Følg os

Kashmir

Kolonialisme i Kashmir

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Mens verden stadig har travlt med at bekæmpe Corona-epidemien, har Indien langsomt men sikkert håndhævet kolonist kolonister i Kashmir, siden han opgav sin særlige semi-autonome status og splittede den omstridte region op i to fagforeningsområder i august 2019. På spil er ikke kun juridisk personlighed, men også den demografiske karakter af den anfægtede stat Jammu og Kashmir og den etno-religiøse identitet af dens flertals-muslimske folk, skriver Ishtiaq Ahmad.

Jammu og Kashmir er en international tvist med mandat som FN. FN's Sikkerhedsråd har vedtaget flere resolutioner, der kræver, at der afholdes en fri og retfærdig folkeafstemning for at bestemme Kashmir -folkets politiske ambitioner. Dette gør selvbestemmelse til en umistelig ret for Kashmiris. Derfor har Indien overtrådt sine internationale forpligtelser i tvisten ved at tilbagekalde forfatningens artikel 370, der gav staten Jammu og Kashmir den særlige status og derefter dele og annektere den.

Det faktum, at artikel 35-A også blev ophævet sammen med artikel 370 i den indiske forfatning, er mere bekymrende. Det er her, både omfanget og virkningen af ​​Indiens ensidige handling på Kashmiris demografi og identitet bliver ganske indlysende. Siden august 2019 har det hinduistiske nationalistiske styre af premierminister Narendra Modi taget successive skridt, åbenlyst i dækningen af ​​COVID-19-pandemien, der er symptomatisk for dens kolonist-koloniale hensigt.

reklame

Kort sagt definerede artikel 35-A, hvem der kunne være bosiddende i den omtvistede region og tillod kun dem retten til at eje og købe ejendom samt have privilegier med hensyn til beskæftigelse og uddannelse. Da denne forfatningsmæssige beskyttelse er væk, er Kashmiri -landene til rådighed.

Nybyggerkolonialisme indebærer, at de oprindelige folk fortrænges og erstattes med de udenlandske nybyggere. Israel har gjort dette med palæstinenserne i det sidste århundrede og Australien med aboriginerne i det forrige. Indien er den seneste deltager i ligaen af ​​kolonist kolonister i et internationalt omstridt område.

Som en del af safranprojektet var Modi-regimet begyndt at fantasere det naturskønne Himalaya-land for hinduistiske pilgrimme og invitere indiske investeringer dertil i form af turisme og udvikling meget, inden artikel 35-A blev ophævet. I de sidste to år har det åbent opfordret ikke-Kashmirier til at migrere og bosætte sig i det omstridte område og faktisk overdraget store skår af Kashmiri-land til indiske investorer og væbnede styrker.

reklame

Et stærkt eksempel på kolonist kolonisme er den nye domicilordre, der har tildelt næsten en halv million ikke-kashmirier, stort set hinduer, opholdsstatus i den omtvistede region. Mange af disse nye beboere er sikkerhedspersonale og deres familier. De har fået samme ret til jordbesiddelse og lige andel i job og muligheder, som kashmirier nød i henhold til artikel 35-A.

Den nuværende befolkning i det omtvistede område er tæt på 14 millioner. I årtier, med næsten tre fjerdedele af en million soldater og paramilitær indsat, har Kashmir med rette kvalificeret sig som verdens mest militariserede land. Menneskerettighedsgrupper anslår, at der er én-bevæbnet person for hver 17 civile og omtrent syv bevæbnet personale til hver kvadratkilometer land i regionen.

Indisk militarisering af staten Jammu og Kashmir begyndte med oprørsudbruddet i 1989. Men selv før det, trods artikel 370, var den omstridte regions autonomi blevet krænket mange gange gennem 47 præsidentdekret og otte guvernørregler, som førte til indførelsen af ​​en række drakoniske love som f.eks. væbnede styrkers særlige beføjelseslov og lov om offentlig sikkerhed og deraf følgende vilkårlige anholdelser, tvangsforsvindelser og udenretslige drab. Menneskerettighedsgrupper anslår over 8,000 tilfælde af udenretslige drab siden 1990, herunder næsten 2,000 i perioden 2008-18.

På en måde har Indiens nybyggerkolonialisme-projekt i Kashmir været på mode i hele perioden efter partitionen. Indtil 1980'erne var målet at undergrave Kashmiris 'politiske autonomi. Derefter, frem til den skæbnesvangre måned i august 2019, skulle den fysisk udrydde og internt fortrænge de muslimske kashmirier, der udgjorde næsten to tredjedele af befolkningen, først i dække af kontraoprør og derefter, efter 9/11, at imødegå -terrorisme.

Nu, med fuldt greb om Kashmiri -skæbnen, har bosætterkolonialismeprojektet antaget en mere uhyggelig dimension. Indien havde låst Kashmiris-månederne inden COVID-19-pandemien låst verden inde, gennem kommunikationsafbrydelse, død og frygt og endda fængsling af smidige Kashmir-politikere. Pandemien har været det nye dække for at underkaste sig Kashmiri-frihedsstemmer, som under de værste omstændigheder efter 9/11 ville give anledning til ungdomsoprør som en folkerig udfordring for brutal magt.

For nylig har de tavse og underkastede kashmirier set deres forfædres jord blive solgt til billige takster gennem en ny jordlov, der udover nye domiciler giver ikke-kashmirier mulighed for at genanvende landbrugsjord, som udgør 90% af regionen, for ikke-landbrugsmæssige formål. I alt er der indført 165 indiske love i den omtvistede region, og flere er på vej til at forstærke det koloniale juridiske regime. En parallel territorial afgrænsningsproces er også i gang for at bemyndige majoritets-hinduistiske Jammu på bekostning af majoritets-muslimske dal i Kashmir i en fremtidig politisk dispensation.

Indisk kolonist kolonist i det omstridte Kashmir har i sidste ende til formål at skabe en ny Kashmiri -identitet ved at fortrænge og udelukke de indfødte kashmirier og overdrage deres jord og ressourcer til nye indiske indbyggere til koloniale bedrifter. Medmindre verden giver anledning til at bevare folkeretten og beskytte Kashmirs selvbestemmelse, kan Kashmir, som vi har kendt med sin særegne demografi, etnicitet og identitet, snart blive en fodnote af historien.

Forfatteren er en akademiker og forfatter, der fungerede som vicekansler ved Sargodha University og Quaid-i-Azam Fellow ved St. Antony's College, University of Oxford, Storbritannien.

Kashmir

Kashmir: En voldsom strid

Udgivet

on

Vores regering trådte i funktion i 2018 og fokuserede på at opfylde løftet om at levere Naya Pakistan til vores vælgere. Vi ønskede at give uddannelse, job og bedre sundhedsydelser ved at udnytte vores tilslutningsinfrastruktur til at fremme regional handel og investeringer. Vi vidste, at dette ville kræve et fredeligt kvarter, skriver Pakistans udenrigsminister Makhdoom Shah Mahmood Qureshi.

Kort efter sit valg erklærede premierminister Imran Khan derfor, at Pakistan "vil tage to skridt mod fred, hvis Indien tager et." Han håbede, at Pakistan og Indien ville bekæmpe fattigdom i stedet for hinanden.

Desværre har regeringen for premierminister Narendra Modi i Indien ingen interesse i fred. Indiens regeringsparti, Bharatiya Janata Party, er gennemsyret af det racistiske, hadfyldte Hindutva trosbekendelse af Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), en paramilitær organisation, hvis grundfædre skrev beundrende om Hitler og Mussolini.

reklame

BJP -regeringen trives med at tilskynde til had og vold mod religiøse mindretal - især muslimer - og opbygger politisk kapital ved at sable rasle mod Pakistan. Indiens hang til brinkmanship bragte vores to atomvåbnede lande på randen af ​​krig i februar 2019. Hvis tragedien blev afværget, var det kun på grund af Pakistans tilbageholdenhed og nej tak til Indien.

Vi troede, at en tæt børste med krig ville have ædru Modi -regeringen. Men vi havde undervurderet, i hvilket omfang RSS -ideologi havde inficeret den indiske regerings DNA.

New Delhi fortsatte med at afvise Pakistans tilbud om dialog om kernestriden mellem Jammu og Kashmir samt andre spørgsmål, der skaber vigtighed for vores forhold. Det ser ud til, at premierminister Modi forvekslede Pakistans ønske om fred med svaghed.

reklame

Den aug. 5, 2019 indførte Indien en væbnet belejring og kommunikationsafbrydelse på indisk ulovligt besat Jammu & Kashmir (IIOJK). Siden da er tusinder af Kashmirier, herunder mindreårige, blevet anholdt og tortureret. Populære Kashmiri-ledere, ligesom den 91-årige Ali Shah Geelani, har altid været i den modtagende ende af indisk statsundertrykkelse. Denne gang skånede Indien ikke engang de politiske ledere, herunder tre tidligere chefministre, som af almindelige Kashmirer ses som enablere for den indiske besættelse.

Mere end 8 millioner kashmirier er fortsat indsatte i den største udendørs fangelejr i verden i dag, hvor 900,000 indiske militære og paramilitære styrker står vagt over dem. Ingen troværdig observatør eller menneskerettighedsorganisation kan besøge dem, så deres stemmer ikke bliver hørt. Indien har forbudt amerikanske senatorer i at besøge Kashmir. Det har tilbageholdt og deporteret et siddende britisk parlamentsmedlem, fordi hun havde kritiseret indiske krænkelser af menneskerettighederne i Kashmir.

Siden august 5 sidste år, den første årsdag for Indiens militære belejring og lockdown i IIOJK, har dens sikkerhedsstyrker dræbt 390 Kashmirier. Alene i 2021,

omkring 85 Kashmirier er blevet myrdet i udenretslige drab. Indiske sikkerhedsstyrker arrangerer rutinemæssigt falske møder for at dræbe unge Kashmiri -demonstranter og bruge pillepistoler mod kvinder og børn og blinde og lemlæstelse af hundredvis.

Som Pakistan havde advaret, fortsætter den indiske regering med vedtagelsen af ​​ulovlige foranstaltninger for at gennemføre demografiske ændringer i Kashmir. Forflytning af lokalbefolkningen af ​​ikke-indbyggere i et internationalt omstridt område er en overtrædelse af folkeretten og især den fjerde Genève-konvention. Hele spektret af politisk lederskab i Kashmir har afvist disse skridt fra den indiske regering for at oprette "nybyggerkolonier".

Hr. Modis handlinger har landet Indien og regionen i en blind vej. Forvirret over sin manglende evne til at knuse Kashmiris 'kamp for selvbestemmelse, leder Indien efter en ny generation af samarbejdspartnere blandt Kashmiri-ledelsen for at give sin besættelse en legitimitet. I mellemtiden fortsætter en systematisk kampagne for at slette Kashmir -folkets religiøse, kulturelle og sproglige identitet hurtigt.

Også dette vil mislykkes -ligesom alle andre forsøg på at ophæve Kashmiris krav om uafhængighed er mislykkedes.

Hvad vil den indiske regering så gøre? Vil det genoplive den velkendte bogey af "grænseoverskridende terrorisme" for at smøre Kashmiri-frihedskampen? Vil det skabe endnu en krise med Pakistan for at aflede opmærksomheden fra den uendelige strøm af skandaler (herunder de seneste afsløringer om Indiens forsøg på at spionere efter premierminister Imran Khan), der bliver ved med at rokke ved BJP-regeringen?

Indien har ambitioner om at være en stormagt. Det har faktisk magtfulde mestre, der ønsker at hjælpe Indien med at blive en stormagt, men ser den anden vej, når Indien håner de demokratiske værdier og menneskerettigheder, som de går ind for.

Det påhviler det internationale samfund at kalde Indien ud for sine grusomheder mod Kashmir -folket og skubbe det mod en fredelig løsning af Kashmir -striden. Mens en svag våbenhvile har holdt på tværs af kontrollinjen siden februar, er situationen stadig spændt. Og da situationen i Afghanistan hurtigt forværres, er fornyede regionale spændinger over Kashmir i ingen interesse.

Der er kun en løsning. Indien skal vende sine handlinger fra august tilbage 5, 2019, og skabe betingelser for en resultatorienteret dialog med Pakistan og de legitime repræsentanter for Kashmiri-folket til løsning af denne mangeårige tvist.

Befolkningen i Sydasien - en af ​​de fattigste regioner i verden - længes efter fred, velstand og en bedre fremtid for deres børn. De bør ikke holdes som gidsel for Indiens stædige afvisning af at se virkeligheden i øjnene: at der ikke kan være fred i Sydasien uden den fredelige løsning af Jammu- og Kashmir -striden i overensstemmelse med de relevante FN -sikkerhedsrådsresolutioner og Kashmir -folkets ønsker.

Læs

Kashmir

Forsendelse af en Kashmiri

Udgivet

on

Ghaazi Zindabad, en alumni fra Business School, University of Kashmir, der underviser og skriver Public Administration, Management & Governance, giver en personlig forsendelse fra Kashmir.

Nogen er nødt til at oprette et tegn og ændre scriptet nu!

Rørdrømmen om Azadi (Utopisk frihed) blev solgt til os og plantet i vores ringe samvittighed i de stormfulde 1990'ere. Husk 90'ers hymne, der blev blæst fra moskeens højttaler ...

reklame

Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Hind Ko Kar Barbaad ... Ho Kashmir Azad! Ghaazi ... Ghazi Zindabad!

Som et naivt barn hummede jeg også den daværende populære hymne. Jeg troede også, at nogle Ghazi (Messias) fra Pakistan ville komme ridende på en hvid hest og vinde os Azadi med et slag af hans mægtige sværd.

reklame

Vi - et band af unge drenge - ville vove os ud i procession, synge hymnen i harmoni og vifte med det pakistanske flag med inderlighed og munterhed.

Ah! Den følelse af naiv forbløffelse ... En senior, der førte vores band-of-boys, ville ofte kvæle: "Ye cha paak tehreek ... tawai che paak jazbaat yewan."

(Det er en from bevægelse, som vi er en del af, og ikke underligt, det fylder vores lyst med lyksalighed.) Jeg studerede derefter på Jesus Saviour School, der ligger i Magarmal Bagh, Srinagar.lt var en skole, der blev drevet af kristne. Skønt vi kun lærte akademikere uden at have noget at gøre med kristendom eller islam eller hinduisme.

Alt pyntet, i min skoleuniform, i min sprøjtestrygede hvide skjorte, grå bukser og grøn blazer, jeg var på vej til min skole, tidligt om morgenen. Mor fulgte altid med mig. Bar min overvægtige taske på skuldrene, kun for at returnere til mig ved den gabende skoleport. Hun ville skille sig væk efter en afskedigelse på min kind. Mors måde at fortælle mig, "søn, græd ikke, jeg ville snart være tilbage for at tage dig hjem."

Nogen fra en skare, der løber i vores modsatte retning, sagde ...

"Jesus Saviour schoolas lagovuk bamb" (Jesus Saviour's School er blevet bombet.)

Mor holdt mig tæt på brystet, min overbelastede skoletaske hængte over skulderen, og hurtigt løb vi hjem.

Gudskelov! Ingen var død. Intet barn. Ingen lærer.

Jeg blev optaget på Minto Circle School i Raj Bagh, Srinagar. Mine studier fortsatte. Mor foruden at lægge en plet på min kind hver dag uden at gøre ... sørgede altid for, at jeg forblev en lys dreng i mit klasseværelse ... ln alt dette, jeg savnede Meena mam, min favorit hos Jesus Frelser. Å Gud! Jeg troede, hun var en gudssendt engel.

Hun var så behagelig for øjnene og talte med månens finesse.

Gazierne havde dog ret i at sprænge vores skole op. Når alt kommer til alt handlede det om vores Imaan (tro). Du ser intet komme imellem lmaan og en muslim, mindst en elendig (missionær) skole. Duh!

Så vi fortsatte med at nynne den populære hymne i fællesskab, vi fortsatte med at blinke flag. Azadi var lige rundt om hjørnet. Det fik vi at vide!

En smuk dag efter vores skole gik vi til Lal Chowk for at købe Sportsstjerne magasin ... Vi kunne næppe læse det, men vores eneste interesse løj i fotografierne af cricketspillere, der blev offentliggjort i det ... Mere af pakistanske cricketspillere, Saeed Anwar, Wasim Akram, Waqar Younis, Aqib Javaid, Saqlain Mushtaq ... Vi ville fjerne stiklingerne, indsætte dem i vores dagbøger og derefter være stolte af at have dagbøgerne. Vi opbevarede dem konstant i vores skoletasker og pralede dem ved den mindste provokation. Ah! Det var dagene.

Mens jeg købte den nyeste udgave af Sports Star lige i nærheden af ​​Ghanta Ghar (det ikoniske klokketårn) blev en granat kastet mod de militærmænd, der var stationeret der. Granaten var langt væk fra målet og dræbte og lemlæstede mange civile. ... Jeg så mænd, kashmiriske mænd, falde ned, sprøjtede i blod overalt. Jeg frøs med Star Sports-magasinet i mine hænder og min skoletaske på ryggen ... Nogen bagfra trak mig ind i en butik, en boghandel. Vi forblev inde i den, for den virkede en uendelig langvarig periode.

Jeg vendte hjem uden at fortælle mor, hvad jeg havde været vidne til. Det blod, der strømmede, blev dog hos mig.

Granaten, der kastede af Ghazi og dræbte og lemlæstelse af uskyldige kashmiriske mænd, skulle sandsynligvis ske. Det var den pris, vi måtte betale for vores Azadi. Sikkerhedsskader, intet meget. Duh!

Hurtigt frem til 2021!

I Kashmir henviser vi til en ugift ung dreng som Mahraaz (brudgom) ... nom de guerre er tildelt af hengivenhed og at lytte til drengen, at det er på tide at lede efter en smuk brud.

25 YO, Aakash Mehra ... den eneste søn af Ramesh Mehra, ejeren af ​​det meget trængte spisested, Krishna Dhaba ... var en Mahraaz.

En Ghazi undgik sin sædvanlige hvide hest og valgte hellere at cykle; & dukkede pludselig op i Krishna Dhaba. skyder den unge Aakash tre gange i tarmen og tarmene. skader ham akut og til sidst smutter livet ud af ham.

Diskursen på Facebook og Twitter var ikke fordømmelse af en sådan uhyggelig kriminalitet, skønt trollingen handlede om ... Hvad med, hvordan de ikke-lokale øje på land og enge i Kashmir efter ophævelsen af ​​artikel 370?

Og således blev den ulykkelige Aakash, Mahraaz, dræbt med koldt blod for godt. Duh!

Knap to dage senere vendte endnu en gammel Ghazi tilbage. Denne gang iførte vi vores pheran (et løst overbeklædningsgenstand, der blev båret om vinteren). Han plukkede en angrebsgevær nedenunder pheranen og bogstaveligt talt på et tomt område pumpede kugler ind i en konstabel Suhail & Yousuf. Unødvendigt og hjerteløst at sige, begge de ikke-stridende politimænd døde.

Denne omhyggelige udførelse af den såkaldte Jehad (Hellige Krig) blev fanget på et CCTV-kamera.

Klart! Pumpning af kugler og drab på Suhail & Yousuf blev iøjnefaldende udført i bred dagslys. Denne gang blev Gazi også identificeret.

Uanset hvad var argumentet, der fik plads på K-Twitter, ... Åh! angrebet fandt sted i Baghat på lufthavnsvejen med høj sikkerhed ... & så hvordan kunne nogen militant snige sig ind i sikkerhedszonen og udrette den bedrift? Omvendt betød det, at politiet sammensværgede at dræbe sine mænd alene, så for at gøre ondt i Tehreek (frihedsbevægelse).

I 2021 er Kashmir nødt til at forstå, det er blevet forslået og mishandlet af den, der var ved roret.

Mens de var i mainstream, var Abdullahs & Mufti's dygtige til nepotisk praksis, og skiftede i svindelende offentlig statsskat. Ln seperatistisk lejr, Syed Ali Shah Geelani, Mirwaiz Umar Farooq, Yasin Malik et al. af kage.

Imellem blev det skrøbelige bureaukrati ved med at hakke væk, hemmeligholdt! ... Og alt dette blev eufemiseret som 'status quo' ... Status quo, der på hinanden følgende dispensationer i New Delhi så den anden vej. Bogstaveligt talt at give en tom kontrol til den nepotiske mainstream, til de skæve seperatister og til det ikke-udfordrende bureaukrati.

Til de frække 90'ere og til de sprængende 2000'ere har vi hidtil mistet tre generationer ... deres helbred, deres uddannelse, deres levebrød, deres tilslutningsmuligheder, derved deres liv og frihed ... Ikke mere tak! Ikke mere! Nogen er nødt til at oprette et tegn og ændre scriptet nu!

Håb mod håb!

Forfatteren er en alumni fra Business School, University of Kashmir, der underviser og skriver Public Administration, Management & Governance og kan nås på en[e-mail beskyttet]

Læs

EU

Hvad Kashmiris synes om deres fremtid: Optimisme kontra konflikt

Udgivet

on

Selvom vold og konflikt i en region kan have en negativ indvirkning på følelser af sikkerhed, trivsel og fremtidige fremtidige skoler, ser det stadig ud til, at folk i Kashmir-regionen i både Indien og Pakistan ser ud til at være optimistiske. Tidligere forskning inden for fremtidsudsigter og velbefindende i etnopolitiske konfliktzoner, hvor beboere udsættes for vold, er normalt pessimistiske og viser en lav følelse af velvære. I en første af sin slags undersøgelse, der undersøgte data fra begge sider af LOC i Kashmir-regionen, viste resultater, at flertallet af befolkningen er optimistisk med hensyn til deres fremtid. Derudover følte de alle, at de havde det bedre end deres forrige generation. På baggrund af COVID, hvor det meste af fredelig verden virker temmelig dyster og pessimistisk, men konfliktzonen i Kashmir fremstår temmelig optimistisk og glad, skriver professor Dheeraj Sharma, direktør, Indian Institute of Management-Rohtak og professor (på orlov), Indian Institute of Management-Ahmedabad, Indien og professor Farrah Arif, fakultet, Lahore University of Management Sciences, Lahore, Pakistan.

Kashmir-regionen har oplevet konflikt siden 1947, da både Indien og Pakistan har gjort krav på territoriet. Området omkring 225,000 kvadratkilometer har syv forskellige enheder. Der er to enheder, der kontrolleres af Pakistan, nemlig pakistansk Kashmir (kaldet Azad Kashmir af pakistanere og Pakistan besat Kashmir af indianere) og Gilgit-Baltistan (tidligere nordlige områder). Pakistans regering vedtog en ordre i 2009, der resulterede i oprettelsen af ​​Gilgit-Baltistan lovgivende forsamling og Gilgit-Baltistan Council. Begge disse områder er mere end hundrede procent muslimer. Med Gilgit-Baltistan næsten tre fjerdedele Shia indtil 1980'erne. Der er tre områder, der kontrolleres af Indien, nemlig Ladakh-regionen, Kashmir-dalen (kaldet Kashmir af indianere og indiske besatte Kashmir af pakistanere) og Jammu-regionen. Ladakh-regionen har ikke-muslimsk flertal (hinduer og buddhister udgør omkring 53% af befolkningen), men har 45% muslimer, hvoraf de fleste er shiaer. Siden, 2019, er det nu et unionsområde i Indien på grundlag af en handling fra det indiske parlament. Jammu-regionen har næsten to tredjedele af den hinduistiske befolkning. Kashmir-dalen har 97% af den muslimske befolkning. Jammu-regionen og Kashmir-dalen er nu også indiske fagområder i Indien på grundlag af det indiske parlament. To enheder i denne region kontrolleres af Kina. Akshi Chin-regionen og det lille område nord for Uprang Zilga-floden i Gilgit-Baltistan-provinsen, der grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina, har været under kontrol af Kina siden begyndelsen af ​​1960'erne. Den kinesisk-pakistanske grænseoverenskomst og den kinesisk-pak grænseoverenskomst fra 1963 resulterede i udveksling af jord mellem Pakistan og Kina nord for Uprang Zilga-floden. Akshai Chin-regionen kontrolleres nu af Kina siden krigen i Indo-Kina i 1962. Den religiøse særpræg, kulturelle kompleksitet og regionale kompleksitet gør dette til et meget unikt geo-politisk spørgsmål.

Regionen har oplevet betydelig vold, der har resulteret i død af mere end 40,000 indbyggere i de sidste par årtier. LoC er normalt et meget anspændt sted, og med kinesisk eventyr i den østlige sektor er denne region blevet endnu mere kompleks og modstridende.

reklame

Denne region har haft større væbnede konflikter i 1948, 1962, 1965, 1971 og 1999. Desuden oplever regionen fortsat uro regelmæssigt på grund af grænseoverskridende fjendtligheder mellem Indien, Pakistan og Kina. For to uger siden var der en konflikt mellem Indien og Kina, der resulterede i tab af mere end 20 indiske tropper og mere end 35 kinesiske tropper.

I et forsøg på at forstå indbyggernes håb i denne region foretog vi derfor en undersøgelse for at forstå, hvad de beboere i denne region syntes om deres nuværende tilstand med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. En undersøgelse blev udført på en tilfældigt valgt stikprøve på 1425 personer, der var bosiddende i regionen Kashmir, både på den indiske og den pakistanske side. Undersøgelsen blev udført i den fremherskende COVID-situation et andet sted. I alt 396 svar blev indsamlet fra den pakistanske side af Kashmir og Gilgit Baltistan. Der blev også indsamlet 1029 svar fra den indiske side af Kashmir, Jammu og Ladakh.

Det er interessant at bemærke, at de fleste beboere føler, at de har det bedre end deres tidligere generation med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. De er også optimistiske med hensyn til deres fremtid. En betydelig procentdel af beboerne i disse regioner håber at migrere til andre dele af landene for en bedre fremtid for deres børn. Det fremgår imidlertid af resultaterne af undersøgelsen, at deres tillid til regeringen er relativt lav. Indbyggerne i disse regioner føler, at mens deres forventning ikke er opfyldt, men stadig håber på en bedre fremtid. Væsentlige procentdele af beboerne føler, at folk i andre dele af landet har det bedre end dem med hensyn til sundhed, infrastruktur og uddannelsesfaciliteter. Dette kan sandsynligvis være grunden til, at de overvejer migration til andre dele af regionen for at benytte bedre faciliteter. Samlet set er det mest interessante resultat af undersøgelsen, at indbyggerne i regionen generelt er glade, og nu er der behov for yderligere bestræbelser fra regeringen for at udvide sundheds-, uddannelses- og infrastrukturfaciliteterne for yderligere at hæve lykke og velvære i regionen.

reklame
SPØRGSMÅL

Ladakh

%

INDISK SIDE AF KASHMIR

%

PAKISTAN SIDE AF KASHMIR%

GILGIT BALTISTAN

%

Jammu

%

Jeg er mere optimistisk end mine forældres generation.

82.61 %

69.89 %

68.97 %

56.60 %

80.15 %

Jeg forventer, at der sker flere gode ting i forhold til mine forældres generation.

80.12 %

68.82 %

66.90 %

57.55 %

77.90 %

Jeg tror, ​​jeg har det bedre end min tidligere generation.

77.64 %

65.95 %

64.14 %

54.72 %

74.91 %

Jeg er tilfreds med regeringen i mit område.

75.57 %

59.14 %

48.97 %

30.19 %

68.91 %

Jeg er tilfreds med mit liv i mit område.

61.49 %

54.12 %

53.45 %

21.70 %

53.93 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for beskæftigelse.

18.84 %

40.86 %

51.03 %

51.89 %

38.95 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for et bedre liv.

29.19 %

39.78 %

52.76 %

54.72 %

26.59 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for mine børns bedre liv.

26.71 %

37.28 %

54.83 %

56.60 %

27.34 %

Jeg har bedre beskæftigelsesmuligheder end min tidligere generation.

72.26 %

65.95 %

65.17 %

31.13 %

67.79 %

Jeg er tilfreds med de nuværende sundhedsfaciliteter i min region.

74.53 %

67.03 %

54.14 %

27.36 %

70.41 %

Jeg synes, at infrastrukturen i min region er meget bedre sammenlignet med mine forældres generation.

78.47 %

73.84 %

53.10 %

28.30 %

76.78 %

Jeg synes, at uddannelsesfaciliteterne i min region er bedre sammenlignet med mine forældres generation.

82.40 %

72.04 %

55.17 %

33.02 %

78.65 %

*Det synspunkt, der er udtrykt i artiklen, er personligt

Læs
reklame
reklame
reklame

trending