Følg os

Medarbejder kultur

IKT til kultur: Vinderne af @diversity Awards annonceret

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

logo___diversitet_blå3Vinderne af de første @diversity Awards, der anerkender fremragende eksempler på IKT-innovation til fremme af kultur, blev annonceret af uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdomskommissær Androulla Vassiliou på Det Europæiske Kulturforum i Bruxelles den 4. november. Forummet, der samler 1 kulturudøvere og politiske beslutningstagere, blev åbnet af Europa-Kommissionens præsident José Manuel Barroso. Den litauiske kulturminister Šarūnas Birutis og den tjekkiske økonom og forfatter Tomáš Sedláček deltager også i arrangementet.

@Diversity Awards dækker fire kategorier: 'make culture', 'spread culture', 'access culture' og 'young culture'. De 12 vindere (se detaljer i bilaget) er:

ReWalk Europe

reklame

SMARTART

SonicPaintings

StoryGuides - Europa gennem legender

reklame

HE / DE la guía a la ciudad amueblada

WIKI JERNBANE

Yugo

Døve Magazine

museofabber.com - Adgang til museumssamlinger, der kan udskrives

Poetrycloud

Rejse hospitaler

Fortalt filmoverførsel

”Digitalisering har ændret måden, kulturelle goder skabes, forvaltes, formidles og tilgås på. @Diversity Awards er et laboratorium med kreative ideer: vores mål er at støtte de talentfulde mennesker bag dem fra projektudformning til udvikling af forretningsplaner og hjælpe med at gøre dem til en markedsrealitet, ”sagde kommissær Vassiliou.

Prisvinderne modtager skræddersyet professionel coaching om udvikling af forretningsplaner, juridiske spørgsmål, adgang til finansiering, markedsføring og netværk. Målet er at tiltrække finansiering og kunder til ideen og omdanne den til et bæredygtigt projekt, produkt eller service.

Baggrund

'@diversity: innovative ideer til de kulturelle og kreative sektorer i Europa' er et pilotprojekt lanceret af Europa-Parlamentet og organiseret af Kommissionens generaldirektorat for uddannelse og kultur. @Diversity Idea Competition blev lanceret i maj 2013 og inspirerede mere end 660 enkeltpersoner og institutioner fra alle EU-medlemsstater til at blive involveret. Mere end 250 ideer blev foreslået til konkurrencen.

Initiativet @diversity drives af et konsortium sammensat af fredelig fisk (Berliner-baseret rådgivning til finansiering af de kreative industrier), MFG (et tysk innovationsagentur for IKT og medier) og Kennisland (en hollandsk tænketank med fokus på social innovation).

Det Europæiske Kulturforum finder sted i Bruxelles Palais des Beaux Arts (Bozar) den 4.-6. November. Forummet fokuserer på tre hovedemner: måling af den sande værdi af kultur, udforskning af nye finansieringsmodeller for kultur og publikumsudvikling - hvilket gør kulturel deltagelse til virkelighed.

Vinderne af @ mangfoldighed

Første kategori: Lav kultur

ReWalk Europe vil bruge digitale værktøjer til at hjælpe turister med at nyde en alternativ måde at besøge en EU-by ved at opleve vandreture skabt af kunstnere.

Det Forenede Kongerige | Tim Jones | www.motiroti.com

SMartART giver museer og andre kulturelle rum mulighed for at give information til publikum via et billede snarere end en kode. Indhold detekteres ved hjælp af software, der er tilgængelig til kameraudstyrede smartphones.

Italien | Paolo Mazzanti, Roberto Caldelli | LCI Images and Communication Lab, University of Florence | lci.micc.unifi.it/labd/

SonicPaintings bringer historier i malerier til live ved at skabe interaktive lydbilleder, der reagerer på tilskuerens position foran udstillingen. SonicPaintings udvider den måde, traditionel kunst opfattes på ved hjælp af multisensoriske teknologier.

Holland | Zbigniew Wolny, Karin Spaink

Anden kategori: Spred kultur

StoryGuides - Europe through Legends er en app-guide til augmented reality, baseret på interessante anekdoter og historiske fakta om en bys arv.

Slovenien | Matjaz Kotnik, Mitja Čander, UroŠ Ahačič | www.zalozba-kms.si

HE / DE la guía a la ciudad amueblada er en multimedieguide, der udfordrer brugerne til at skabe kultur ud af forladte møbler. Appen inviterer også folk til at deltage i workshops og træning, der hjælper dem med at udvikle deres kreativitet.

Spanien | Luta Valentina Morciano | www.lutavalentina.com

WIKI RAIL er verdens første interaktive audiovisuelle guide til jernbane rejsende. Oplysninger om de travleste jernbaneruter i EU vil være tilgængelige i realtid og vil blive præsenteret i film, lydfotografiske medier eller augmented reality. Monumenter, lokaliteter og historiske begivenheder kan opleves, mens du rejser med tog.

Tyskland | Achim Michael Hasenberg | www.filmband.de

Yugo er en app / widget, der foreslår sine brugere en kulturel begivenhed om dagen, baseret på smart brug af brugerens personlige profil og hendes / hans nuværende placering. Appen kan komme med disse forslag takket være en personlig profil baseret på en ny kombination af eksisterende data og teknikker, der i øjeblikket er spredt blandt forskellige webtjenester.

Slovenien | Zarja Vintar, Ljupco Todorovski, Vlatka Ljubanovic, Jana Jazbec, Aleksander Srdić, Sara Grabnar | www.kofein.si

Tredje kategori: Adgangskultur

Deaf Magazine er et livsstilsmagasin om kulturen i tysk tegnsprog, der forbinder analoge og digitale medier og forbinder det skrevne ord direkte med tegnsprog. Ved at kombinere skriftsprog og tegnsprog med visuelt indhold hjælper kultur med at overvinde kommunikationsbarrierer.

Tyskland | Alexandros Michalakopoulos Andreas Ruhe, Angela Koser | www.deafmagazine.de

museofabber.com - Adgang til museesamlinger, der kan udskrives, vil øge museernes mulighed for at give adgang til museets kildemateriale globalt ved at oprette en webplatform, der letter styring af 3D-digitale filer og distribution af 3D-printreplikater af museumsgenstande.

Grækenland | Nikolaos Maniatis | www.museotechniki.com

 

Poetrycloud er et litterært 'instagram', som omdefinerer konceptet med en antologi ved hjælp af digitale værktøjer til at få adgang til europæiske børns poesifavoritter på tværs af generationer.

Det Forenede Kongerige | Neal Hoskins | www.wingedchariot.com

 

Rejsehospitaler tager indlagte børn på en virtuel rejse for at opdage andre lande og kulturer.

Frankrig | Mariana Santillan, Andrea Fischer, Miguel Conde, Natacha Vicente, Pascale Malinowski

Fjerde kategori: Ung kultur (forfattere <25)

Narrated Film Downloads vil gøre det lettere for synshandicappede at nyde film og øge investeringsafkastet for filmdistributører. Det stræber også efter at blive et almindeligt produkt - en fortalt film eller lydfilm snarere end en lydbeskrivelse for synshandicappede '.

Det Forenede Kongerige | Dean Rhodes-Brandon | www.yourlocalcinema.com

Medarbejder kultur

Kommissionen lancerer Creative Europe-opfordringer til at støtte kultur- og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat de resterende opfordringer til kultur og kreative sektorer inden for kulturområdet Creative Europe-programmet, der stiller et samlet beløb på 88 mio. EUR til rådighed. Dette budget dækker europæiske samarbejdsprojekter inden for kultur, udbredelse og øget mangfoldighed af europæiske litterære værker og vil give uddannelse og opførelsesmuligheder for unge musikere.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Kultur og skabelse er livlige sektorer, der er hårdt ramt af pandemien. Nu hvor begrænsningerne løftes, er det tid til at fokusere på bæredygtig genopretning af kulturelle aktiviteter og spillesteder. Creative Europes budget for de næste syv år er steget markant, og i år vil der allerede blive stillet 88 mio. EUR til rådighed til at støtte kunstnere, forfattere og kunstnere igen i forbindelse med publikum i hele Europa. Jeg opfordrer alle parter til at kontrollere betingelserne for opkaldene og bruge denne mulighed. ”

Opfordringerne fokuserer blandt andet på europæisk kunstnerisk samarbejde og innovation på emner som publikumsengagement, digital samhørighed digitalisering og bidrag til European Green Deal. Opkaldet til europæiske platforme vil specifikt bidrage til at øge synligheden, programmeringen og promoveringen af ​​nye kunstnere. Interesserede organisationer kan nu indsende ansøgninger med tidsfrister fra slutningen af ​​august til slutningen af ​​september afhængigt af opkaldene. Flere oplysninger og vejledning til de forskellige opkald er tilgængelige på denne webside.

reklame

Læs

Medarbejder kultur

Kreativt Europa: Over 2 mia. EUR til støtte for genopretning, modstandsdygtighed og mangfoldighed i kulturelle og kreative sektorer

Udgivet

on

Kommissionen har iværksat nye aktioner til støtte for de kulturelle og kreative sektorer i og uden for Europa efter vedtagelsen af ​​den første årlige arbejdsprogram af det Kreative Europa 2021-2027. I 2021 tildeler Creative Europe et hidtil uset budget på omkring 300 millioner euro til at hjælpe kulturelle fagfolk og kunstnere til at samarbejde på tværs af discipliner og grænser for at finde flere muligheder og nå nye målgrupper.

Vedtagelsen danner grundlaget for de første indkaldelser af forslag under det nye program. Disse opkald vil være åbne for alle organisationer, der er aktive i de relevante kulturelle og kreative sektorer. Det samlede syvårige budget på € 2.4 mia. Er steget med 63% i forhold til det foregående. Det Kreative Europa har også til formål at øge konkurrenceevnen i den kulturelle sektor og samtidig støtte deres bestræbelser på at blive grønnere, mere digital og mere inkluderende. Der lægges særlig vægt på at styrke modstandsdygtigheden og genopretningen af ​​de kulturelle og kreative sektorer i lyset af pandemien.

Innovation, forskning, kultur, uddannelse og ungdomskommissær Mariya Gabriel sagde: ”Over 8 millioner mennesker i hele EU arbejder i en kulturel aktivitet. Kultur kender ingen grænser og ingen nationaliteter. Kunst repræsenterer et vindue til verden og bidrager til at bygge broer blandt os alle. På et tidspunkt, hvor museer, biografer, kulturarvsteder, teatre alle begynder at genåbne, vil jeg gentage Kommissionens støtte til den kulturelle og kreative sektor. Med et øget budget vil Creative Europe stræbe efter at styrke sektorernes genopretning og samtidig fremme den enorme mangfoldighed og kreativitet, de tilbyder os. ”

Kommissær for det indre marked, Thierry Breton, sagde: "Kunstnerisk og kreativt udtryk er kernen i de kulturelle og kreative industrier og vores europæiske identitet. Det genoplivede kreative Europa-program vil give et boost til europæiske historier, der resonerer globalt og nærer Europas skabere, producenter , distributører og udstillere, der er så hårdt ramt af pandemien. Ved at støtte samarbejde på tværs af værdikæden og sproglige grænser samt nye innovative forretningsmodeller vil MEDIA styrke et levende og kulturelt forskelligt audiovisuelt økosystem. For første gang og på et tid med voksende trusler mod mediepluralisme vil det Kreative Europa også fremme en sund og bæredygtig nyhedsmediesektor i hele Unionen. ”

A pressemeddelelse er tilgængelig online.

Læs

Medarbejder kultur

EU boost for kultur

Udgivet

on

MEP'er har godkendt det største budget nogensinde for EU's kultur- og kreative sektorer - 2.5 mia. Euro for 2021-2027. Samfund 

Kreativt Europa er det eneste EU-program, der udelukkende understøtter kultur- og audiovisuelle sektorer. Efter en hård periode for kunstnere og hele sektoren på grund af begrænsninger i forbindelse med COVID-19-pandemien blev Parlamentet og Rådet enige om et budget på 2.5 mia. EUR for 2021-2027 i december 2020. MEP'er godkendte aftalen under plenarmødet i maj 2021.

Bedre reaktion på forskellige sektorer og deres behov

reklame

For at være i stand til at respektere forskellige sektorers specifikke karakter og reagere bedre på deres behov er Creative Europe opdelt i tre forskellige tråde:

Medarbejder kultur fokuserer på netværk, tværnationalt og tværfagligt samarbejde i kulturelle og kreative sektorer og fremmer en stærkere europæisk identitet og værdier med særlig opmærksomhed for musikbranchen, som forhandlet af MEP'er.

medier er dedikeret til at stimulere grænseoverskridende samarbejde, mobilitet og innovation øge synligheden af ​​europæiske audiovisuelle værker i det nye miljø og gør det attraktivt for forskellige målgrupper, især unge mennesker.

reklame

Tværsektorielt sigter mod at tilskynde til innovation, støtte tværsektorielle projekter, udveksling af bedste praksis og løse fælles udfordringer. Creative Europe støtter også: 

  • Europæiske kulturarvsmærke 
  • Europæiske kulturarvsdage 
  • Europæiske priser for musik, litteratur, arv og arkitektur  
  • Europæiske kulturhovedstæder  
Støtte til aktiviteter med EU-merværdi

Det Kreative Europa vil støtte aktiviteter, der fremmer fælles EU-rødder, kulturel mangfoldighed og grænseoverskridende samarbejde.

Fremme af inklusion og ligestilling mellem kønnene

MEP'er sikrede fokus på inklusion og ligestilling mellem kønnene, fremme deltagelse af mennesker, der lever med handicap, mindretal og personer med dårligt stillede baggrunde, samt støtte kvindeligt talent.

Kreativt Europa 

Læs
reklame
reklame
reklame

trending