Følg os

Forsiden

Eurokrater vs Burokrater

DEL:

Udgivet

on

Vi bruger din tilmelding til at levere indhold på måder, du har givet samtykke til, og til at forbedre vores forståelse af dig. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Af Bruxelles-korrespondent

LIFEEUROCRATS

I dag foreslår Europa-Kommissionen at afskaffe den bureaukratiske gummistempling, der kræves for at få offentlige dokumenter som fødselsattester. Borgere, der flytter til en anden medlemsstat, skal bruge meget tid og penge for at demonstrere, at deres offentlige dokumenter, der er udstedt af den anden medlemsstat, er autentiske.
Apostille-certifikatet, der bruges af offentlige myndigheder i andre stater som bevis for, at offentlige dokumenter eller underskrifter fra nationale embedsmænd på dokumenter til bevis for ægtheden af ​​stykket.
Virksomheder, der opererer på tværs af EU-grænser, er berørt af at fremlægge certificerede dokumenter for at bevise deres juridiske status. Disse krav stammer fra en æra. I dag, da EU-medlemslande stoler på hinandens retsafgørelser, skal vi være i stand til at stole på de andre medlemsstaters officielle instanser.

reklame

Europa-Kommissionen foreslår at skrabe "Apostille" -stemplet og en yderligere serie af uforholdsmæssigt administrative krav til certificering af offentlige dokumenter for mennesker, der bor og arbejder i andre medlemsstater.
"Hver gang du krydser en grænse, behøver du ikke få dit udenlandske kontor til at bekræfte, at dit pas virkelig er et pas - hvorfor skal du gøre det for en fødselsattest?" sagde næstformand Viviane Reding, EU's justiskommissær. ”Når du flytter til udlandet, skaber en bureaukratisk hovedpine at skulle gennemgå disse dyre formaliteter for at fastslå, at dit fødselsattest virkelig er et fødselsattest eller simpelthen at bruge et firmaattest. Jeg har hørt utallige historier om besværet med at opfylde disse uforståelige krav. I dag handler Kommissionen for at forenkle folks og virksomheders liv, når de udøver deres fri bevægelsesrettigheder i EU. ”

I henhold til Kommissionens forslag, der blev vedtaget i dag, behøver borgere og virksomheder ikke længere levere dyre 'legaliserede' versioner eller 'certificerede' oversættelser af officielle dokumenter, når de f.eks. Registrerer et hus eller en virksomhed, gifter sig eller anmoder om opholdskort. Tolv kategorier af offentlige dokumenter1 ville automatisk blive undtaget fra formaliteter som 'Apostille' og 'legalisering' - som i øjeblikket kræves for omkring 1.4 millioner dokumenter inden for EU hvert år. Ophævelse af disse krav sparer borgere og virksomheder i EU op til 330 millioner euro uden at tælle den sparede tid og ulempe, der undgås.

De nye regler vil dog ikke have nogen indflydelse på anerkendelsen af ​​indholdet eller virkningen af ​​de pågældende dokumenter. De nye regler hjælper kun med at bevise ægtheden af ​​det offentlige dokument, for eksempel om en signatur er autentisk, og hvilken funktion den offentlige embedsmand underskriver. Dette skal accepteres gensidigt mellem medlemsstaterne uden yderligere certificeringskrav.

reklame

Kommissionen foreslår også et yderligere forenklingsværktøj: valgfri flersproget standardiserede formularer på alle officielle EU-sprog, som borgere og virksomheder kan anmode om i stedet for og på samme betingelser som nationale offentlige dokumenter vedrørende fødsel, død, ægteskab, registreret partnerskab og juridisk status og repræsentation af et selskab eller en anden virksomhed (se eksemplet i bilaget). Dette vil især hjælpe med at spare på oversættelsesomkostninger, da tiltrækningen af ​​en sådan mulighed er, at det frigør borgere og virksomheder fra at skulle bekymre sig om oversættelser. Udformningen af ​​disse former har taget inspiration fra specifikke internationale konventioner2.
Forslaget indeholder også garantier mod svig. Hvis en national myndighed har rimelig tvivl om et bestemt dokument, vil medlemsstaterne være i stand til at kontrollere dets ægthed hos de udstedende myndigheder gennem det eksisterende informationssystem for det indre marked (IMI).

 

Anna van Densky

Økonomi

Udstedelse af grønne obligationer vil styrke euroens internationale rolle

Udgivet

on

Eurogruppens ministre drøftede euroens internationale rolle (15. februar) efter offentliggørelsen af ​​Europa-Kommissionens meddelelse af (19. januar), 'Det europæiske økonomiske og finansielle system: fremme styrke og modstandsdygtighed'.

Formand for Eurogruppen, Paschal Donohoe sagde: ”Målet er at reducere vores afhængighed af andre valutaer og styrke vores autonomi i forskellige situationer. Samtidig indebærer øget international brug af vores valuta også potentielle afvejninger, som vi fortsat vil overvåge. Under drøftelsen understregede ministrene potentialet ved udstedelse af grønne obligationer til at forbedre markenes anvendelse af euroen, samtidig med at de bidrog til at nå vores klimatransitionsmål. ”

Eurogruppen har drøftet spørgsmålet flere gange de seneste år siden Eurotopmødet i december 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europæiske stabilitetsmekanisme, sagde, at overdreven tillid til dollaren indeholdt risici, hvilket gav Latinamerika og den asiatiske krise i 90'erne som eksempler. Han henviste også skråt til "nyere episoder", hvor dollarens dominans betød, at EU-virksomheder ikke kunne fortsætte med at arbejde med Iran i lyset af amerikanske sanktioner. Regling mener, at det internationale monetære system langsomt bevæger sig mod et multipolært system, hvor tre eller fire valutaer vil være vigtige, herunder dollar, euro og renminbi. 

reklame

Europakommissionær for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i, at euroens rolle kunne styrkes gennem udstedelse af grønne obligationer, der forbedrede markternes anvendelse af euroen, samtidig med at det bidrog til at nå vores klimamål for Next Generation EU-midler.

Ministrene var enige om, at der var behov for en bred indsats til støtte for euroens internationale rolle, som omfatter fremskridt inden for bl.a. Den Økonomiske og Monetære Union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for at sikre euroens internationale rolle.

reklame

Læs

EU

Europæisk menneskerettighedsdomstol støtter Tyskland over Kunduz-luftangrebssagen

Udgivet

on

By

En undersøgelse foretaget af Tyskland om et dødbringende luftangreb i 2009 nær den afghanske by Kunduz, der blev beordret af en tysk kommandør, overholdt dens forpligtelser med hensyn til livsret, fastslog Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol tirsdag den 16. februar skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserede domstol afviser en klage fra den afghanske statsborger Abdul Hanan, der mistede to sønner i angrebet, om at Tyskland ikke opfyldte sin forpligtelse til effektivt at undersøge hændelsen.

I september 2009 kaldte den tyske chef for NATO-tropper i Kunduz en amerikansk kampfly til at slå to brændstofbiler nær byen, som NATO mente var blevet kapret af Talibans oprørere.

Den afghanske regering sagde på det tidspunkt, at 99 mennesker, herunder 30 civile, blev dræbt. Uafhængige rettighedsgrupper anslået mellem 60 og 70 civile blev dræbt.

reklame

Dødstallet chokerede tyskerne og tvang i sidste ende sin forsvarsminister til at træde tilbage på grund af beskyldninger om at dække over antallet af civile tab i opløbet til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale anklagemyndighed havde fundet ud af, at kommandanten ikke påtog sig strafferetligt ansvar, hovedsageligt fordi han var overbevist om, da han beordrede luftangrebet, at der ikke var nogen civile til stede.

For at han kunne holdes ansvarlig i henhold til international lov, ville han skulle have fundet ud af, at han havde handlet med den hensigt at forårsage overdrevne civile tab.

reklame
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol overvejede effektiviteten af ​​Tysklands efterforskning, herunder om den fastslog en begrundelse for dødelig magtanvendelse. Det overvejede ikke lovligheden af ​​luftangreb.

Af 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den næststørste kontingent bag USA.

En fredsaftale i 2020 mellem Taliban og Washington opfordrer udenlandske tropper til at trække sig tilbage den 1. maj, men den amerikanske præsident Joe Bidens administration gennemgår aftalen efter en forværring af sikkerhedssituationen i Afghanistan.

Tyskland forbereder sig på at udvide mandatet til sin militære mission i Afghanistan fra 31. marts til slutningen af ​​dette år med troppsniveauer på op til 1,300 ifølge et udkast til dokument set af Reuters.

Læs

EU

Digitalisering af EU-retssystemer: Kommissionen indleder offentlig høring om grænseoverskridende retligt samarbejde

Udgivet

on

Den 16. februar lancerede Europa-Kommissionen en offentlig høring om modernisering af EU's retssystemer. EU sigter mod at støtte medlemslandene i deres bestræbelser på at tilpasse deres retssystemer til den digitale tidsalder og forbedre dem EU grænseoverskridende retligt samarbejde. Justiskommissær Didier Reynders (billedet) sagde: “COVID-19-pandemien har yderligere understreget vigtigheden af ​​digitalisering, også inden for retfærdighed. Dommere og advokater har brug for digitale værktøjer for at kunne arbejde hurtigere og mere effektivt sammen.

Samtidig har borgere og virksomheder brug for onlineværktøjer til en lettere og mere gennemsigtig adgang til domstolene til en lavere pris. Kommissionen stræber efter at skubbe denne proces frem og støtte medlemslandene i deres bestræbelser, herunder med hensyn til at lette deres samarbejde i grænseoverskridende retslige procedurer ved hjælp af digitale kanaler. " I december 2020 vedtog Kommissionen en kommunikation skitserer de handlinger og initiativer, der skal fremme digitaliseringen af ​​retssystemer i hele EU.

Den offentlige høring vil samle synspunkter om digitaliseringen af ​​EU's grænseoverskridende civile, kommercielle og strafferetlige procedurer. Resultaterne af den offentlige høring, hvor en bred vifte af grupper og enkeltpersoner kan deltage, og som er tilgængelige her indtil den 8. maj 2021 vil indgå i et initiativ om digitalisering af grænseoverskridende retligt samarbejde, der forventes ved udgangen af ​​dette år, som annonceret i 2021 Kommissionens arbejdsprogram.

Læs
reklame
reklame
reklame

trending