Slut med os

Kashmir

Forsendelse af en Kashmiri

DEL:

Udgivet

on

Ghaazi Zindabad, en alumni fra Business School, University of Kashmir, der underviser og skriver Public Administration, Management & Governance, giver en personlig forsendelse fra Kashmir.

Nogen er nødt til at oprette et tegn og ændre scriptet nu!

Rørdrømmen om Azadi (Utopisk frihed) blev solgt til os og plantet i vores ringe samvittighed i de stormfulde 1990'ere. Husk 90'ers hymne, der blev blæst fra moskeens højttaler ...

reklame

Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Hind Ko Kar Barbaad ... Ho Kashmir Azad! Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Som et naivt barn hummede jeg også den daværende populære hymne. Jeg troede også, at nogle Ghazi (Messias) fra Pakistan ville komme ridende på en hvid hest og vinde os Azadi med et slag af hans mægtige sværd.

Vi - et band af unge drenge - ville vove os ud i procession, synge hymnen i harmoni og vifte med det pakistanske flag med inderlighed og munterhed.

Ah! Den følelse af naiv forbløffelse ... En senior, der førte vores band-of-boys, ville ofte kvæle: "Ye cha paak tehreek ... tawai che paak jazbaat yewan."

(Det er en from bevægelse, som vi er en del af, og ikke underligt, det fylder vores lyst med lyksalighed.) Jeg studerede derefter på Jesus Saviour School, der ligger i Magarmal Bagh, Srinagar.lt var en skole, der blev drevet af kristne. Skønt vi kun lærte akademikere uden at have noget at gøre med kristendom eller islam eller hinduisme.

Alt pyntet, i min skoleuniform, i min sprøjtestrygede hvide skjorte, grå bukser og grøn blazer, jeg var på vej til min skole, tidligt om morgenen. Mor fulgte altid med mig. Bar min overvægtige taske på skuldrene, kun for at returnere til mig ved den gabende skoleport. Hun ville skille sig væk efter en afskedigelse på min kind. Mors måde at fortælle mig, "søn, græd ikke, jeg ville snart være tilbage for at tage dig hjem."

Nogen fra en skare, der løber i vores modsatte retning, sagde ...

"Jesus Saviour schoolas lagovuk bamb" (Jesus Saviour's School er blevet bombet.)

Mor holdt mig tæt på brystet, min overbelastede skoletaske hængte over skulderen, og hurtigt løb vi hjem.

Gudskelov! Ingen var død. Intet barn. Ingen lærer.

Jeg blev optaget på Minto Circle School i Raj Bagh, Srinagar. Mine studier fortsatte. Mor foruden at lægge en plet på min kind hver dag uden at gøre ... sørgede altid for, at jeg forblev en lys dreng i mit klasseværelse ... ln alt dette, jeg savnede Meena mam, min favorit hos Jesus Frelser. Å Gud! Jeg troede, hun var en gudssendt engel.

Hun var så behagelig for øjnene og talte med månens finesse.

Gazierne havde dog ret i at sprænge vores skole op. Når alt kommer til alt handlede det om vores Imaan (tro). Du ser intet komme imellem lmaan og en muslim, mindst en elendig (missionær) skole. Duh!

Så vi fortsatte med at nynne den populære hymne i fællesskab, vi fortsatte med at blinke flag. Azadi var lige rundt om hjørnet. Det fik vi at vide!

En smuk dag efter vores skole gik vi til Lal Chowk for at købe Sportsstjerne magasin ... Vi kunne næppe læse det, men vores eneste interesse løj i fotografierne af cricketspillere, der blev offentliggjort i det ... Mere af pakistanske cricketspillere, Saeed Anwar, Wasim Akram, Waqar Younis, Aqib Javaid, Saqlain Mushtaq ... Vi ville fjerne stiklingerne, indsætte dem i vores dagbøger og derefter være stolte af at have dagbøgerne. Vi opbevarede dem konstant i vores skoletasker og pralede dem ved den mindste provokation. Ah! Det var dagene.

Mens jeg købte den nyeste udgave af Sports Star lige i nærheden af ​​Ghanta Ghar (det ikoniske klokketårn) blev en granat kastet mod de militærmænd, der var stationeret der. Granaten var langt væk fra målet og dræbte og lemlæstede mange civile. ... Jeg så mænd, kashmiriske mænd, falde ned, sprøjtede i blod overalt. Jeg frøs med Star Sports-magasinet i mine hænder og min skoletaske på ryggen ... Nogen bagfra trak mig ind i en butik, en boghandel. Vi forblev inde i den, for den virkede en uendelig langvarig periode.

Jeg vendte hjem uden at fortælle mor, hvad jeg havde været vidne til. Det blod, der strømmede, blev dog hos mig.

Granaten, der kastede af Ghazi og dræbte og lemlæstelse af uskyldige kashmiriske mænd, skulle sandsynligvis ske. Det var den pris, vi måtte betale for vores Azadi. Sikkerhedsskader, intet meget. Duh!

Hurtigt frem til 2021!

I Kashmir henviser vi til en ugift ung dreng som Mahraaz (brudgom) ... nom de guerre er tildelt af hengivenhed og at lytte til drengen, at det er på tide at lede efter en smuk brud.

25 YO, Aakash Mehra ... den eneste søn af Ramesh Mehra, ejeren af ​​det meget trængte spisested, Krishna Dhaba ... var en Mahraaz.

En Ghazi undgik sin sædvanlige hvide hest og valgte hellere at cykle; & dukkede pludselig op i Krishna Dhaba. skyder den unge Aakash tre gange i tarmen og tarmene. skader ham akut og til sidst smutter livet ud af ham.

Diskursen på Facebook og Twitter var ikke fordømmelse af en sådan uhyggelig kriminalitet, skønt trollingen handlede om ... Hvad med, hvordan de ikke-lokale øje på land og enge i Kashmir efter ophævelsen af ​​artikel 370?

Og således blev den ulykkelige Aakash, Mahraaz, dræbt med koldt blod for godt. Duh!

Knap to dage senere vendte endnu en gammel Ghazi tilbage. Denne gang iførte vi vores pheran (et løst overbeklædningsgenstand, der blev båret om vinteren). Han plukkede en angrebsgevær nedenunder pheranen og bogstaveligt talt på et tomt område pumpede kugler ind i en konstabel Suhail & Yousuf. Unødvendigt og hjerteløst at sige, begge de ikke-stridende politimænd døde.

Denne omhyggelige udførelse af den såkaldte Jehad (Hellige Krig) blev fanget på et CCTV-kamera.

Klart! Pumpning af kugler og drab på Suhail & Yousuf blev iøjnefaldende udført i bred dagslys. Denne gang blev Gazi også identificeret.

Uanset hvad var argumentet, der fik plads på K-Twitter, ... Åh! angrebet fandt sted i Baghat på lufthavnsvejen med høj sikkerhed ... & så hvordan kunne nogen militant snige sig ind i sikkerhedszonen og udrette den bedrift? Omvendt betød det, at politiet sammensværgede at dræbe sine mænd alene, så for at gøre ondt i Tehreek (frihedsbevægelse).

I 2021 er Kashmir nødt til at forstå, det er blevet forslået og mishandlet af den, der var ved roret.

Mens de var i mainstream, var Abdullahs & Mufti's dygtige til nepotisk praksis, og skiftede i svindelende offentlig statsskat. Ln seperatistisk lejr, Syed Ali Shah Geelani, Mirwaiz Umar Farooq, Yasin Malik et al. af kage.

Imellem blev det skrøbelige bureaukrati ved med at hakke væk, hemmeligholdt! ... Og alt dette blev eufemiseret som 'status quo' ... Status quo, der på hinanden følgende dispensationer i New Delhi så den anden vej. Bogstaveligt talt at give en tom kontrol til den nepotiske mainstream, til de skæve seperatister og til det ikke-udfordrende bureaukrati.

Til de frække 90'ere og til de sprængende 2000'ere har vi hidtil mistet tre generationer ... deres helbred, deres uddannelse, deres levebrød, deres tilslutningsmuligheder, derved deres liv og frihed ... Ikke mere tak! Ikke mere! Nogen er nødt til at oprette et tegn og ændre scriptet nu!

Håb mod håb!

Forfatteren er en alumni fra Business School, University of Kashmir, der underviser og skriver Public Administration, Management & Governance og kan nås på en[e-mail beskyttet]

Læs
reklame

EU

Hvad Kashmiris synes om deres fremtid: Optimisme kontra konflikt

Udgivet

on

Selvom vold og konflikt i en region kan have en negativ indvirkning på følelser af sikkerhed, trivsel og fremtidige fremtidige skoler, ser det stadig ud til, at folk i Kashmir-regionen i både Indien og Pakistan ser ud til at være optimistiske. Tidligere forskning inden for fremtidsudsigter og velbefindende i etnopolitiske konfliktzoner, hvor beboere udsættes for vold, er normalt pessimistiske og viser en lav følelse af velvære. I en første af sin slags undersøgelse, der undersøgte data fra begge sider af LOC i Kashmir-regionen, viste resultater, at flertallet af befolkningen er optimistisk med hensyn til deres fremtid. Derudover følte de alle, at de havde det bedre end deres forrige generation. På baggrund af COVID, hvor det meste af fredelig verden virker temmelig dyster og pessimistisk, men konfliktzonen i Kashmir fremstår temmelig optimistisk og glad, skriver professor Dheeraj Sharma, direktør, Indian Institute of Management-Rohtak og professor (på orlov), Indian Institute of Management-Ahmedabad, Indien og professor Farrah Arif, fakultet, Lahore University of Management Sciences, Lahore, Pakistan.

Kashmir-regionen har oplevet konflikt siden 1947, da både Indien og Pakistan har gjort krav på territoriet. Området omkring 225,000 kvadratkilometer har syv forskellige enheder. Der er to enheder, der kontrolleres af Pakistan, nemlig pakistansk Kashmir (kaldet Azad Kashmir af pakistanere og Pakistan besat Kashmir af indianere) og Gilgit-Baltistan (tidligere nordlige områder). Pakistans regering vedtog en ordre i 2009, der resulterede i oprettelsen af ​​Gilgit-Baltistan lovgivende forsamling og Gilgit-Baltistan Council. Begge disse områder er mere end hundrede procent muslimer. Med Gilgit-Baltistan næsten tre fjerdedele Shia indtil 1980'erne. Der er tre områder, der kontrolleres af Indien, nemlig Ladakh-regionen, Kashmir-dalen (kaldet Kashmir af indianere og indiske besatte Kashmir af pakistanere) og Jammu-regionen. Ladakh-regionen har ikke-muslimsk flertal (hinduer og buddhister udgør omkring 53% af befolkningen), men har 45% muslimer, hvoraf de fleste er shiaer. Siden, 2019, er det nu et unionsområde i Indien på grundlag af en handling fra det indiske parlament. Jammu-regionen har næsten to tredjedele af den hinduistiske befolkning. Kashmir-dalen har 97% af den muslimske befolkning. Jammu-regionen og Kashmir-dalen er nu også indiske fagområder i Indien på grundlag af det indiske parlament. To enheder i denne region kontrolleres af Kina. Akshi Chin-regionen og det lille område nord for Uprang Zilga-floden i Gilgit-Baltistan-provinsen, der grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina, har været under kontrol af Kina siden begyndelsen af ​​1960'erne. Den kinesisk-pakistanske grænseoverenskomst og den kinesisk-pak grænseoverenskomst fra 1963 resulterede i udveksling af jord mellem Pakistan og Kina nord for Uprang Zilga-floden. Akshai Chin-regionen kontrolleres nu af Kina siden krigen i Indo-Kina i 1962. Den religiøse særpræg, kulturelle kompleksitet og regionale kompleksitet gør dette til et meget unikt geo-politisk spørgsmål.

Regionen har oplevet betydelig vold, der har resulteret i død af mere end 40,000 indbyggere i de sidste par årtier. LoC er normalt et meget anspændt sted, og med kinesisk eventyr i den østlige sektor er denne region blevet endnu mere kompleks og modstridende.

reklame
Denne region har haft større væbnede konflikter i 1948, 1962, 1965, 1971 og 1999. Desuden oplever regionen fortsat uro regelmæssigt på grund af grænseoverskridende fjendtligheder mellem Indien, Pakistan og Kina. For to uger siden var der en konflikt mellem Indien og Kina, der resulterede i tab af mere end 20 indiske tropper og mere end 35 kinesiske tropper.

I et forsøg på at forstå indbyggernes håb i denne region foretog vi derfor en undersøgelse for at forstå, hvad de beboere i denne region syntes om deres nuværende tilstand med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. En undersøgelse blev udført på en tilfældigt valgt stikprøve på 1425 personer, der var bosiddende i regionen Kashmir, både på den indiske og den pakistanske side. Undersøgelsen blev udført i den fremherskende COVID-situation et andet sted. I alt 396 svar blev indsamlet fra den pakistanske side af Kashmir og Gilgit Baltistan. Der blev også indsamlet 1029 svar fra den indiske side af Kashmir, Jammu og Ladakh.

Det er interessant at bemærke, at de fleste beboere føler, at de har det bedre end deres tidligere generation med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. De er også optimistiske med hensyn til deres fremtid. En betydelig procentdel af beboerne i disse regioner håber at migrere til andre dele af landene for en bedre fremtid for deres børn. Det fremgår imidlertid af resultaterne af undersøgelsen, at deres tillid til regeringen er relativt lav. Indbyggerne i disse regioner føler, at mens deres forventning ikke er opfyldt, men stadig håber på en bedre fremtid. Væsentlige procentdele af beboerne føler, at folk i andre dele af landet har det bedre end dem med hensyn til sundhed, infrastruktur og uddannelsesfaciliteter. Dette kan sandsynligvis være grunden til, at de overvejer migration til andre dele af regionen for at benytte bedre faciliteter. Samlet set er det mest interessante resultat af undersøgelsen, at indbyggerne i regionen generelt er glade, og nu er der behov for yderligere bestræbelser fra regeringen for at udvide sundheds-, uddannelses- og infrastrukturfaciliteterne for yderligere at hæve lykke og velvære i regionen.

SPØRGSMÅL

Ladakh

%

INDISK SIDE AF KASHMIR

%

PAKISTAN SIDE AF KASHMIR%

GILGIT BALTISTAN

%

Jammu

%

Jeg er mere optimistisk end mine forældres generation.

82.61 %

69.89 %

68.97 %

56.60 %

80.15 %

Jeg forventer, at der sker flere gode ting i forhold til mine forældres generation.

80.12 %

68.82 %

66.90 %

57.55 %

77.90 %

Jeg tror, ​​jeg har det bedre end min tidligere generation.

77.64 %

65.95 %

64.14 %

54.72 %

74.91 %

Jeg er tilfreds med regeringen i mit område.

75.57 %

59.14 %

48.97 %

30.19 %

68.91 %

Jeg er tilfreds med mit liv i mit område.

61.49 %

54.12 %

53.45 %

21.70 %

53.93 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for beskæftigelse.

18.84 %

40.86 %

51.03 %

51.89 %

38.95 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for et bedre liv.

29.19 %

39.78 %

52.76 %

54.72 %

26.59 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for mine børns bedre liv.

26.71 %

37.28 %

54.83 %

56.60 %

27.34 %

Jeg har bedre beskæftigelsesmuligheder end min tidligere generation.

72.26 %

65.95 %

65.17 %

31.13 %

67.79 %

Jeg er tilfreds med de nuværende sundhedsfaciliteter i min region.

74.53 %

67.03 %

54.14 %

27.36 %

70.41 %

Jeg synes, at infrastrukturen i min region er meget bedre sammenlignet med mine forældres generation.

78.47 %

73.84 %

53.10 %

28.30 %

76.78 %

Jeg synes, at uddannelsesfaciliteterne i min region er bedre sammenlignet med mine forældres generation.

82.40 %

72.04 %

55.17 %

33.02 %

78.65 %

*Det synspunkt, der er udtrykt i artiklen, er personligt

Læs

Forsiden

EIAS lykønsker 'arkitekten' for det moderne #Kazakhstan

Udgivet

on

I et lykønskningsbrev i anledning af hans 80-års fødselsdag roste Det Europæiske Institut for Asiatiske Studier Nursultan Nazarbayevs resultater som 'det moderne Kasakhstans arkitekt'.

Den sagde:

"Det Europæiske Institut for Asiatiske Studier vil gerne formidle sin varme og oprigtige tillykke til
regeringen og befolkningen i Kasakhstan i anledning af første præsident Nursultan Nazarbayevs
80-års fødselsdag. På denne dag fejrer vi grundlæggeren af ​​det kasakhiske statsskab og moderne arkitekt
Kazakhstan, der byggede de solide søjler, hvorpå Kasakhstan hviler i dag: en moderne, stærk, forskelligartet,
udviklet og internationalt engageret stat.

Fra ydmyg begyndelse i det landlige Kasakhstan nær Almaty, klatrede Nursultan Nazarbayev rækkerne fra
det kommunistiske parti til at blive Kasakhstans første præsident. Han styrede landet gennem det første
vanskelige år efter Sovjetunionens sammenbrud. Efter at have konsolideret suverænitet efter statens uafhængighed og statsinstitutioner og fået Kasakhstan stå på egne ben, præsident
Nazarbayev viste en bemærkelsesværdig langsynethed gennem udformningen af ​​Kazakhstan 2050-visionen.

Denne strategi demonstrerer vigtigheden af ​​at have Kazakhstan til at gå videre langs en planlagt rute
mod en mere udviklet fremtid; og at have en konkurrencedygtig og diversificeret økonomi, der er i stand til at håndtere
udfordringerne fra det 21. århundrede og blive et af de 30 mest udviklede lande i midten af
århundrede.

Under præsident Nazarbayevs ledelse har Kasakhstan bygget et åbent, muliggørende miljø for
udenlandske investeringer til at blomstre, efter at have tiltrukket over 350 mia. USD i investeringer siden
uafhængighed. Desuden har Kasakhstan gjort rejsen fra et lavere midterste til øverste midterste land i løbet af to årtier, en bemærkelsesværdig præstation.

Præsident Nazarbayev hyrede desuden Kasakhstan gennem optagelsesprocessen til forskellige
indflydelsesrige og bemærkelsesværdige organisationer, der bliver en aktiv form for en ny æra af samarbejde og
integrationsprocesser: Shanghai Cooperation Organization (SCO, som stiftelsesmedlem), Eurasian
Den Økonomiske Union (EAEU, som grundlæggende medlem), Rådet for tyrkiske talende stater (CCTS), Verden
Handelsorganisationen (WTO), Organisationen for sikkerhed og samarbejde i Europa (OSCE), også
som mange andre.

Sandwich mellem to stormagter, Rusland og Kina, har Kazakhstan bygget en
multi-vektor udenrigspolitik, etablering af gode og ensartede forbindelser med store verdens- og regionale
beføjelser.

Præsident Nazarbayev lagde også grundlaget for opgraderingen af ​​forbindelserne med EU
gennem den udvidede partnerskabs- og samarbejdsaftale (EPCA) og som en facilitator for
adskillige dialogprocesser, herunder især Astana Peace Talks om Syrien. Kasakhstan
var også det første centralasiatiske land, der blev valgt som ikke-permanent medlem af De Forenede Nationer
Sikkerhedsråd.

På internationalt niveau er en af ​​hans mest betydningsfulde arver Kazakhstans fratræden
atomvåben gennem det officielle dekret om at lukke Semipalatinsk-nukleare teststed, den 29. august
1991. Præsident Nazarbayev forstod godt, at erhvervelse og bevarelse af atomvåben
ville have haft en paradoksalt destabiliserende virkning i regionen og ud over det. En anden vigtig
milepæl var i 2009, hvor FN vedtog en beslutning fremsat af præsident Nazarbayev til
udpeger 29. august som ”International dag mod nukleare prøver.” Gennem disse initiativer, præsident
Nazarbayev demonstrerede en umiskendelig bekymring for dets folks og folks velfærd
verdenen.

Efter at have lagt grundlaget for Kasakhstans velstående fremtid, er det nu op til den nuværende og fremtidige Kazakh
generationer for at fortsætte med at bygge videre og konsolidere præsident Nazarbayevs arv i det 21. århundrede
at tage Kasakhstan til nye højder af fremskridt og velstand.

Læs

EU

Afzal Khan MEP opstiller international organisation og opfordrer EU til at støtte folkeafstemning i Kashmir

Udgivet

on

1417218760895Afzal Khan MEP (billedet), næstformand for Europa-Parlamentets Udvalg om Sikkerhed og Forsvar, vil medstifte en international organisation til støtte for Kashmirs sag for fred, retfærdighed og demokrati. 

Khan og fru Farzana Yaqoob, minister for social velfærd og kvindelig udvikling i AJ&K's regering, var enige om, at ud over appeller til løsningen af ​​Kashmir-spørgsmålet, hvad Kashmir virkelig har brug for, er koncentreret handling for at komme videre. De har i fællesskab besluttet at oprette "International Friends of Kashmir".

Meddelelsen kommer efter den officielle lancering af en uafhængig rapport om menneskerettighedskrænkelser under ugen i Kashmir-EU i Europa-Parlamentet.

Rapporten dokumenterer et alarmerende stort antal misbrug begået i den indiske Kashmir, herunder udenretslige drab, tvangsforsvindinger, adskillige torturhandlinger og seksuel vold mod Kashmir, midt i øget indisk militær tilstedeværelse.

Efter afslutningen af ​​rapporten sagde MEP Afzal Khan: "Kashmir har lidt årtier med vold og politisk ustabilitet. Verden ser på, at rivaliseringen mellem Pakistan og Indien opslugt dette land i uro. Dette er ikke længere acceptabelt. Kasjmirer skal have ret for at bestemme deres egen skæbne. Det er derfor, vi skaber 'internationale venner af Kashmir.'

Khan og minister Yaqoob lover at arrangere en international konference i Bruxelles næste år, der vil samle internationale interessenter, organer i Den Europæiske Union, De Forenede Nationer, relevante ikke-statslige organisationer og Kashmiri diaspora.

Målet med konferencen er at engagere det internationale samfund igen i at finde mulige veje til løsning af Kashmir-spørgsmålet. 

Grundlæggerne er også forpligtet til at fortsætte med at støtte menneskerettighedsgrupper i udførelsen af ​​komplekse faktafindingsmissioner.

”Demokrati er den eneste løsning for Kashmir,” understregede både Khan og minister Yaqoob.

Afzal Khan MEP: "'International Friends of Kashmir' vil også iværksætte en oplysningskampagne om behovet for at presse på for en folkeafstemning, der vil bane vejen for selvbestemmelse og i sidste ende forsoning, der bygger på FN's arbejde med Kashmirs status .

"Pakistan og Indien nyder demokrati. Hvorfor skal Kashmir fratages? Demokrati er et udtryk for lighed og som sådan anerkendt som en grundlæggende menneskerettighed.

"Europa har ansvaret for at handle. EU har tidligere støttet folkeafstemninger i Østtimor og Sydsudan. Det gav generøs støtte til valg og kapacitetsopbygning til disse nye amter. De burde gøre det samme i Kashmir."

Minister Yaqoob: "Jeg er så glad for, at vi i Europa bliver hørt. Kashmir er blevet forsømt siden 1947. Min generation kan være den, der ser en afslutning på vores kampe.

"Jeg tror, ​​at vi med hjælp fra hr. Khan og hans kolleger i Europa-Parlamentet endelig kan gå fra udtryk for sympati for vores kamp til meningsfuld international handling."

reklame
Læs
reklame
reklame
reklame

trending