#EUProgramForEmploymentAndSocialInnovation - € 200 million for mikrofinansieringsinstitutioner og långivere til sociale virksomheder i hele Europa

| December 2, 2019

Den Europæiske Union, EU Den Europæiske Investeringsfond (EIF), og Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har lanceret en lånefond på € 200 mio. til støtte for udlån til mikrovirksomheder og sociale virksomheder under EU EU-program for beskæftigelse og social innovation(EASI). Kommenterer den nye EaSI-lånefond.

Kommissionær for beskæftigelse, sociale anliggender, færdigheder og arbejdskraftmobilitet Marianne Thyssen sagde: ”Vi er glade for lanceringen af ​​denne nye lånekasse under vores program for beskæftigelse og social innovation, der vil give et betydeligt løft til mikrofinansieringsinstitutioner og långivere af sociale virksomheder i Europa. Denne nye fond er en anden tilføjelse til værktøjskassen med instrumenter på EU-niveau dedikeret til social finansiering. Desuden afspejler det EU's urokkelige forpligtelse til at levere den europæiske søjle af sociale rettigheder, opbygge et mere inkluderende og mere retfærdigt Europa og støtte lige muligheder og adgang til arbejdsmarkedet. ”

I tråd med EU's politiske mål vil fonden fremme mikrofinansiering og socialt iværksætteri i medlemslande og andre deltagende lande ved at tilskynde mikrofinansieringsinstitutioner og långivere til sociale virksomheder til at øge finansieringen til mikrovirksomheder såvel som sociale virksomheder som et middel til at støtte økonomiske og social integration. Lånekassen yder senior- og efterstillede lån til mikrofinansieringsinstitutter og långivere til sociale virksomheder for at øge deres udlånskapacitet. Det udvider udvalget af finansielle instrumenter på EU-niveau, der er tilgængelige under EaSI-programmet. Mere information er tilgængelig her.

Kommentarer

Facebook kommentarer

tags: , ,

Boligtype: En forsiden, Beskæftigelse, EU, EU, Europa 2020 Strategi, Europa-Kommissionen, Den Europæiske Investeringsbank

Kommentarer er lukket.