Følg os

Forsiden

Brasilien nærmer Indien for global topmøde for at diskutere amerikansk overvågning

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

331Global oprør mod de nylige åbenbaringer af masseovervågning fra den amerikanske regering, som udløste drøftelser om en gennemgang af globale overvågningsretningslinjer, har fået den brasilianske regering til at nå ud til den indiske regering for støtte til sit forslag om at være vært for et engangs-globalt topmøde, planlagt til begyndelsen af ​​maj 2014.

Bevægelsen følger den vrede tale af præsident Dilma Rouseff (afbilledet) om amerikansk overvågning på FN's generalforsamling i september.

Talsmand for ministeriet for eksterne anliggender Syed Akbaruddin bekræftede nyheden. Overvågningsspørgsmålet var også kommet op under ministeren for eksterne anliggender Salman Khurshids besøg i Brasilien i oktober. Khurshid og hans brasilianske modstykke havde "udtrykt deres bekymring" om emnet. Disse møder blev afholdt i ugen efter ICANN-administrerende direktør Fadi Chehadés første besøg i Brasilien og mødet med Rouseff, der resulterede i forslaget til det brasilianske 'topmøde', der fangede alle lande og internetsamfund ubevidst.

reklame

Overraskelse topmøde

Selv ICANNs nærmeste valgkredse - ISOC og IETF - har ingen klarhed om timing, formål, proces og resultat af et sådant engangs-topmøde. Bortset fra Indien er Brasilien angiveligt også i kontakt med andre lande som Sydkorea, Australien og nu mere sandsynligt, Tyskland, efter at det for nylig kom frem, at USA muligvis har overvåget kansler Angela Merkels telefon i mere end et årti.

ICANN afholdt flere møder sammen med lederne af ISOC og IETF i sidste uge på Internet Governance Forum i Bali, Indonesien for at besvare spørgsmål fra forskellige interessenter. Erhverv og civilsamfund forblev skeptiske over for mødet i betragtning af Brasiliens støtte til ITU-traktaten og den mellemstatslige model for styring af internettet med frygt for, at dette møde blev konstrueret til at styrke den multilaterale kontrol af Internettet uden en klar proces for deltagelse af flere interessenter i beslutningsprocessen.

reklame

Udbredt skepsis

Skepsis på det brasilianske topmøde blev akut, da flere tweets og webcasts fra IGF på Bali viste, at den brasilianske delegation forblev uklar om deres holdning til den multilaterale versus multi-stakeholder-model af internetstyring, ofte ved at bruge ordene om hverandre.

Indiens bekymringer er alvorligere. Dette skyldes, at hvis overvågning snarere end evaluering af en multistakeholder-model til overgang til internetforvaltning forbliver hovedspørgsmålet om den brasilianske konference - i tråd med præsident Rouseffs FN-tale og baseret på den brasilianske delegations erklæringer på Bali - ville dette bringe Indiens centrale Monitoring System (CMS) i fokus.

En efterforskningsrapport fra The Hindu, 'Indiens overvågningsprojekt kan være lige så dødelig som PRISM', offentliggjort den 21. juni, afslørede, at CMS kun var andet end PRISM med hensyn til størrelse, dødelig kapacitet og en ekstraordinær evne til indtrængen i borgernes privatliv uden meget detaljer eller retningslinjer i det offentlige domæne. Selv på IGF i sidste uge tiltrak CMS kritik for sine uigennemsigtige overvågningsprocedurer.

Indiske interessenter favoriserer fjernelse af den amerikanske regerings kontrol over ICANN, selvom det måske ikke er direkte knyttet til det overvejende spørgsmål om overvågning, hvilket har udløst den nuværende vrede, der fejrer globale hovedstæder. Bortset fra en stærkere rolle for det rådgivende udvalg (GAC) er der imidlertid ingen klar køreplan for omlægning af ICANN. Det er uklart, om topmødet i Brasilien vil beskæftige sig med både overvågning og ICANNs internationalisering eller overvejende gennemgå globale overvågningsprocedurer.

Indiens dilemma

Ministeriet for eksterne anliggender bekræftede ikke, om Indien har besluttet at støtte den brasilianske indsats. Men hvis det gør det, vil det være i fare for at forsvare kritik mod CMS-relateret overvågning, mens man accepterer at angribe amerikanerne på PRISM. Den indiske regering har enten været defensiv over for eller tavs over PRISM-programmet, da den har draget fordel af programmet.

Globale virksomheder og civilsamfundet synes behageligt at diskutere overvågning åbent, men hvis regeringer - hvoraf næsten alle deltager i udbredt overvågning - vil støtte en sådan diskussion, er det stadig et mysterium. Da mødet i Brasilien er foreslået til maj 2014, lige midt i Indiens parlamentsvalg, ser sandsynligheden for, at enhver højtstående politiske eller bureaukratiske ledere, der fører Indiens delegation, også ned.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending