Følg os

Forsiden

Tale: Mod en mere dynamisk transatlantisk vækstområde og investering

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

url-1024x945På en konference, der blev afholdt af Peterson Institute, SAIS og EU-delegationen, Washington DC / USA den 29 oktober, talte Europa-Kommissionens vicepræsident Viviane Reding (billedet) om de nylige amerikanske spionage-afsløringer, det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab (TTIP) og databeskyttelse og hvad Europa forventer af USA for at løse den beskadigede tillid.

Mine damer og herrer,

Venner og partnere spionerer ikke på hinanden. Venner og partnere snakker og forhandler. For at ambitiøse og komplekse forhandlinger skal lykkes, er der brug for tillid blandt forhandlingspartnerne. Derfor er jeg her i Washington: at hjælpe med at genopbygge tillid.

reklame

Du er opmærksom på de dybe bekymringer, som den seneste udvikling vedrørende efterretningsspørgsmål har rejst blandt de europæiske borgere. De har desværre rystet og beskadiget vores forhold.

Det nære forhold mellem Europa og USA er af største værdi. Og som ethvert partnerskab, skal det være baseret på respekt og tillid. Spionering fører bestemt ikke til tillid. Derfor er det presserende og vigtigt, at vores partnere tager klare skridt til at genopbygge tillid.

I sommer begyndte USA og Europa at forhandle om et handels- og investeringspartnerskab. Målet er enkelt: Vi ønsker at give den størst mulige boost til den transatlantiske økonomi ved at åbne vores markeder for hinanden. Målet er enkelt, men forhandlinger er alt andet end enkle. Der er mange udfordringer forude. Men hvis de håndteres godt og på grundlag af gensidig tillid og tillid, kan resultaterne af forhandlingerne være værd at gøre det.

reklame

Jeg vil give dig tre grunde:

"For det første ville aftalen medføre håndgribelige økonomiske fordele for både den amerikanske og den europæiske økonomi. For det andet kunne vi med aftalen skære bureaukratiet og opbygge en mere integreret transatlantisk markedsplads. Og for det tredje ville aftalen have en positiv indvirkning på handel over hele verden. Med stigende handel og indkomst vinder alle.

Den første grund, de konkrete økonomiske fordele

Europa er den største økonomi i verden - med over 507 millioner forbrugere og et BNP på 12 billioner euro. De Forenede Stater følger bagefter med et BNP på 11 billion billion euro.

Placer begge sammen, så får du betydelige økonomiske gevinster.

Den økonomiske vækst som et resultat af aftalen anslås til 119 milliarder euro om året for EU og 95 milliarder euro om året for USA. Disse fordele ville koste meget lidt, fordi de ville være effekten af ​​at fjerne told, der gør det vanskeligt at købe og sælge over hele Atlanterhavet.

I tider med økonomiske vanskeligheder må vi finde vækstkilder, der ikke er en byrde for de offentlige finanser. At øge handel kan og vil være en kilde til vækst for vores økonomier. Hvis det gøres korrekt, vil det skabe mere efterspørgsel og udbud uden at øge de offentlige udgifter eller låneoptagelser. En vellykket TTIP kan være en billig stimuluspakke.

Selv om tolderne mellem EU og USA allerede er lave (i gennemsnit 4%), betyder den kombinerede størrelse af EU's og de amerikanske økonomier og handelen mellem dem, at afvikling af de resterende toldsatser ville have en betydelig indflydelse på at skabe vækst.

Det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab kan være et stærkt signal om, at EU og USA er forpligtet til at åbne og uddybe samhandelen. Dette ville også være et tegn på fælles lederskab på verdensplan.

Anden grund til at opbygge en mere integreret transatlantisk markedsplads

Fordelene ved et transatlantisk handels- og investeringspartnerskab kan overstige den øjeblikkelige stigning i økonomisk vækst. Begge sider kunne også arbejde for bedre at integrere den transatlantiske markedsplads og den måde, regulering gøres på.

Forordninger er love, der beskytter mennesker mod risici - en risiko for deres helbred, sikkerhed, økonomiske sikkerhed eller miljø.

Beskyttelse af mennesker er et vigtigt mål, og det er grunden til, at regeringer på begge sider af Atlanterhavet har gjort så store problemer med at opbygge komplekse reguleringssystemer.

Men - forsætlig eller ikke - divergerende lovgivningsmæssige handlinger kommer også til en pris: det kan forhindre varer i at komme ind på et marked ved at erklære dem usikre. Eller det kan gøre importerede produkter dyrere ved at tilføje uberettigede overholdelsesomkostninger.

Området med bilsikkerhed er et eksempel: vi er alle enige om, at en bil skal være sikker, og at døre skal være stærke nok til at modstå slag, og at airbags skal fungere perfekt. Men lovgivningen og standarderne for bilsikkerhed går meget mere detaljeret ind. Den indeholder detaljer om, hvordan test skal fungere for at se, om nye biler opfylder alle kravene. Det inkluderer også detaljer som hvordan en nedbrudstestdummy skal placeres under en test. Når akkumuleret er oversat, oversættes disse senere til omkostninger, der straffer forbrugeren.

Disse forskelle kan undgås i fremtiden gennem en hurtig reguleringsdialog. Hvad EU ønsker at gøre med det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab, er at finde fælles, der forenkler arbejdet for europæiske og amerikanske standardopgørere i fremtiden for at forsøge at finde fælles løsninger, der giver mulighed for et reelt transatlantisk marked. Dette skal f.eks. Være tilfældet med arbejdet med elbiler: så regulatorerne arbejder efter fælles standarder for sikkerhedstest, men også for de stik og stikkontakter, der er nødvendige for at oplade fremtidens biler.

Tredje grund, den positive indvirkning på international handel

Fordelene, som aftalen kan medføre for EU og USA, kommer ikke på bekostning af resten af ​​verden. Tværtimod kan liberalisering af handelen mellem EU og USA øge handel og indkomst over hele verden. Aftalen har potentialet til at øge BNP i resten af ​​verden med næsten 100 milliarder euro. Øget handel mellem de to økonomiske giganter ville øge efterspørgslen efter råvarer, komponenter og andre input produceret af andre lande.

Harmonisering af EU's og USA's tekniske standarder kunne også danne grundlag for globale standarder: størrelsen på det transatlantiske marked er så stort, at hvis det havde et enkelt sæt regler, ville det også være i andre landenes interesse at vedtage dem. Vi ville sætte modeller, der opmuntrer andre til at følge. På den måde skulle de kun producere varer efter et sæt specifikationer, hvilket gør international handel lettere og billigere. Og de ville gøre det ikke fordi de ønsker at sælge deres produkter til vores markeder, men også fordi de ville se de transatlantiske høje standarder som en guldstandard.

EU og USA har allerede et dybt handels- og investeringsforhold - ingen anden kommerciel arterie i verden er lige så integreret som EU og USA. Mere end 2 milliarder euro af handlede varer og tjenester krydser Atlanterhavet hver dag.

En vigtig grund til, at disse forbindelser er så tæt, er, at vi allerede begge er meget åbne økonomier. Der er allerede sket en masse handelsliberalisering. Dette er muligvis første gang, at Europa og Amerika sætter sig ned for en bilateral forhandling, men vi har faktisk forhandlet med hinanden om at fjerne handelsbarrierer i 65 år i Verdenshandelsorganisationen og GATT før den.

Databeskyttelse

Forholdet mellem Europa og USA kører meget dybt, både økonomisk og politisk. Vores partnerskab er ikke faldet fra himlen. Det er det mest succesrige kommercielle partnerskab, som verden nogensinde har set. Den energi, den indskyder til vores økonomier, måles i millioner, milliarder og billioner - af job, handel og investeringsstrømme. Det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab kunne forbedre tallene og føre dem til nye højder.

Men at komme dertil vil ikke være let. Der er udfordringer til at få det gjort, og der er problemer, der let vil afspore det. Et sådant spørgsmål er data og beskyttelse af personoplysninger.

Dette er et vigtigt spørgsmål i Europa, fordi databeskyttelse er en grundlæggende rettighed. Årsagen til dette er forankret i vores historiske erfaring med diktaturer fra højre og fra venstre for det politiske spektrum. De har ført til en fælles forståelse i Europa om, at privatlivets fred er en integreret del af menneskelig værdighed og personlig frihed. Kontrol med enhver bevægelse, hvert ord eller enhver e-mail, der er lavet til private formål, er ikke kompatibel med Europas grundlæggende værdier eller vores fælles forståelse af et frit samfund.

Dette er grunden til, at jeg advarer mod at bringe databeskyttelse til handelssamtalerne. Databeskyttelse er ikke bureaukrati eller en told. Det er en grundlæggende ret, og som sådan kan den ikke forhandles.

EU har love, der regulerer den grundlæggende ret til beskyttelse af personoplysninger siden 1995. I januar 2012 forsøgte Europa-Kommissionen at modernisere disse regler for at tilpasse dem til internettalderen og åbne EU's indre marked yderligere. Selv før afsløringerne om NSA-dataskandalen var 79% af europæerne bekymrede over manglen på databeskyttelse på Internettet. Vores forslag skulle ændre denne bekymring ved at give folk mere kontrol over den måde, hvorpå deres personlige data bruges.

I sidste uge stemte Europa-Parlamentet overvældende for forslagene. Og sidste fredag ​​opfordrede EU-ledere til, at forslagene rettidigt vedtages næste år som en måde at gendanne og skabe borgernes og virksomhedernes tillid til den digitale økonomi.

Afsløringerne om aktiviteterne for amerikanske efterretningsbureauer i Europa og de skader, dette har forårsaget, har bragt fornyet opmærksomhed mod dette spørgsmål. Der er ting, der ikke kan begrundes i kampen mod terrorisme. Begrebet national sikkerhed betyder ikke, at "noget går": stater nyder ikke en ubegrænset ret til hemmelig overvågning.

De europæiske ledere erkendte det sidste fredag. Og Europa-Parlamentet, der skal stemme for hver eneste EU-aftale, anmodede allerede om suspension af TFTP / SWIFT-aftalen og vil nøje overvåge fremskridtene med TTIP-forhandlingerne.

Jeg er glad for at se, at vores forslag til databeskyttelse også har udløst en debat om privatlivets fred i USA. I marts sidste år, straks efter at forslagene blev fremsat, sagde Det Hvide Hus, at det ville arbejde sammen med kongressen om at producere "en lov om privatlivets fred".

”Aldrig har privatlivets fred været vigtigere end i dag i alderen af ​​Internettet, Internettet og smarttelefoner” - sagde præsident Obama, da han offentliggjorde sine planer om ”privatlivets rettigheder”. Jeg er helt enig i en sådan erklæring.

Diskussioner i Kongressen vidner også om den voksende betydning, der er knyttet til privatlivets fred i USA. Senere i dag vil jeg møde medlemmerne af Kongres bipartisanske privatlivsret. Jeg vil bede dem om fremskridt med lovgivningsprocessen.

En ting er klart, du kan kun udtrække det meste af og skabe tillid til den digitale økonomi med klare og ensartede love.

Når et enkelt, sammenhængende sæt regler er på plads i Europa, forventer vi det samme fra USA. Dette er en nødvendighed for at skabe et stabilt grundlag for personoplysestrømme mellem EU og USA. Interoperabilitet og selvregulering er ikke nok. Den nuværende ordning er blevet kritiseret af europæisk industri og stillet spørgsmålstegn ved europæiske borgere: de siger, at det er lidt mere end et plaster, der giver et slør af legitimitet for de amerikanske virksomheder, der bruger det.

Datastrømme mellem EU og USA skal derfor stole på et solidt juridisk grundlag fra begge sider. Den igangværende databeskyttelsesreform vil være grundlaget for den europæiske side af en solid databro, der forbinder USA og Europa. Vi forventer, at USA hurtigt sætter sin side af broen. Det er bedre at have stabil fodfæste på en bro end at bekymre sig om tidevandet i en 'Safe' eller trods alt ikke så 'Safe' havnen.

Der er en lignende udfordring vedrørende forhandlingerne om en aftale om databeskyttelse og privatlivets fred for udveksling af data i den retshåndhævende sektor. Det er også presserende at gøre fremskridt her.

Vi har forhandlet - generaladvokat Eric Holder og mig selv - siden 2011.

Der har været mere end 15 forhandlingsrunder. Men det grundlæggende spørgsmål er endnu ikke løst: En meningsfuld aftale skal garantere et højt beskyttelsesniveau for borgere på begge sider af Atlanterhavet.

Aftalen skal etablere håndhævelige rettigheder for personer, hvis data udveksles over Atlanterhavet med henblik på retshåndhævelsesformål. Det bør især give mulighed for ligebehandling mellem EU og USA, borgere, herunder adgang til retshjælp, når rettighederne krænkes. Dette er i øjeblikket ikke muligt, da adgang til retshjælp i USA nægtes for ikke-bosiddende europæere.

Dette er en ret, som alle amerikanere allerede nyder godt af i hele Den Europæiske Union.

I dagene efter de første NSA-spionage-afsløringer sagde præsident Obama følgende: ”Dette gælder ikke for amerikanske borgere og gælder ikke for mennesker, der bor i USA.” Jeg forstår godt, at formandens mål var at berolige den offentlige mening i Amerika. I Europa hørte borgerne imidlertid også denne meddelelse. Og de forstod: vi er bekymrede. Vi ses ikke som partnere, men som en trussel. Og så forstår du, at vi som europæere er meget bekymrede.

Mine damer og herrer,

En sådan opfattelse er ikke en meget god allerede eksisterende tilstand, hvis vi ønsker at opbygge et nyt transatlantisk partnerskab. Derfor er vi nødt til at arbejde hårdt på begge sider af Atlanterhavet for at genopbygge tilliden. Europas ledere gjorde deres del på deres topmøde i sidste uge i Bruxelles, hvor de bestemt udtrykte deres vrede over de nylige spionage afsløringer. De gjorde det indbyrdes ved ledernes middagsbord, mens de brugte moderat sprog offentligt. Men lad os ikke begå nogen fejl: USA bliver nødt til at gøre sit for at genskabe tilliden. USA bliver nødt til at vise, at de behandler Europa som en reel partner. Og at de tager europæiske bekymringer om privatlivets fred og databeskyttelse meget alvorligt. Inkludering af en lovbestemmelse om domstolsprøvelse for EU-borgere, uanset deres bopæl, i den kommende amerikanske fortrolighedslov er et vigtigt skridt i retning af at genoprette tillid blandt partnere. Og det er meget nødvendigt at genoprette en sådan tillid, hvis vi med succes vil afslutte TTIP-forhandlingerne i overskuelig fremtid. Ellers kan Europa-Parlamentet beslutte at afvise TTIP. Der er stadig tid til at forhindre, at dette sker. Men der er brug for klare signaler og konkrete forpligtelser herfra, fra Washington. Jeg håber, at vi vil gøre betydelige fremskridt med dette på det næste justitsministerium mellem EU og USA her i Washington i slutningen af ​​november. En vellykket udvikling af vores transatlantiske partnerskab afhænger af det.

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending