Følg os

Uddannelse

ERASMUS-oplevelsen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

erasmusUdenlandske udvekslingsstuderende, der kom til Leeds University, hvor jeg var studerende, fik en varm og betryggende velkomst og tilbydes universitetsejet indkvartering.

Det internationale kontorpersonale holder øje med dem for at sikre, at de stadig lever og kommer videre. Så måske forventede jeg noget lignende den behandling, da jeg gik til et år på l'Université Libre de Bruxelles (ULB). Jeg blev hurtigt desillusioneret.

Misforstå mig ikke: Jeg overlevede, lærte meget, min fransk er nu flydende, og jeg havde nogle fascinerende arbejdspladser. Men lidt pleje og medfølelse ved ULB ville have gjort det hele så meget bedre. Jeg fik at vide fra starten, at der ville være dyrebar lille universitetsindkvartering til rådighed for udenlandske studerende - jeg var nødt til at komme ind på det private husmarked i et fremmed land, hvor jeg ikke talte sproget flydende.

Jeg fik en lejlighed, men jeg kender mange udvekslingsstuderende, der først måtte lægge deres ting og opholde sig på vandrehjem. En eller to forlod aldrig. "Velkomstugen" for udenlandske studerende blev kørt af tredje år, der så det som en chance for at forføre blonde svenske studerende. Det involverede sådanne glæder som en picnic i parken ("medbring din egen mad og øl, så sidde i en park på en kold dag"); orienteringsøvelsen ("her er en masse fotos, find nu, hvor disse steder er, mens vi sidder i Unionen og bliver rasende"); og den særlige velkomstmiddag (reformeret pølse og mos med kogt kål til fem euro). Vi havde en samtale fra skolekoordinatoren, som talte meget hurtigt fransk i et rum med et forfærdeligt ekko, og de fleste af os kunne ikke følge.

De bits, jeg forstod, var "gå til klasse" og "bestå eksamen". Derefter måtte vi vælge de moduler, vi skulle studere, fra en bog, der ikke gav klassetider eller antallet af kreditter, der blev tildelt hvert modul. Disse oplysninger findes på to forskellige hjemmesider, og du skal have den for at være sikker på, at dine moduler tilføjer tilstrækkelige point for året. Fire uger i periode fortalte de mig, at et af de moduler, jeg havde valgt, var en speciel, som jeg var nødt til at tilmelde mig i stedet for bare at dukke op, hvilket er hvad du gjorde for alle de andre moduler.

Klassen, sagde de, var fuld. Jeg var nødt til at finde et andet modul og starte det en måned efter. Jeg bad dem om at lade mig afslutte det første modul. Jeg påpegede, at det ikke gjorde nogen forskel for professoren, om han underviste for 200 eller 201 studerende. Kontoret sagde, at det ikke var hans beslutning, men deres, og at de ikke ville rykke ud. Dette betyder meget, fordi arbejdsbelastningen på hvert modul er enorm. Du har omtrent det dobbelte af den arbejdsbyrde, du ville have i Storbritannien - og alt på et fremmed sprog. ULB er ikke god til at holde dig informeret. Engang var der en studenterstrejke over privatiseringen af ​​universitetets tjenester. Vi mødte op til vores 8-lørdagskursus for at finde bygningen låst og det akademiske personale ude af stand til at komme ind.

Året blev gemt for mig ved praktikophold, som du kan gøre efter aftale med dit eget universitet i stedet for nogle af dine akademiske moduler. Ved ren udholdenhed landede jeg en placering sidste periode hos et af Leeds MEP'er og derefter BBC i Bruxelles.

reklame

Blot, hvis du vil komme ind i europæiske anliggender i stort set enhver form, bliver du nødt til at gøre frygteligt dårligt betalte praktikophold først. Du kunne se EUASMUS-ordningen som en chance for at få EU til at finansiere dig gennem disse: en langt bedre mulighed, der passer til ULB's inkompetence.

 

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending