Følg os

Bangladesh

Bangladeshs udenrigsminister leder uafhængigheden og nationaldagen i Bruxelles sammen med bangladeshiske statsborgere og udenlandske venner

DEL:

Udgivet

on

Bangladesh's ambassade og missionen til Den Europæiske Union i Bruxelles organiserede Bangladeshs uafhængigheds- og nationaldagsreception i 2024 i de storslåede omgivelser i hovedstadens Cercle Royal Gaulois den 29. april 2024. Begivenheden blev prydet af Bangladeshs udenrigsminister Dr. Hasan Mahmud, MP (billedet ovenfor), som chefgæst, mens ambassadør Jeroen Cooreman, generaldirektør for bilaterale anliggender, det belgiske udenrigsministerium og administrerende direktør for Asien og Stillehavsområdet Niclas Kvarnström fra European External Action Service sluttede sig til som Æresgæster.

Udenrigsminister Hasan Mahmud med nogle gæster

I sin tale ved lejligheden lykønskede generaldirektør Cooreman Bangladesh med de ekstraordinære udviklingsresultater, som landet har oplevet siden dets uafhængighed. Han håbede, at begge lande ville fortsætte med at arbejde tæt sammen for de to folks forbedring, og at det bilaterale samarbejde mellem begge lande ville blive yderligere styrket i de kommende dage.

Æresgæst fra den belgiske regering Jeroen Cooreman taler ved lejligheden

Administrerende direktør Niclas Kvarnström betegner Bangladesh som en 'stærk regional leder' og en værdsat partner for Europa, og sagde, at EU er stolt over at have været en del af Bangladeshs utrolige udviklingsrejse. Han udtrykte håb om, at den kommende partnerskabs- og samarbejdsaftale mellem EU og Bangladesh vil give partnerskabet et retsgrundlag, der lever op til den stadigt voksende og ambitiøse dagsorden, herunder handel, klima, migration, digitalisering og sikkerhed.

Æresgæst fra EU Niclas Kvarnström taler ved lejligheden

I sin tale understregede udenrigsminister Hasan Mahmud Bangladeshs vedvarende økonomiske vækst gennem de sidste halvandet årti, hvilket gør det til en af ​​de hurtigst voksende økonomier i Asien og videre. Under den ærede premierminister Sheikh Hasinas dynamiske og visionære ledelse dimitterer Bangladesh fra kategorien mindst udviklede lande i 2026 og stræber efter at være et højere mellemindkomstland i 2031. Han bifaldt bidraget fra Belgien og EU mod Bangladeshs imponerende udvikling.

reklame

Ministeren betegnede Belgien som en sand ven af ​​Bangladesh og mindede om vigtige år af sin ungdom, som han tilbragte i Belgien, mens han forfulgte sin uddannelse og forstod folket, kulturen og samfundet. Ministeren bekræftede Bangladeshs forpligtelse til at stå sammen med EU for at opbygge en verden, hvor mennesker ikke skal udholde krigens rædsler, hvor fred og udvikling for fremtidige generationer kan sikres, og menneskehedens værdier kan opretholdes.

Ambassadør Mahbub Hassan Saleh taler ved lejligheden

I sine bemærkninger mindede ambassadør Mahbub Hassan Saleh, Bangladeshs ambassadør i Belgien og EU-missionschef, med dyb påskønnelse om den rolle, som alle udenlandske regeringer og folk, inklusive dem i Europa, spillede, som stod ved Bangladesh og støttede den retfærdige befrielseskrig i 1971. Han betegnede Bangladesh-EU-partnerskabet som en fænomenalt transformationsrejse, der har bidraget til, at Bangladesh er blevet det 33.rd største økonomi i dag og forventes at være den 24th størst i 2033. Han understregede, at Bangladesh altid følger en fredscentreret og human udenrigspolitik styret af den berømte dictum fra Bangladeshs grundlægger, Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman - "venskab til alle og ondskab mod ingen".

Da han betegnede mødet mellem premierminister Sheikh Hasina og Europa-Kommissionens formand Ursula Von Der Leyen i oktober 2023 som det "historiske højdepunkt" i forholdet mellem Bangladesh og EU, så han frem til en tidlig start af forhandlingerne om den iværksatte partnerskabs- og samarbejdsaftale (PCA). af begge ledere under deres møde.

Efter deres taler skar chefgæsten sammen med æresgæsterne og ambassadør Saleh en kage i den lovende anledning af de 53.rd årsdagen for Bangladeshs uafhængighed og nationaldag. 

Gæsterne nød en bred vifte af traditionelle bangladeshiske retter, delikatesser og desserter, der blev serveret under receptionen. Den neoklassiske Salle des Caryatides med dens imponerende Bruxelles-tapet gav genklang med den livlige tilstedeværelse af et rigt udvalg af gæster fra den belgiske regering og EU-institutioner, politikere, ambassadører og repræsentanter fra de diplomatiske missioner i Bruxelles, tænketanke, medlemmer af medierne, den akademiske verden samt medlemmer af Bangladesh-samfundet fra Belgien og Luxembourg.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending