Følg os

Kasakhstan

Lord Camerons besøg viser betydningen af ​​Centralasien

DEL:

Udgivet

on

Lord Camerons besøg i Centralasien og Mongoliet viser regionens betydning, siger formanden for Udenrigsudvalget Alicia Kearns.

Udenrigsudvalgets rapport "Countries at crossroads: UK engagement in Central Asia", offentliggjort i november 2023, opfordrede til ministerielt engagement på højt niveau, herunder besøg fra premierministeren og udenrigsministeren.

Rapporten fandt, at "uddybningen af ​​Storbritanniens engagement i Centralasien ikke kun har potentialet til at være gensidigt fordelagtigt, men også bør ses som et geopolitisk imperativ".

Rapporten opfordrede Storbritannien til at skræddersy tilgange til engagement for hvert centralasiatisk land for at fremme uafhængighed. Lord Cameron har annonceret £50 millioner i finansiering til at støtte suveræniteten og uafhængigheden af ​​stater i hele regionen.

Udvalgets rapport opfordrede regeringen til at udvide antallet af Chevening-lærde fra centralasiatiske lande. Under sit besøg annoncerede udenrigsminister Lord Cameron en fordobling af midlerne til Chevening-stipendier for at gøre det muligt for flere at studere ved britiske universiteter. I rapporten efterlyste udvalget tilstrækkelige ressourcer til British Council. Lord Cameron har nu annonceret fokus på muligheder for unge og sikring af adgang til skræddersyede materialer af British Council.

Formand for Udenrigsudvalget, Alicia Kearns MP, sagde:

"Udenrigsministerens besøg i Centralasien og Mongoliet viser den stigende betydning af denne geopolitiske region, som identificeret af vores rapport i november. For at vise Storbritanniens engagement i regionen opfordrede vi til engagement med Centralasien i toppen af ​​regeringen, herunder besøg fra premierministeren og udenrigsministeren. Jeg er glad for at se, at regeringen har lyttet til Folketinget.

reklame

"Lord Camerons anerkendelse af, at russiske eliter har brugt centralasiatiske stater til at omgå sanktioner, er velkommen. Udenrigsudvalget opfordrede Storbritannien til at gøre mere for at slå ned på ulovlig finansiering i City of London og sanktionsunddragelse via tredjelande. For at Storbritanniens sanktionsregime mod Putin skal være effektivt, skal det være jernbeklædt.

"Beliggende langs brudlinjen mellem Rusland og Kina er det altafgørende at beskytte de centralasiatiske landes uafhængighed og suverænitet. £50 millioner i ekstra finansiering kan hjælpe Storbritannien med at øge sin bløde magt og indflydelse i regionen. Vi vil gentage opfordringerne i vores rapport til regeringen om at udarbejde en strategi for handel og investeringer, som bør indeholde flere detaljer om, hvordan denne nye finansiering vil blive brugt.

“Det er afgørende at øge Storbritanniens kulturelle bånd med de centralasiatiske lande. I vores rapport opfordrede vi til en stigning i Chevening-forskere og tilstrækkelige ressourcer til British Council. Jeg er glad for, at udenrigsministeren har annonceret en fordobling af finansieringen til Chevening-forskere og et skub for at styrke engelske sprogkundskaber og øge adgangen til British Council-ressourcer."

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending