Følg os

Forsiden

Brasilien nærmer Indien for global topmøde for at diskutere amerikansk overvågning

DEL:

Udgivet

on

331Global forargelse mod nylige afsløringer af masseovervågning fra den amerikanske regering, som udløste diskussioner om en gennemgang af globale overvågningsretningslinjer, har fået den brasilianske regering til at kontakte den indiske regering for at få støtte til dens forslag om at være vært for et globalt engangstopmøde, planlagt til begyndelsen af ​​maj 2014.

Bevægelsen følger efter præsident Dilma Rouseffs vrede tale (afbilledet) om amerikansk overvågning ved FN's Generalforsamling i september.

Talsmand for Udenrigsministeriet, Syed Akbaruddin, bekræftede nyheden. Overvågningsspørgsmålet var også dukket op under udenrigsminister Salman Khurshids besøg i Brasilien i oktober. Khurshid og hans brasilianske modpart havde "udtrykt deres bekymring" over spørgsmålet. Disse møder blev afholdt i ugen efter ICANN's administrerende direktør Fadi Chehadés første besøg i Brasilien og mødet med Rouseff, hvilket resulterede i forslaget om det brasilianske 'topmøde', som fangede alle lande og internetsamfund uvidende.

Overraskelsestopmøde

Selv ICANN's nærmeste valgkredse - ISOC og IETF - har ingen klarhed om timingen, formålet, processen og resultatet af et sådant engangstopmøde. Bortset fra Indien er Brasilien også angiveligt i kontakt med andre lande som Sydkorea, Australien og nu mere sandsynligt, Tyskland, efter at det for nylig kom frem, at USA kan have overvåget kansler Angela Merkels telefon i mere end et årti.

ICANN holdt flere møder sammen med lederne af ISOC og IETF i sidste uge på Internet Governance Forum i Bali, Indonesien for at besvare spørgsmål fra forskellige interessenter. Erhvervslivet og civilsamfundet forblev skeptiske over for mødet i betragtning af Brasiliens støtte til ITU-traktaten og den mellemstatslige model for internetstyring, med frygt for, at dette møde var ved at blive udviklet til at styrke multilateral kontrol med internettet uden en klar proces for deltagelse af flere interessenter i beslutningstagningen.

Udbredt skepsis

reklame

Skepsis ved det brasilianske topmøde blev akut, da flere tweets og webcasts fra IGF på Bali viste, at den brasilianske delegation forblev uklar omkring deres holdning til den multilaterale versus multi-interessenter model for internetstyring, ofte ved at bruge ordene i flæng.

Indiens bekymringer er større. Dette skyldes, at hvis overvågning, snarere end evaluering af en multistakeholder-model for overgang til internetforvaltning, fortsat er hovedspørgsmålet på den brasilianske konference – i tråd med præsident Rouseffs FN-tale og baseret på den brasilianske delegations udtalelser på Bali – ville dette bringe Indiens centrale Monitoring System (CMS) i fokus.

En undersøgelsesrapport fra The Hindu, 'Indiens overvågningsprojekt kan være lige så dødelig som PRISM', offentliggjort den 21. juni, afslørede, at CMS kun var næstbedst efter PRISM med hensyn til størrelse, dødelig evne og en ekstraordinær evne til at gribe ind i borgernes privatliv. uden mange detaljer eller retningslinjer i det offentlige domæne. Selv på IGF i sidste uge tiltrak CMS kritik for sine uigennemsigtige overvågningsprocedurer.

Indiske interessenter går ind for at fjerne den amerikanske regerings kontrol over ICANN, selvom det måske ikke er direkte forbundet med det fremherskende spørgsmål om overvågning, som har udløst den nuværende vrede, der fejer over globale hovedstæder. Bortset fra en stærkere rolle for Government Advisory Committee (GAC) er der dog ingen klar køreplan for omlægning af ICANN. Det er uklart, om Brasilien-topmødet vil beskæftige sig med både overvågning og ICANN's internationalisering eller overvejende vil gennemgå globale overvågningsprocedurer.

Indiens dilemma

Udenrigsministeriet bekræftede ikke, om Indien har besluttet at støtte den brasilianske indsats. Men hvis den gør det, risikerer den at forsvare kritik mod CMS-relateret overvågning, mens den accepterer at angribe amerikanerne på PRISM. Den indiske regering har enten været defensiv over for eller tavs om PRISM-programmet, da den har nydt godt af programmet.

Globale virksomheder og civilsamfundet ser ud til at være trygge ved at diskutere overvågning åbent, men om regeringer - som næsten alle deltager i udbredt overvågning - vil støtte en sådan diskussion, er fortsat et mysterium. Da mødet i Brasilien er foreslået til maj 2014, lige midt i Indiens parlamentsvalg, ser sandsynligheden for, at nogen højtstående politiske eller bureaukratiske ledere leder Indiens delegation også ringe ud.

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.

trending