Slut med os

Miljø

Kommissionen indleder høring om nul forureningshandlingsplan

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat en åben offentlig høring om en EU-handlingsplan "Mod en nul forureningsambition for luft, vand og jord - opbygning af en sundere planet for sundere mennesker". En nøglesøjle i European Green DealZero Pollution Ambition vil bygge på initiativer inden for energi, industri, mobilitet, landbrug, biodiversitet og klima.

Miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sagde: ”Miljøforurening påvirker ikke kun vores sundhed negativt, især borgerne fra de mest sårbare grupper, men det er også en af ​​de vigtigste drivkræfter for tab af biodiversitet. Så klart er det presserende at handle. Med handlingsplanen for nul forurening ønsker vi at skabe et sundt livsmiljø for europæere, bidrage til et modstandsdygtigt opsving og øge overgangen til en ren, cirkulær og klimaneutral økonomi. ”

Høringen følger den nylige offentliggørelse af vejkort der skitserer EU-planer om at opnå nul forurening ved bedre at forebygge, afhjælpe, overvåge og rapportere om forurening og hjælpe med at integrere ambitionerne i alle politikker og investeringsværktøjer. Handlingsplanen for nul forurening vil være det næste vigtige trin i gennemførelsen af ​​nulforureningsambitionen efter den nylige offentliggørelse af programmet Kemikaliestrategi for bæredygtighed. Høringen om handlingsplanen om nul forurening er åben for feedback indtil den 10. februar 2021. Feedbacken vil blive taget i betragtning til videreudvikling og finjustering af initiativet. Flere oplysninger er tilgængelige : Gå hertil, log ind ved hjælp af den e-mail du bruger til EyeOnWater og klik på “Tilføj et nyt billede”. Følg vejledningen til at uploade, vælge eller tage et nyt billede..

cirkulære økonomi

Hvorfor skal lande og regioner se på en cirkulær tilgang til at genopbygge og transformere deres økonomier?

Udgivet

on

I 2050 vil verden forbruge ressourcer svarende til tre planeter Jorden. Med et stadigt stigende uholdbart forbrug af begrænsede ressourcer er der kritisk behov for hurtig og bevidst handling for at imødegå denne udfordring. Og alligevel sendte vi i 2019 mindre end en tiendedel (a kun 8.6%) af alt materiale produceret tilbage i cyklussen, der skal genbruges og genbruges. Det er 1% lavere end 9.1% i 2018, at demonstrere fremskridt ikke er eksponentielt, skriver Cliona Howie og Laura Nolan.

En udvikling i cirkulær økonomi i Europa kan resultere i en 32% reduktion af det primære materialeforbrug inden 2030 og 53% inden 2050. Så hvad hindrer dristig handling for at nå disse mål?

I marts 2020 lancerede EU en ny handlingsplan for cirkulær økonomi som svar på at gøre Europa "renere og mere konkurrencedygtigt" med Europa-Kommissionens præsident Ursula von der Leyen angivelse at en “cirkulær økonomi vil gøre os mindre afhængige og øge vores modstandsdygtighed. Dette er ikke kun godt for vores miljø, men det reducerer afhængigheden ved at forkorte og diversificere forsyningskæderne. ” I september foreslog von der Leyen at øge målene for reduktion af emissioner med mere end en tredjedel på vej til EU, der bliver CO2050-neutral inden XNUMX.

Samtidig bekæmper regionale og nationale regeringer virkningerne af Covid-19-pandemien for at hjælpe med at genopbygge deres økonomier, skabe og redde arbejdspladser. En cirkulær økonomi-overgang er nøglen til den genopbygning, alt imens den når netto-nul-emissionsmål, der er fastsat i Parisaftalen og den nylige EU Green Deal for at sikre, at vores økonomi sætter en bæredygtig vej for vores fremtid.

Forpligt dig til en cirkulær økonomi for at sikre job og finansiering

En cirkulær økonomi kan skabe nye økonomiske muligheder, sikre, at industrier sparer materialer og generere ekstra værdi af produkter og tjenester. Fra 2012 til 2018 antallet af job knyttet til den cirkulære økonomi i EU voksede med 5%. En cirkulær overgang i europæisk målestok kunne skabe 700,000 nye job inden 2030 og øge EU's BNP med yderligere 0.5%.

En cirkulær økonomi kan øge investeringerne, sikre ny finansiering og fremskynde genopretningsplaner efter pandemien. Regioner, der omfavner den cirkulære økonomi, vil være i stand til det høstfinansiering fra Den Europæiske Unions "Next Generation EU" genopretnings- og modstandsfinansieringsinstrumenter, herunder den europæiske investeringsplan for Green Deal, InvestEU og fonde, der støtter handlingsplanen for den cirkulære økonomi. Den Europæiske Fond for Regionaludvikling vil supplere privat innovationsfinansiering for at bringe nye løsninger på markedet. Den politiske og økonomiske støtte fra Den Europæiske Union og dens medlemsstater til at udvikle lokale politikker til fordel for en cirkulær økonomi fremmer udviklingen af ​​nationale og regionale strategier og værktøjer til samarbejde som f.eks. Slovenien og Vestlige Balkan lande.

Bevæger sig mod systeminnovation for at fremskynde overgangen

I dag kan vi se mange store enkeltinitiativer i byer og regioner i hele Europa. Men "konventionelle tilgange vil ikke være tilstrækkelige," påpegede Kommissionen i december sidste år, da den offentliggjorde den europæiske grønne aftale forslag. Miljøkommissær Virginijus Sinkevičius sagde "en mere systemisk ændring vil være nødvendig for at komme videre end blot affaldshåndtering og opnå en reel overgang til en cirkulær økonomi."

Mens eksisterende innovationsprojekter tilføjer værdi til overgangen til en cirkulær økonomi, er udfordringen stadig har brug for at arbejde på tværs af mange discipliner og værdikæder samtidigt. Denne tværgående tilgang kræver sofistikeret og formel koordinering. Overgangen til en cirkulær økonomi skal være systemisk og indlejret i alle dele af samfundet for at være virkelig transformerende.

Der er ingen skabelon, men der er en metode

Folk er hurtige til at se på et problem og finde en øjeblikkelig løsning. Løsninger på enkelte udfordringer vil gradvist forbedre den aktuelle status, men vil ikke hjælpe os med at nå vores ambitiøse mål med det store billede i tankerne. Desuden har what fungerer muligvis i en by eller region, fungerer muligvis ikke på et andet marked. ”Skabeloner og planer for, hvordan man kan ændre byer til at blive cirkulære, er en lineær måde at tænke på,” forklarede Ladeja Godina Košir, direktør for cirkulær forandring, formand for den europæiske cirkulære økonomis interessentplatform. ”Vi er nødt til at lære af hinanden og forstå, hvad der har fungeret. Vi må også turde se, hvordan hver by er unik for at udvikle modeller for cirkulær økonomi til hver by. ”

Vi har brug for mekanismer, der kan hjælpe os med at lære af andre, men også imødekomme unikke miljøer og konstant udviklende behov. Den proces, vi bruger til at gøre dette, kaldes Deep Demonstration hos EIT Climate-KIC. Det er et systemdesignværktøj, der konverterer territorier og værdikæder til levende laboratorier til cirkulær økonomi og innovation, der er klar til handlingsbaseret implementering i stor skala.

Deep Demonstrations: en overførbar metode

Slovenien er et eksempel blandt mange lande, der har forpligtet sig til en storstilet cirkulær overgang og arbejder sammen med EIT Climate-KIC for at udvikle og levere en demonstrationspilot, der vil tackle hele værdikædetransformationen ved at udnytte politik, uddannelse, finansiering, iværksætterånd og samfundsengagement. Elementer af disse oplevelser kan reproduceres på tværs af andre europæiske teststeder: I øjeblikket arbejder vi på at udvikle en overgangsstrategi for cirkulær økonomi med lande som Italien, Bulgarien og Irland, regioner som Cantabria i Spanien og byer som Milano og Leuven, hvilket viser, at en bred vifte af økonomier kan engagere sig og vedtage overgang i stor skala.

At indføre systemiske cirkulære løsninger kræver, at interessenter samarbejder på tværs af EU, stat, regionalt og lokalt niveau. EIT Climate-KIC er udnytte kollektiv læring på tværs af komplekse emner og udfordringer, herunder afholdelse af flere workshops med aktører fra industrien, administrationen, NGO'er, den offentlige og private sektor samt forskning og akademi.

Efterlader ingen

De vigtigste modtagere af en bæredygtig overgang med lav COXNUMX-udledning er lokalsamfundene, industrien og virksomhederne samt andre interessenter fra forskellige sektorer og værdikæder. Det er vigtigt at give alle borgere ejerskab til denne transformation og dens handlingsplaner, uden hvilken effektiv overgang ikke vil ske. Dette inkluderer medlemmer af samfundet, embedsmænd, akademikere, iværksættere, studerende og politikere.

Denne integration af alle aktører på tværs af så mange dele af vores samfund sikrer, at modtagelige og flydende grænsefladerammer indbygges i porteføljemetoden. Alligevel i dag politiske og finanspolitiske rammer er designet til en lineær økonomi. Ved at arbejde med offentlig administration og Europa-Kommissionen for at fremme dialog med flere interessenter udnytter EIT Climate-KIC handling på tværs af forskellige styringsniveauer og sektorer: hvis vi har brug for at ændre hele systemet, vil arbejde med et ministerium alene ikke skære det. I vores igangværende arbejde har vi set mange afdelinger inden for regionerne alvorligt og fast besluttet på at arbejde sammen. Men når beslutningstagere samles rundt om bordet for at pakke ud et komplekst problem som en cirkulær økonomi, er det ikke ualmindeligt at indse, at der ikke har været tid nok til at føre de rigtige samtaler til at koordinere programmer end at spænde over flere budgetposter mellem departementer eller ministerier. Inden for vores dybe demonstrationer af cirkulær økonomi arbejder Transition Policy Lab på tværs af flere regeringsorganer for at omforme og omformulere nye politikker, der integrerer cirkularitet i en ny lovramme.

A ccirkulær økonomi kan føre til bæredygtige og inkluderende samfund

At engagere alle forskellige samfund og interessenter samt give rum, hvor enhver kan lære, udvikle og vedligeholde relevante færdigheder, gør det muligt for borgerne at deltage og engagere sig i overgangene - sikre, at den mangfoldige virkelighed i en regions befolkning forbliver i fokus.

Hvis Europas regioner på dette tidspunkt med hidtil uset samfundsforstyrrelse benytter lejligheden til at opbygge mere inkluderende og konkurrencedygtige cirkulære økonomiprogrammer, vil de sammensatte fordele tale for sig selv. Det betyder at flytte fra individuelle teknologiske løsninger til en bredere portefølje af aktiviteter, der vil stimulere nye færdigheder og skabe job, nå nulemissioner og forbedre adgangen til en forbedret livskvalitet. Det betyder at arbejde sammen på en retfærdig og gennemsigtig måde. Det betyder at identificere og derefter ændre de politikker, der forhindrer systemisk innovation i at finde sted. Gennem støtte fra dybe demonstrationer integrerer EIT Climate-KIC læringer, hjælper med at dele disse læringer og bygger på bedste praksis og lokal tilpasning til at skabe bæredygtige og inkluderende samfund på andre markeder, regioner og byer.

Belønningen forstærker alt, hvad en region har sat sig for at opnå: nå netto-kulstofemissioner, gøre det muligt for regioner at forblive konkurrencedygtige og efterlade ingen.

Cliona Howie har arbejdet som miljøkonsulent i over 20 år og støttet både offentlige og private sektorer inden for områder som bevarelse, ressourceeffektivitet, industriel økologi og symbiose. Hos EIT Climate-KIC er hun førende inden for udvikling og omstilling af cirkulær økonomi.

Laura Nolan er en interessentekspertekspert med erfaring i at levere programmer inden for klimaændringer, vedvarende energi og bæredygtig udvikling. På EIT Climate-KIC leder hun udviklingen af ​​programmet for cirkulær økonomi og leder europæiske projekter som H2020 CICERONE.

For mere information kontakt [e-mail beskyttet]

Continue Reading

Klima forandring

Forskning viser, at offentligheden ikke er bekymret over klimakrisen

Udgivet

on

Ny forskning i Europa og USA viser, at store dele af offentligheden stadig ikke accepterer haster med klimakrisen, og kun et mindretal mener, at det vil påvirke dem og deres familier hårdt i løbet af de næste femten år.
Undersøgelsen, som blev bestilt af d | part og Open Society European Policy Institute, er en del af en større ny undersøgelse af klimabevidsthed. Den kortlægger holdninger til eksistensen, årsagerne og virkningerne af klimaændringer i Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Sverige, Polen, Tjekkiet, Storbritannien og USA. Den undersøger også offentlighedens holdning til en række politikker, som EU og de nationale regeringer kan udnytte for at reducere den skade, der er forårsaget af menneskeskabte emissioner.
Rapporten finder ud af, at skønt et klart flertal af europæiske og amerikanske respondenter er opmærksomme på, at klimaet opvarmes, og at det sandsynligvis vil have negative virkninger for menneskeheden, er der en fordrejet offentlig forståelse af den videnskabelige konsensus i både Europa og Amerika. Rapporten hævder, at dette har skabt et kløft mellem offentlighedens bevidsthed og klimavidenskab, hvilket efterlader offentligheden at undervurdere krisens hastende karakter og undlader at forstå omfanget af den nødvendige handling. 
Alle undtagen et lille mindretal accepterer, at menneskelige aktiviteter spiller en rolle i klimaændringerne - ikke mere end 10% nægter at tro på dette i ethvert land, der er undersøgt.  
Selvom direkte benægtelse er sjælden, er der imidlertid stor forvirring om omfanget af menneskeligt ansvar. Store mindretal - fra 17% til 44% i de undersøgte lande - mener stadig, at klimaforandringer skyldes lige så meget af mennesker og naturlige processer. Dette betyder noget, fordi de, der accepterer, at klimaændringer er et resultat af menneskelig handling, er dobbelt så tilbøjelige til at tro, at det vil medføre negative konsekvenser i deres eget liv.
 
Væsentlige mindretal mener, at forskere er lige så delte om årsagerne til den globale opvarmning - herunder to tredjedele af vælgerne i Tjekkiet (67%) og næsten halvdelen i Storbritannien (46%). I virkeligheden er 97 procent af klimaforskerne enige om, at mennesker har forårsaget den seneste globale opvarmning.
 
Et stort flertal af europæere og amerikanske borgere i alle ni adspurgte lande er enige om, at klimaforandringer kræver en kollektiv reaktion, hvad enten de skal mindske klimaændringerne eller tilpasse sig deres udfordringer.  Flertal i Spanien (80%) Italien (73%), Polen (64%), Frankrig (60%), Storbritannien (58%) og USA (57%) er enige i udsagnet om, at "Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at stoppe klimaændringerne."
Rapporten finder også, at der er polarisering langs partipolitiske linier om klimaforandringer - i Europa såvel som USA. Venstrefløjen har tendens til at være mere opmærksom på eksistensen, årsagerne og virkningen af ​​klimaændringer og mere til fordel for handling end folk til højre. Disse forskelle er vigtigere end demografisk variation i de fleste lande. For eksempel i USA er de, der identificerer sig som venstre i deres politiske orientering, næsten tre gange så tilbøjelige til at forvente en negativ indvirkning på deres eget liv (49%) sammenlignet med dem, der identificerer sig som mere til højre (17%). Polarisering er også markeret i Sverige, Frankrig, Italien og Storbritannien. Det eneste land, hvor der er balance over hele spektret, er Tjekkiet.
 
Flertallet er villige til at handle på klimaændringer, men de handlinger, de favoriserer, er snarere forbrugerfokuserede snarere end bestræbelser på at skabe kollektive sociale ændringer.  Et flertal af respondenterne i alle lande siger, at de allerede har skåret ned på deres plastforbrug (62%), deres flyrejser (61%) eller deres bilrejser (55%).  Et flertal siger også, at de enten allerede har eller planlægger at reducere deres kødforbrug, skifte til en grøn energileverandør, stemme på parti på grund af deres klimaforandringsprogram eller købe mere økologisk og lokalt produceret mad.
 
Imidlertid er folk meget mindre tilbøjelige til at støtte civilsamfundets engagement direkte, idet kun små mindretal har doneret til en miljøorganisation (15% på tværs af undersøgelsen), tilsluttet sig en miljøorganisation (8% på tværs af undersøgelsen) eller deltaget i en miljøprotest (9% på tværs af undersøgelsen). Kun en fjerdedel (25%) af respondenterne i hele undersøgelsen siger, at de har stemt på et politisk parti på grund af deres klimaændringspolitik.
Kun 47 procent af de adspurgte mener, at de som enkeltpersoner har et meget stort ansvar for at tackle klimaændringerne. Kun i Storbritannien (66%), Tyskland (55%), USA (53%), Sverige (52%) og Spanien (50%) er der et flertal, der selv føler en høj ansvarsfølelse.   I hvert land, der er undersøgt, er det mere sandsynligt, at folk tror, ​​at deres nationale regering har et højt ansvar for at tackle klimaændringer.   Dette spænder fra 77% af de adspurgte i Tyskland og Storbritannien til 69% i USA, 69% i Sverige og 73% i Spanien.  I hvert EU-land var respondenterne lidt mere tilbøjelige til at se EU som et højt ansvar for at reducere klimaændringerne end de nationale regeringer. 
 
Afstemningen viser også, at folk foretrækker at blive tilbudt incitamenter til at handle på klimaforandringer i stedet for at blive udsat for forbud eller kulstofafgifter.  Et lille flertal er villige til at betale mere skat for større handling på klimaændringerne - bortset fra i Frankrig, Italien og Tjekkiet - men den procentdel, der er villig til at betale mere end et lille beløb (en times løn pr. Måned) er begrænset til mest et kvartal - i Spanien og USA.  Forøgelse af skatter på alle flyvninger eller indførelse af en afgift for hyppige flyers opnåede en vis støtte i de adspurgte lande (mellem 18 procent og 36 procent samlet). Skønt den foretrukne politik til tackling af luftfartsemissioner med en klar margin var forbedring af jordinfrastruktur for busser og tog.
Heather Grabbe, direktør for Open Society European Policy Institute, sagde ”Mange cborgere i hele Europa og USA er stadig ikke klar over, at videnskabelig enighed om menneskeligt ansvar for klimaforandringer er overvældende. Selvom direkte benægtelse er sjælden, er der en udbredt falsk tro, fremmet af særinteresser i modsætning til emissionsreduktioner, om at forskere er splittede i, om mennesker forårsager klimaforandringer - når faktisk 97% af forskerne ved det.
 
"Denne bløde benægtelse betyder noget, fordi det vækker offentligheden til at tro, at klimaforandringer ikke vil påvirke deres liv meget i løbet af de næste årtier, og de er ikke klar over, hvor radikalt vi har brug for at ændre vores økonomiske system og vaner for at forhindre økologisk sammenbrud. Vores afstemning viser, at jo mere overbeviste folk er om, at klimaforandringer er et resultat af menneskelig aktivitet, jo mere nøjagtigt estimerer de deres indvirkning, og jo mere ønsker de handling. ”
Jan Eichhorn, forskningsdirektør for d | part og hovedforfatter af undersøgelsen, sagde: "Offentligheden i Europa og USA ønsker at se handling som reaktion på klimaforandringer på tværs af alle demografier. Politikere skal vise lederskab for at reagere på dette ønske i en ambitiøs måde, der forbedrer folks forståelse af sværhedsgraden af ​​krisen og den indvirkning mennesker har - da denne forståelse hidtil ikke er udviklet nok. Det er ikke nok at stole på individuel handling. Folk ser staten og internationale organisationer i EU med ansvaret. Folk er primært åbne for at blive overbevist om at støtte mere omfattende handlinger, men for at opnå dette kræver det presserende yderligere arbejde fra politiske og civilsamfundsaktører. "
 
RESULTATER:
 • Et stort flertal af europæere og amerikanere mener, at der sker klimaændringer. I alle ni adspurgte lande siger et overvældende flertal af respondenterne, at klimaet sandsynligvis eller bestemt ændrer sig - fra 83 procent i USA til 95 procent i Tyskland.
 • Regelmæssig benægtelse af klimaforandringer er knappe i alle de undersøgte lande. USA og Sverige har den største gruppe mennesker, der enten tvivler på klimaændringer eller er overbeviste om, at det ikke sker, og selv her omfatter det kun lidt over 10 procent af de adspurgte.
 • Menover en tredjedel (35%) af de adspurgte i de ni lande tilskriver klimaændringer en balance mellem naturlige og menneskelige processer - med denne følelse mest udtalt i Frankrig (44%), Tjekkiet (39%) og USA (38%). Flertalsopfattelsen blandt respondenterne er, at den skyldes "hovedsagelig af menneskelig aktivitet".
 • En betydelig gruppe af 'bløde' tilskrivelseskeptikere mener, at i modsætning til den videnskabelige konsensus skyldes klimaforandringer ligeledes menneskelige aktiviteter og naturlige processer: disse valgkredse spænder fra 17 procent i Spanien til 44 procent i Frankrig. Når de føjes til de "hårde" tilskrivelseskeptikere, der ikke mener, at menneskelig aktivitet er en medvirkende faktor til klimaændringerne, udgør disse skeptikere flertallet i Frankrig, Polen, Tjekkiet og USA.
 • Flertallet mener, at klimaændringer vil have meget negative konsekvenser for livet på jorden i Spanien (65%), Tyskland (64%), Storbritannien (60%), Sverige (57%), Tjekkiet (56%) og Italien ( 51%).  Der er dog et betydeligt mindretal af "indflydelseskeptikere", der mener, at de negative konsekvenser vil blive opvejet af de positive - fra 17 procent i Tjekkiet til 34 procent i Frankrig. Der er også en gruppe i midten, der ikke ser global opvarmning som harmløs, men mener, at negative konsekvenser også vil blive afbalanceret af positive. Denne "mellemgruppe" spænder fra 12 procent i Spanien til 43 procent i Frankrig. 
 • De fleste mennesker tror ikke, at deres eget liv vil blive stærkt påvirket af klimaændringerne i de næste femten år. Kun i Italien, Tyskland og Frankrig tror mere end en fjerdedel af befolkningen, at deres liv vil blive stærkt forstyrret af klimaændringerne inden 2035, hvis der ikke træffes yderligere handlinger. Mens den fremherskende opfattelse er, at der vil være nogle ændring i deres liv, et stort mindretal mener, at deres liv slet ikke vil ændre sig som følge af ukontrollerede klimaændringer - med den største gruppe i Tjekkiet (26%) efterfulgt af Sverige (19%), USA og Polen ( 18%), Tyskland (16%) og Storbritannien (15%).
 • Alder gør en forskel for synspunkter på klimaændringer, men kun i visse lande. Samlet set har yngre mennesker en tendens til at være mere tilbøjelige til at forvente negative indvirkninger af klimaændringer på deres liv inden 2035, hvis der ikke gøres noget for at løse problemerne. Denne tendens er især stærk i Tyskland; hvor 36% af de 18-34-årige forventes at have negative konsekvenser (sammenlignet med 30% af de 55-74-årige), Italien; (46% af de 18-34-årige sammenlignet med 33% af 55-74-årige), Spanien; (43% af 18-34-årige sammenlignet med 32% af 55-74-årige) og Storbritannien; (36% af 18-34-årige sammenlignet med 22% af 55-74-årige).
 • Indførelse af højere afgifter på flyvninger ses kun som den bedste mulighed for at reducere emissioner fra flyvninger med et mindretal - fra 18 procent i Spanien til 30 procent i USA og 36 procent i Storbritannien. Et direkte forbud mod interne flyvninger inden for lande er endnu mindre populært og nyder mest støtte i Frankrig (14%) og Tyskland (14%). Den mest populære politik til reduktion af emissioner fra flyrejser er forbedring af tog- og busnetværket, som vælges som den bedste politik af et flertal af respondenterne i Spanien, Italien og Polen.
 • Flertallet i de fleste lande er villige til at overtale deres venner og familie til at opføre sig mere klimavenligt - med kun 11 procent i Italien og 18 procent i Spanien ikke villige til at gøre dette. Imidlertid ville næsten 40 procent af befolkningen i Tjekkiet, Frankrig, USA og Storbritannien overhovedet ikke overveje denne idé.
 • Der er bred støtte til at skifte til et firma med grøn energi for at levere husholdningsenergi. Frankrig og USA har dog store mindretal (henholdsvis 42% og 39%), som ikke overvejer at skifte til grøn energi. Dette kan sammenlignes med kun 14 procent i Italien og 20 procent i Spanien, der ikke ville overveje en ændring til grøn energi.
 • Flertallet i Europa er villige til at reducere deres kødforbrug, men tallene varierer meget. Kun en fjerdedel af befolkningen i Italien og Tyskland er det ikke villige til at reducere deres kødforbrug sammenlignet med 58 procent af befolkningen i Tjekkiet, 50 procent af befolkningen i USA og omkring 40 procent i Spanien, Storbritannien, Sverige og Polen.

Continue Reading

Miljø

Markeret forbedring af Europas luftkvalitet i løbet af det sidste årti, færre dødsfald forbundet med forurening

Udgivet

on

Bedre luftkvalitet har ført til en betydelig reduktion af for tidlige dødsfald i det sidste årti i Europa. Det Europæiske Miljøagenturs (EEA) seneste officielle data viser imidlertid, at næsten alle europæere stadig lider af luftforurening, hvilket fører til omkring 400,000 for tidlige dødsfald over hele kontinentet.

EØS 'Luftkvalitet i Europa - 2020-rapport'viser, at seks medlemsstater overskred Den Europæiske Unions grænseværdi for fint partikler (PM2.5) i 2018: Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Italien, Polen og Rumænien. Kun fire lande i Europa - Estland, Finland, Island og Irland - havde fine partikler koncentrationer, der var under Verdenssundhedsorganisationens (WHO) strengere retningslinjer. EØS-rapporten bemærker, at der stadig er en kløft mellem EU's juridiske luftkvalitetsgrænser og WHO-retningslinjerne, et spørgsmål, som Europa-Kommissionen søger at tage fat på med en revision af EU-standarderne under handlingsplanen for nul forurening.

Den nye EØS-analyse er baseret på den seneste officielle luftkvalitetsdata fra mere end 4 overvågningsstationer overalt i Europa i 2018.

Eksponering for fine partikler forårsagede omkring 417,000 for tidlige dødsfald i 41 europæiske lande i 2018 ifølge EØS-vurderingen. Omkring 379,000 af disse dødsfald forekom i EU-28, hvor 54,000 og 19,000 for tidlige dødsfald blev tilskrevet henholdsvis nitrogendioxid (NO2) og ozon på jorden (O3). (De tre tal er separate estimater, og tallene bør ikke lægges sammen for at undgå dobbelt optælling.)

EU-, nationale og lokale politikker og emissionsnedskæringer i nøglesektorer har forbedret luftkvaliteten i hele Europa, viser EØS-rapporten. Siden 2000 er emissioner af vigtige luftforurenende stoffer, herunder nitrogenoxider (NOx), fra transport faldet markant på trods af stigende mobilitetsefterspørgsel og tilhørende stigning i sektorens drivhusgasemissioner. Forurenende emissioner fra energiforsyningen har også oplevet store reduktioner, mens fremskridtene med at reducere emissioner fra bygninger og landbrug har været langsomme.

Takket være bedre luftkvalitet døde omkring 60,000 færre mennesker for tidligt på grund af forurening af fine partikler i 2018 sammenlignet med 2009. For nitrogendioxid er reduktionen endnu større, da for tidlige dødsfald er faldet med ca. 54% i løbet af det sidste årti. Den fortsatte gennemførelse af miljø- og klimapolitikker i hele Europa er en nøglefaktor bag forbedringerne.

”Det er en god nyhed, at luftkvaliteten forbedres takket være de miljø- og klimapolitikker, vi har gennemført. Men vi kan ikke ignorere ulempen - antallet af for tidlige dødsfald i Europa på grund af luftforurening er stadig alt for højt. Med den europæiske Green Deal har vi sat os en ambition om at reducere alle former for forurening til nul. Hvis vi skal få succes og fuldt ud beskytte folks sundhed og miljøet, er vi nødt til at reducere luftforureningen yderligere og tilpasse vores luftkvalitetsstandarder tættere med anbefalingerne fra Verdenssundhedsorganisationen. Vi vil se på dette i vores kommende handlingsplan, ”sagde miljø-, ocean- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius.

”EØS-dataene viser, at investering i bedre luftkvalitet er en investering i bedre sundhed og produktivitet for alle europæere. Politikker og handlinger, der er i overensstemmelse med Europas nul forureningsambition, fører til længere og sundere liv og mere modstandsdygtige samfund, ”sagde Hans Bruyninckx, EØS-administrerende direktør.

Europa-Kommissionen har for nylig offentliggjort en køreplan for EU's handlingsplan mod a Nul forureningsambition, som er en del af den europæiske Green Deal.

Luftkvalitet og COVID-19

EØS-rapporten indeholder også en oversigt over forbindelserne mellem COVID-19-pandemien og luftkvaliteten. En mere detaljeret vurdering af foreløbige EØS-data for 2020 og understøttelse af modellering foretaget af Copernicus Atmospheric Monitoring Service (CAMS) bekræfter tidligere vurderinger, der viser op til 60% reduktion af visse luftforurenende stoffer i mange europæiske lande, hvor lockdown-foranstaltninger blev gennemført i foråret 2020 EØS har endnu ikke skøn over de potentielle positive sundhedseffekter af den renere luft i 2020.

Rapporten bemærker også, at langvarig eksponering for luftforurenende stoffer forårsager hjerte-kar- og åndedrætssygdomme, som begge er blevet identificeret som risikofaktorer for død hos COVID-19-patienter. Imidlertid er årsagssammenhængen mellem luftforurening og sværhedsgraden af ​​COVID-19-infektionerne ikke klar, og der er behov for yderligere epidemiologisk forskning.

Baggrund

EØS's orientering, EØS's sundhedsrisikovurderinger af luftforurening, giver en oversigt over, hvordan EØS beregner sine skøn over sundhedsvirkningerne af dårlig luftkvalitet.

De sundhedsmæssige virkninger af eksponering for luftforurening er forskellige, lige fra betændelse i lungerne til for tidlige dødsfald. Verdenssundhedsorganisationen evaluerer de stigende videnskabelige beviser, der forbinder luftforurening med forskellige sundhedsmæssige påvirkninger for at foreslå nye retningslinjer.

I EØS's sundhedsrisikovurdering vælges dødelighed som det kvantificerede sundhedsresultat, da det er det, for hvilket det videnskabelige bevis er mest robust. Dødeligheden på grund af langvarig eksponering for luftforurening estimeres ved hjælp af to forskellige målinger: "for tidlige dødsfald" og "tabte livsår". Disse skøn giver et mål for den generelle virkning af luftforurening på tværs af en given befolkning, og for eksempel kan tallene ikke tildeles til bestemte personer, der bor i en bestemt geografisk placering.

Sundhedsvirkningerne estimeres separat for de tre forurenende stoffer (PM2.5, NO2 og O3). Disse tal kan ikke lægges sammen for at bestemme de samlede sundhedseffekter, da dette kan føre til dobbelt optælling af mennesker, der udsættes for høje niveauer af mere end et forurenende stof.

 

Continue Reading
reklame

Facebook

Twitter

trending