Følg os

Bangladesh

Bangladeshs regering udtrykker sin store skuffelse over Europa-Parlamentets beslutning

DEL:

Udgivet

on

Bangladeshs regering udtrykker sin absolutte skuffelse over vedtagelsen af ​​en resolution fra Europa-Parlamentet tidligere på ugen (14. september 2023) om "menneskerettighedssituationen i Bangladesh, især tilfældet med Odhikar".

Timingen og sproget for det fælles beslutningsforslag, fremsat af nogle politiske grupper i Europa-Parlamentet, om at fremsætte dømmende kommentarer over underretssager og en domstolsdom over to "Odhikar"-embedsmænd afgivet i dag i Dhaka, afspejler deres hensigt om at blande sig i en suveræn stats uafhængige retsvæsen.

Det uafhængige retsvæsen i Bangladesh fortsætter med at sikre, at retssager føres åbent og retfærdigt, og at parternes rettigheder respekteres fuldt ud. Bangladeshs retsvæsen afgør sager, der ligger foran dem baseret på beviser og i overensstemmelse med loven, uden begrænsninger, påvirkninger, tilskyndelser, pres, trusler eller indblanding, direkte eller indirekte, fra noget som helst hold eller af nogen grund.

The Government of Bangladesh is appalled by the favouritism, reflected in the European Parliament’s resolution, to ‘Odhikar’ – a non-compliant and politically biased entity with proven record of circulating misinformation, and an accomplice of vested quarters that promote terrorism and violent extremism. It’s a fact known to all that Mr. Adilur Rahman Khan, Secretary of ‘Odhikar’, was appointed Deputy Attorney General by BNP-Jamaat Government and worked in that capacity for five years from 2001 to 2006. Therefore, ‘Odhikar’ is not at all a neutral or independent organization that it tries to claim and is unfortunately believed by some in the international community. To support and promote an organization like ‘Odhikar’ in the name of upholding civic and democratic space is tantamount to adoption of a totally subjective, selective, and partisan approach and is a clear manifestation of double standard by those who speak of defending human rights of the victims on one hand and make exposed and imposing attempts to protect the alleged violator on the other.

Bangladeshs regering er uenig i resolutionens tekst.

Bangladesh sætter stor pris på sit 50 år lange voksende partnerskab med EU og alle dets institutioner, herunder Europa-Parlamentet, og forventer en fortsættelse af det samme gennem et meningsfuldt engagement baseret på principperne om gensidig respekt og ikke-indblanding i hinandens interne anliggender.

reklame

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending