Følg os

Uddannelse

ERASMUS-oplevelsen

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

erasmusUdenlandske udvekslingsstuderende, der kom til Leeds University, hvor jeg var studerende, fik en varm og betryggende velkomst og tilbydes universitetsejet indkvartering.

Det internationale kontorpersonale holder øje med dem for at sikre, at de stadig lever og kommer videre. Så måske forventede jeg noget lignende den behandling, da jeg gik til et år på l'Université Libre de Bruxelles (ULB). Jeg blev hurtigt desillusioneret.

Misforstå mig ikke: Jeg overlevede, lærte meget, min fransk er nu flydende, og jeg havde nogle fascinerende arbejdspladser. Men lidt pleje og medfølelse ved ULB ville have gjort det hele så meget bedre. Jeg fik at vide fra starten, at der ville være dyrebar lille universitetsindkvartering til rådighed for udenlandske studerende - jeg var nødt til at komme ind på det private husmarked i et fremmed land, hvor jeg ikke talte sproget flydende.

reklame

Jeg fik en lejlighed, men jeg kender mange udvekslingsstuderende, der først måtte lægge deres ting og opholde sig på vandrehjem. En eller to forlod aldrig. "Velkomstugen" for udenlandske studerende blev kørt af tredje år, der så det som en chance for at forføre blonde svenske studerende. Det involverede sådanne glæder som en picnic i parken ("medbring din egen mad og øl, så sidde i en park på en kold dag"); orienteringsøvelsen ("her er en masse fotos, find nu, hvor disse steder er, mens vi sidder i Unionen og bliver rasende"); og den særlige velkomstmiddag (reformeret pølse og mos med kogt kål til fem euro). Vi havde en samtale fra skolekoordinatoren, som talte meget hurtigt fransk i et rum med et forfærdeligt ekko, og de fleste af os kunne ikke følge.

De bits, jeg forstod, var "gå til klasse" og "bestå eksamen". Derefter måtte vi vælge de moduler, vi skulle studere, fra en bog, der ikke gav klassetider eller antallet af kreditter, der blev tildelt hvert modul. Disse oplysninger findes på to forskellige hjemmesider, og du skal have den for at være sikker på, at dine moduler tilføjer tilstrækkelige point for året. Fire uger i periode fortalte de mig, at et af de moduler, jeg havde valgt, var en speciel, som jeg var nødt til at tilmelde mig i stedet for bare at dukke op, hvilket er hvad du gjorde for alle de andre moduler.

Klassen, sagde de, var fuld. Jeg var nødt til at finde et andet modul og starte det en måned efter. Jeg bad dem om at lade mig afslutte det første modul. Jeg påpegede, at det ikke gjorde nogen forskel for professoren, om han underviste for 200 eller 201 studerende. Kontoret sagde, at det ikke var hans beslutning, men deres, og at de ikke ville rykke ud. Dette betyder meget, fordi arbejdsbelastningen på hvert modul er enorm. Du har omtrent det dobbelte af den arbejdsbyrde, du ville have i Storbritannien - og alt på et fremmed sprog. ULB er ikke god til at holde dig informeret. Engang var der en studenterstrejke over privatiseringen af ​​universitetets tjenester. Vi mødte op til vores 8-lørdagskursus for at finde bygningen låst og det akademiske personale ude af stand til at komme ind.

reklame

Året blev gemt for mig ved praktikophold, som du kan gøre efter aftale med dit eget universitet i stedet for nogle af dine akademiske moduler. Ved ren udholdenhed landede jeg en placering sidste periode hos et af Leeds MEP'er og derefter BBC i Bruxelles.

Blot, hvis du vil komme ind i europæiske anliggender i stort set enhver form, bliver du nødt til at gøre frygteligt dårligt betalte praktikophold først. Du kunne se EUASMUS-ordningen som en chance for at få EU til at finansiere dig gennem disse: en langt bedre mulighed, der passer til ULB's inkompetence.

 

 

Anna van Densky

Uddannelse

Universitetsrangering fra 2021 viser, at europæiske universiteter har et stærkt samarbejde

Udgivet

on

U-Multirank, initieret af Kommissionen og medfinansieret af Erasmus+, har offentliggjort sin 8th universitetsrangering og scorede næsten 2,000 universiteter fra 96 ​​lande over hele verden. Blandt andre resultater viser det, at europæiske universiteter samarbejder mere intensivt i sammenligning med andre regioner, især inden for præstationsområderne undervisning og læring, forskning, vidensudveksling og internationalisering (personale & studerendes mobilitet, fælles eksamensbeviser og publikationer osv.). Generelt klarer universiteter, der arbejder sammen med andre institutioner, virksomheder og industrier, regeringer, regionale organer eller på tværs af grænser, generelt bedre end dem, der er mindre fokuseret på samarbejde. Syv aspekter blev taget i betragtning ved rangeringen: strategiske partnerskaber, internationale fællesgrader, praktikophold, internationale sampublikationer, sampublikationer med industrielle partnere, regionale sampublikationer og ko-patenter med industrien.

Hvert år, U-Multirank sammenligner videregående uddannelsesinstitutioners præstationer på områder, der betyder mest for studerende, hvilket giver verdens største online -placeringer, der kan tilpasses. Universiteter kan bruge U-Multirank-data til at vurdere deres styrker og svagheder og finde måder at oprette eller styrke deres strategiske planer, herunder aspekter af samarbejde. Det Initiativ fra europæiske universiteter er en af ​​de flagskibsaktioner, der ledes af Kommissionen i retning af det europæiske uddannelsesområde. Målet er at skabe tværnationale alliancer, hvor studerende, ansatte og forskere kan nyde problemfri mobilitet - fysisk såvel som praktisk talt at studere, uddanne, undervise, lave research, arbejde eller dele tjenester i nogen af ​​de samarbejdende partnerinstitutioner. Indtil videre er der 41 sådanne alliancer, der samler mere end 280 højere læreanstalter i hele Europa. I alt er der et budget på op til 287 millioner euro fra Erasmus+ og Horizon Europe til rådighed for disse 41 europæiske universiteter. Flere oplysninger er tilgængelige online.

reklame

Læs

Uddannelse

Erklæring fra kommissær for krisestyring Janez Lenarčič om den internationale dag for at beskytte uddannelse mod angreb

Udgivet

on

I anledning af den internationale dag til beskyttelse af uddannelse mod angreb (9. september) bekræfter EU igen sit engagement i at fremme og beskytte ethvert barns ret til at vokse i et sikkert miljø, få adgang til kvalitetsundervisning og opbygge et bedre og mere fredelig fremtid, siger Janez Lenarčič (billedet).

Angreb på skoler, elever og lærere har en ødelæggende indvirkning på adgang til uddannelse, uddannelsessystemer og på samfundsudvikling. Desværre stiger deres forekomst i en alarmerende hastighed. Dette er alt for klart af den seneste udvikling i Afghanistan og kriserne i Etiopien, Tchad, Afrikas Sahel -region, i Syrien, Yemen eller Myanmar, blandt mange andre. Den globale koalition til beskyttelse af uddannelse mod angreb har identificeret mere end 2,400 angreb på uddannelsesfaciliteter, studerende og pædagoger i 2020, en stigning på 33 procent siden 2019.

Angreb på uddannelse udgør også overtrædelser af international humanitær lov, regelsættet, der søger at begrænse virkningerne af væbnet konflikt. Sådanne overtrædelser formerer sig, mens deres gerningsmænd sjældent stilles til ansvar. I denne opfattelse sætter vi konsekvens af international humanitær lovgivning konsekvent i centrum for EU's eksterne indsats. Som en af ​​de største humanitære donorer vil EU derfor fortsat fremme og gå ind for global respekt for international humanitær lov, både af stater og ikke-statslige væbnede grupper under en væbnet konflikt.

reklame

Ud over ødelæggelse af faciliteter resulterer angreb på uddannelse i langvarig suspension af læring og undervisning, øger risikoen for skolefald, fører til tvangsarbejde og rekruttering af væbnede grupper og styrker. Skolelukninger forstærker eksponeringen for alle former for vold, herunder seksuel og kønsbaseret vold eller tidligt og tvangsægteskab, hvis niveauer er steget drastisk under COVID-19-pandemien.

COVID-19-pandemien afslørede og forværrede uddannelsens sårbarhed på verdensplan. Nu, mere end nogensinde, er vi nødt til at minimere afbrydelser til uddannelsesforstyrrelser og sikre, at børn kan lære i sikkerhed og beskyttelse.

Uddannelsessikkerhed, herunder yderligere engagement i Safe Schools -erklæringen, er en integreret del af vores bestræbelser på at beskytte og fremme retten til uddannelse for hver pige og dreng.

reklame

At reagere på og forhindre angreb på skoler, støtte beskyttende aspekter af uddannelse og beskytte elever og lærere kræver en koordineret og tværsektoriel tilgang.

Gennem EU-finansierede projekter inden for uddannelse i nødsituationer hjælper vi med at reducere og afbøde de risici, der er forbundet med væbnet konflikt.

EU er fortsat på forkant med at støtte uddannelse i nødsituationer og afsætter 10% af sit humanitære bistandsbudget til at støtte adgang, kvalitet og beskyttelse af uddannelse.

Mere information

Faktablad - Uddannelse i nødsituationer

Læs

Uddannelse

Europa -Kommissionens rapport om voksenuddannelse i Europa

Udgivet

on

Europa-Kommissionens Eurydice netværk har udgivet en rapport om 'Voksenuddannelse og uddannelse i Europa: Opbygning af inkluderende veje til færdigheder og kvalifikationer'. Rapporten undersøger de nuværende tilgange til fremme af livslang læring, med særlig fokus på politikker og foranstaltninger, der understøtter adgang for voksne med lave færdigheder og kvalifikationer til læringsmuligheder. Det ser på 42 uddannelses- og uddannelsessystemer i 37 europæiske lande.

Kommissær for innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdom Mariya Gabriel sagde: “Denne pandemi har vist, at mange voksne ikke har tilstrækkelige grundlæggende færdigheder. Især har det afsløret den store digitale kløft blandt den voksne befolkning. Det er vigtigt at skabe systematiske læringsmuligheder, der gør det muligt for mennesker at forbedre deres grundlæggende færdigheder på ethvert stadie af livet. Vi er også nødt til at tage fat på fragmenteringen af ​​voksenlæringssektoren, så voksne kan foretage enkle overgange mellem forskellige typer og former for uddannelse. ”

Kommissær for job og sociale rettigheder, Nicolas Schmit, sagde: ”For at tilpasse os til en hurtigt foranderlig arbejdsverden skal vi fokusere vores opmærksomhed og ressourcer på livslang læring. I 2030 ønsker vi, at mindst 60% af voksne i EU skal deltage i uddannelse hvert år. EU -ledere hilste denne ambition velkommen, og deres nationale genopretnings- og modstandsdygtighedsplaner omfatter store investeringer i opkvalificering og genkvalificering af voksne. Sammen med arbejdsmarkedets parter og alle interessenter er vi nødt til at sikre adgang til læringsmuligheder især for mennesker, der vil have størst fordel af opkvalificering og omskoling. Dette aspekt er centralt for Upskilling Pathways -initiativet, som er særlig opmærksom på de mest sårbare. ”

reklame

Ud over at undersøge, hvordan voksenuddannelses- og uddannelsesinitiativer koordineres på nationalt plan, præsenterer denne rapport også en unik kortlægning af offentligt finansierede og medfinansierede voksenuddannelses- og uddannelsesprogrammer og de eksisterende vejlednings- og støtteforanstaltninger til de mindst kvalificerede. Det Eurydice-netværk består af nationale enheder i europæiske lande, og er koordineret af Forvaltningsorganet for Uddannelse, Audiovisuelle Medier og Kultur.

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending