Følg os

Landbrug

40 mio € til ny EU-forskning om ressourceeffektivitet

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Europa-Kommissionen har godkendt midler til 14 nye forskningsprojekter, der skal forme en mere ressourceeffektiv økonomi i Europa. Projekterne, som involverer et samarbejde mellem over 140 partnere fra forskningsorganisationer og private virksomheder, vil tackle udfordringerne med at genbruge affaldsmaterialer fra fremstillede produkter og landbrugssektoren for at forbedre kvaliteten af ​​miljøet og spare penge. Hvert projekt omhandler et nøglespørgsmål såsom genbrug af kasserede bildæk, genvinding af nøgleelementer fra batterier, produktion af grøn gødning fra animalsk affald og generering af vedvarende ren energi fra mad- og planteaffald.

Midlerne på 40 mio. EUR er inkluderet i miljøindkaldelsen for 2013 under EU's syvende rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling (FP7) og vil involvere partnere fra 19 europæiske lande.

start af disse projekter finder sted næste tirsdag og onsdag i Bruxelles (5.-6. november), hvor projektkoordinatorerne mødes med Europa-Kommissionen for at sætte prioriteter og koordinere det videre arbejde.

Ressourceeffektive forskningsprojekter

Her præsenteres et resumé af de 14 ressourceeffektive forskningsprojekter, der i alt vil modtage finansiering på 40 mio. EUR.

ANAGENNISI (Innovativ genbrug af alle dækkomponenter i beton, EU-budgetbidrag: € 3.12 mio., projektkoordinator: University of Sheffield, Sheffield, Storbritannien): I øjeblikket ender næsten 50 % af alle genbrugte dæk/komponenter stadig som brændstof , i lavkvalitetsapplikationer eller på lossepladser. Alle dækbestanddele (gummi, højstyrke stålsnor og tråd, højstyrke tekstilforstærkning) er materialer af høj kvalitet og fortjener at blive genbrugt for deres relevante egenskaber. Målet med dette projekt er at udvikle innovative løsninger til at genbruge alle dækkomponenter i innovative betonapplikationer af høj værdi med reduceret miljøpåvirkning. For eksempel er byggeri den største bruger af materialer, hvor beton er det mest populære konstruktionsmateriale. Beton er i sagens natur skør i kompression (medmindre den er passende begrænset) og svag i spænding, og derfor er den normalt forstærket med stålstænger eller fibre.

APSE (Brug af miljøvenlige materialer til et nyt koncept for asfaltbelægninger for et bæredygtigt miljø, EU-budgetbidrag: € 2.45 mio., Projektkoordinator: Acciona Infraestructuras SA, Alcobendas, Spanien): Vejtransport er den vigtigste form for overfladetransport i Europa - EU råder over 5.000.000 km asfalterede veje - og det er grundlæggende for dets sociale og økonomiske udvikling. Asfaltindustrien er en af ​​de største forbrugere af energi og råvarer og bidrager højest til udledningen af ​​drivhusgasser. Udvikling af nye teknologier til at integrere affald og genbrugsmaterialer i produktionscyklussen af ​​asfaltblandinger er en løsning, der forbedrer både bæredygtighed og omkostningseffektivitet for asfaltbelægningsindustrien, hvilket reducerer CO2-fodaftrykket fra disse belægninger og miljøpåvirkningen og tilhørende omkostninger forbundet med affaldet. generation og bortskaffelse.

reklame

COLABATS (Cobalt- og lanthanidgenvinding fra batterier, EU-budgetbidrag: €3.59 mio., Projektkoordinator: C-Tech Innovation Limited, Chester, Storbritannien): COLABATS-projektet vil levere nye industrielle processer til genanvendelse af de kritiske metaller Cobalt og Lanthanider og økonomiske nøglemetaller Nikkel og Lithium, fra udtjente batterier, hvilket væsentligt forbedrer genbrugseffektiviteten og metalrenheden fra eksisterende genvindingsveje. Disse batterier findes i dagligdags forbrugerprodukter som mobiltelefoner, bærbare medieafspillere osv. samt andet industrielt udstyr og er udbredt i hybrid- og elbiler, som bliver stadig mere udbredte på vores veje.

ELICiT (Environmentally Low Impact Cooling Technology, EU-budgetbidrag: €2.12 mio., Projektkoordinator: Whirlpool Europe srl, Comerio, Italien): ELICiTs aktiviteter vil hjælpe effektiv gasfri magnetisk køling med at flytte fra at være en teknologi i laboratorieskala til at være en høj- volumen omsætteligt produkt. Dette projekt fokuserer specifikt på anvendelsen af ​​magnetisk køleteknologi til det indenlandske kølemarked. Dette er en teknologi, der udvikles af SMV'er, men som i sidste ende vil blive brugt af globale apparatproducenter. Projektet har til formål at styrke samarbejdet mellem SMV'er, globale apparatproducenter, universiteter og forskningscentre.

ILLUMINATE (Automatiseret sortering og genbrug af affaldslamper, EU-budgetbidrag: € 1.77 mio., Projektkoordinator: C-Tech Innovation Limited, Chester, Storbritannien): Konceptet med ILLUMINATE-forslaget er at udvikle automatiserede systemer, der er i stand til effektivt at sortere pærer i forskellige klasser og fjern fremmedlegemer. Dette er afgørende for en økonomisk bæredygtig proces. Der oprettes en automatisk, forseglet sorteringsenhed. Det vil være baseret på et sensorsystem kombineret med selvlærende behandlingsenhed og vil være i stand til at genkende former, farver, materialer og/eller vægt. For at afhjælpe den nuværende situation, hvor der er ringe eller ingen adskillelse af kviksølvholdige fra ikke-kviksølvholdige materialer fra pærer ved udtjent levetid, vil ILLUMINATE-projektet udvikle metoder og processer for to hovedområder i forsyningskæden: indsamling af affaldsstrømmene og sortering af affaldet.

ManureEcoMine (Grøn gødning upcycling fra gødning: demonstration af teknologisk, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed, EU-budgetbidrag: €3.80 mio., Projektkoordinator: Universiteit Gent, Gent, Belgien): Europæiske grise og køer producerer i fællesskab omkring 1.27 milliarder tons gødning om året, en stort set uudnyttet ressource af organisk kulstof og næringsstoffer. ManureEcoMine foreslår en integreret tilgang til behandling og genbrug af husdyraffald i nitratsårbare og følsomme områder og videre ved at anvende de øko-innovative principper om bæredygtighed, ressourcegenvinding og energieffektivitet. Teknologier med dokumenteret effektivitet på spildevandsbehandlingsområdet vil blive kombineret i flere proceskonfigurationer for at demonstrere deres teknologiske og miljømæssige potentiale i pilotskala for ko- og svinegødning.

PILOT-ABP (Pilotanlæg for miljøvenlige animalske biprodukter, EU-budgetbidrag: €1.79 mio., Projektkoordinator: Instituto Tecnológico del Calzado y Conexas, Elda, Spanien): Animalske biprodukter (ABP'er) er materialer af animalsk oprindelse at mennesker ikke forbruger og repræsenterer en væsentlig del af bioaffaldsstrømmen. Over 20 millioner tons kommer årligt fra EU fra slagterier, planter, der producerer fødevarer til konsum, mejerier og som døde dyr fra gårde. I Europa er der et stigende behov for at vælge løsninger, som demonstrerer den bedste tilgængelige teknik til behandling af ABP-affald. PILOT-ABP-projektet har til formål at udvikle nye øko-innovative teknologier knyttet til den animalske biproduktproces, som på den ene side muliggør en miljømæssig forbedring af processen, takket være et mere effektivt forbrug af den energi, der bruges i processen og en bedre genvinding af råmaterialer, med et dertil hørende fald i affaldsproduktionen, og på den anden side en forøgelse af merværdien af ​​de opnåede produkter, hvilket fører til en bedre økonomisk rentabilitet for SMV'er.

PlasCarb (Innovativ plasmabaseret omdannelse af madaffald til højværdi grafitisk kulstof og vedvarende brint, EU-budgetbidrag: €3.78 mio., Projektkoordinator: Center for Process Innovation Limited, Redcar, Storbritannien): 140 millioner tons mad- og planteaffald produceret årligt i Europa. PlasCarb har til formål at omdanne dette til en bæredygtig kilde til betydelig økonomisk merværdi, dvs. højværdi grafitisk kulstof og vedvarende brint. Langt størstedelen af ​​brint og kulstof, der bruges i dag i industrien, stammer fra fossile oliekilder, hvoraf størstedelen importeres til EU fra regioner, som ofte er politisk ustabile eller konkurrencedygtige. PlasCarb vil strække sig ud over de nuværende bedste tilgængelige teknikker (BAT) i valoriseringen af ​​madspild fra anaerob fordøjelse (AD) for at generere vedvarende energi.

Recycal (High Shear Processing of Recycled Aluminum Scrap for Manufacturing High Performance Aluminium Alloys, EU-budgetbidrag: €2.40 mio., Projektkoordinator: TWI Limited, Cambridge, Storbritannien): Sekundært aluminium (post-forbrugerskrot) tidligere nedgraderet til lavkvalitetsstøbning produkter, eller eksporteret, kunne nu omdannes til et lavprisråvare med lavt kulstofindhold til smedeprodukter og støbegods af høj kvalitet ved indførelse af den innovative teknologi. Genbrug vil bygge bro over kløften fra forskning til industrialisering gennem inddragelse af en forskningsdygtig SMV, som vil designe og fremstille en prototype af en lille industriel skala HSP-enhed og derefter komme med anbefalinger vedrørende forbedret udstyrsdesign og sandsynlige procesomkostninger. Andre SMV-partnere vil bistå med økonomisk modellering gennem en livscyklusanalyse, som vil omfatte omkostningerne ved processen og energibesparelserne sammen med COXNUMX-fodaftrykket.

REEcover (Recovery of Rare Earth Elements fra magnetisk affald i WEEE-genbrugsindustrien og tailings fra jernmalmindustrien, EU-budgetbidrag: € 6.00 mio., Projektkoordinator: Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet NTNU, Trondheim, Norge): REEcover har til formål at forbedre Europæisk forsyning af de kritiske sjældne jordarters elementer og for at styrke SMV's positioner i produktions- og nyttiggørelsesværdikæden. Den demonstrerer og sammenligner levedygtigheden og potentialet for disse ruter på to forskellige typer af deponeret industriaffald: tailings fra jernmalmindustrien og magnetisk affald, som begge har potentiale til at blive værdifuldt råmateriale.

ReFraSort (Innovative Separations Technologies for High Grade Recycling of Refractory Waste using non-destructive technologys, EU-budgetbidrag: € 1.75 mio., Projektkoordinator: Vlaamse Instelling Voor Technologisch Onderzoek NV, Mol, Belgien): Ildfaste produkter er et vigtigt element i alle høje -temperaturprocesser og repræsenterer et væsentligt globalt marked. Genbrug af ildfast materiale har et stort potentiale til at reducere affaldsproduktion og primært råvareforbrug. Formålet med ReFraSort-projektet er at sikre, at den udviklede teknologi er tilpasset behovene i den ildfaste producerende og genbrugsindustri, og at maksimere dens valoriseringspotentiale, vil klare grænsebetingelser såsom kvalitetskriterier for separation, økonomisk gennemførlighed og miljøpåvirkning være defineret. Det industrielle anvendelsespotentiale vil blive bevist ved fremstilling og vurdering af ildfast materiale med et betydeligt indhold af sekundært råmateriale.

ResCoM (Resource Conservative Manufacturing- transforming affald til ressourcer af høj værdi gennem lukkede kredsløbsproduktsystemer, EU-budgetbidrag: €4.37 mio., Projektkoordinator: Kungliga Tekniska Hoegskolan, Stockholm, Sverige): I en verden med stigende pres på ressourcer og miljø , har EU intet andet valg end at gå efter overgangen til en ressourceeffektiv og i sidste ende regenerativ cirkulær økonomi. Hovedformålet med ResCoM-projektet er at udvikle en innovativ ramme og en kollaborativ softwareplatform til industriel implementering af produktionssystemer med lukket kredsløb. Pilotoperationer vil demonstrere, hvordan indsamling, genfremstilling og upcycling af kasserede produkter til nye produkter med merværdi vil være omkostningseffektivt, ressourceeffektivt og mere bæredygtigt end de nuværende lineære fremstillingssystemer. For at understøtte pilotoperationer vil ResCoM-konsortiet udvikle en softwareplatform, der består af et lukket kredsløb til produktlivscyklusstyringsmodul koblet med et materialeinformationsmodul.

ShredderSort (Selektiv genvinding af ikke-jernholdigt metal automobilkværn ved kombineret elektromagnetisk tensorspektroskopi og laserinduceret plasmaspektroskopi, EU-budgetbidrag: €3.38 mio., Projektkoordinator: Lenz Instruments SL, Cornellá de Llobregat, Spanien): Hvert år mere end 50 millioner køretøjer når slutningen af ​​deres levetid over hele verden. I EU steg mængden af ​​affald, der genereres af bilindustrien op til 10 millioner tons i 2010, og det forventes, at den vil stige med 40 % frem til 2015. En passende genanvendelse af dette affald har således vigtige konsekvenser for miljøet synspunkt. Omkring 8 % af den samlede vægt i automakulatoren svarer til ikke-jernholdige metaller, som ofte behandles af Heavy Media Separation, og håndsortering. Dette projekt har til formål at udvikle en ny tørsorteringsteknologi til ikke-jernholdige autokværne. Først vil shredder blive opdelt i forskellige metaller, baseret på deres ledningsevne.

SIKELOR (genanvendelse af siliciumskær, EU-budgetbidrag: € 1.40 mio., Projektkoordinator: Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf E, Dresden, Tyskland): Solenergi direkte konvertering til elektricitet udvides hurtigt for at tilfredsstille efterspørgslen efter vedvarende energi. De mest effektive kommercielle fotovoltaiske solceller er baseret på silicium. Mens genbrug af råmaterialer er et alvorligt problem for solcelleindustrien, går op til 50 % af den værdifulde ressource tabt til savsmuld under wafering. På nuværende tidspunkt skæres størstedelen af ​​siliciumbarrer i tynde skiver ved hjælp af LAS (løs slibende savning) ved hjælp af opslæmning af slibende siliciumcarbidpartikler. Det forventes, at FAS vil erstatte LAS næsten fuldstændigt i 2020 til poly/mono-krystallinsk wafering. Hensigten med det foreslåede projekt er at genanvende FAS-tabet med henblik på en bæredygtig løsning.

Yderligere oplysninger om disse og andre relevante EU-miljøteknologiprojekter kan være findes her.

Om europæisk forsknings- og innovationsfinansiering

I 2014 vil EU lancere et nyt syvårigt forsknings- og innovationsprogram kaldet Horizon 2020. Siden 2007 har EU allerede investeret næsten 50 milliarder euro i forsknings- og innovationsprojekter for at støtte Europas økonomiske konkurrenceevne og udvide grænserne for menneskelig viden. EU's forskningsbudget udgør omkring 12 % af de samlede offentlige udgifter til forskning i EU's 28 medlemslande og er hovedsageligt fokuseret på områder som sundhed, miljø, transport, fødevarer og energi. Forskningspartnerskaber med medicinal-, rumfarts-, bil- og elektronikindustrien er også blevet dannet for at tilskynde til investeringer i den private sektor til støtte for fremtidig vækst og jobskabelse med høje kvalifikationer. Horizon 2020 vil have et endnu større fokus på at omsætte fremragende ideer til salgbare produkter, processer og services.

For de seneste oplysninger om europæisk forskning og innovation, klik her.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending