Slut med os

Økonomi

White Knight for Telegram: Hvordan Alisher Usmanov og hans partnere hjalp med at redde Pavel Durovs hjernebarn

Alex Hill

Udgivet

on

Nyheden om, at Telegram Group Inc., der ejer Telegram-messenger, efter sigende sigter mod at tiltrække mindst 1 mia. $ Gennem placering af obligationer blandt en begrænset kreds af internationale investorer, ifølge Ruslands avis Kommersant, sætter endnu mere fokus på den stigende messenger og på dens mystiske grundlægger Pavel Durov. Hvis Telegram beslutter at børsnotere inden for fem år, vil obligationsejere være i stand til at konvertere gæld til aktier med 10% rabat på udbudskursen og dermed lade dem tage en del af det hurtigt voksende tekniske vidunder, der nu ejes i sin helhed af dets skaber..

Der er virkelig meget at placere ens indsatser på. Durovs Telegram ser sin brugerbase stige i tempo: i januar 2021 rapporterede den at nå 500 millioner brugere, et tal, der tilsyneladende fortsætter med at vokse i et accelereret tempo. 

Pavel Durov

I løbet af de sidste par år har Telegram hurtigt fået popularitet, hovedsageligt på grund af en konsekvent politik, der sigter mod at bevare fortroligheden og ukrænkeligheden af ​​personlige oplysninger om sine brugere.

Midt i skandaler, der involverer overførsel af personlige oplysninger, der tilhører WhatsApp til sit moderselskab Facebook, forblev Telegram tro mod sine principper. Platformen tilbyder en messaging-funktion krypteret med Telegrams egenudviklede MTProto-protokol. Krypteringsnøgler, der er opdelt i dele, så de aldrig opbevares samme sted for ekstra sikkerhed, udveksles også, når en hemmelig chat startes. Der er en række andre tekniske apps, der kan prale af et sådant privatlivsniveau, nemlig Signal, men Telegram var måske den første til at udnytte massetilstrømningen af ​​nye brugere i de seneste måneder. 

USA-baseret afsætningsmulighed The Bell rapporterede for nylig med henvisning til ikke navngivne investorer, at Durov havde nægtet et generøst tilbud fra en række vestlige fonde om at købe op til 10% af Telegrams aktier til en pris, der ville sætte dets samlede værdi til svimlende 30 mia. At tage dette tilbud ville have gjort Durov til den rigeste russiske iværksætter, der er noteret på Forbes. Durov forklarede, at hans beslutning var i interesse for at bevare ressourcens uafhængighed fra eksterne deltagere. Han afviste formodentlig tilgang fra arabiske investorer af lignende grunde

Alisher Usmanov


Imidlertid kunne Telegrams succeshistorie have været meget kortere, havde Durov ikke modtaget støtte fra Alisher Usmanov, en velkendt russisk iværksætter og på det tidspunkt en majoritetsejer af Mail.ru Group samt hans forretningspartner Ivan Tavrin. Usmanov kom ham til hjælp, da Durov befandt sig involveret i en bitter dragkamp over VKontakte (VK), det russisk-svarende til Facebook, for syv år siden. Denne kamp viste sig at være afgørende for Telegrams overlevelse. 

Den unge og talentfulde manager Pavel Durov, den egentlige grundlægger af VK-netværket, tjente Usmanovs opmærksomhed fra starten, og Usmanov fik endda tilnavnet ham "Prinsen af ​​Internettet". Usmanov gjorde det på et vist tidspunkt muligt for Mail.ru-gruppen, en af ​​de største ejere af VK, at give Durov stemmeretten til sin spil, selvom Durov kun ejede 12% af VK-aktierne.

Ivan Tavrin

Usmanovs forretningspartner Ivan Tavrin, en anden aktionær i VK, talte altid højt om Usmanovs ledelsesstil og hans forhold til lederne for divisionerne under hans kontrol. Forhold er altid baseret på tillidsagde han, mens Usmanov praktisk talt ikke blander sig i ledelsen af ​​sine virksomheder. Dette forblev tilfældet under hans forretning sammen med Durov, selv under de værste øjeblikke af konfrontation med mere aggressive VK-interessenter.

Den usbekisk-fødte Usmanov selv begyndte sin forretningskarriere ved at producere plastposer i slutningen af ​​1980'erne, og i begyndelsen af ​​2000'erne var han blevet en metal- og minedriftmagnat. Omgå en fælles velstandsbane, der førte mange russiske tycoons gennem de berygtede auktioner om "lån til aktier" - privatisering af tidligere sovjetiske råvarer - Usmanov fortsatte i stedet med at engagere sig i en række forretningsforetagender og handleog med denne kapital banede vejen til den øverste liga. Han gik senere ind i telekommunikation ved at erhverve Ruslands næststørste mobiloperatør, MegaFon, og foretog betydelige investeringer i enhjørninger på internettet. I 2010 beskrev Forbes ham som ”den største russiske investor i Internet".

Støtten fra Usmanovs Mail.ru-gruppe kom i et øjeblik, hvor Durov befandt sig under et hårdt pres fra Ilya Scherbovichs United Capital Partners (UCP), som i hemmelighed erhvervede 48% af aktierne fra to andre VK-medstiftere, Viacheslav Mirilashvili og Lev Leviev, og kæmpede for en flertalskontrol. En af UCP's trykhåndtag var, at Telegram, den stadig mere populære messenger, som Durov havde grundlagt med sin ældre bror, programmør Nikolai, i 2012, skulle tilhøre Vkontakte, da den blev udviklet af VK's medarbejdere.

I januar 2014 solgte Durov sine VK-aktier til Ruslands mediechef og juniorpartner for Alisher Usmanov, Ivan Tavrin, for at forsvare sig selv og Telegram. hvem han har kaldt sin ven. Med 52% kombineret Mail.ru Groups og Tavrins indsatser kunne Usmanov holde Durov fortsat som VK's CEO, men ikke længere selskabets aktionær.


Efter at en af ​​hans tidligere forretningsforbindelser i hemmelighed solgte amerikanske varemærker Telegram og Telegraph til UCP, Durov stod faktisk over for kapringsforsøg fra det. Ifølge ham fik UCP "ulovligt adgang til amerikanske handelsselskaber", som ejede varemærkerne i USA.

UCP sagsøgte Durov og hævdede, at Telegram skulle tilhøre Vkontakte. Durov svarede med modkravet, som blev fulgt af Usmanovs Mail.ru Groups datterselskab Bullion Development, der ejer VK's 11,9%.

Efter måneder med hårde forhandlinger ændrede situationen sig endelig i Durovs favør. Kort efter købte Mail.ru Group UCP's aktie i VK for 1.47 mia. Dollar, og en del af aftalen var en afslutning på tvisterne over Telegram. Dette var en generøst træk, fordi Durov ikke allerede var aktionær på det tidspunkt, og der ikke var noget for Mail.Ru Group at forvente af ham. Som et resultat afbrød UCP sin retssag, og Durov formåede at beholde sin kontrol over messenger. Senere sagde Durov gratis ord til hr. Usmanov, og begge mænd holdt sig godt relationer.

Efter at ejeren af ​​Telegram flygtede til Vesten, forsøgte Usmanov angiveligt at overbevise ham om at vende tilbage, men Durov skiftede aldrig mening.

Nu med base i Dubai ser han ud til at udvide Telegram yderligere, og det ser ud til, at han har alle chancer for at få succes.

Økonomi

Afslapning af finanspolitiske regler udvidet til begyndelsen af ​​2023

Avatar

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har i dag (3. marts) meddelt, at den agter at udvide sin lempelse af de finanspolitiske regler under vækst- og stabilitetspagten. EU vil udvide den "generelle flugtklausul" indtil 2023. 

Lempelsen af ​​reglerne forbliver på plads efter 2023, hvis niveauet for økonomisk aktivitet i EU eller euroområdet ikke er vendt tilbage til niveauet før krisen (ultimo 2019), vil dette være det vigtigste kvantitative kriterium for Kommissionen til at gøre sit samlet vurdering af deaktivering eller fortsat anvendelse af den generelle flugtklausul.

Dagens vejledning giver også generelle indikationer om den samlede finanspolitik for den kommende periode, herunder konsekvenserne af Recovery and Resilience Facility (RRF) for finanspolitikken.

Eksekutiv vicepræsident Valdis Dombrovskis sagde: ”Der er håb i horisonten for EU-økonomien, men pandemien fortsætter med at skade folks levebrød og den bredere økonomi. For at dæmpe denne indvirkning og fremme en modstandsdygtig og bæredygtig genopretning er vores klare budskab, at finanspolitisk støtte skal fortsætte, så længe det er nødvendigt. ” 

”Vores beslutning i marts sidste år om at aktivere den generelle flugtklausul var en anerkendelse af alvoret i den udfoldende krise,” sagde økonomikommissær Paolo Gentiloni. ”Det var også en erklæring om vores vilje til at tage alle nødvendige skridt til at tackle pandemien og støtte job og virksomheder. Et år senere er kampen mod COVID-19 endnu ikke vundet, og vi skal sikre, at vi ikke gentager fejlene for et årti siden ved at trække støtten tilbage for tidligt. ” 

Gentiloni tilføjede, at EU's tilgang også var G20-finansministrene, der mødtes sidste fredag.

Agility

Øjeblikkets ord ser ud til at være 'smidige', hvilket betyder, at økonomier skal være i stand til at reagere på den udviklende krise, som stadig indeholder mange usikkerheder. Håbet er, at skatteforanstaltninger gradvist kan gå i retning af at støtte mere fremadrettede foranstaltninger, der fremmer et bæredygtigt opsving. Vejledningen vil blive nærmere beskrevet i Kommissionens forårspakke for det europæiske semester.

Udnyttelse af Recovery and Resilience Facility bedst muligt

Det håber, at Recovery and Resilience Facility (RRF) vil spille en afgørende rolle for at hjælpe Europa med at komme sig efter den økonomiske og sociale indvirkning af pandemien og vil bidrage til at gøre EU's økonomier og samfund mere modstandsdygtige og sikre de grønne og digitale overgange.

RRF vil stille 312.5 mia.EUR til rådighed i tilskud og op til 360 mia.EUR til rådighed i lån til støtte for gennemførelsen af ​​reformer og investeringer. Ud over at give en betydelig finanspolitisk impuls håber man, at den vil bidrage til at mindske risikoen for forskelle i euroområdet og EU. Det er vigtigt for faciliteten, at udgifter finansieret med tilskud fra RRF vil give økonomien et væsentligt løft i de kommende år uden at øge de nationale underskud og gæld. 

Continue Reading

coronavirus

EU overvejer at skifte til nødgodkendelser under pres over udrulning af vacciner

Reuters

Udgivet

on

By

Europa-Kommissionen sagde tirsdag (2. marts), at den overvejer nødgodkendelser af COVID-19-vacciner som et hurtigere alternativ til strengere betingede markedsføringstilladelser, som hidtil er blevet brugt, skriver Francesco Guarascio, @fraguarascio.

Flytningen ville markere et stort skift i tilgang til vaccinegodkendelser, da det ville medføre anvendelse af en procedure, som EU havde anset for farlig, og som inden COVID-19-pandemien var forbeholdt ekstraordinær godkendelse på nationalt niveau af lægemidler til terminalt syge patienter. herunder kræftbehandlinger.

Den potentielle ændring kommer, når EU-udøvende myndighed og blokens narkotikaregulator kommer under stigende pres for, hvad nogle anser for langsom vaccinegodkendelse, hvilket har bidraget til en langsommere udrulning af COVID-19-skud i 27-nationer, sammenlignet med USA og tidligere EU-medlem Storbritannien.

”Vi er klar til at reflektere med medlemslandene om alle mulige veje for faktisk at fremskynde godkendelsen af ​​vaccinerne,” sagde en talsmand for EU-Kommissionen på en pressekonference.

En mulighed kunne være "en nødtilladelse til vacciner på EU-niveau med delt ansvar blandt medlemslandene", sagde talsmanden og tilføjede, at arbejdet med dette kunne starte meget hurtigt, hvis EU-regeringer støttede ideen.

Det var ikke klart, om en EU-dækkende beredskabsgodkendelsesprocedure, hvis den blev aftalt, ville medføre de samme betingelser som nødgodkendelser, der blev udstedt på nationalt plan, sagde kommissionstalsmanden til Reuters.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) kan i øjeblikket ikke udstede akutgodkendelser, men har under ekstraordinære omstændigheder anbefalet medfølende brug af stoffer inden markedsføringstilladelse.

Denne procedure blev brugt i april til først at give læger tilladelse til at bruge Gileads antivirale lægemiddel remdesivir som en behandling mod COVID-19. Lægemidlet blev senere givet betinget godkendelse af EMA.

Nationale nødgodkendelser er tilladt i henhold til EU-lovgivningen, men de tvinger lande til at tage det fulde ansvar, hvis noget går galt med en vaccine, mens lægemiddelvirksomheder under den strengere markedsføringstilladelse fortsat er ansvarlige for deres vacciner.

EU-Kommissionen havde sagt, at nationale beredskabstilladelser ikke skulle bruges til COVID-19-vacciner, fordi hurtigere godkendelser kunne reducere tilsynsmyndighedernes evne til at kontrollere effektivitets- og sikkerhedsdata.

Dette kunne også øge vaccine-tøven, som allerede er høj i nogle lande, havde EU-embedsmænd sagt.

En højtstående EU-embedsmand sagde, at nødproceduren hidtil normalt var blevet brugt på nationalt niveau for terminalt syge patienter, og EU havde i stedet valgt den længerevarende betingede markedsføringstilladelse, fordi vi med vacciner “injicerer raske mennesker”, og risikoen var uforholdsmæssig.

Ændringen af ​​tack ville komme efter østeuropæiske lande, herunder Ungarn, Slovakiet og Den Tjekkiske Republik, godkendte russiske og kinesiske vacciner med nationale nødprocedurer.

Storbritannien har også brugt nødproceduren til at godkende COVID-19-vacciner.

Continue Reading

Landbrug

CAP: Ny rapport om bedrageri, korruption og misbrug af EU's landbrugsmidler skal være wake up call

EU Reporter korrespondent

Udgivet

on

MEP'er, der arbejder på beskyttelse af EU's budget fra De Grønne / EFA-gruppen, har netop frigivet en ny rapport: "Hvor går EU-pengene hen?", der ser på misbrug af europæiske landbrugsmidler i Central- og Østeuropa. Rapporten ser på systemisk svaghed i EU's landbrugsfonde og kortlægger, hvordan EU-midler bidrager til svig og korruption og undergraver retsstatsprincippet i fem EU-lande: Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Slovakiet og Rumænien.
 
Rapporten skitserer ajourførte sager, herunder: Bedrageriske krav og betalinger af EU-landbrugsstøtte Slovakiet; interessekonflikter omkring den tjekkiske premierministers Agrofert-selskab i Tjekkiet; og statsindblanding fra Fidesz-regeringen i Ungarn. Denne rapport kommer ud, da EU-institutionerne er i færd med at forhandle den fælles landbrugspolitik for årene 2021-27.
MEP-medlem Viola von Cramon, De Grønne / EFA-medlem af Budgetkontroludvalget, kommenterer: "Beviserne viser, at EU's landbrugsfonde fremmer svindel, korruption og fremkomsten af ​​rige forretningsmænd. På trods af adskillige undersøgelser, skandaler og protester synes Kommissionen at være vende det blinde øje til det voldsomme misbrug af skatteydernes penge, og medlemslandene gør ikke meget for at løse systematiske spørgsmål. Den fælles landbrugspolitik fungerer simpelthen ikke. Det giver de forkerte incitamenter til, hvordan jord bruges, hvilket skader miljøet og skader lokalbefolkningen. Den massive akkumulering af jord på bekostning af det fælles gode er ikke en bæredygtig model, og det bør bestemt ikke finansieres over EU's budget.
 
"Vi kan ikke fortsætte med at tillade en situation, hvor EU-midler forårsager sådan skade i så mange lande. Kommissionen er nødt til at handle, den kan ikke begrave hovedet i sandet. Vi har brug for gennemsigtighed om, hvordan og hvor EU-penge ender, afsløringen af de ultimative ejere af store landbrugsvirksomheder og en ende på interessekonflikter. Den fælles landbrugspolitik skal reformeres, så den fungerer for mennesker og planeten og i sidste ende er ansvarlig over for EU-borgere. I forhandlingerne om den nye fælles landbrugspolitik skal Parlamentets hold stå fast bag obligatorisk begrænsning og gennemsigtighed. "

Mikuláš Peksa, Piratpartiets MEP og De Grønne / EFA Medlem af Budgetkontroludvalget sagde: ”Vi har set i mit eget land, hvordan EU's landbrugsfonde beriger en hel klasse mennesker helt op til premierministeren. Der er en systemisk mangel på gennemsigtighed i den fælles landbrugspolitik, både under og efter distributionsprocessen. Nationale betalingsorganer i CEE bruger ikke klare og objektive kriterier, når de vælger modtagere, og offentliggør ikke alle relevante oplysninger om, hvor pengene går. Når nogle data afsløres, slettes de ofte efter den obligatoriske periode på to år, hvilket gør det næsten umuligt at kontrollere.
 
”Åbenhed, ansvarlighed og korrekt kontrol er afgørende for at opbygge et landbrugssystem, der fungerer for alle i stedet for at berige nogle få udvalgte. Desværre er data om tilskudsmodtagere spredt over hundreder af registre, som for det meste ikke er interoperable med Kommissionens værktøjer til afsløring af svig. Det er ikke kun næsten umuligt for Kommissionen at identificere korruptionssager, men det er ofte uvidende om, hvem de endelige modtagere er, og hvor mange penge de modtager. I de igangværende forhandlinger for den nye CAP-periode kan vi ikke tillade, at medlemsstaterne fortsætter med at arbejde med denne manglende gennemsigtighed og EU-tilsyn. "

Rapporten er tilgængelig online her.

Continue Reading

Twitter

Facebook

trending