Følg os

EU

Hvad Kashmiris synes om deres fremtid: Optimisme kontra konflikt

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Selvom vold og konflikt i en region kan have en negativ indvirkning på følelser af sikkerhed, trivsel og fremtidige fremtidige skoler, ser det stadig ud til, at folk i Kashmir-regionen i både Indien og Pakistan ser ud til at være optimistiske. Tidligere forskning inden for fremtidsudsigter og velbefindende i etnopolitiske konfliktzoner, hvor beboere udsættes for vold, er normalt pessimistiske og viser en lav følelse af velvære. I en første af sin slags undersøgelse, der undersøgte data fra begge sider af LOC i Kashmir-regionen, viste resultater, at flertallet af befolkningen er optimistisk med hensyn til deres fremtid. Derudover følte de alle, at de havde det bedre end deres forrige generation. På baggrund af COVID, hvor det meste af fredelig verden virker temmelig dyster og pessimistisk, men konfliktzonen i Kashmir fremstår temmelig optimistisk og glad, skriver professor Dheeraj Sharma, direktør, Indian Institute of Management-Rohtak og professor (på orlov), Indian Institute of Management-Ahmedabad, Indien og professor Farrah Arif, fakultet, Lahore University of Management Sciences, Lahore, Pakistan.

Kashmir-regionen har oplevet konflikt siden 1947, da både Indien og Pakistan har gjort krav på territoriet. Området omkring 225,000 kvadratkilometer har syv forskellige enheder. Der er to enheder, der kontrolleres af Pakistan, nemlig pakistansk Kashmir (kaldet Azad Kashmir af pakistanere og Pakistan besat Kashmir af indianere) og Gilgit-Baltistan (tidligere nordlige områder). Pakistans regering vedtog en ordre i 2009, der resulterede i oprettelsen af ​​Gilgit-Baltistan lovgivende forsamling og Gilgit-Baltistan Council. Begge disse områder er mere end hundrede procent muslimer. Med Gilgit-Baltistan næsten tre fjerdedele Shia indtil 1980'erne. Der er tre områder, der kontrolleres af Indien, nemlig Ladakh-regionen, Kashmir-dalen (kaldet Kashmir af indianere og indiske besatte Kashmir af pakistanere) og Jammu-regionen. Ladakh-regionen har ikke-muslimsk flertal (hinduer og buddhister udgør omkring 53% af befolkningen), men har 45% muslimer, hvoraf de fleste er shiaer. Siden, 2019, er det nu et unionsområde i Indien på grundlag af en handling fra det indiske parlament. Jammu-regionen har næsten to tredjedele af den hinduistiske befolkning. Kashmir-dalen har 97% af den muslimske befolkning. Jammu-regionen og Kashmir-dalen er nu også indiske fagområder i Indien på grundlag af det indiske parlament. To enheder i denne region kontrolleres af Kina. Akshi Chin-regionen og det lille område nord for Uprang Zilga-floden i Gilgit-Baltistan-provinsen, der grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina, har været under kontrol af Kina siden begyndelsen af ​​1960'erne. Den kinesisk-pakistanske grænseoverenskomst og den kinesisk-pak grænseoverenskomst fra 1963 resulterede i udveksling af jord mellem Pakistan og Kina nord for Uprang Zilga-floden. Akshai Chin-regionen kontrolleres nu af Kina siden krigen i Indo-Kina i 1962. Den religiøse særpræg, kulturelle kompleksitet og regionale kompleksitet gør dette til et meget unikt geo-politisk spørgsmål.

Regionen har oplevet betydelig vold, der har resulteret i død af mere end 40,000 indbyggere i de sidste par årtier. LoC er normalt et meget anspændt sted, og med kinesisk eventyr i den østlige sektor er denne region blevet endnu mere kompleks og modstridende.

reklame

Denne region har haft større væbnede konflikter i 1948, 1962, 1965, 1971 og 1999. Desuden oplever regionen fortsat uro regelmæssigt på grund af grænseoverskridende fjendtligheder mellem Indien, Pakistan og Kina. For to uger siden var der en konflikt mellem Indien og Kina, der resulterede i tab af mere end 20 indiske tropper og mere end 35 kinesiske tropper.

I et forsøg på at forstå indbyggernes håb i denne region foretog vi derfor en undersøgelse for at forstå, hvad de beboere i denne region syntes om deres nuværende tilstand med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. En undersøgelse blev udført på en tilfældigt valgt stikprøve på 1425 personer, der var bosiddende i regionen Kashmir, både på den indiske og den pakistanske side. Undersøgelsen blev udført i den fremherskende COVID-situation et andet sted. I alt 396 svar blev indsamlet fra den pakistanske side af Kashmir og Gilgit Baltistan. Der blev også indsamlet 1029 svar fra den indiske side af Kashmir, Jammu og Ladakh.

Det er interessant at bemærke, at de fleste beboere føler, at de har det bedre end deres tidligere generation med hensyn til sundhed, uddannelse og infrastruktur. De er også optimistiske med hensyn til deres fremtid. En betydelig procentdel af beboerne i disse regioner håber at migrere til andre dele af landene for en bedre fremtid for deres børn. Det fremgår imidlertid af resultaterne af undersøgelsen, at deres tillid til regeringen er relativt lav. Indbyggerne i disse regioner føler, at mens deres forventning ikke er opfyldt, men stadig håber på en bedre fremtid. Væsentlige procentdele af beboerne føler, at folk i andre dele af landet har det bedre end dem med hensyn til sundhed, infrastruktur og uddannelsesfaciliteter. Dette kan sandsynligvis være grunden til, at de overvejer migration til andre dele af regionen for at benytte bedre faciliteter. Samlet set er det mest interessante resultat af undersøgelsen, at indbyggerne i regionen generelt er glade, og nu er der behov for yderligere bestræbelser fra regeringen for at udvide sundheds-, uddannelses- og infrastrukturfaciliteterne for yderligere at hæve lykke og velvære i regionen.

reklame

SPØRGSMÅL

Ladakh

%

INDISK SIDE AF KASHMIR

%

PAKISTAN SIDE AF KASHMIR%

GILGIT BALTISTAN

%

Jammu

%

Jeg er mere optimistisk end mine forældres generation.

82.61 %

69.89 %

68.97 %

56.60 %

80.15 %

Jeg forventer, at der sker flere gode ting i forhold til mine forældres generation.

80.12 %

68.82 %

66.90 %

57.55 %

77.90 %

Jeg tror, ​​jeg har det bedre end min tidligere generation.

77.64 %

65.95 %

64.14 %

54.72 %

74.91 %

Jeg er tilfreds med regeringen i mit område.

75.57 %

59.14 %

48.97 %

30.19 %

68.91 %

Jeg er tilfreds med mit liv i mit område.

61.49 %

54.12 %

53.45 %

21.70 %

53.93 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for beskæftigelse.

18.84 %

40.86 %

51.03 %

51.89 %

38.95 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for et bedre liv.

29.19 %

39.78 %

52.76 %

54.72 %

26.59 %

Jeg har til hensigt at flytte til et andet sted for mine børns bedre liv.

26.71 %

37.28 %

54.83 %

56.60 %

27.34 %

Jeg har bedre beskæftigelsesmuligheder end min tidligere generation.

72.26 %

65.95 %

65.17 %

31.13 %

67.79 %

Jeg er tilfreds med de nuværende sundhedsfaciliteter i min region.

74.53 %

67.03 %

54.14 %

27.36 %

70.41 %

Jeg synes, at infrastrukturen i min region er meget bedre sammenlignet med mine forældres generation.

78.47 %

73.84 %

53.10 %

28.30 %

76.78 %

Jeg synes, at uddannelsesfaciliteterne i min region er bedre sammenlignet med mine forældres generation.

82.40 %

72.04 %

55.17 %

33.02 %

78.65 %

*Det synspunkt, der er udtrykt i artiklen, er personligt

Europa-Kommissionen

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 231 mio. EUR i forfinansiering til Slovenien

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 231 mio. EUR til Slovenien i forfinansiering, svarende til 13% af landets tildelingstilskud under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil bidrage til at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Sloveniens plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage € 2.5 mia., Bestående af € 1.8 mia. I tilskud og € 705 mio. I lån, i løbet af planens levetid. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. EUR i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU.

RRF er kernen i NextGenerationEU, som vil yde 800 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne. Den slovenske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Cypern

NextGenerationEU: Europa-Kommissionen udbetaler 157 mio. EUR i forfinansiering til Cypern

Udgivet

on

Europa-Kommissionen har udbetalt 157 mio. EUR til Cypern i forfinansiering, svarende til 13% af landets finansielle tildeling under Recovery and Resilience Facility (RRF). Forfinansieringsbetalingen vil hjælpe med at sætte gang i gennemførelsen af ​​de afgørende investerings- og reformforanstaltninger, der er skitseret i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed. Kommissionen vil godkende yderligere udbetalinger baseret på gennemførelsen af ​​de investeringer og reformer, der er beskrevet i Cyperns plan for genopretning og modstandsdygtighed.

Landet vil i alt modtage 1.2 milliarder euro i løbet af planens levetid, med 1 milliard euro i tilskud og 200 millioner euro i lån. Dagens udbetaling følger den seneste vellykkede gennemførelse af de første låneoperationer under NextGenerationEU. Ved årets udgang har Kommissionen til hensigt at rejse op til i alt 80 mia. Euro i langsigtet finansiering, der skal suppleres med kortsigtede EU-regninger, for at finansiere de første planlagte udbetalinger til medlemsstaterne under NextGenerationEU. En del af NextGenerationEU vil RRF yde 723.8 mia. Euro (i løbende priser) til støtte for investeringer og reformer på tværs af medlemsstaterne.

Den cypriotiske plan er en del af den hidtil usete EU-reaktion på at komme stærkere ud af COVID-19-krisen, fremme de grønne og digitale overgange og styrke modstandskraft og samhørighed i vores samfund. EN pressemeddelelse er tilgængelig online.

reklame

Læs

Belgien

EU's samhørighedspolitik: Belgien, Tyskland, Spanien og Italien modtager 373 mio. EUR til støtte for sundheds- og socialtjenester, SMV'er og social inklusion

Udgivet

on

Kommissionen har bevilget 373 mio. EUR til fem Europæiske Socialfond (ESF) og Europæiske Fond for Regionaludvikling (EFRU) operationelle programmer (OP'er) i Belgien, Tyskland, Spanien og Italien for at hjælpe landene med beredskab og reparation af coronavirus inden for rammerne af REACT-EU. I Belgien vil ændringen af ​​Wallonia OP stille yderligere 64.8 mio. EUR til rådighed for anskaffelse af medicinsk udstyr til sundhedstjenester og innovation.

Midlerne vil støtte små og mellemstore virksomheder (SMV'er) i udviklingen af ​​e-handel, cybersikkerhed, websteder og onlinebutikker samt den regionale grønne økonomi gennem energieffektivitet, miljøbeskyttelse, udvikling af smarte byer og lavemission offentlige infrastrukturer. I Tyskland, i forbundsstaten Hessen, vil 55.4 mio. EUR støtte sundhedsrelateret forskningsinfrastruktur, diagnostisk kapacitet og innovation på universiteter og andre forskningsinstitutioner samt forskning, udvikling og innovationsinvesteringer inden for klima og bæredygtig udvikling. Dette ændringsforslag vil også yde støtte til SMV'er og midler til opstart via en investeringsfond.

I Sachsen-Anhalt vil 75.7 mio. EUR lette samarbejdet mellem SMV'er og institutioner inden for forskning, udvikling og innovation, og tilvejebringe investeringer og arbejdskapital til mikrovirksomheder, der er ramt af coronavirus-krisen. Desuden vil midlerne muliggøre investeringer i virksomheders energieffektivitet, støtte digital innovation i SMV'er og erhverve digitalt udstyr til skoler og kulturinstitutioner. I Italien modtager den nationale OP 'Social Inklusion' 90 mio. EUR til fremme af social integration af mennesker, der oplever alvorlig materiel afsavn, hjemløshed eller ekstrem marginalisering, gennem 'Housing First' -tjenester, der kombinerer levering af umiddelbare boliger med mulighed for social- og arbejdsformidling .

reklame

I Spanien tilføjes 87 mio. EUR til ESF OP for Castilla y León for at støtte selvstændige og arbejdstagere, der fik deres kontrakter suspenderet eller reduceret på grund af krisen. Pengene vil også hjælpe hårdt ramte virksomheder med at undgå fyringer, især i turistsektoren. Endelig er midlerne nødvendige for at give vigtige sociale tjenester mulighed for at fortsætte på en sikker måde og for at sikre uddannelseskontinuitet under hele pandemien ved at ansætte yderligere personale.

REACT-EU er en del af NæsteGenerationEU og yder 50.6 mia.EUR ekstra finansiering (i løbende priser) til samhørighedspolitiske programmer i løbet af 2021 og 2022. Tiltag fokuserer på at understøtte arbejdsmarkedets modstandsdygtighed, job, SMV'er og lavindkomstfamilier samt etablere fremtidssikret grundlag for de grønne og digitale overgange og et bæredygtigt socioøkonomisk opsving.

reklame

Læs
reklame
reklame
reklame

trending