Følg os

Forsiden

Eurokrater vs Burokrater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af Bruxelles-korrespondent

LIVEUROKRATER

I dag foreslår Europa-Kommissionen at afskaffe den bureaukratiske gummistempling, der kræves for at få offentlige dokumenter som fødselsattester. Borgere, der flytter til et andet medlemsland, skal bruge en masse tid og penge på at vise, at deres offentlige dokumenter udstedt af det andet medlemsland er autentiske.
'Apostille'-certifikatet, som bruges af offentlige myndigheder i andre stater som bevis på, at offentlige dokumenter, eller underskrifter fra nationale embedsmænd på dokumenter, for at bevise ægtheden af ​​stykket.
Virksomheder, der opererer på tværs af EU's grænser, er berørt forpligtet til at fremlægge certificerede dokumenter for at bevise deres juridiske status. Disse krav stammer fra en æra. I dag, hvor EU-medlemsstaterne har tillid til hinandens domstolsafgørelser, burde vi være i stand til at stole på de andre medlemslandes officielle instanser.

Europa-Kommissionen foreslår at skrotte "Apostille"-stemplet og en yderligere række mystiske administrative krav til certificering af offentlige dokumenter for personer, der bor og arbejder i andre medlemsstater.
"Hver gang du krydser en grænse, behøver du ikke at få dit udenrigskontor for at bekræfte, at dit pas virkelig er et pas - hvorfor skulle du gøre det for at få en fødselsattest?" sagde næstformand Viviane Reding, EU's justitskommissær. ”Når du flytter til udlandet, skaber det en bureaukratisk hovedpine at skulle igennem disse kostbare formaliteter for at fastslå, at din fødselsattest faktisk er en fødselsattest eller blot for at gøre brug af en virksomhedsattest. Jeg har hørt utallige historier om besværet med at opfylde disse uforståelige krav. I dag handler Kommissionen for at forenkle menneskers og virksomheders liv, når de udøver deres rettigheder til fri bevægelighed i EU.”

I henhold til Kommissionens forslag, der er vedtaget i dag, skal borgere og virksomheder ikke længere levere dyre "legaliserede" versioner eller "certificerede" oversættelser af officielle dokumenter, når de for eksempel registrerer et hus eller en virksomhed, bliver gift eller anmoder om et opholdskort. Tolv kategorier af offentlige dokumenter1 ville automatisk blive fritaget for formaliteter som "Apostille" og "legalisering" – som i øjeblikket er påkrævet for omkring 1.4 millioner dokumenter i EU hvert år. Afskaffelse af disse krav vil spare borgere og virksomheder i EU for op til 330 millioner euro, ikke medregnet den sparede tid og besvær, der undgås.

De nye regler vil dog ikke have nogen indflydelse på anerkendelsen af ​​indholdet eller virkningerne af de pågældende dokumenter. De nye regler vil kun være med til at bevise ægtheden af ​​det offentlige dokument, for eksempel om en underskrift er autentisk, og i hvilken egenskab den offentlige hvervsindehaver underskriver. Dette vil skulle accepteres gensidigt mellem medlemsstaterne uden yderligere certificeringskrav.

Kommissionen foreslår også et yderligere forenklingsværktøj: valgfri flersprogede standardiserede formularer på alle officielle EU-sprog, som borgere og virksomheder kan anmode om i stedet for og på samme betingelser som nationale offentlige dokumenter vedrørende fødsel, død, ægteskab, registreret partnerskab og juridisk status og repræsentation af en virksomhed eller anden virksomhed (se bilag for eksempler). Dette vil især bidrage til at spare på oversættelsesomkostningerne, da det tiltrækkende ved en sådan mulighed er, at det frigør borgere og virksomheder fra at skulle bekymre sig om oversættelser. Designet af disse formularer har hentet inspiration fra specifikke internationale konventioner2.
Forslaget indeholder også sikkerhedsforanstaltninger mod svig. Hvis en national myndighed har rimelig tvivl om et bestemt dokument, vil medlemsstaterne være i stand til at kontrollere dets ægthed hos de udstedende myndigheder gennem det eksisterende informationssystem for det indre marked (IMI).

reklame

 

Anna van Densky

Del denne artikel:

EU Reporter udgiver artikler fra en række eksterne kilder, som udtrykker en bred vifte af synspunkter. Standpunkterne i disse artikler er ikke nødvendigvis EU Reporters.
reklame

trending