Følg os

Europæiske borgerinitiativ

Tiden er inde for tilhængere af de første europæiske borgerinitiativer: Hvad sker der derefter?

DEL:

Udgivet

on

EU_Flag_blowingI morgen (1. november) løber organisatorerne af de første otte europæiske borgerinitiativer (ECI'er) ud af tiden til at indsamle støtteerklæringer. Tre grupper hævder at have nået målet om en million underskrifter. Dette inkluderer et minimum antal underskrifter i mindst syv medlemsstater som krævet i ECI-lovgivningen. De inkluderer Right2Water, der mener 'vand er et offentligt gode, ikke en vare', One of Us, der søger at afslutte EU-finansiering af aktiviteter, der forudsætter ødelæggelse af menneskelige embryoner, og Stop Vivisection, der ønsker at se en ende på at leve dyreforsøg.

Næstformand Maroš Šefčovič sagde: "Jeg er stærkt opmuntret af det faktum, at tre så forskellige ECI'er muligvis har passeret grænsen for succes. Det viser, at dette meget ambitiøse og unikke eksperiment i tværnationalt deltagelsesdemokrati har fanget fantasien hos mennesker i hele Europa.

"Jeg giver mine ord til arrangørerne af de andre fem ECI'er. Men deres indsats og energi blev bestemt ikke spildt. De har alle formået at skabe forbindelser med ligesindede over hele kontinentet og udløse ægte paneuropæiske debatter om spørgsmål, som er helt klart meget vigtige for dem. Dette er solide fundamenter, som de kan fortsætte med at kæmpe for. "

reklame

De nationale myndigheder har nu tre måneder til at validere underskrifterne, en proces, der allerede startede i september for Right2Water-initiativet. Når en vellykket ECI er valideret, har Kommissionen derefter tre måneder til at undersøge initiativet og beslutte, hvordan den skal reagere på det. Det vil møde arrangørerne, så de kan forklare de spørgsmål, der er rejst i deres initiativ, mere dybtgående. Arrangørerne vil også have mulighed for at præsentere deres initiativ ved en offentlig høring, der afholdes i Europa-Parlamentet. Endelig vil Kommissionen vedtage en meddelelse, der forklarer sine konklusioner om initiativet, hvilken handling den agter at tage, hvis nogen, og dens begrundelse.

Baggrund

Websted for det europæiske borgerinitiativ.

reklame

Europæiske borgerinitiativ

Europæisk borgerinitiativ: Kommissionen beslutter at registrere nyt borgerinitiativ

Udgivet

on

Europa -Kommissionen har besluttet at registrere et europæisk borgerinitiativ med titlen 'Sikring af en fælles handelspolitisk overensstemmelse med EU -traktater og overholdelse af folkeretten'.

Arrangørerne af initiativet opfordrer Kommissionen til at "foreslå retsakter baseret på den fælles handelspolitik for at forhindre EU -juridiske enheder i både at importere produkter med oprindelse i ulovlige bosættelser i besatte områder og eksportere til sådanne områder for at bevare integriteten af det indre marked og ikke for at hjælpe eller hjælpe med at opretholde sådanne ulovlige situationer ".

Kommissionen mener, at dette europæiske borgerinitiativ er lovligt tilladt, da det opfylder de nødvendige registreringsbetingelser. Det er vigtigt at understrege, at initiativet opfordrer Kommissionen til at forelægge et forslag til en retsakt i henhold til den fælles handelspolitik, som er af generel karakter og ikke er målrettet mod et specifikt land eller område. Kommissionen har på nuværende tidspunkt ikke analyseret substansen i initiativet.

reklame

Med dagens afgørelse revurderer Kommissionen det foreslåede initiativ efter yderligere oplysninger modtaget fra arrangørerne og en afgørelse truffet af Retten om en tidligere kommissionsafgørelse.

Næste skridt

Efter dagens registrering kan arrangørerne starte processen med at indsamle underskrifter. Hvis et europæisk borgerinitiativ modtager en million støtteerklæringer inden for et år fra mindst syv forskellige medlemsstater, skal Kommissionen reagere. Kommissionen kunne beslutte enten at følge anmodningen eller ej, og i begge tilfælde ville det være nødvendigt at forklare sin begrundelse.

reklame

Baggrund

Det europæiske borgerinitiativ blev indført med Lissabontraktaten som et dagsordensværktøj i borgernes hænder. Det blev officielt lanceret i april 2012.

Betingelserne for antagelse til behandling er: (1) den foreslåede handling falder åbenbart ikke uden for rammerne af Kommissionens beføjelser til at forelægge et forslag til en retsakt, (2) den er ikke åbenbart krænkende, useriøs eller irriterende og (3) den er ikke åbenbart i strid med Unionens værdier.

Siden begyndelsen på det europæiske borgerinitiativ har Kommissionen modtaget 107 anmodninger om at lancere en, hvoraf 83 var på områder, hvor Kommissionen har beføjelse til at foreslå lovgivning og dermed kvalificeret til at blive registreret.

Mere information

'Sikring af fælles handelspolitik i overensstemmelse med EU -traktater og overholdelse af folkeretten'

Det europæiske borgerinitiativ - internet side

Europæiske borgerinitiativer indsamler i øjeblikket underskrifter

Europæisk borgerinitiativforum

#EUTakeTheInitiative -kampagne

Læs

EU-borgerskab

Europæisk borgerinitiativ: Kommissionen beslutter at registrere 'ReturnthePlastics' -initiativet om genanvendelse af plastflasker

Udgivet

on

I dag (13. august) besluttede Kommissionen at registrere et europæisk borgerinitiativ med titlen 'ReturnthePlastics: A Citizen's Initiative for implementering af et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker'.

Arrangørerne af initiativet opfordrer Kommissionen til at fremlægge et forslag til:

  • Implementere et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker;
  • tilskynde alle EU -medlemsstater til, at supermarkeder (kæder), der sælger plastflasker, installerer automater til omvendt brug til genbrug af plastflaskerne efter at have været købt og brugt af forbrugeren, og;
  • få plastflaskeproducerende virksomheder til at betale plastafgifter for genanvendelse og deponering af plastflaskerne (under princippet om, at forureneren skal betale).

Kommissionen finder, at dette initiativ er lovligt tilladt, fordi det opfylder de nødvendige betingelser. På dette stadium har Kommissionen ikke analyseret initiativets indhold.

reklame

Næste trin

Efter dagens registrering kan arrangørerne begynde at indsamle underskrifter. Hvis et europæisk borgerinitiativ modtager 1 million støtteerklæringer inden for 1 år fra mindst syv forskellige medlemsstater, skal Kommissionen reagere. Kommissionen kan beslutte enten at videresende anmodningen eller ej, og den skal forklare sin begrundelse.

Baggrund

reklame

Det europæiske borgerinitiativ blev indført med Lissabontraktaten som et dagsordensværktøj i borgernes hænder. Det blev officielt lanceret i april 2012.

Betingelserne for antagelse til behandling er: (1) den foreslåede handling falder åbenbart ikke uden for rammerne af Kommissionens beføjelser til at forelægge et forslag til en retsakt, (2) den er ikke åbenbart krænkende, useriøs eller irriterende, og (3) den ikke er åbenbart i strid med Unionens værdier.

Indtil videre har Kommissionen modtaget 107 anmodninger om at iværksætte et europæisk borgerinitiativ, hvoraf 82 var tilladt og dermed kvalificeret til at blive registreret.

Mere information

'ReturnthePlastics: Et borgerinitiativ til implementering af et EU-dækkende indbetalingssystem til genbrug af plastflasker'

ECI'er samler i øjeblikket underskrifter

Europæisk borgerinitiativforum

#EUTakeTheInitiative -kampagne

Læs

Europæiske borgerinitiativ

Europæiske borgerinitiativer: Kommissionen beslutter at registrere to

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har besluttet at registrere to europæiske borgerinitiativer (ECI'er) med titlen "European Civil Servant Exchange Program" og "Roof Greening". Arrangørerne af det europæiske program for udveksling af tjenestemænd i offentligt personale opfordrer Kommissionen til at lancere et udvekslings- og uddannelsesprogram mellem embedsmænd fra EU-landene.

Målet med programmet er at tilbyde erhvervserfaring til embedsmænd i en lignende tjeneste i en anden medlemsstat i en periode på 2 til 12 måneder. Arrangørerne af Rof Greening-initiativet opfordrer Kommissionen til at lette oprettelsen af ​​grønne haver på virksomhedstage. Således kan ubrugte tage bidrage til miljøet. Kommissionen finder, at de to initiativer er lovligt tilladelige, da de opfylder de krævede betingelser, og har derfor besluttet at registrere dem. Kommissionen har ikke analyseret indholdet af initiativerne på nuværende tidspunkt.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending