#Kazakhstan - Syv kandidater konkurrerer om landets højeste kontor i 9 juni valg

| Maj 15, 2019

Sadybek Tugel, Kassym-Jomart Tokayev, Amirzhan Kosanov, Toleutai Rakhimbekov, Amangeldy Taspikhov, Daniya Yespayeva og Zhambyl Akhmetbekov

Den Kasakhiske Centralvalgkommission (CEC) registreret på 6 Kan de sidste fire kandidater kvalificere sig til Kasakhstans 9 juni præsidentvalg. Registrering lukket 11 maj og i alt syv kandidater vil kampagne indtil 8 juni for valg til landets højeste kontor, skriver Saltanat Boteu.

De sidste fire kandidater, der skal registreres af CEC, omfatter et medlem af Mazhilis (parlamentets lavere hus) Udvalget om Finans og Budget Daniya Yespayeva. Kommissionen registrerede også maj 6 Communist People's Party of Kazakhstan (CCPK) Centralkomiteens sekretær og Mazhilis stedfortræder Zhambyl Akhmetbekov, National Agrarian Research and Education Center Formand Toleutai Rakhimbekov og en journalist og medlem af Ult Tagdyry Movement Amirzhan Kossanov.

Alle præsidentkandidater gav CEC et uddrag af de nominerende mødereferater fra de højeste organer i den nationale offentlige sammenslutning, som de repræsenterer, kandidatens samtykke til at lede til præsident og et dokument, der bekræfter, at de har betalt 2.13 million tenge (US $ 5,574 ) gebyr. Hver kandidat bestod også i en kasakhisk sprogtest.

Til registrering indgav kandidaterne også et sundhedscertifikat, der viste, at de var fri for 107 fysiske og psykiske lidelser, et statsligt indtægtsmyndigheds certifikat om kandidatens levering af erklæringen om protokoller om indkomst- og ejendoms- og territorialvalgsprovisioner om resultaterne af indsamlet underskrifter 'verifikation til støtte for præsidentkandidaten.

Kandidaterne blev også forpligtet til at indsamle mindst 118,140 signaturer, der repræsenterer 1 procent af landets registrerede vælgere til støtte for deres kandidatur. For at opfylde dette krav indsamlede Yespayeva, Ak Zhol Demokratiske Parti kandidat, 144,098 underskrifter af borgere i 17 regioner, hvor 139,541 blev betragtet som pålidelige.

Akhmetbekov, CCPK's præsidentkandidat, indsamlede 138,294-underskrifter af borgere i 16-regioner, 135,506 af dem blev anset for troværdige.

Rakhimbekov, Auyl (Landsby) Kasakhstans socialdemokratiske partikandidat, indsamlet underskrifter fra 122,309-borgere i 15-regioner, blev 120,754 betragtes som pålidelige.

Kossanov, præsidentkandidat fra Ult Tagdyry United National Patriotic Movement, indsamlede underskrifter fra 131,189-borgere i 14-regioner, hvoraf 129,582 blev betragtet som pålidelige.

Kandidaterne modtog præsidentkandidat certifikat. CEC fremlagde oplysninger om præsidentkandidaternes registrering til Kasakhstan's Halyk Savings Bank for at åbne specielle midlertidige konti for dem.

Tidligere bekræftede CEC kandidaturen for den kazakiske præsident og Nur Otan-partiets kandidat, Kassym-Jomart Tokayev, Den Kasakhiske Føderationsforening, kandidat Amangeldy Taspikhov og Uly Dala Qyrandary foreningens kandidat Sadybek Tugel.

Taspikhov, 59, fra den vestlige Kasakhstan-region, nomineret april 24 fra den kazakiske fagforening, er en maskiningeniør fra Kazakh Polytechnic Institute. Siden 1998 har han arbejdet i mange positioner inden for olie- og gasindustrien og ny teknologi. Fra 1998-2002 var han medlem af senatet, og fra 2004-2007 var en Mazhilis (lavere parlamentets) stedfortræder og medlem af Udvalget om Økonomisk Reform og Regionaludvikling. Hans seneste position er direktøren for mundtlig olie og gas.

Tokayev, 65, den nuværende præsident i Kasakhstan, blev udnævnt til april 23 af det regerende Nur Otan-parti. Tokayev tog sin eksamen i 1975 fra Moskva Statens Institut for Internationale Forbindelser og i 1992 fra det russiske udenrigsministeriums diplomatiske akademi. Han er kandidat for historisk videnskab og doktor i statsvidenskab og har stor erfaring med diplomati og statslige anliggender, idet han har fungeret som vicegeneralsekretær for De Forenede Nationer og premierminister og senatssekretær.

Tugel, 64, fra Øst-Kasakhstan regionen, nomineret April 17 af Uly Dala Kyrandary National Public Association, er journalist og offentlig person. I 1982 tog han eksamen fra det kazakiske statsuniversitet med hovedrollen i journalistik. Fra 1988-1990 studerede han på Almaty Higher Party School og modtog en grad i statsvidenskab og sociologi.

Han arbejdede som chefredaktør for flere aviser og tv-selskaber og er for tiden chefredaktør for Qazanat National Popular Science Magazine. Siden 2006 har han til tider tjent som første vicepræsident for den kazakiske nationale sportsforening og præsident for den kazakiske nationale rytterportsforbund.

Yespayeva, 58, fra Aktobe-regionen, som blev nomineret april 25 af Ak Zhol Demokratiske Parti, er medlem af parlamentets parlamentsledelse. Budgetudvalget, Atameken Union Board i Aktobe og regionens koordineringsråd. I mere end 14 år var hun medlem af den regionale akimat (administration) Udvalget om Familie og Kvinder. Hun blev valgt som stedfortræder for den regionale Maslikhat (samling) i 2008 og 2012.

Akhmetbekov, 58, fra Akmola-regionen, nomineret april 26 af det kommunistiske folkeparti i Kasakhstan, er kandidat fra Tselinograd Agricultural Institute og KIMEP University og tidligere fungerede som centralt udvalgschef for det kommunistiske folkeparti i Kasakhstan. Han tjente i flere stillinger i Korgalzhyn District Akimat (administration), som Tengiz distriktets kulturafdelingschef, Druzhbinsk High School militær-patriotisk uddannelse vicedirektør og Sunkar Lyceum militær-fysisk træning vicegeneraldirektør, samt en platon commander. Han var også medlem af Kasakhstans ungdomsdivision i Sovjetunionens kommunistiske parti.

Kossanov, 54, fra Kyzylorda-regionen, nomineret April 26 af Ult Tagdyry United National Patriotic Movement, er journalist, politiker og offentlighed. I 1989 arbejdede han som korrespondent for den socialdemokratiske Kasakhstan-avis efter at have uddannet det fakultet for journalistik fra det kazakiske statsuniversitet. Siden 1990 har Kossanov været involveret i politisk og offentligt arbejde, der starter med Komsomol i Kasakhstan. Siden 1991 har han arbejdet i forskellige stillinger med den kasakhiske statskomité for ungdomsanliggender. I de tidlige 1990'er var han viceminister for ungdom, turisme og sport, pressesekretær for premierministeren og chef for den kazakiske regerings presseservice, blandt andre stillinger.

Rakhimbekov, 54, fra Karaganda-regionen, blev nomineret April 25 af Auyl People's Democratic Patriotic Party. Han tog eksamen fra det kazakhanske landbrugsinstitut i 1986 og modtog et lovdiplom fra Buketov Karaganda State University i 2001. Han er medlem af Kasakhstan National Academy of Sciences og har en doktorgrad i økonomi. Han startede sin karriere i 1986 som junior forsker ved det kazakhanske landbrugsinstitut. Han arbejdede som stedfortrædende akim (borgmester) i Satpayev by i flere år.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , , , , , , , , , ,

Boligtype: En forsiden, EU, Kasakhstan, Kasakhstan

Kommentarer er lukket.