Følg os

Udviklingslande

Europa-Kommissionen vedtager "partnerskabsaftalen" med Rumænien om at bruge EU-struktur- og investeringsfonde for vækst og beskæftigelse i 2014-2020

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Ponta-parlament-Septembrie-950Europa-Kommissionen har vedtaget en partnerskabsaftale med Rumænien om fastlæggelse af strategien for optimal udnyttelse af europæiske struktur- og investeringsfonde i hele landet. Dagens (6 August) -aftale baner vejen for at investere € 23 mia. I den samlede samhørighedspolitiske finansiering over 2014-2020 (løbende priser, herunder finansiering af europæisk territorialt samarbejde og tildeling af ungdomsaneringsinitiativet). Rumænien modtager også € 8bn til udvikling af landdistrikterne og € 168 mio. For fiskeri og søfartssektoren.

EU-investeringerne vil bidrage til at tackle arbejdsløsheden og øge konkurrenceevnen og den økonomiske vækst gennem støtte til innovation, uddannelse og uddannelse i byer, byer og landdistrikter. De vil også fremme iværksætteri, bekæmpe social udstødelse og hjælpe med at udvikle en miljøvenlig og ressourceeffektiv økonomi.

De europæiske struktur- og investeringsfonde (ESIF) er:

reklame

Kommissæren for regionalpolitik, Johannes Hahn, kommenterede vedtagelsen: ”I dag har vi vedtaget en vital, strategisk investeringsplan, der sætter Rumænien på vej til job og vækst i de næste ti år. Denne partnerskabsaftale afspejler Europa-Kommissionen og Rumæniens fælles vilje til at udnytte EU-finansieringen mest effektivt - Vores investeringer skal være strategiske i henhold til den nye samhørighedspolitik - med fokus på realøkonomien, på bæredygtig vækst og investering i mennesker. Men kvalitet og ikke hastighed er det største mål, og i de kommende måneder er vi fuldt ud dedikerede til at forhandle om det bedst mulige resultat for investeringer fra de europæiske struktur- og investeringsfonde i 2014-2020. Der er behov for forpligtelse fra alle sider for at sikre, at der indføres programmer af god kvalitet. ”

Kommissær Hahn tilføjede: "Denne investeringsstrategi bygger på det vigtige bidrag Rumænien gør allerede for at hjælpe EU med at nå sine mål om intelligent vækst, social integration og afbødning af klimaændringer. Rumænien har nu en solid base i denne partnerskabsaftale, der dækker alle struktur- og investeringsfonde og giver strategisk retning til fremtidige programmer, der vil styrke innovation, omdanne rumænske SMV'er til vækstmodeller og sikre Rumæniens konkurrencemæssige situation i voksende sektorer som ikt, energi, teknik, nanoteknologi eller bioøkonomi. ESI-fondene hjælper Rumæniens regioner og byer for at imødegå disse udfordringer. "

Kommissær for landbrug og udvikling af landdistrikter Dacian Cioloş sagde: '' Med vedtagelsen af ​​partnerskabsaftalen har vi opnået et vigtigt skridt i at skabe de strategiske rammer for en vellykket gennemførelse af alle europæiske strukturelle investeringsfonde i Rumænien. Jeg håber, at den forbedrede koordinering mellem fondene vil blive reflekteret af øget effektivitet og synergi i gennemførelsen af ​​programmer, mere værdi for pengene for de investerede EU-midler og en konkret positiv indvirkning på Rumæniens økonomi og for borgerne. Det er vigtigt, at fordelene ved økonomisk vækst og jobskabelse ikke kun leveres i byer, men også på landet, hvor alle struktur- og investeringsfonde kan arbejde bedre nu gennem forbedrede værktøjer.

"Jeg glæder mig også over, at det rumænske program for udvikling af landdistrikter allerede er forelagt Kommissionen og i øjeblikket er under behandling. Det vil være et af de største programmer for udvikling af landdistrikterne i EU, og hvis midlerne bruges klogt og implementeres godt, vil give landmænd og interessenter i landdistrikterne muligheder for at tackle de udfordringer, de står over for. Ledsaget af den reformerede fælles landbrugspolitik tilbyder finansieringen af ​​landdistriktsudvikling adskillige værktøjer til at udvikle og diversificere den rumænske økonomi i landdistrikterne, øge dens konkurrenceevne og forbedre samtidig forvaltningen af naturressourcer ''.

Beskæftigelse, sociale anliggender og inklusion kommissær László Andor sagde: "Jeg lykønsker Rumænien for dets bestræbelser på at færdiggøre partnerskabsaftalen og takker de rumænske myndigheder for deres konstruktive samarbejde med Kommissionen. I perioden 2014-20 vil der være 4.77 mia. EUR til rådighed fra Den Europæiske Socialfond til at hjælpe Rumænien med at øge beskæftigelse og mindske fattigdom i tråd med Europa 2020-målene og EU's landespecifikke henstillinger. De vigtigste prioriteter, som Rumænien har valgt til ESF-støtte, omfatter ungdomsbeskæftigelse, forbedring af erhvervsuddannelsens relevans på arbejdsmarkedet, håndtering af fattigdom og social udstødelse af Roma-mindretallet og forbedring af effektiviteten og kvaliteten i den offentlige administration og retsvæsenet. "

Kommissær for maritime anliggender og fiskeri Maria Damanaki sagde: "Som med alle de andre midler handler Den Europæiske Søfarts- og Fiskerifond om at investere og skabe arbejdspladser i lokalsamfund. I Rumænien vil fonden støtte projekter til reduktion af fiskeriets indvirkning på havmiljøet. Det vil også bidrage til at diversificere de fiskeri- og akvakulturprodukter, der i øjeblikket produceres. I den nye fælles fiskeripolitiks ånd foreskriver "Bruxelles" ikke, hvordan hver enkelt cent bør bruges; men lad dem i Rumænien, der kender deres håndværk, industri og regioner bedst til at arbejde hen imod en bæredygtig fremtid."

Mere information

MEMO om partnerskabsaftaler og operationelle programmer
Samhørighedspolitikken og Rumænien
Europa-Kommissionen-Rumænien Partnerskabsaftale
Resumé af partnerskabsaftalen med Rumænien

Udviklingslande

UK forpligter penge til #Commonwealth uddannelse, opfordrer #malaria kamp

Udgivet

on

Premierminister Theresa May lovede kontanter for at hjælpe med at forbedre børns uddannelse i Commonwealth og opfordrede til en forpligtelse fra kollegeledere til at tackle malaria på tirsdag (17 april), skriver William James.

May's regering søger at genoplive Commonwealth, et 53-land netværk af for det meste tidligere britiske kolonier, da det søger at definere sin post-Brexit rolle i verden som leder af frihandel og aktive globale borgere.

Taler om den anden dag i et uges langt Commonwealth-møde i London, kan der skiftes fokus fra handel, som hun diskuterede mandag til humanitære spørgsmål.

reklame
 "Vi skal vise verden, hvad Commonwealth er i stand til," sagde hun.

Kan begå 212 million pounds ($ 304m) for at sikre, at børn, der lever i udviklingslandene, modtager 12 års kvalitetsuddannelse.

"Jeg vil have, at dette skal være topmødet, hvor Commonwealth er enig i at gøre det til målet for alle vores medlemmer - og begynder at indføre de konkrete foranstaltninger, der vil gøre det muligt for det at blive en realitet," sagde hun.

Maj talte sammen med co-grundlægger og filantropist bill gates fra Microsoft, der også berørte behovet for at reducere malaria dødsfald og siger omkring xnumx% af commonwealth borgere bor i lande, hvor sygdommen er endemisk.

reklame
Storbritannien er allerede forpligtet til at bruge en halv milliard pund om året på at bekæmpe malaria og kan opfordre kollegerne til at målrette mod en halvering af malariakurser ved 2023.

"Vi kan ikke i god samvittighed tale om de unge i verden om at sikre en arv til vores børn og børnebørn uden at tackle en sygdom, der globalt dræber en af ​​dem hvert andet minut," tilføjede hun.

($ 1 = 0.6983 pounds)

Læs

Udviklingslande

EU optrapper støtte til #Nigeria, #Niger og #Cameroon som humanitær krise forværres

Udgivet

on

20150107PHT05002_originalEuropa-Kommissionen yder supplerende humanitær bistand for at hjælpe med til at afhjælpe forværringssituationen i Chad-søen.

I dag (4. august) annoncerede Europa-Kommissionen yderligere 12.5 mio. € i humanitær bistand til støtte for mennesker i Nigeria, Niger og Cameroun, da de står over for en forværret humanitær krise. Dagens yderligere nødhjælp vil hjælpe sårbare befolkninger i Lake Chad-regionen. Der ydes 9 mio. EUR til støtte for folk i Nigeria, 2 mio. EUR i Cameroun og 1.5 mio. EUR i Niger.

Den nye finansiering kommer som vold af terroristgruppen Boko Haram fra det nordlige Nigeria har alvorligt destabiliseret Chad-regionen, hvilket forårsager forskydningen af ​​millioner af mennesker.

reklame

"Da jeg rejste til regionen i sidste måned, var jeg vidne til situationen for mennesker i Lake Chad Basin. Millioner er blevet fordrevet, og antallet af dem, der kæmper for at finde mad, er i stigende grad alarmerende. Situationen i Nigeria er især dramatisk. Som altid er børn børn er hårdest ramt, og vi skal hurtigst muligt gribe ind for at stoppe deres lidelse. Denne yderligere EU-finansiering vil fokusere på nødhjælp, primært inden for mad og ernæring, vand og sanitet og sundhed. Alt bestræbelser bør gøres for at sikre, at humanitære organisationer kan sikkert nå dem, der har brug for hurtig hjælp. " sagde kommissær for humanitær bistand og krisestyring, Christos Stylianides.

Den EU-støtte, der blev annonceret i dag, kommer oven på den € 58m, der tidligere blev tildelt krisen i Chad-søen, og den samlede EU's humanitære bistand til over € 70m for regionen i 2016. Den Europæiske Union er en vigtig humanitær donor i regionen, der yder bistand til lokale, værts- og fordrevne befolkninger i forskellige humanitære hjælpesektorer i de seneste år.

TABEL - Samlet EU-humanitær bistand til befolkninger i Tchad-søen og i Sahel i 2016: 216,200,000 €

reklame
Bistandstype (i €)
Land Modstandsdygtighed og mad Støtte til konflikt berørt befolkning i Lake Chad Basin Yderligere nødhjælp
Burkina Faso +15 300 000 XNUMX
Cameroun +2 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +2 000 000 XNUMX
Tchad +41 000 000 XNUMX +9 200 000 XNUMX
mali +17 500 000 XNUMX
Mauretanien +10 700 000 XNUMX
Niger +29 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +1 500 000 XNUMX
Nigeria +31 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX
senegal +6 400 000 XNUMX
Vestafrikas regionale programmer +23 600 000 XNUMX
I alt EUR +145 500 000 XNUMX +58 200 000 XNUMX +12 500 000 XNUMX

Baggrund

Nigeria er det værste ramte land af den regionale humanitære krise. De Forenede Nationers skøn over 7 millioner nigerianere er blevet ramt af konflikten i den nordøstlige del af landet alene - herunder over 2 millioner fordrevne, der stoler på humanitær bistand for at overleve. Allerede sårbare værtssamfund er også dybt påvirket, ligesom lokalbefolkningen i Nigeria, og i stigende grad.

Den nordlige del af Kamerun er i øjeblikket vært for 65,100 nigerianske flygtninge og 191, 600 internt fordrevne, hvoraf 158,500 har flået angreb fra Boko Haram. I mellemtiden har volden tvunget nogle 167,000-folk fra deres hjem i Niger, som også er vært for 82,000-nigerianske flygtninge.

Samtidig vurderes nogle 4.4 millioner nigerianere at være alvorligt fødevare usikre i den nordøstlige del af landet. Antallet af børn, der lider af alvorlig akut underernæring, er rapporteret at være særligt alarmerende - mindst 244,000 vurderes at blive påvirket i staten Borno alene. Hjælpeagenturer rapporterer, at en ud af fem børn kan dø, hvis de ikke er forsynet med akut livreddende behandling.

Specielt i Nigeria har Europa-Kommissionen løbende opskåret sin støtte for at imødekomme de stigende humanitære behov. EU's humanitære bistand til Nigeria siden 2014 beløber sig til € 73 mio.

Mens behovene er enorme, er det kun sidste uge, at yde humanitær bistand i Nigeria og regionen som helhed stadig udfordrende, som det fremgår af angrebet mod humanitære respondenter i det nordøstlige Nigeria.

Mere information

Kamerun factsheet

Niger factsheet

Nigeria factsheet

EU intensiverer humanitær bistand til ofre for Boko Haram i Afrikas Lake Chad-region

Læs

Udviklingslande

#EUTurkey: Læger uden Grænser vil ikke længere tage midler fra EU

Udgivet

on

20131008PHT21745_originalLæger uden Grænser (MSF) har i dag offentliggjort, (17 af juni), at de ikke længere vil tage midler fra Den Europæiske Union og medlemsstaterne, i modsætning til hvad de opfatter som skadelige afskrækkelse politikker og intensivere forsøg på at skubbe folk og deres lidelser væk fra europæisk kyster. Beslutningen tager øjeblikkelig virkning og vil gælde for Læger uden Grænsers projekter i hele verden.

Tre måneder til EU-Tyrkiet aftale, som de europæiske regeringer påstår som en succes, mennesker med behov for beskyttelse, er tilbage tælle dens sande menneskelige omkostninger. På de græske øer, mere end 8,000 mennesker, herunder hundredvis af uledsagede mindreårige, er blevet strandet som en direkte konsekvens af EU-Tyrkiet deal. De har boet i alvorlige forhold, i overfyldte lejre, nogle gange i flere måneder. De frygter en tvungen tilbagevenden til Tyrkiet endnu er berøvet væsentlig retshjælp, deres ene forsvar mod kollektiv udvisning. De fleste af disse familier, som Europa har lovgivet ud af syne, er flygtet konflikt i Syrien, Irak og Afghanistan.

Europa-Kommissionen hyldede for nylig aftalen mellem EU og Tyrkiet som en succes. Europa-Kommissionens første vicepræsident Frans Timmermans sagde: "Erklæringen mellem EU og Tyrkiet leverer resultater: migranter ser, at det ikke er værd at risikere deres liv på smuglerbåde, og vi er på vej til at indgå kontrakter på 1 mia. € i projekter under flygtningefaciliteten ved slutningen af ​​denne sommer. Men nu er det ikke øjeblikket at læne sig tilbage. Vi er nødt til at gennemføre alle elementerne i erklæringen fuldt ud. Dette inkluderer øget genbosættelse og øget Grækenlands kapacitet til at tackle den humanitære situation og håndtere asylansøgninger i tråd med EU lov. De tyrkiske myndigheder skal også færdiggøre gennemførelsen af ​​køreplanen for visumliberalisering. "

reklame

Læger uden Grænser siger, at aftalen mellem EU og Tyrkiet sætter selve begrebet "flygtning" og den beskyttelse, det giver, i fare. Læger uden grænser International generalsekretær Jerome Oberreit sagde: ”I flere måneder har Læger uden Grænser udtalt sig om et skammeligt europæisk svar med fokus på afskrækkelse snarere end at give folk den hjælp og beskyttelse, de har brug for. Igen er Europas hovedfokus ikke på, hvor godt folk vil blive beskyttet, men på hvor effektivt de holdes væk. ”

Læger uden Grænser også indsigelse mod Kommissionens forslag om at kopiere mellem EU og Tyrkiet logik tværs af mere end 16 lande i Afrika og Mellemøsten. Disse tilbud ville pålægge handel og udviklingsbistand nedskæringer på lande, der ikke stammer migration til Europa eller lette tvungne afkast, belønne dem, der gør.

MSF siger, at da aftalen mellem Europa og Tyrkiet foretaget på 18 marts, har Grækenland forvandlet flygtningelejre i interneringslejre. Flygtninge bliver sorteret og vente på at blive sendt tilbage til Tyrkiet for dem, der kom efter 20 marts. EU-Tyrkiet aftale sætter en farlig præcedens for andre lande hosting flygtninge, sende en meddelelse, at omsorg for mennesker tvunget fra deres hjem er valgfri, og at de kan købe deres vej ud af at give asyl. Sidste måned, den kenyanske regering citerede europæiske migrationspolitik at retfærdiggøre deres beslutning om at lukke verdens største flygtningelejr, Dadaab, sender dens beboere tilbage til Somalia. Ligeledes handlen gør intet for at tilskynde lande omkring Syrien, allerede hosting millioner af flygtninge, til at åbne deres grænser for dem i nød.

reklame

"Europas forsøg på at outsource migrationskontrol er at have en dominoeffekt, med lukkede grænser strækker sig hele vejen tilbage til Syrien. Folk i stigende grad har ingen steder at vende, "siger Oberreit. "Vil situationen i Azaz hvor 100,000 mennesker er blokeret mellem lukkede grænser og frontlinjerne bliver reglen, snarere end den dødbringende undtagelse?"

EU-Tyrkiet deal finansielle pakke indeholder en milliard euro i humanitær bistand. Erkender, at deres er uden tvivl behov i Tyrkiet, et land, der i øjeblikket er vært tæt på tre millioner syriske flygtninge, er støtten blevet forhandlet som belønning for grænsekontrol løfter, snarere end at være baseret udelukkende på behov.

”Afskrækkelsespolitikker, der sælges til offentligheden som humanitære løsninger, har kun forværret lidelsen hos mennesker i nød. Der er ikke noget fjerntliggende humanitært ved disse politikker. Det kan ikke blive normen og skal udfordres, ”sagde Oberreit. ”Læger uden Grænser modtager ikke finansiering fra institutioner og regeringer, hvis politik skader så meget. Vi opfordrer de europæiske regeringer til at skifte prioriteter - i stedet for at maksimere antallet af mennesker, de kan skubbe tilbage, skal de maksimere det antal, de byder velkommen og beskytter. ”

Læs
reklame
reklame
reklame

trending