'er) - mens de faktisk var store virksomheder. Kommissionen fandt, at disse store virksomheder havde modtaget støtte på grundlag af eksisterende tjekkiske ordninger, som er gruppefritaget i henhold til gruppefritagelsesforordningen for landbrug og kun er tilgængelige for SMV'er.

Kommissionens retningslinjer for landbrugsstatsstøtte fra 2014 gør det muligt for medlemsstaterne at yde investeringsstøtte til virksomheder af alle størrelser på visse betingelser. Når der ydes investeringsstøtte til store virksomheder på grund af dets potentielle fordrejende virkning, skal visse yderligere betingelser være opfyldt for at sikre, at mulig konkurrenceforvridning minimeres. Navnlig skal investeringsstøtte til store virksomheder: i) have en reel incitamentseffekt, dvs. modtagerne ville ikke foretage investeringen i fravær af offentlig støtte (nemlig et 'kontrafaktisk scenarie', der beskriver situationen uden støtten); og (ii) holdes på det nødvendige minimum baseret på specifik information.

På dette stadium er Kommissionen i tvivl om, at den støtte, Tjekkiet allerede har ydet til de store virksomheder, overholder disse betingelser, især på grund af fraværet af forelæggelsen af ​​et kontrafaktisk scenarie for at sikre, at den tidligere tidligere yde støtte til store virksomheder var proportional .

Kommissionen vil nu undersøge yderligere for at afgøre, om dens oprindelige bekymringer er bekræftet. Indledningen af ​​en dybtgående undersøgelse giver alle interesserede parter mulighed for at kommentere foranstaltningen. Det foregriber ikke på nogen måde resultatet af undersøgelsen.

Støtte til støtte for afgrøde- og husdyrforsikringspræmie til store virksomheder

Tjekkiet meddelte Kommissionen sine planer om at yde 25.8 mio. EUR i offentlig støtte til afgrøde- og husdyrforsikringspræmie til store virksomheder.

Kommissionens vurdering afslørede, at en sådan støtte allerede var ydet tidligere til modtagere, der fejlagtigt var blevet kvalificeret af de tjekkiske tilskudsmyndigheder som SMV'er, mens de faktisk var store virksomheder.

På dette stadium er Kommissionen i tvivl om, at tjekkisk støtte til afgrøde- og husdyrforsikringspræmier tidligere opfylder kravene i 2014-retningslinjerne for statsstøtte til landbrugsstøtte til store virksomheder. I den henseende er det usandsynligt, at de tjekkiske myndigheder kunne sikre, at den støtte, der blev ydet til store virksomheder, havde en tilskyndelseseffekt, da de modtagere, der fejlagtigt var kvalificeret som SMV'er, ikke fremlagde et kontrafaktisk scenario.

I henhold til den ordning, der er meddelt af Tjekkiet, skal modtagerne kun ansøge om støtte på tidspunktet for betaling af forsikringspræmien og ikke før underskrivelsen af ​​forsikringskontrakten. Kommissionen er derfor på dette stadium i tvivl om, at foranstaltningen har en reel tilskyndelseseffekt, med andre ord at modtagerne ikke ville indgå forsikringskontrakter i mangel af offentlig støtte. Også i tilfælde af tidligere og planlagt støtte til støtte for afgrøde- og husdyrforsikringspræmie til store virksomheder vil Kommissionen nu undersøge nærmere for at afgøre, om dens oprindelige bekymringer er bekræftet. Indledningen af ​​en dybtgående undersøgelse giver alle interesserede parter mulighed for at kommentere foranstaltningen. Det foregriber ikke på nogen måde resultatet af undersøgelsen.

Baggrund

I betragtning af landmændenes ofte reducerede finansieringsmuligheder tillader Kommissionens retningslinjer fra 2014 for statsstøtte i landbrugs- og skovbrugssektoren og i landdistrikterne medlemsstaterne at støtte investeringer og forsikringspræmier til virksomheder. Foranstaltningerne skal dog opfylde en række betingelser, især:

  • Princippet om 'incitamenteffekt': støtteansøgningen skal indgives inden starten på den støttede aktivitet;
  • kravet til store virksomheder om at bevise "incitamentseffekten" gennem et "kontrafaktisk scenario": de skal fremlægge dokumentation for, hvad der ville være sket i en situation, hvor støtten ikke var ydet
  • støtten skal respekteres, være proportional, og
  • specifikke betingelser relateret til støtteberettigede aktiviteter, støtteberettigede omkostninger og støtteintensitet.

Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) er defineret i Bilag I til Kommissionens forordning (EU) 702/2014. Den samme forordning forklarer, at udviklingen af ​​SMV'er kan være begrænset af markedssvigt. SMV'er har typisk vanskeligheder med at skaffe kapital eller lån i betragtning af den risikovillige karakter af visse finansielle markeder og den begrænsede sikkerhed, som de muligvis kan tilbyde. Deres begrænsede ressourcer kan også begrænse deres adgang til information, især med hensyn til ny teknologi og potentielle markeder. Som EU-domstolene konsekvent har bekræftet, skal definitionen af ​​en SMV fortolkes strengt.

Den ikke-fortrolige version af beslutningerne vil blive gjort tilgængelig under sagsnumre SA.50787, SA.50837 og SA. SA.51501 i statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer. Nye publikationer af statsstøttebeslutninger på internettet og i De Europæiske Fællesskabers Tidende er opført i State Aid Weekly e-News.

 

Continue Reading

coronavirus

Kommissionen godkender en tjekkisk ordning på 7.5 millioner euro til støtte for virksomheder i byen Pilsen, der er berørt af koronavirusudbruddet

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt en tjekkisk ordning på 7.5 mio. EUR til støtte for virksomheder i byen Pilsen, der er berørt af koronavirusudbruddet. Ordningen blev godkendt under statsstøtte Midlertidig ramme. Målet med at hjælpe det til at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i den tjekkiske økonomi og hjælpe virksomheder og organisationer i Pilsen med at bevare den økonomiske kontinuitet. Det supplerer også andre offentlige støtteprogrammer ('COVID Rent Program', 'COVID-SPORT Program' og 'ANTIVIRUS Program').

Ordningen er åben for modtagere, der er aktive i alle sektorer bortset fra de finansielle institutioner. Den består af følgende delforanstaltninger: Rabat på husleje og udsættelse af husleje til ikke-beboede byejede lokaler, forfaldsdato for betalinger under leasing af landbrugsjord og jord til udviklingsaktiviteter, direkte tilskud til offentligt medfinansierede organisationer etableret eller grundlagt af byen Pilsen og for sportsklubber og kulturorganisationer, der ikke er oprettet af byen Pilsen.

Kommissionen fandt, at den tjekkiske ordning er i overensstemmelse med betingelserne i den midlertidige ramme. Navnlig vil den samlede støtte, der modtages af støttemodtagerne, ikke overstige 800,000 € pr. Virksomhed (120,000 € pr. Virksomhed, der er aktiv inden for fiskeri- og akvakultursektoren eller 100,000 € pr. Virksomhed, der er aktiv i den primære produktion af landbrugsprodukter. Kommissionen konkluderede, at foranstaltningen er nødvendig , passende og forholdsmæssigt for at afhjælpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi i overensstemmelse med artikel 107, stk. 3, litra b), i TEUF og betingelserne i den midlertidige ramme.

På dette grundlag godkendte Kommissionen foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler. Mere information om den midlertidige ramme og andre foranstaltninger, som Kommissionen har truffet for at tackle den økonomiske virkning af coronavirus-pandemien, kan findes : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede.. Den ikke-fortrolige version af beslutningen vil blive gjort tilgængelig under sagsnummeret SA.58430 i EU statsstøtte register om Kommissionens konkurrence hjemmeside, når der er blevet løst nogen fortrolighedsproblemer.

Continue Reading

CO2 emissioner

Kommissionen godkender kompensation til energiintensive virksomheder i Tjekkiet for indirekte emissionsomkostninger

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har godkendt, i henhold til EU-reglerne for statsstøtte, at Tjekkiet delvist kompenserer energiintensive virksomheder for højere elpriser som følge af indirekte emissionsomkostninger under EU's emissionshandelsordning (ETS). Ordningen dækker indirekte emissionsomkostninger i 2020 og har et foreløbigt budget på ca. € 88 mio. Foranstaltningen vil gavne virksomheder, der er aktive i Tjekkiet i sektorer, der står over for betydelige elomkostninger, og som er særligt udsat for international konkurrence.

Kompensationen ydes ved delvis tilbagebetaling af indirekte ETS-omkostninger til støtteberettigede virksomheder. Kommissionen vurderede foranstaltningen i henhold til EU's statsstøtteregler, især dens retningslinjer for visse statsstøtteforanstaltninger i forbindelse med ordningen for handel med kvoter for drivhusgasemissioner efter 2012 og fandt ud af, at det er i overensstemmelse med kravene i retningslinjerne. Især vil ordningen hjælpe med at undgå en stigning i de globale drivhusgasemissioner på grund af virksomheder, der flytter til lande uden for EU med mindre streng miljøregulering.

Desuden konkluderede Kommissionen, at den tildelte støtte er begrænset til det nødvendige minimum. Flere oplysninger vil være tilgængelige om Kommissionens konkurrence hjemmeside, i State Aid Register under sagsnummer SA. 58608.

Continue Reading
reklame

Twitter

Facebook

trending